KÉRDEZZ BÁTRAN! Bármit! VÁLASZOLUNK!;)

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Próbáld meg ezeket az Euro automatakat. Forintot is vehetsz ki, nem tapasztaltam, hogy az átváltás rosszabb lenne, és szerintem az enged nagyobb összeget is.

Budapest Bank ATM a kelenföldi városközpontnál (Etele út). Az enged 600 ezret is.

Köszi srácok. Rápróbáltam az Erste-re itt Debrecenben, az gond nélkül kiadta a 200-at. A váltás kevésbé problémamentes :D

Ti tudjátok, hogy a különböző fogadóirodák egy-egy kevésbé populűristorna, vagy egy-egy esemény oddsait hogyan és kik állapítják meg?

Itt nem a nagy foci ligákra gondolok, BL-re, NFL-re stb. amihez kb nagyjából mindenki ért picit, aki követi a ligákat. Pl. én szoktam olyat 'játszani' hogy egy-egy bundes vagy la liga forduló meccseit megnézem, és megtippelem a szorzókat. Néha egész jól eltalálom, néha persze nem.

Itt azokra az eseményekre gondolok, mint pl. vízilabda vagy az épp most zajló futsal-vb. De gondolok itt az Olimpia kevésbé populáris eseményeire, ami mondjuk nekünk szent sport, mint a vívás, vagy a kajak-kenu, ahol szintén jópár párosítás, futam oddsai el voltak baszva, mondjuk ki őszintén.

Én korábban úgy tudtam, hogy a willhill a mértékadó, de szerintem ez hülyeség. Illetve lehet, hogy top ligáknál a willhill a mértékadó, de mondjuk nem hiszem, hogy női foci-nál, futsalnál, vízilabdánál így lenne. Ugye ezek nagyobb brit-kötődésű irodák, paddy, willhill, bet365 nem hiszem, hogy annyira értenének a vízilabdához vagy épp a futsalhoz, hisz ezek a sportok pl. a briteknél szerintem profi szinten nem is léteznek...

Meg sokszor előfordul, pl. női bl (foci) esetén, hogy mondjuk tán az 1xbet (talán orosz iroda), már napokkal a bet365 előtt közölt szorzókat a női foci -bl meccsekre. De egy-két esetben még a tippmixPro is hamarabb jön ki szorzókkal.

Vagy legutóbb egy női kézi vagy eb volt (ezt most meg nem mondom, de tán Eb), amikor is a bet365 villámgyorsan közölt oddsokat. Ugye volt, hogy egy csapat két egymást követő napon játszott, és ahogy mondjuk este 22:00-kor véget ért a napi program, már rá pár percre tette ki a szorzókat, többet jócskán benézve, amit persze mi, sportfogadók percek alatt a helyére tettünk, hisz a benézett szorzóra percek alatt kegyetlen pénzek érkeztek be.

Ugye itt a futsal-vb, már a 2. meccset nézték be szerintem. De úgy, hogy már én is elbizonytalanodok, hogy ááá, biztos elfogult vagyok, vagy nem is tudom.

Az első napon, rögtön benézték az üzbég-panamát, nagyjából 5-szörös szorzót adtak panamára, pedig nálam tök fifty-fifty volt a meccs. Egyiptom-Kubára 1.25 volt az Egyiptomi siker, ami be is jött simán, de pl. a bet365 live felületén gólokra igen jó szorzókat lehetett fogni!

Orosz-thai meccsen is lehetett sejteni, hogy lesz jópár gól, lett is. Ez mondjuk nem volt benézve, de itt is 1.90-el is lehetett tenni az 5.5 overt.

Aztán itt volt az a Vietnam-Guatemala, ahol Vietnamra 4.00-es odds volt, aztán ez is bejött. Nálam Vietnam volt az esélyesebb. Nyert is 4-2-re.

Most nem tudom, simán lehet, hogy csak szerencsém van ezekkel a meccsekkel. De ez a Vietnam-Guatemala meccs is, megtettem az 1X-et, DNB Vietnamot, aztán simán a Vienam sikert, beraktam kombiba, aztán most örülök ám, de mégsem vagyok elégedett, hisz lehettem volna bátrabb is. Én viszont egyre bátortalanabb vagyok ezekkel a meccsekkel.

Szóval tudja valaki pontosan, hogy a különböző fogadóirodák, ezeknek a kevésbé populáris meccseknek, eseményeknek oddsait kik és hogyan állapítják meg??? Minden fogadóirodának van külön oddsmestere? Van pl. futsal-felelős, vagy mondjuk vízilabda-felelős??? Vagy pl. futsalra van valaki, aki kitalálja a szorzókat így sacc per kábéra, aztán egyik irodától átveszi a többi, esetleg egy-két tized módosítással???

Szóval pl. egy Valencia-Celta Vigo oddsait nagyjából kis eltéréssel mindenki be tudja lőni nagyságrendileg, de pl. egy ilyen Vietnam-Guatemala meccsre ki hozza ki a nyitó oddsokat? Különböző kultúrák csapatai, aztán jó eséllyel sosem játszottak egymás ellen.



Szerintem a nagyobb irodáknak külön oddsmesterei vannak minden sportra, de lehet, hogy a kis sportokat összevontan kezeli egy ember. Az oddsokat egy modellel állapítják meg, amibe objektív paramétereket táplálnak, pl. statisztika, játékosok értéke, hazai pálya, forma, időjárás, sérülések stb. és ezután a kiadott oddsot szerintem az oddsemster még szubjektíven igazíthatja belátása szerint. Pl. a tegnapi US Open dőntőre 1,35 volt Djokovicra. Szerintem a modell 1,15-öt dobott ki, amit a vállsérülése miatt az oddsmester feljebb emelt. Az, hogy milyen komoly a sérülés, csak tippelni lehetett.

A Pinnacle azt csinálja, hogy csak egy kb. kezdő oddsot határoz meg, amire csak kis tétet enged, és hagyja, hogy a profi fogadók belőjék neki a reális oddsot. Pl. teniszben várhatóan szoros meccsen nagyon gyakran 1,92-1,92-es kezdő oddsot adnak, aztán majd a piac eldönti, hogy ki van jobb formában. Büszkén hirdetik is, hogy ők szívesen látják a profi fogadókat, náluk kb. ők a tippmeseterek, és a kezdeti értékes oddsok a fizetésük. Aztán amikor beállt a reális szint, ami már nem mozog, akkor engednek nagy téteket is rakni.

Na most a kis sportokra az (angol) irodáknak simán lehet, hogy nincs olyan nagy statisztikája, adatai, illetve az oddsmesterek sem értenek hozzá. Ha valaki beleássa magát, akkor valóban meg lehet verni a bukikat. Én egy másik esetre emlékszem a 2013-as konföderációs kupán. Uruguay játszott Tahitivel, ami gyakorlatilag egy amatőr csapat, és senki sem ismerte. A bukik 5 gól különbséget lőttek be, és már félidőben 4-0 volt, aztán 8-0 lett a vége.

De még a nagy ligáknál is gyakran lehet fogni értéket. A válogatott szünet miatt pl. elég sok meglepetés volt most hétvégén, és ezt biztosan nem jól kezelik a modellek. Vagy vannak esetek teniszben, amikor az egymás elleni mérleg, meg a világranglistás helyezés miatt alacsony oddson hoznak ki egy favorit játékost, de egy feltörekvő, jó formában lévő megveri, mert a forma nagyobb arányban számít, mint ahogy a modellben szerepelt.

Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 12, 2016, 09:20:49
Ti tudjátok, hogy a különböző fogadóirodák egy-egy kevésbé populűristorna, vagy egy-egy esemény oddsait hogyan és kik állapítják meg?

A legtöbbi irodánál feedeket használnak, melyek olyan cégektől jönnek, mint a Betradar, a Betgenius, vagy a Sporting Index. Ezek mindenféle statisztikákat feldolgozva algoritmusokat gyártanak, és köpik ki az oddsokat a fogadóirodák számára. Valahogy úgy ahogy Irtis is írta:

Idézetet írta: Irtis Dátum szeptember 12, 2016, 09:57:48
Az oddsokat egy modellel állapítják meg, amibe objektív paramétereket táplálnak, pl. statisztika, játékosok értéke, hazai pálya, forma, időjárás, sérülések stb. és ezután a kiadott oddsot szerintem az oddsemster még szubjektíven igazíthatja belátása szerint.

Maga a tréder szakma haldoklóban van, hiszen automatikus már szinte minden. A trédernek max annyi dolga van, hogy a cég profitmarzsának megfelelően állítson a szorzókon, illetve a szorzók publikálása után a beérkezett pénzmennyiség szerint változtassa azokat. Nyilván ha az egyik irodánál sokat esett a szorzó, akkor is változtatni kell, és az ázsai piacot is figyelik ahol nagyobb volumenű minden a sportfogadás terén, mint itt Európában. A lényeg viszont az, hogy szinte minden a feedekből jön. Ennek köszönhetően tud egy tréder akár 4-8 eseményt is vinni élőben. Csak akkor kell cselekednie, ha valami gebasz van.

Az oddsok a nagyobb bajnokságoknál és tornáknál - ahol minden adat és statisztika elérhető a csapatokról és versenyzőkről - tehát algortimusok útján vannak megállapítva. Az algoritmusok / képletek alapja focinál a csapatok közti erőkülönbség (goal vagy team supremacy) és a mérkőzésen várható gólszám (goal expectancy). Meg még sok-sok aprób tényező, de ez egy másik sztori. Az algoritmusokat geek arcok írják. Az irodaépületben, ahol dolgoztam az egyik szinten egy úgynevezett fogadási szindikátus emberei is ott voltak. Sokat nem tudtam meg a cégről, csak azt hogy üzletembereknek adtak tanácsokat, hogy mire fogadjanak szigorúan pénzügyi befektetésként. Elég komoly cég volt, úgy tudom hogy ők mondták meg a betfair exchangenek is, hogy milyen piacok legyenek kiírva golfra egy-egy tornánál. Az irodájukban csak matematikusok dolgoztak. Hosszú hajú, zoknis-szandálos, metál-polós figurákat képzelj el. Nem hiszem, hogy nagy sport fanok lettek volna.

Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 12, 2016, 09:20:49
Ugye ezek nagyobb brit-kötődésű irodák, paddy, willhill, bet365 nem hiszem, hogy annyira értenének a vízilabdához vagy épp a futsalhoz, hisz ezek a sportok pl. a briteknél szerintem profi szinten nem is léteznek...

Pontosan így van. Nem értenek hozzá, és a kisebb sportokhoz nem is érhető el annyi adat amiből meg tudnák állapítani az oddsokat. Ahogy írtad, ez látható volt az Olimpián is. Talán a legszebb példa a Unibet által kínált magyar aranyhatár volt mostanában. Ha jól emlékszem 3.5-nél volt meghúzva a felett / alatt határ az aranyérmek számára a torna előtt jópár héttel. Tette minden boldog és boldogtalan magyar. (Csak én maradtam le...) Szóval, ha valamihez nem értenek egy irodánál, akkor rontanak is. Nincs olyan, hogy minden sportra van megfelelő ember egy cégen belül. Talán, még az összes brit cég tréderei együtt sem értenek minden sporthoz.

Idézetet írta: oakland23 Dátum szeptember 12, 2016, 09:20:49
Minden fogadóirodának van külön oddsmestere? Van pl. futsal-felelős, vagy mondjuk vízilabda-felelős??? Vagy pl. futsalra van valaki, aki kitalálja a szorzókat így sacc per kábéra, aztán egyik irodától átveszi a többi, esetleg egy-két tized módosítással???

Az egyik cégnél valaki a futsalhoz ért jobban, máshol meg más az asztaliteniszhez. Egymástól lopkodják a szorzókat, vagy támaszkodnak a fentebb említett "beszállítóknál" meglévő kevés adatra. Ezért jobb kisebb sportokra fogadni. Te tudhatod a legjobban, hogy milyen sokszor találni nagy értékkel bíró fogadást a női foci vagy futsal meccsek esetén. A focis topligáknál value fogadás szinte nincs is. Szoktam néha tippet kapni ismerőseimen keresztül tréderektől, de még egyszer nem volt olyan, hogy egy oddsmester Premier Ligás fogadást javasolt volna.

Van két ex-tréder munkatársam is, ezeket amiket leírtam tőlük tudom, de teljesen én sem vágok mindent. Trading roomban is csak egyszer voltam eddig. Amúgy mindkét munkatársam azért váltott munkát mert nem adtak túl nagy jövőt a tréderkedésnek. Automatikussá válik minden szép lassan.

Bő egy hónapja vásároltam ebayen, bankkártyával fizettem paypalon keresztül. A dolog meghiúsult, hétfőn írtak az ebaytól, hogy visszakapom a rendelésem árát. Paypal számlámon írja is, hogy az eladó visszautalta a pénzt, de az egyenlegem 0. Gondoltam akkor a bankszámlára megy a pénz, elvére onnan is fizettem, de oda sem érkezett. Valaki tudja mi van ilyenkor? Vagy beletelik pár napba míg a számlára érkezik?

Sose értettem,hogy a Tipsterek, hogy számolják a nyereséget UNIT-ban. Valaki elmagyarázná nekem? Tehát mondjuk van a felrakott Stake mondjuk 100 Unit. A havi profit mondjuk 500unit, de az éves, meg az örökös Profitot, hogy lehet számolni UNIT-ban? Ez csak akkor lenne lehetséges ha sose lenne tétemelés. Nem? Valaki elmagyarázhatná, mert lehet, hogy csak én vagyok sötét.

és értem, hogy egy Unit, mondjuk 500ft, de egy csomó tipster a kezdetektől 100 Unittal fogad.

Azt szeretnem kerdezni, hogy elintezheto az, hogy lakcim nelkulikent legyek nyilvantartva itthon? Az allando lakcimemet szeretnem toroltetni. Az orszagbol valo kijelentkezest hanyagolnam, amennyiben ez kivitelezheto. Valaki tudna segiteni?

Idézetet írta: Alk Dátum szeptember 15, 2016, 13:43:25
Azt szeretnem kerdezni, hogy elintezheto az, hogy lakcim nelkulikent legyek nyilvantartva itthon? Az allando lakcimemet szeretnem toroltetni. Az orszagbol valo kijelentkezest hanyagolnam, amennyiben ez kivitelezheto. Valaki tudna segiteni?

Elvileg a hajléktalanok simán csak egy kerületbe vannak bejelentve, az szerepel a lakcímkártyájukon.
Ha a jelenlegi lakcímedről kijelenetkeztet a tulaj, akkor gondolom te is kérhetsz ilyet.
Nem tudom, mi az ok, de ha mégsem lesz lakcímkártyád, abból azért lehetnek problémáid (orvosnál, ügyintézésnél is kérhetik, nem csak igazoltatásnál), ráadásul a tartózkodási helyedet elvileg 3 napon be kell jelentened "adatszolgáltatási kötelezettségként", ha a valóságban azért mégis laknál valahol Magyarországon.  :)


Idézetet írta: hbalazs25 Dátum szeptember 15, 2016, 10:44:57
Sose értettem,hogy a Tipsterek, hogy számolják a nyereséget UNIT-ban. Valaki elmagyarázná nekem? Tehát mondjuk van a felrakott Stake mondjuk 100 Unit. A havi profit mondjuk 500unit, de az éves, meg az örökös Profitot, hogy lehet számolni UNIT-ban? Ez csak akkor lenne lehetséges ha sose lenne tétemelés. Nem? Valaki elmagyarázhatná, mert lehet, hogy csak én vagyok sötét.

Szoktak LSP-t és ROI-t is számolni, (legalább magunknak érdemes vezetni mindkettőt) a level stake profit a tétváltoztatásoktól "megtisztítva" mutatja az eredményt, azaz minden tétet úgy számol, mint ha valamennyi egy egységgel tetted volna.
(a ROI /return on investment/ meg százalékosan mutatja, mekkora volt a profitod az összes tétedhez képest, tehát itt már minden tét és minden nyeremény a teljes valós értékével szerepel)

Az, hogy a példádban valójában mit értenek 1 egység alatt, azt nem tudom...
A saját világunkban azt az összeget tekinthetjük egységnyi tétnek, amit csak szeretnénk.  :)

Koszonom, Knapp! Nem, nem elek itthon, es nem is tervezem (most pont MO-n vagyok, azert is az "ITThon" kifejezes), pusztan szeretnek kijelentkezni a cimrol lehetoleg olyan formaban, hogy a szemelyim azert megmaradjon. Kozben megtalaltam, elvileg semmi akadalya. Es meg lakcimkartyam is lesz, "lakcim nelkuli". ::)

Szerintem menybe az okmány irodába és kérdezd meg.
"lakcím nélküli lakcím kártya"
Ez nekem nagyon durván hangzik, ez csak a hamis kártyásoknak van.

Idézetet írta: bendehal Dátum szeptember 15, 2016, 20:05:25
Szerintem menybe az okmány irodába és kérdezd meg.
"lakcím nélküli lakcím kártya"
Ez nekem nagyon durván hangzik, ez csak a hamis kártyásoknak van.

Valóban furcsa. A nem kívánatos külföldi magyarok is ilyent kapnak, amikor igényelik a magyar állampolgárságot.

Idézetet írta: Alk Dátum szeptember 15, 2016, 18:48:33
pusztan szeretnek kijelentkezni a cimrol lehetoleg olyan formaban, hogy a szemelyim azert megmaradjon.
A személyid mindenképp megmarad.