Snooker 2023

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#120 október 22, 2018, 09:50:23, peshark
Beindult a snooker szezon, elkezdődött a Home Nation Series is, és azt kell hogy mondjam, rendkívül érdekes és izgalmas torna volt ez a mostani English Open... A héten mutatott játék alapján álomdöntő fog következni, Bingham és Davis is abszolút 10/10-es játékot mutatott eddig, remélem átmentik jó formájukat mára is és akkor egy zseniális döntőt láthatunk. Érdekes ez, hogy Mark Davis 27 éves profi pályafutás után jut be első pontszerző döntőjébe, itt is másodvirágzásukat élik a 40+os játékosok.. :) 9 nyertig megy a mai csata, mindkettőtől bízok az eddigi jó játékban, ami alapján egy szoros meccs vízionálható, jó néhány 100-as breakkel fűszerezve. Bingham nem hiszem, hogy megijedne egy döntőtől (ugye ő világbajnokságot is nyert már..), Mark Davis esetében kíváncsi leszek mit vált ki belőle a döntő, bár igazából hazai pályán van, a családja ott ül a lelátón (ami a teljesítményét látva és tudva azt, hogy 4 hónapja saját elmondása szerint is majdnem abba hagyta és utálta a gyakorlásokat mert annyira rosszul ment neki elég sokat jelent neki..), a közönségtől komoly támogatást fog kapni, szerintem tudja majd kezelni a helyzetet.

14.5 frame felett 1,72 16 :great:
lesz 2 db százas break a meccsen 1,83 2db :great:

#121 november 18, 2018, 22:51:03, peshark
Megint a döntőre érkezek néhány tippel, és megint azt kell mondjam, hogy álomdöntő... Ronine ihletett formában játszik, Trump szintén karrierje egyik csúcsán van, brutál izgalmak lesznek itt szerintem. (Annyit bánok egyedül, hogy 14.00-tól és 20.00-tól van ez a meccs is, ahogy a darts is, de szerencsére egyik tv-n másik laptopon és meg is van oldva.. ;D)
Múltkor Binghamék döntője elég gyengus volt, nagy nehezen összejött a százas határ amit írtam, most viszont látva a két úriembert játszani a héten, elképzelhetetlennek tartom, hogy ne egy rendkívül színvonalas meccs legyen ebből, megfűszerezve százasokkal és gyönyörű lökésekkel. Az egyértelmű, hogy ha mindketten hozzák amit tudnak, akkor Ronnie fogja felemelni a kupát, viszont nála azért szép hullámvölgyek jöhetnek meccs közben, amikből kb. két százast lökve feláll, de Trump sem fog alárendelt szerepben játszani, ismét ajánlom az overt a framek terén is. Ugye 9 nyertig megy, ha 6-ot nyer a vesztes fél, már jók vagyunk.

14.5 frame felett 1,72 16  :great:
Százas breakek 3.5 felett 2,10 :great:

(Legjobban egy döntő framenek örülnék, 4,5-ért kecsegtetik ezt az opciót, de rakni ezt nem fogom, inkább izgulok majd érte...)

China's Yu Delu has been banned from snooker for 10 years and nine months after a major match-fixing inquiry.

His compatriot Cao Yupeng also pleaded guilty to fixing, and was banned for six years although three-and-a-half years of his sentence are suspended.

Suspicious betting patterns in numerous matches were investigated over two years in one of the sport's biggest corruption scandals.

Gyönyörű.. :(

Hamarosan közeledik a 2019-es snooker VB, most is van a végső győztesre egy hasonló tippem, mint tavaly Mark J volt, igaz, még 2.5 hónap van addig, de jelenleg nem látom, hogy ki győzhetné le Trumpot ilyen hosszú meccseken, Ronnie azért közel sincs most olyan formában, Selby sehol, stb. majd ezt kifejtem ott áprilisban jobban, de ezt nem tudom otthagyni jelenleg, biztos vagyok benne, hogy lejjebb fog menni az odds...

Trump idei eredménysora:
https://kepkuldes.com/image/6ZVDpj

2019 snooker VB - végső győztes - Judd Trump 5,00

Ronnie a tegnapi Coral Players Championship dontojeben meglokte karrierje 1000. 100-as breakjet, ha barkinek lett volna meg kerdese azzal kapcsolatban, hogy ki a legjobb snookeres, annak hatha ez segitett meg egy kicsit.. :) Raadasul 99-nel atvette balkezbe a dakot es ugy lokte be a pirosat ami a tortenelmi szazas breaket jelentette. Az az erdekes meg, hogy Robertson igazabol jo jatekkal kapott ki 10-4-re ugy, hogy eselye sem volt meg szorosabba sem tenni a meccset. Remelem a vb-n kulon agra kerul Ronnie es Trump, majd a dontoben osszefutnak, na azt szivesen neznem 4 etapon keresztul..

A dartshoz hasonló páros VB van éppen folyamatban, az utolsó csoportmeccsek vannak, eddig nem igazán tudtam követni a vizsgáim miatt, de most bekapcsolódtam, aztán látom, hogy a belgák úgy verték a skótokat 3-2-re, hogy Brecel oldalán az a Ben Mertens játszik, aki 2004-ben született... :) Higginsnek a nagyobbik fia is idősebb ettől, érdekes dolgok történnek azért a posztó mellett is.

Ahogy nézem a tabellákat, gyakorlatilag (1 csoport még kétséges mi lesz) mindenhonnan a legjobb páros jutott tovább, nagyon érdekes végjáték lesz itt Wuxiban.

Judd Trump tovább szárnyal  :great:



A 12. pontszerző győzelmét nyerte Kínában a regnáló világbajnok és friss világelső, 30 éves angol. Nem akarok túlzottan belemenni, mennyire zseniálisan és hiba nélkül játszik Trump, viszont ajánlanék egy programot azoknak, akik csak kicsit is érdeklődnek a snooker iránt...

2019. november 23. Magyar Snooker Gála Különkiadás: A VISSZAVÁGÓ

Minden évben fantasztikus eseményt hoznak össze a szervezők a Gerevich Sportcsarnokban, vannak jegyek 4.990 illetve 8.990 Ft-ért is, az egész csarnok felépítése olyan, hogy remekül lehet szinte mindenhonnan látni, két ilyen játékost, névszerint Trumpot és Higginst nem minden nap látja az ember testközelből, nekem már hagyomány a résztvétel, ki nem tudnám hagyni, de bíztatlak arra Titeket is, hogy legalább egy kis betekintést nyerjetek ebbe a sportba, és ne csak magamban (na jó néha vagyunk akár 3-an is... ???) beszélgessek itt.. :)
A hangulat mindig nagyon jó (az elmúlt két gáláról már a Sport Tv is adott kis összefoglalót, de semmi köze az élőben átélt hangulathoz), a játékosok nagyon közvetlenek, Trump januárban is úgy élvezte a játékot amikor már ellátogatott hozzánk, mint egy kis gyerek, na szóval megéri az egész (legalábbis nekem nagyon), hátha valakit rá tudtam venni, hogy beleszeressen a zöld posztóba.. :)

Willo ebben a 6 pirosas snookerben elegge otthon van, Higgins ellen 1,9-1,9-es oddskiosztast kapott a ket zseni, en Williamsben latok itt erteket es jatszani is fogom a gyozelmet. Hajra!! :ok:

Egy 4-es odds szorakozaskepp holnapra:

Higgins, Gilbert, Trump, Murphy, Robertson

Idézetet írta: peshark Dátum szeptember 24, 2019, 20:22:28
Egy 4-es odds szorakozaskepp holnapra:

Higgins, Gilbert, Trump, Murphy, Robertson

Robertson feladta meccs kozben, a tobbi sima volt  :great:

#130 szeptember 26, 2019, 21:11:46, peshark
Mára:

Trump, Higgins, Murphy

2,26

:noway: :noway: :noway:

Na tessék, előbb Gould, aztán most Mark J... :(

Gould:

,,Nem hinném, hogy tud adni bármi jót nekem ez a játék. Akkor lennék tele pozitív gondolatokkal, ha győztem volna. Én és a tour játékosainak nagyjából fele pontosan tudja, mire vagyok képes, szomorú, hogy nem teljesítek megfelelően. Olyan érzésem van, mintha a világranglista 80. helyén állnék."

,,A Sunny elleni utolsó frame-ben hamar döntésre akartam vinni a dolgot, és habár szerencséje volt az ellenfelemnek, rengeteg hibát vétettem, ez nem fér bele a mi szintünkön. Egy kicsit most félre kell vonulnom, magamba kell szállnom, átértékelem az utóbbi idők történéseit."

,,Megelégeltem a rossz szereplést, és igazából azt sem tudom, hol a helyem a profi mezőnyben. Nincs meg a kellő motivációm a gyakorlásnál, habár a meccseket általában élvezem. Nem tudom, mit hoz számomra a jövő, lehet, hogy egész nap tévézni fogok, vagy elkezdek golfozni inkább. Kiábrándultam a snookerből."

Forrás: Barnet and Potters Bar Times, Snooker Magyarország fb oldala

Mark J:

,,Rengeteg időm lenne gyakorolni, de egyszerűen nincs kedvem lemenni a klubba. Az elmúlt egy évben nagyjából tíz alkalommal játszottam versenyen kívül. A mozi, a golf, és minden más fontosabb volt számomra. Korábban szerettem snookerezni, ma ez nem jellemző rám. A tétmeccseken persze mindent beleadok, de már nem lelem örömömet a játékban."

,,Megérdemlem, amit kapok, hiszen nem fektetek túl sok energiát a snookerbe, éppen ezért nem is várhatom el magamtól, hogy eredményes legyek. A szezon végén komolyan el kell gondolkodnom a jövőt illetően, úgy érzem, hogy közeleg a visszavonulásom napja. A világbajnokság után meg fogom hozni a számomra megfelelő döntést."

Forrás: Metro, Snooker Magyarország fb oldala

Hossein Vafaei-t nagyon lenezik ma a bukik, Ronnie "szarokbele" stilusban jatszik eddig, mindket meccsen nyogvenyelos, donto frames gyozelmet aratott, neki sincs sok kedve mar jatszogatni az ev nagy reszeben. Az irani ellenfele pedig felivelo palyan van, stabilan es magabiztosan jatszik egy ideje, 4 nyertig megy a meccs, szerintem 2 frame-re boven jo lesz a kisse lebecsult Vafaei...

H. Vafaei +2.5 1,80 (unibet)

Az mondjuk eleg nagy luxus Ronnie ellen, hogy 4 tiszta megindulasbol nem sikerult osszerakni egy 20-nal komolyabb breaket es ajto-ablak guritos helyzeteket ront el Vafaei, hat remelem azert nyer megy frame-t, mert mindketten siralmasan jatszanak eddig..

Kovetkezo meccsen haza is ment Ronnie, Vafaeit borzaszto volt nezni amugy, ugy jatszott, mint amikor egy 10 eves gyerek a Tisza-parton idegbajt kap, mert az osztalytarsa jobban jatszik... Olyan idegbol es erosen lokte a golyokat, csoda hogy az asztalon maradtak, nem tudom mi kattant el benne de nyilvan kifogtam azt az egy meccset, ahol nem donto frames csatat tolt Ronnie..