Küzdősportok 2024

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Jó irányba ment el Floyd Mayweather instája :D

Kis reklám a Vegasban futtatott lányainak.

Jó neve van a srácnak. :D


Holyfield is visszatérne a ringbe

Az 53 éves ex-világbajnok Mike Tyson után a profi boksz aranykorának egy másik amerikai nehézsúlyú "bombázója", az 57 esztendős Evander Holyfield is tudatta, hogy vissza akar térni a szorítóba.


Holyfield a TMZ portálnak nyilatkozva azt mondta, hogy örömmel bokszolna újra bemutató mérkőzéseken.
   
"A bajnok visszatért! Szeretném bejelenteni, hogy megint ringbe szállok, ahol nagyszerű dolgokat fogok mutatni" - mondta az elnyűhetetlen sportember, aki a profi ökölvívás históriájában egyetlen nehézsúlyúként tudta megszerezni a vb-övet - s ezzel a vitathatatlan bajnok címet - valamennyi nagy világszövetségnél.
   
Az amatőrként olimpiai bronzérmes Holyfield, aki a nyolcvanas évek közepén csatlakozott a hivatásosok táborához, 44 győzelmet aratott két döntetlen és tíz vereség mellett, mielőtt 2014-ben hivatalosan is visszavonult. Fénykorában kétszer is megvívott Tysonnal, 1996-ban kiütéssel nyert fiatalabb vetélytársával szemben, az 1997-es összecsapásukon pedig leléptették riválisát, mivel a csata hevében Holyfield fülébe harapott.

forrás: MTI

Mar csak Mayweather hianyzik, de amint bejon a penz faktor jelentkezni fog.  ;D

Rajongók odáig vannak meg vissza, egy fél perces sparring videó miatt, de Tyson már 53 éves, szétszívta az agyát, még bemutató meccshez is kevés lesz. Persze utána vagy már most sem lehet kritikát megfogalmazni vele kapcsolatban, de ez bohóckodás csak, nem boksz.

#186 május 08, 2020, 18:05:41, SPF Infó
Milliós ajánlatok Mike Tysonnak

Dollármilliókat ígérő ajánlatokat kapott a nehézsúlyú ex-világbajnok Mike Tyson kevéssel azután, hogy bejelentette: 53 évesen újrakezdte az edzéseket és kész megint szorítóba lépni.


A leggyorsabb egy ausztrál promóter volt, aki egymillió dollárt ígért az amerikai bokszolónak, egyszersmind három lehetséges ellenfelet kínálva, az ökölvívásban is járatos olyan sportolókat, akik "főállásban" a rögbit, illetve az ausztrál futballt művelik. A Marca spanyol sportnapilap idézte a meccsszervező szavait, aki szerint Tyson fellépése "bárhol és bármikor telt házas esemény lenne".
   
Érkezett ajánlat az Egyesült Államokból is: a Bardown portál híre szerint a pusztakezes, vagyis a kesztyű nélküli boksz egyik legismertebb szervezete, a BKFC elnöke 20 millió dolláros szerződést kínál az ex-bajnoknak. David Feldman elmondta, hogy az interneten látta a Tyson edzéséről készült videófelvételt, s úgy gondolja, hogy a profi boksz élő legendájának túl az ötvenen is van keresnivalója a szorítóban, a kesztyű nélkül verekedők között is.
   
A pusztakezes boksz Angliában vált népszerűvé a 17. században, később azonban beszüntették rendkívüli durvasága miatt. Egy ideje ismét legális sportnak számít.
   
Tyson profiként 1986 és 2005 között vívott 58 mérkőzéséből 50-et megnyert - 44-et KO-val -, és hatszor szenvedett vereséget. 1986 novemberében 20 évesen és négy hónaposan minden idők legfiatalabbjaként lett nehézsúlyú világbajnok, s valamennyi nagyobb szervezetnél eljutott a vb-címig. Világbajnoki öveit kilencszer védte meg címét, 1990 februárjában viszont meglepetésre kikapott Buster Douglastől, majd karrierjét bírósági ügye és börtönbüntetése törte meg.
   
Nehézségeit leküzdve 1995-ben visszatért és a következő évben ismét világbajnok lett, előbb a WBC-nél, majd a WBA-nél, korábbi dominanciáját viszont nem tudta megőrizni. Még 1996 novemberében kikapott Evander Holyfieldtől, az 1997 nyarán rendezett visszavágón pedig kiharapott egy darabot riválisa füléből és leléptették. A súlyos sportszerűtlenség után közel két évig nem bokszolt, viszont 1999 januárjában ismét sikeresen tért vissza és 2002 júniusában újra - és egyben utoljára - világbajnoki címmeccsen léphetett szorítóba, amin kiütéssel kapott ki Lennox Lewistól.
   
Eddigi utolsó profi meccsét 2005. június 11-én vívta Kevin McBride ellen, és hat menet után feladással veszített.

forrás: MTI

#187 május 08, 2020, 18:05:26, SPF Infó
McGregor felvette a kesztyűt, kész kiállni De La Hoyával

A botrányairól is elhíresült Conor McGregor, a kevert harcművészet (MMA) egyik legismertebb alakja kijelentette: kész bokszolni a korábbi profi ökölvívó-világbajnok Oscar De La Hoyával.Olvasd tovább

Gaethje nagyon szetnyomta Fergusont, nem hittem hogy ilyen okos es megfontolt bunyora is kepes Justin, de orom volt nezni.

A beugró bunyósokkal csak a baj van, Conor McGregortól kezdve, Anthony Joshuáig mindenkinek meggyűlik a bajuk azzal, amire nem készülnek rendesen, mert az egojuk miatt lejátszottnak hiszik a meccset.

Idézetet írta: peshark Dátum május 10, 2020, 08:03:02
Gaethje nagyon szetnyomta Fergusont, nem hittem hogy ilyen okos es megfontolt bunyora is kepes Justin, de orom volt nezni.

Ferguson eselytelen volt, mi lett volna ha nem beugroval jatszik...

Pedig elég megnézni Justin KO rátáját, és máris elgondolkozol, hogy komolyan veszed-e az embert :D Itt szerintem nem az volt a baj, szimplán végig fölényben volt minden téren Gaethje megesik az ilyen.

Emlékszem még a TUF-ra, ahol előkerült Ferguson, azóta azért nagy lett az arc, meg az életkor is. Többször is közel volt Nurmagomedovhoz, de ezzel kb eldőlt, hogy bukta örökre a meccset.

Szerintem a beugrós meccs tényleg sok tényezős, és hiába a történelem, újra és újra belelépnek ugyanabba a folyóba. De vitathatatlan győzelem volt. Nurmagomedovnak mondjuk mindegy kit fojt meg, Justin vagy Tony :D Amúgy igaza van Nurmagomedovnak, ilyen ez a sport, egyik pillanatban éhes oroszlán vagy, aztán a következőben téged esznek meg.

Mayweather szerint van az a pénz, amiért ő is visszatérne

A profi ökölvívástól veretlenül visszavonult ex-világbajnok Floyd Mayweather Jr. nem tervezi a visszatérést a szorítóba, bár kijelentése szerint van az a pénz, amiért még meggondolhatja magát.


A 43 éves amerikai bokszolót azt követően faggatta a Fight Hype portál, hogy a távolabbi múlt két legendás, ötven év feletti alakja, Mike Tyson és Evander Holyfield is jelezte: megint edzésbe állt, és kész bemutató mérkőzéseket vívni a ringben. 
   
"Jelenleg egyszerűen csak formában tartom magam az edzőtermemben, de nem gondolkodom a visszatérésen" - jelentette ki az öt kategóriában is világbajnoki címet szerzett, majd 49 meccs után 2015-ben veretlenül visszavonult bokszoló.
   
Mayweather 2017-ben ismét szorítóba lépett, és a boksz szabályai szerinti meccset a 10. menetben kihirdetett technikai KO-val nyerte az ír ketrecharcossal, Conor McGegorral szemben.
   
"Két olyan estém is volt, amikor több mint 320 millió dollárt kerestem. Ha ismét bemegyek a ringbe, az nem boksz lesz, hanem show és üzlet. A bokszból már elég, nyugdíjas vagyok. Persze, ha lehetőségem nyílik rá, hogy 600 millió dollárt keressek, akkor miért ne? De csak az ellen harcolnék, aki igazán méltó rá. Most nincs senki ilyen a bokszban" - nyilatkozta.

forrás: MTI

Holyfieldnek nincs ellenére egy harmadik meccs Tysonnal

Csaknem negyedszázad múltával harmadszor is találkozhat egymással a ringben a profi ökölvívás korábbi két nehézsúlyú amerikai kiválósága, Evander Holyfield és Mike Tyson.


Az elvi lehetőséget Holyfield legutóbbi nyilatkozata teremtette meg, ebben ugyanis azt mondta, nincs ellenére, hogy harmadszor is megmérkőzzön egykori nagy ellenfelével a kötelek között. A királykategória múlt századi abszolút bajnokainak újabb meccse azért vetődhetett fel egyáltalán, mert előbb az 53 éves Tyson, majd az 57 esztendős Holyfield jelentette be, hogy edzésbe állt, és formába hozás után kész bemutató-mérkőzést vívni.
   
"Újabb találkozó Tysonnal? Mért ne? Úgy gondolom, ez lehetséges" - idézte a TalkSport Holyfieldet. "Nyilvánvaló, hogy az emberek megint szeretnének látni bennünket a ringben, különösen, akiknek annak idején ez nem adatott meg. Most mindenki arról vitatkozik, ki volt a jobb. Abban az időszakban szerintem én voltam a legjobb." Hozzátette, hogy bár négy évvel idősebb Tysonnál, ez számára nem okoz gondot.
   
Holyfield és Tyson kétszer csaptak össze világbajnoki címért, és mindkét csata előbbi sikerét hozta. Először 1996-ban találkoztak, akkor Holyfield kiütéssel nyert, az 1997-es összecsapásukon pedig leléptették Tysont, mivel a csata hevében riválisa fülébe harapott.

forrás: MTI