perkon tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Sziasztok!

Sportszerető emberként a tippmix bevezetése óta fogadok több-kevesebb sikerrel. Netes próbálkozásaimat először a Sportingbet-en, majd GB-n folytattam, pár hónapja pedig ismerkedek a Befair féle lehetőségekkel. Több éve figyelgetem jómagam is a fórumot, sok hasznos dolgot összeszedtem már innen, elsősorban a stratégiák, excel okosságok, programok érdekeltek, szeretek babrálgatni, foglalkozni a sport (elsősorban foci) statisztikákkal. Úgy döntöttem, hogy elindítok én is egy naplót, hogy fogadásaimat vezessem, és persze más véleményeket is megismerjek.

Jelenleg Betfair-en kétféle stratégiát tesztelek, így a tippjeim is többek között e stratégiák alapjai lesznek:

1. Lay the Draw (Metaltone stratégiával kiegészítve kiszállásként baj esetén)
2. Ha az első gól az első 20 percben esik, akkor lay correct score 1-0 vagy 0-1.

Meccs előtt statisztikailag megpróbálok minden adatot begyűjteni, illetve fórumokon utánanézni a sérülteknek, egyéb infóknak.
Beszereztem a Trefik nevű programot, lehet, hogy az "ő" tippjeit is érdekesség szempontjából beírom, persze nem a gép jóslásából indulok ki.

Minden építő jellegű kritikát szívesen fogadok!!

Preferált bajnokságaim: Angol PremLiga, Holland 1. és 2. osztály, Bundesliga 1, Spanyol 1. osztály, Belga 1. osztály, Magyar NB1. , Serie A, NHL.

Sok zöldet mindenkinek (és magamnak is) !!  :cya:

Üdv!

No, az előző hsz-ben elmondott 2. számú stratégiát kezdtem el játszani Betfair-en. 13 fogadást tettem az elmúlt 11 napban (hétköznap csak egyeket, hétvégén a több meccs miatt egymást követő hármakat).

17 euróból 35 euróra jutottam eddig bukás nélkül átlag 13-as lay odds-cal.

Ami talán elmondható (bár nyilván nagyon az elején tartok még), hogy a dán, a német és a holland bajnokság kedvező ehhez a játékhoz.

Az elemzésemről: A kinézett meccsen megnézem mindkét fél over 1,5 statját (lehetőleg 70-80% körül legyen), illetve megnézem, hogy poisson eloszlás mit mond a meccsre (mondjon mindkét oldalra legalább 1-1 gólt, talán Micuka csinált erről excelt...), meg a félidei erősségeket is megsasolom.
Ha aztán jó esetben jön egy gól a 25. percig, akkor layelem ezt a correct score-t. (persze ha az első gól után nagyon magas marad a lay odds mondjuk 20 felett, akkor hagyom a csudába, megyek a következő meccsre...)

Megyek tovább és beszámolok a fejleményekről, hogy meddig jutok!

üdv,

:cya:


Újra jelentkezem kedves naplóm!

27 fogadással 17 € ról indulva 87 €nál fejeztük be ezt a sorozatot, bár a végén felnyomtuk kicsit a számlát, hogy tudjunk kicsit nagyobb téttel tenni és gyorsabban haladni.

Igazából a 2. stratégia mellett egyre többször került elő a sima lay 0-0 fogadás, de megfelelő meccsválasztással ez nem okozott gondot.

Szép türelmesen, lassan haladva megyünk tovább!

Csatolom a táblázatot a fogadásokról!  :beerchug: :ok:

Szia napló!

Hosszú idő óta újra jelentkezem! Idő hiányában feltöltök ide számomra fontos okosságokat, hátha később jó lesz vmire.
Az utóbbi bő 8 hónap alatt vizsgáltam közel 50 ezer foci mérkőzést abból a szempontból, hogy jónnek az oddsok az egyes kimenetelekre. Végeredmény mellékelve.


Hosszú idő után kis frissítés!

Idő hiányában nem tipp vezetésre, hanem ötletek, stratégiák leírására, kipróbálásra fogom használni a naplót, legyen ez a gyűjtőhelyem, mielőtt elfeledem a dolgokat. Lehet hasznos, lehet nem.

Szóval hangos gondolkodás: Focimeccsek kb 25%-a döntetlen hosszútávon (ellenőrizve több ezer meccsen Trefik jó barát, stb.)

Kiválasztva mondjuk a hasonló erősségű csapatok meccsein lay Döntetlent, ami mondjuk 3.5 körül van és biztosítani mondjuk 2 correct score döntetlen tippel. Ez lehet bajnokságtól függően a 0-0 és az 1-1, vagy overesebbeknél az 1-1 és a 2-2.

Teljes bukó a le nem fedett döntetleneknél van, a többinél jó tételosztással, vagy beállítással kis plusz.

Örök kérdés kis profitos nagy befektetéses játékoknál, hogy milyen money management-et lehet erre ráhúzni?

Statisztika alapján nyilván szűrni kell a meccseket bajnokság gól, és nagygólszámú döntetlenekre, ha ez megvan, nem lenne szabad nagy elfutásnak beállni.

Példa csatolt excelbe.

Egy back tesztet nekem megér.

Üdv Napló!

Pár év kihagyás után újra kis aktivitás! :)

Foci, single tippelés, elsősorban a soccerwidow ötlete alapján kidolgozott value-k keresése.
No nem mindennapos tippbeírás, hanem az adott ötlet szokásos elméleti megrágása, backtesztelése... :)

A mellékelni tervezett excel táblázatok már az adott ötlet, szisztéma tippelési eredményét mutatják. És főleg az érdekelne, hogy egy ilyen (főként,de nem kizárólag az underdog győzelmére, vagyis meglepetésre épülő) szisztéma milyen tétrakással lenne a leghatékonyabb.

Szóval, ha vkit érdekel, szívesen fogadok ezzel kapcsolatos építő kritikát, véleményt! Bár illúzióim nincsenek :)

A tippkiválasztási módszer a soccerwidow oldalon a HDAFU táblákra épülő ötlet, elsősorban odds alapú.

Minden táblában a szisztéma tesztelésekor mindig a betexplorer szerinti záráskori legmagasabb oddsot használom.

No, először akkor nézzük meg a szisztémát az Angol PremierLiga eddigi eredményeire.  :cya:

A németeknél is elsősorban az underdog piacon van keresnivaló.
Nézzük a szűrés eredményét, mind azonos tét, mind változó tét esetén!

Üdv Napló!

Kicsit automatizáltam a kiválasztási folyamatot a gólos fogadásoknál, számoljon a gép. Amit figyelembe veszek a kiválasztásnál: adott tippkategória szerinti meccs %, sorozatok (saját max. és bajnokság átlag elérésének figyelése), meg némi csapaterősség (ELO Rating szerint) szerinti tippkategória % figyelés.

Btts-re indult, de megcsináltam több kategóriára is (HDV, gólok, overek).

Példa a Francia 1.osztály.  :cya:


Tesztjelleggel feltöltögetem a naplóba a tippkiválasztási rendszer alapján az egyes bajnokságok tippjeit.

Akkor először a top 5 európai bajnokság hétvégi tippjei!

Később majd részletesebb leírás a tippkiválasztásról jön.


Pár szó a tippkiválasztási rendszerről:

3 szempont szerinti tippkiválasztást ötvöz a rendszer:

1. Adott tippkategóriában az eddigi eredmények során milyen %-os mutatóval rendelkeznek a csapatok (külön összesen és külön otthon/idegenben), ebből képez egy össz %-ot a meccsre, és bizonyos % (a bajnokság átlaga feletti % beállítható eltérési határral) elérése esetén lesz belőle tipp + külön erősíti/gyengíti a %-ot az, hogy külön követi az adott tippkategóriában elért sorozatot, és ha a sorozat eléri a csapat addigi maximumát vagy a bajnokság átlagának maximumát, akkor ott sorozatmegszakadásra számít (gyengíti a %-ot), ha nem éri el a maximumot akkor sorozatfolytatásra (erősíti a %-ot).

2. ELO rating szerinti csapatösszehasonlítás tippkategóriára nézve. Vagyis a hasonló erősségű csapatok egymás elleni meccsein eddig milyen %-os mutató az adott tippkategóriára, és itt is bizonyos beállítható % felett lesz tipp.

3. Forma szerinti (utolsó 6 meccs összesen, és utolsó 3-3 meccs otthon/idegenben) összehasonlítás és ebből %, és beállítható határ felett tipp képzés.

A fenti 3 szempont ötvözéséből 9 db külön tipptábla képződik minden tippkategóriára, és ezekből áll össze a végső tipptábla, úgy, hogy %-os formában van megadva a tipp, amely egyfajta tipperősséget jelent, mert pl. egy 11%-os erősségű tipp csak a 9 db tipptáblázatból csak egyben szerepel, míg a 100%-os erősségű tipp mind a 9 db tipptáblában.

Mivel 3 különböző tippkiválasztás ötvöződik, előfordulhat, hogy a végső tipptáblában benne maradnak egymásnak ellentmondó, vagy minden lehetőséget lefedő tippek (pl. tipp 1X-re és egyben tipp X2-re, stb.), ilyenkor a nagyobb erősségű tippet választom/figyelem.

19 db tippkategóriára tippel a rendszer: 1.GG (btts igen) 2. NG (btts nem) 3. HG (hazai lő gólt) 4. VG (vendég lő gólt) 5. HNG (hazai nem lő gólt) 6. VNG (vendég nem lő gólt) 7. 0-0 8.1 9.X2 10.X 11. 12 12.2 13. 1X 14. over 1.5 15. under 1.5 16. over 2.5 17. under 2.5 18. over 3.5 19. under 3.5

Én elsősorban a gólos fogadásokra tesztelem a rendszert, a végső tipptáblát még fair/zéró odds képzéssel összehasonlítom a piaci oddsokkal, és csak a value-kat választom ki tippnek (már ha vannak/lesznek).

Azért is töltöm fel a naplóba a heti/hétvégi fordulók tippjeit, mert így tudok majd visszamenőleg eredményt nézni, mert a rendszer frissítésével, az újabb eredmények beírásával nem őrzöm meg külön a heti eredményeket.

Meglátjuk mely bajnokságok milyen eredményt érnek el!

Szerintem azért nagyrészt nyilván a papírformára tippel a rendszer, de egy tesztet megér nekem!

Top5 bajnokság tegnapi eredményei tippkategória és tipperősség szerinti bontásban bajnokságonként és összesítve.

Kb. 25-30 bajnoksággal kezdtem meg a hétvégi tesztet végül, mára maradt egy-két hétfői meccs, de lényegében megvan az eredményösszesítés tippkategória és tipperősség szerinti bontásban bajnokságonként és összesítve is.


Ahogy látom a sima .xls formátummal gond volt a számolásnál, csatolom az eredeti verziót, remélem ez megfelelő lesz.

A válogatott hétvégi és hétközi meccsek után visszaáll hétvégére a bajnokik rendje.

Kicsit csiszoltam még a rendszeren, érdekességképpen bevezettem a "kontra" tippeket (megjátszani az adott tipp ellenkezőjét) is, csak azért, hogy lássam majd az eredmények összesítésénél, hogy mely bajnokságok követik inkább a stat szerinti tippelést, és melyek azok, ahol jobban jön a kontra, és érdemesebb is arra fogadni az elérhető nagyobb oddsok miatt.
Tartalmazza a tippösszesítés a tippekhez tartozó saját fair oddsokat is, és a kontra fair oddsokat.

Érdekel a sorozatfolytatás és megszakítás is, ezért az eredményösszesítésnél erre is lesz majd stat.

Megcsináltam nagyjából a tippelést kb 35-40 bajnokságra, de a csatolható fájlméret korlát miatt csak az európai top5 bajnokikat tudom mellékelni.

Jövőhét kedd felé töltöm majd fel az eredményösszesítést.

Április első hétvégi eredményösszesítő.

A sorozatmegszakadásnál természetesen a 0-0, az X és az over 3.5 a legnépszerűbb 70-80% körül.
Figyelgettem azokat a saját eddigi maximumukat elérő csapatokat, amelyek több (legalább 2) meccse képtelenek voltak gólt lőni, hogy kiszakad-e a gólzsák, mert általában a 'Nem lő gólt' sorozatok általában nem hosszú életűek. Erre az esetre is van tehát gólstat.

Az elmondható, hogy inkább a papírforma felé hajlik a rendszer, de ezért is jó a kontra, egyből látszik is, hogy a magasabb oddsoknak köszönhetően kisebb találati aránnyal is van/magasabb a haszon a sima tippeléshez képest.