perkon tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Az eredményelemzés kiegészült egy külön Tippelemző, tippszűrő résszel. (makróengedélyezés szükséges hozzá az excelben!)

Elmúlt hétvége eredményelemzése: http://data.hu/get/9848967/eredmenyekjul0812.xlsm

A tippelés részt egyszerűsítettem (csak a tippet tartalmazó táblák maradtak benne), és kiegészítettem az eredményelemzésnél is bevezetett tippszűrővel, tippválasztóval (makró engedélyezés szükséges hozzá az excelben!).

Ennek alapján a hétvége tippjei: http://data.hu/get/9851826/tippekjul1519.xlsm

A táblázatok elkészítésére jutó egyre kevesebb ráfordított idő miatt, és érdeklődés hiányában a jövőben nem kerülnek feltöltésre a tippek, eredményelemzések. Maximum a tapasztalatokról lesz néha egy-két szöveges leírás.

A tipperősség pontozását fejlesztettem, mind a 19 tippkategóriára külön pontozást vezettem be, mert persze a sorozatok kiminuszolása más pontokat kíván egy over 1,5 sorozat vagy egy over 3,5 sorozat esetében (gondolok itt arra, hogy az over 3,5 sorozat megfigyelésem szerint 75%-ban megszakad, míg az over 1,5 sorozat 75%-ban folytatódik általában :)

Plusz párosítások szerinti összegző táblázatokat is csináltam, így egy meccs összes tippjét és adatát, sorozatát, stb. egyben lehet látni.

Ezek az adott excel táblázatfül jobboldali legszélső végén találhatóak egymás alatt.

Ahogy látom minden bajnokság más-más pontozást fog kívánni, ami hatékony egy angolnál eredménytelen egy németnél, dehát ezt tudtuk eddig is.

Amit sajnos továbbra is megerősíthetek, hogy egy meccsen a statisztika nem tud csodát művelni, az 50% körüli eredményességi mutatót hozza átlagban...


Ha lesz időm, lehet fel fogom tölteni a hétvégi tippeket, sajnos sok a bajnokság.

Most mutatóba a hétvégi TOP 5 bajnokság (angol, német, olasz, spanyol, francia) tippjeit felteszem.

Link: http://data.hu/get/10083346/tippek1105.xlsm

Röviden néhány szó az eddigi tapasztalatokról:

Sajnos sok újdonság nincs, a statisztika önmagában továbbra sem ér el értékelhető eredményt, már az is jó, ha nagyjából tudja hozni az 50%-os találati mutatót. Lehet bűvészkedni a tipperősség különböző pontozásaival, de semmi garancia nincs rá, hogy ami az egyik hétvégén működött és jó eredményt hozott, az a következő heti bajnoki meccseken is jönni fog.
Mindenesetre az biztos, hogy minden egyes nemzeti bajnokság a tipperősség számításnál külön-külön pontozást igényel, a sorozatok pontozása is, hiszen pl. egy under 1.5 sorozat (ami általában nem hosszú életű) "életútja" is más a németeknél, mint pl. a franciáknál.
Arra azért jó a statisztika, hogy irányt mutat a tippelésnél, de bele kell vinni egyéb elemeket, mert önmagában nem sokat ér.
Talán azoknál a bajnokságoknál lehet hatékonyabb, melyek stabilabbak, jobban követik évente az adott nemzeti bajnokságra vonatkozó trendeket, irányokat, illetve ahol azért nincs túl nagy különbség a csapatok ereje között.
Valahol olvastam, hogy a "beszabályozott" ligáknál (fizetési sapka, amerikai ligák, MLS, stb.) kiszámíthatóbb és stat követőbb, és így eredményesebb a bajnokság tippelése vagy legalábbis kisebb az általában egy meccsen 50%-ban szerepet játszó véletlen szerepe. Persze eltekintve a bundáktól, egyéb körülményektől.

A nagyobb ligáknál az eddig lejátszott meccsek alapján próbálok majd belőni vmi értékelhető pontozást jobb híján és tesztelni tovább.

Frissítettem a tippleírást is, plusz majd csatolok egy példa tippelési táblát.

Példa tippelési tábla (piaci oddsok nélkül): Francia 1.osztály.

Pár bajnokság hétvégi tippjei és sorozat statjai:

http://data.hu/get/10129907/tippnov2528.zip

TOP5 bajnokság plusz magyar hétvégére:


data.hu/get/10144782/Top51dec2.xlsx

TOP5 bajnokság plusz magyar erre a hétvégére:

http://data.hu/get/10162755/top51dec9.xlsx

Bekerültek párosítások szerinti összehasonlító táblázatok, és formarészletezések is.

Üdv! Kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok az olvasóknak!

Tippek hétvégére (Angol ligák és skócia):

http://data.hu/get/10211691/tippekdec29jan01.xlsx




Hétvégi tippek:

http://data.hu/get/10281982/tippekjan2730.xlsx

A saját szűréses tippek mellett ELO összehasonlítás és Poisson is szerepel tájékoztatásként.

Üdv napló!

Kis kihagyás után újra tippek a statisztikából kiindulva saját szűrés alapján. A szokásos meglévő adatokat felhasználva kicsit más megközelítéssel való tippelés kipróbálása zajlik (ELO pontok és abból nyert forma pontszámok összesítése szerint).
Persze mint mindig a táblát folyamatosan fejlesztem.
A hétvége tippjei:
https://data.hu/get/10640631/tippek0721.xlsx