Síugrás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


#60 december 30, 2011, 20:38:36, Cesc18
Idézetet írta: Cesc18 Dátum december 30, 2011, 11:07:53
Zografski vs. Koudelka V 1.44 :ok:
Loitzl vs. Freitag V 1.40 :ok:

Jött mind a két tipp, de ritka kutya verseny volt. Az első körben Schliri és Morgi meg még Freitag is elszálltak az erős hátszél miatt, ezért törölték a sorozatot és félóra tolódással újrakezdték. Itt már azok voltak az élen akiknek kellett, bár Bardal és Ammann elég csúnyán elszálltak. Még a verseny előtt tettem Schliri végsőre 3-as oddsért, nagyba örülök, hogy nyert, és mint utólag kiderül én hülye elnéztem és az első kör után tettem, hogy vezetni fog. De a bet365 törölte a fogadásom, igazából nem értem, hogy miért, az ügyfélszolgálatos azt mondta azért mert törölték az első sorozatot, de hát utána ennek köze nem volt hozzá. Na mind1, a lényeg, hogy kösz bet365! Szép kis előnnyel vezet Schliri, remélem következőleg már egy normális verseny lesz, mert ez így elég hitvány. Az már biztos, hogy Ammann idén sem nyer négysáncot, 50 pontos hátrányból elképzelhetetlen.

Végeredmény csatolva

#61 december 30, 2011, 20:32:21, Powell
Grat a tipphez,de a bet365 kajak hülye én se értem hiszen az számít amit újrakezdtek és az a hivatalos eredmény is.Elég szemetek >:( A szabályzatukba meg tuti nincs részletezve a siugrás ilyen mélységekbe ugyhogy :noway:

Érdekes, hogy a nyertes kombit meg nem érvénytelenítették. Fullra nem értem, hogy akkor a Schliris tippemért miért adták vissza a tétet.

Csak később értem haza és nem láttam mért törölték az első sorozatot. Tényleg azért mert a nagyok nem ugrottak jót?  :o Mert ha igen ez érthetetlen számomra, hogy mért nem az egész versenyt törölték mert ez így szerintem egyáltalán nem volt fair.

Nyilván benne volt az is amit a Knézy mondott, miszerint marketing okokból sem engedhetik meg maguknak Walter Hoferék, hogy az osztrák esélyesek elszálljanak az első ugrásnál, azonban hozzá tartozik az igazsághoz, hogy kutya egy idő volt. Nagyon fújt a szél, hol kevésbé, néha szembeszél, néha meg a huplinál kemény hátszél, ami szépen le is nyomta Schlieriéket..Szakadt a hó, állandóan nyomvonalat tisztítottak stb. Igaz hogy van ez a kompenzációs rendszer, de az erre már nem használható megfelelően, hisz hiába kapott +15pontot pl Morgenstern, ha az erős hátszél miatt 100méternél "leesett", míg mondjuk Ito 138métert repült.. Szóval irreális körülmények voltak..

Hilde tegnapi csúnya bukása

Tom Hilde Oberstdorf 2011 Dangerous Crash

Szerencsére horzsolásokkal megúszta...

Mégsem úszta meg csak horzsolásokkal...

A pénteki oberstdorfi síugró verseny egyik legpechesebb versenyzője a norvég Tom Hilde volt, aki a második sorozatban bukott és hordágyon kellett elvinni őt a stadionból. Sajnos az előzetesen gondoltakhoz képest súlyosabb sérülést szenvedett, hiszen eltört a nyolcadik csigolyája, így számára véget is ért nem csak a Négysáncverseny, de az egész 2011-12-es szezon is. "Túlságosan messzire akartam ugrani és az érkezésnél elöl volt a testsúlyom. Túl gyorsan történt minden, nem tudtam már korrigálni" - nyilatkozta norvég újságíróknak kórházi ágyán pénteken este Hilde. A norvég ugró számára viszont jó hír, hogy a sérült csigolya nem sértett meg egyetlen ideget sem.

Szombaton Hildét egy specialista is megvizsgálja majd és akkor döntik el, hogy szükség lesz-e műtétre."Ez volt a legrosszabb, ami most történhetett vele. A szezonnak nyilvánvalóan így vége van számára, ami mindannyiunknak nagyon szomorú hír" - mondta Alexander Stöckl a norvégok amúgy osztrák származású szövetségi kapitánya.

forrás: hatharom.hu

Ha egy ugrás alapján hirdetnek végeredményt, akkor én bevezetném, hogy fele annyi pontokat is kapjanak a helyezésekért.

Osztrák győzelem 1.40...hmm.

Síugrás - Világkupa - Klingenthal (GER) HS140
Közvetítés: 2012.02.15 - Eurosport ÉLŐ 16:00

A mai napon továbbra is Németországban repülnek a síugrók, viszont Willingenből átköltöztek Klingenthalba. Ennek a sáncnak nincsenek túl nagy hagyományai, csupán 2007 óta rendeznek itt világkupa versenyeket.

Hétvégén Willingenben elég érdekes eredmények születtek, a legjobb osztrák Koch volt a maga 8. helyével. Bardal megszerezte idei szezonja 3. világkupa sikerét is, és teljesen megérdemelten vette át a vezetést az összetettben. Hihetetlen kiegyensúlyozottan teljesít, alig-alig van egy-egy olyan verseny amikor nem tud a 10-be kerülni. Kofler már közel nem azt a teljesítményt nyújtja, mint a szezon elején, legutóbb a négysáncon tudott versenyt nyerni. Hétvégén nem sikerült neki a 30-ba verekednie magát ami azért nem sűrűn fordul elő vele. Schlieri minden helyszínre úgy érkezik, hogy ő az első számú favorit, jó formában van, néha becsúszik neki egy-egy rossz ugrás, de ezt követően rendre javít a következő versenyen. Ezt a sáncot nagyon érzi, szinte mindig jól szerepelt eddig itt. Nyert itt ötször, beleszámítva a nyári versenyeket is, plusz háromszor állt dobogón, és ugye csak 2005 óta vannak itt versenyek, világkupa pedig csak 2007. Hétvégén nem jött ki neki a lépés, törvényszerű, hogy itt fog javítani. Lehet nem nyeri meg, de a dobogón szerintem ott lesz. Adam Malysz utódja, Stoch is kiválóan szerepel. Lassan az összetettben is odaér a dobogóra. Kiegyensúlyozottan teljesít, a négysánc első versenye óta, vagyis 12 alkalommal zsinórban mindig ott tudott lenni a 10-be. Vélhetően ezt a jó sorozatát szeretné folytatni, a számára is igen kedvelt sáncon. Koudelkának is nagyon kijárt már az a 2. hely a hétvégén, bár két olyan ugrást produkált ami győzelmet ért volna, de Bardal még ezeket is űberelni tudta. A cseh fantasztikus szezont produkál, rendre hozza a TOP10-es eredményeket, és ennek köszönhetően összetettben is jól áll. A két német, Freitag és Freund nem szerepelt rosszul a hétvégén, mindketten tízben voltak, igaz a hátsófelében. Freitagban érzem a lehetőséget, akár egy dobogó is kinéz neki. Van egy nagy visszatérő Hilde személyében, aki még december végén Oberstdorfban bukott egy elég csúnyát. A visszatérése jól sikerült, ugyanis a tegnapi kvalifikációt kapásból be is húzta.

Tippek:
bet365
H2H: Kofler vs. Hilde V 2.00
[fw]FortunaWin[/fw]
Schlierenzauer 1-3 között végez [fw]1.60[/fw]
Bardal 1-6 között végez [fw]1.25[/fw]
Stoch 1-10 között végez [fw]1.22[/fw]
Koudelka 1-10 között végez [fw]1.23[/fw]

Én ezt kombiban megjátszottam, a gyenge pontnak Koudelkát érzem, de csak azért, mert nála egy kiemelkedő eredmény után sokszor becsúszik egy sokkal rosszabb, de az ellenkezőjére is volt már példa. Freitag 1-10 lehet még jó, viszont az valamivel alacsonyabb oddsal szerepel (1.12).

Az erős szél miatt áttették holnapra a versenyt...

Sírepülés - Világkupa - Vikersund (NOR) HS225
Közvetítés: 2012.02.24 - Eurosport ÉLŐ 16:30

Ezen a héten Vikersundba látogat a mezőny, ahol sírepülés lesz az óriás sáncon, a világrekord is ide köthető, tavaly Evensen itt repült el egészen 246.5 méterig, és idén is várhatóak gyönyörű ugrások, a szakértők szerint akár meg is dőlhet ez a rekord. Érdemes lesz tehát megtekinteni az idei versenyt is.

Az összetettben Bardal áll az élen és a két osztrák, Schlieri és Kofler üldözik őt. Érdekesség, hogy a sírepülő világkupában sem a sógoréktól van valaki az élen, hanem a kis japán Daiki Ito. Idén egyébként eddig 3 sírepülő versenyt tudtak megrendezni, kettőt Bad Mitterndorfban és egyet múlthéten Oberstdorfban. A németeknél Koch nyert két parádés ugrással, így joggal tartják őt az irodák a mai verseny főfavoritjának. Bad Mitterndorfban nem zajlottak le normálisan a dolgok, az első ugrások után Koch még ott volt az élbolyban, majd a második körben pocsék szelet kapott és nem is tudott jót ugrani. A második napon pedig 1 kör után lezárták a versenyt. Szóval eddig egy normális sírepülő versenyt tudtak lebonyolítani. Abban egyébként semmi meglepő nincs, hogy Koch ilyen jól ugrik, ő sírepülő specialista. Itt Vikersundban tegnap lezajlottak a kvalifikációs ugrások, természetesen ezúttal is jött a nagy szél, a legjobbak már hatalmas szembe szélben repültek így értékelhető távolságokra nem is jutottak. Ez egy ilyen szezon, vagy nincs hó, vagy köd van, vagy a szél kavarog, de hogy minden klappoljon az szinte elképzelhetetlen. Mivel ezek kiszámíthatatlan dolgok, nem lehet tudni melyik versenyző kap jó és rossz szelet, ezért a tippeknél ezt én kizárom. Úgy számolok, hogy szerencsénk lesz és viszonylag jó szélben repülhet az adott versenyző. Koch vélhetően ezúttal is jól fog szerepelni, a győzelmére én azért kicsinek tartom azt a 2.5-ös oddsot, de 1.4-ért a dobogóra viszont játszhatónak érzem. A győzelme azért nem tetszik ennyiért, mert rajta kívül azért vannak még nagyszerű sírepülők. Pl. honfitársa Schlieri, bár neki nem igazán jönnek az eredmények idén sírepülésben, de mint említettem normális verseny se sok volt. Az összetettért harcban van, így minden pont számít neki is. Nem zárnám ki azt, hogy ő fog most győzni. Kranjec is kitűnő sírepülő, Bad Mitterndorfban amikor egy ugrás után lezárták akkor azt ő nyerte. Múlthéten sem szerepelt rosszul, negyedik lett. Ito egyik versenyt sem nyerte meg, de masszívan ott volt mindig az élbolyban, ezért áll ő az élen. Nagy formában van a kis japán, szerintem a 6-ban megint csak ott lesz. Ammann is összekapta magát, múlthéten dobogón végzett és ez legutóbb vele akkor fordult elő amikor nyert Lahtiban szűk 1 évvel ezelőtt. Szóval ez adhat egy kis lendületet számára a hátralévő versenyeire. Én itt egy jó eredményt várok tőle, tegnap a kvalifikáció alatt is nagy szembe szélben jót ugrott. A világcsúcs tartó már biztosan nem dönti meg saját rekordját, ugyanis meglepő módon, de Evensen visszavonult, mindössze 26 évesen. Bardal azért megmentheti a hazaiakat, bár szerintem ő a győzelemre nem esélyes.

Tippek:
bet365
Koch dobogón végez 1.40
Ammann dobogón végez 2.75
[fw]FortunaWin[/fw]
Ito 1-6 között végez [fw]1.45[/fw]

Nem is világkupa van itt hanem sírepülő világbajnokság. Csak az egyik versenyt tudták lebonyolítani, Kranjec nyerte, Velta és Koch előtt. Majdnem megdöntötték Evensen csúcsát...

Sírepülő világbajnokság - Vikersund (NOR) HS-225

1. Robert Kranjec (SLO) (217,5 m - 244,0 m) 408,7 pont
2. Rune Velta (NOR) (217,5 m - 234,5 m) 405,7 pont
3. Martin Koch (AUT) (218,0 m - 243,0 m) 386,2 pont
4. Severin Freund (GER) (210,5 m - 208,5 m) 372,6 pont
5. Ito Daiki (JPN) 206,0 m- 219,0 m) 365,2 pont
6. Andreas Kofler (AUT) (228,0 m - 216,0 m) 364,2 pont

Anders FANNEMEL 244,5m! Ski Jumping WC Vikersund 2012

Robert KRANJEC 244m! Vikersund 2012 Ski Jumping-WC Winner!

Ma pedig csapatverseny van...Osztrákok elmúlt két versenyen kikaptak, legutóbb Koch betlizésének is köszönhetően, ezúttal rajta biztos nem fog múlni. Viszont a norvégok akik ugye kétszer győzték le őket zsinórban, szintén erős csapattal vannak. De szerintem az osztrákok most megrázzák magukat és megnyerik, mégis csak egy VB.

Síugrás - Világkupa - Lillehammer (NOR) HS100
Közvetítés: 2012.11.24 - Eurosport ÉLŐ 13:45

Beharangozó

Tipp:
Freund dobogó 1.50

A selejtezők illetve a vegyes csapatverseny előtt még 2-es oddson lehetett tenni, de mivel az osztrákok nem ugrottak túl jól, Freund viszont igen, így jelenleg már őt tartják a győzelemre legesélyesebbnek a bukik.

Síugrás - Világkupa - Kuusamo (FIN) Csapatverseny HS142
Közvetítés: 2012.11.30 - Eurosport ÉLŐ 16:15

Tipp: Ausztria nyer 1.65

Ez az amit lehetetlen kihagyni. Osztrák csapat: Morgi, Schlieri, Fettner és Loitzl. Utóbbi kiválóan ugrott tegnap, és egyébként is mintha kezdenek magára találni. Morgi és Schlieri pedig jó formában, Fettnertől pedig elég egy közepes teljesítmény is. Lillehammerben múlthéten kizárták őket szabálytalan ruha miatt, osztrákoknál ez 100 évente egyszer fodrul elő, óriási baki volt. Most javítani fognak. Remélem :)