F1 - Pit Stop

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


If a driver comes off the throttle, we are saying that the throttles can be 10 per cent opened at 12,000rpm and 20 per cent open at 18,000rpm. One engine manufacturer is asking for a little bit more and for what appear to be genuine reasons.

"We have the ability to go back to 2009 and look at the maps and records we have and everything. We can refer back to those – if they needed 28 per cent of throttle at 18,000rpm back then it is perfectly legitimate – so that would appear to be a perfectly reasonable request. "



Forrás: http://www.autosport.com/news/report.php/id/92606

Ha ezt tényleg megcsinálja az FIA.... azt hittem, hogy ennél lejjebb nincs, de mégis mindig alul tudják múlni önmagukat. :crazy:

#31 szeptember 24, 2011, 13:19:14, rosco
A Pirelli a következő 3 futamra a következő keverékeket viszi:

Belgium - lágy, közepes
Olaszország - lágy, közepes
Szingapúr - szuper lágy, lágy

forrás: pitpass.com

#32 szeptember 24, 2011, 13:20:07, rosco
Habár a Ferrari számára még él a remény az idei Formula–1-es világbajnokságot illetően, ám az olasz istállónál két lábbal a földön járnak, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Stefano Domenicali nyilatkozata, amelyben már a jövő évi autó fejlesztését helyezi a középpontba. A Scuderia csapatfőnöke szabadságáról visszatérve vázolta a Ferrarinál uralkodó helyzetet.

(a teljes hír az nso.hu-n olvasható)

#33 szeptember 24, 2011, 13:18:50, rosco
Bernie Ecclestone elutasítja a vádakat, miszerint neki köszönhető, hogy a jövő évtől a futamok felét csak előfizetéses csatornán lehet majd nézni. Állítása szerint a Sky csatornával a BBC egyezett meg.Mint ismeretes, a 2012-es idényben a futamok felét a BBC, a másik felét a Sky fogja sugározni, és ez nagy felháborodást váltott ki a szigetországban.

,,A BBC-vel már megkötöttük a szerződést a 2012-től 2014-ig terjedő időszakra. Tárgyaltam az ITV-vel, de ugyanaz volt a probléma, mint a Chanel 4 esetében. Szerződésünk a BBC-vel 2014-ig hatályos, ezért nem tudunk érdemben másokkal tárgyalni. A műsorszolgáltatók nem akarnak várni 2014-ig."

Arra a kérdésre, hogy valóban létrejöhetett-e volna műsorszórási szerződés a Chanel 4 esetében, Ecclestone így válaszolt: ,,Igen, feltétlenül. Ha akkor azt mondják szerződnének, és kifizetik az évi 45 millió fontot a jogokért, valószínűleg létrejött volna a megállapodás. De az a probléma, ha ők nem akarják ezt, mi nem tudunk foglalkozni velük."

Ecclestone szerint nem lesz olyan rossz a megosztás, mint ahogy azt a kritikusok hiszik: ,,Jó munkát fognak végezni közösen. A Sky-nak nincs akkora nézettsége, mint a BBC-nek, de szerintem a két csatorna kombinációjával magasabb nézettség érhető el. Rövidtávon be fog bizonyosodni, hogy a két csatorna együttműködése miatt több szempár fogja figyelemmel követni az eseményeket, mint ezelőtt. Ez jó a rajongóknak, a csaptoknak, és nekünk is."

(formula.hu)

#34 szeptember 24, 2011, 13:21:04, rosco
Szakad az eső Szingapúrban... Már vagy egy hete minden nap esik, van amikor csak pár órán keresztül, van amikor fél nap... Necces lesz így a futam... :(

#35 szeptember 24, 2011, 13:23:26, rosco
Ha kiszámíthatatlan lesz erseny, bátran lehet tolni Vettel ellen

#36 szeptember 24, 2011, 13:22:31, rosco
Meg a safety cart.

#37 szeptember 24, 2011, 13:24:42, rosco
Most nézem,szólok is nehogy lecseszés legyen belőle: a nevem van kiírva de nem nyitottam én semmilyen témát... A pit stopba írtam...

Amúgy igen, elég változó az idő. Viszont estefelé már nem esik. Csak kérdés mennyire szárad fel az aszfalt. Na holnap meg is lesem ;)

#38 szeptember 24, 2011, 13:25:21, rosco
Idézetet írta: alexthebest Dátum szeptember 22, 2011, 14:20:02
A pit stopba írtam...

Onnan helyezte át az illetékes elvtárs ide ezt a 4 hozzászólást.

Hajrá káosz és persze "rainman" Schumi!  :ok:

#39 szeptember 24, 2011, 13:26:01, rosco
Idézetet írta: slow Dátum szeptember 22, 2011, 13:26:49
Meg a safety cart.

Nálam 2 vagy több és 3 vagy több SC fázis megy. Csak még kivárok, hol a legjobb az odds.

#40 szeptember 24, 2011, 13:24:05, rosco
Idézetet írta: alexthebest Dátum szeptember 22, 2011, 14:20:02
Most nézem,szólok is nehogy lecseszés legyen belőle: a nevem van kiírva de nem nyitottam én semmilyen témát... A pit stopba írtam...
Azt én qrtam el, de az admin-ok segítségével sikerült rendet tenni.

Szingapúrban milyen betétfutamok vannak?

z RTL Klub nem közvetíti tovább a Forma 1-et, a következő idényt már az MTV adná. Az RTL Klub drasztikusan csökkenti kiadásait.

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója a Brand Festivalon elmondta, hogy jövő évtől öt éven át ismét a Magyar Televízió közvetítené a Forma-1-es futamokat. Az Index információi szerint a közszolgálati televízió öt évre, több mint két és fél milliárd forintot fizet a közvetítési jogokért, és legalább hárommilliárdot visznek majd el a stáb külföldi utazásai, illetve a külső helyszínek kapcsolásának költségei.

A közvetítéseken dolgozó stáb eddig is külsős megbízás alapján dolgozott az RTL Klubnak, ezért nem kizárt, hogy a Forma-1-gyel együtt Szujó Zoltán és Czollner Gyula is átkerülhet az m1 műsorára.

Az MTV jövőre több sportközvetítéssel is erősít, a Dunáról a közzolgálati főadóra került át a magyar profi liga heti egy meccse, és már eddig is 268 millió ment el a magyar válogatott EB-selejtezőinek közvetítésére. Az MTV a kiszivárgott dokumentumok alapján már most 800 millió a 2014-es VB közvetítésének előszerződésére, és az MTV sugározza majd a londoni olimpiai közvetítéseit is, sőt iparági pletykák szerint pályáznak a Bajnokok Ligája jogaira is. Ezeknek a meccseknek a jogai jelenleg a Tv2-nál és a DigiTv-nél megosztva vannak, de a Tv2-nek nem jött be a foci: férfias kábeladójukra, a Pro4-re száműzték volna a meccseket, de információink szerint az UEFA ezt végül nem engedélyezte. A Tv2 szerződése azonban jövőre lejár, és várhatóan nem pályáznak újból. A Tv2 2009-ben közel egymilliárd forintot fizetett a heti egy meccs közvetítésének három éves jogáért.

Spórolnak a nem esti műsorokon

Az RTL Klub 2002-ben szerezte meg a jogokat, addig 1975-től az MTZ adta. A németeknél továbbra is az RTL-csoport sugározza a versenyeket.

Az RTL Klubon rendszeresen jól nézték a versenyt, legutóbb a koreait a kereskedelmi célcsoport 43 százaléka nézte, a teljes lakosság 34 százaléka. Az utóbbi időszakban az RTL Klub jelentősen csökkentette a tartalomra fordított költségeit, elsősorban a főműsoridős tartalmaikra koncentrálnak, megszüntették például a reggeli műsorukat.

"A Forma-1 az RTL Klub márkájának részévé vált, de soha nem volt nyereséges. A gazdasági válság miatt az ilyen brandépítő, de főműsoridőn kívüli, drága tartalmakon igyekszünk spórolni" - mondta el kérdésünkre Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója.

Az RTL Klub a gazdasági válság miatt az este hét és tizenegy óra közti főműsoridőre akar pénzt áldozni, ahogy ezt korábban sajtóközleményükben írták: ,,a televíziós reklámpiac elsősorban szeptember végétől december elejéig, illetve márciustól májusig kívánja meg a költségesebb és nagyszabású főműsoridős tartalmak készítését és sugárzását, ezért az RTL Klub a műsorkínálatával az eddigiekhez képest is még inkább ezekre az időszakokra kíván koncentrálni."

A Reggeli és a Fél kettő című kora délutáni hírműsor, és nem lesz többet Híradó délben. Megszűnik a XXI. század. Több képernyős állása bizonytalan, sokakat kényszerszabadságra küldtek az RTL Klubnál. A Bors nyomán megírtuk, hogy felmerült, hogy jövőre megszűnik a Heti hetes az RTL Klubon. A napilap információi szerint a csatornát is elérő válság és a csökkenő nézettségi adatok alapot adhatnak arra a döntésre, hogy megszüntessék a "humor nagyágyúinak" műsorát. Ezt az információt Kolosi Péter korábban cáfolta.


Nem is lesz rossz, ha az MTV fogja adni megint a futamokat. Kiváncsi leszek, hogy ki megy és ki marad a mostani brigádból