Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Top3-ból semmi, de ez egy jó befutó volt, férfi munka van Aerttól. Egy hét alatt hőségben egy Strade és egy Monumentum, erős.

Lengyel körverseny, királyetap: Remco Evenepoel.
Ma egy olyan dolgot láthattunk a lengyel körön, amit hosszú évek (évtizedek?) óta nem. A fórumokon már azt írják, most már tényleg megérkezett Eddy Merckx (vagy Hinault) a mezőnybe.

Két évvel ezelőtt ezt írtam róla:
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 05, 2018, 12:15:50
Ha nem szúrják el a felkészítését, akkor bizony a kerékpározás jövőjét láthatjuk. Ő lehet az, aki egymaga felszámolhatja a Sky-féle vonatozós taktikát.

Idén négy többnapos verseny, valószínűleg négy győzelem (ha holnap lepörgeti a sprintereknek kedvező szakaszt). Ma olyan magabiztossággal ment előre, hogy a mezőny közelíteni sem tudott hozzá. Mennyit kaptak a többiek? Gyakorlatilag mindenki 2 percen kívül ért célba a belgához képest, mindezt 152 km-en!
Jakob Fuglsang +1:52 (tavalyi Liege-Bastogne-Liege győztes)
Simon Yates +2:28 (2018-as Vuelta a Espana győztese)
Rafal Majka +2:32 (2019-es Vuelta és Giro egyaránt 6. helyzettje)
Richard Carapaz +3:21 (Giro d'Italia címvédője)

Olyanokról nem is beszélve, mint Kelderman, Zakarin és a többiek. Az is igaz, hogy Carapaz bukott a szakasz elején, de Nibalit leszámítva ez egy komplett idei Giro d'Italia mezőny. Az, hogy valaki 40-50 km-rel a vége előtt megindul, mert úgy érzi, bírni fogja a mezőnnyel szemben, az nagyon durva. Képtelenek hozzá felzárkózni, tisztára mint a tavalyi San Sebastián. Megy előre, darálja a kilométereket. A logikus az lenne, hogy a Giróra kikészül teljesen ilyen hetek után, de most már kétségeim vannak. Ha így folytatja (és tényleg tartja a formáját), akkor Bernal és társai felköthetik a gatyát a következő években, mert ez a gyerek lesz az, akit le kell győzni.
https://www.youtube.com/watch?v=KAiyf0gnToY

Tényleg nagyon kemény a srác. De az a félsávos aszfalt sem volt semmi. Nálunk ilyenek mennek ki a tanyaközpontokba.
Mit jelentett a végén felmutatott 75-ös szám? Mert látszott amikor elővette és mutatta a kamerának, ergo előre megtervezte az egész futamot fejben. Durva.

Idézetet írta: LosGabos Dátum augusztus 08, 2020, 23:26:01
Mit jelentett a végén felmutatott 75-ös szám?
Fabio Jakobsen rajtszáma volt a lengyel körversenyről.
Egyrészt benne volt az is, hogy előre eltervezett akció volt, másrészről az is, hogy Carapaz (összetett első) bukott a szakasz elején, eléggé csúnyán nézett ki, szóval úgy gondolta, próbáljuk meg. Tőle ez nem szokatlan, sokszor csinált már ilyet, rendre így oktatta a két éve a korosztályát (vb-t nyert így 10 perc előnnyel).

Valter Attila legszívesebben a Giro d'Italián indulna

Valter Attila legszívesebben a Giro d'Italia országúti kerékpáros körversenyen indulna, noha meglátása szerint a Vuelta a Espanán jobb eredményt érhetne el.


"Ha rajtam múlna, mindenképpen a Girón indulnék, mert az közelebb áll a szívemhez, de lehet, hogy a Vuelta jobb volna, mert az később van, és könnyebb lenne jó eredményt elérni" - nyilatkozta a CCC csapat sportolója kedden az M1 aktuális csatornán.
   
A koronavírus-járvány miatt módosított nemzetközi versenynaptár szerint az olasz körversenyt október 3-25. között rendezik, a spanyolra pedig október 20-tól november 8-ig kerül sor.
   
Valter hozzátette, már nagyon szeretné tudni csapata döntését, de egy-két hét még biztosan kell, hogy kihirdessék, melyik kerékpáros melyik viadalon állhat rajthoz.
   
Valter számára a Vuelta a Burgos, majd a lengyel körverseny - előbbi a Europe Tour-, utóbbi a World Tour-sorozatba tartozik - jelentette a visszatérést a világjárvány miatti kényszerszünet után.
   
Mint mondta, a hosszú kihagyás után nagy reményekkel vágott neki ezeknek a viadaloknak, ám vegyes érzésekkel zárta őket.
   
"Nem ment annyira jól, mint vártam. Lehet, hogy túllelkesedtem, túl sokat edzettem és készültem. A frissesség hiányzott az első versenyeken. Szerencsére napról napra megjött az erőm, és a versenytempót is kezdtem egyre jobban érezni" - magyarázta.
   
Valter kifejtette, a csapat részéről nem voltak óriási elvárások, ő viszont szeretett volna mindkét versenyen jól teljesíteni. Spanyolországban egy bukás is hátráltatta rögtön az első szakaszon, ami után napokig nem érezte igazán jól magát. A Lengyelországban elért összetett 27. helyéről elégedetten nyilatkozott, bár megjegyezte, hogy az eredménye lehetett volna jobb is.
   
Szerdán a Gran Piemontén, szombaton az öt legnagyobb egynapos közé tartozó lombardiai körversenyen áll rajthoz. Mivel jelenleg - a közelmúltbeli két viadal és a sok utazás miatt - nagyon fáradtnak érzi magát, annak is örülne, ha szerdán a mezőnnyel együtt érkezne a célba.

forrás: MTI

#1040 augusztus 12, 2020, 18:47:37, Pozzato
Izomból megoldotta (szombat MSR, szerdán Dauphiné).
https://www.youtube.com/watch?v=GnIAxkzQlPY


Amúgy alakul a következő szezon:
Greg Van Avermaet > AG2R (hivatalos)
Marc Sarreau > AG2R (hivatalos)
Michael Schar > AG2R (hivatalos)
Lilian Calmejane > AG2R (pletyka)
Bob Jungels > AG2R (pletyka)
Daryl Impey > Israel (hivatalos)
Patrick Bevin > Israel (hivatalos)
Michael Woods > Israel (hivatalos)
Romain Bardet > Sunweb (hivatalos)
Ivan Garcia Cortina > Movistar (hivatalos)



AG2R-nél egyértelmű az út: Naesen - Avermaet duóval klasszikusok, elvileg Jungels is jönne, szóval alakul egy erős csapat a Quick Step ellen.

Erik, jobbulást!  :(  >:(
https://index.hu/sport/bringa/2020/08/12/fetter_erik_orszaguti_kerekparos_baleset_sulyos_serules_mutet/


Hihetetlen, hogy most már szinte havi rendszerességel történnek a komolyabb balesetek. Nem olyan régen Quintanáékat ütötték el, Jakobsen versenybaleset, most Erikkel történt súlyos eset és még sajnos lehetne sorolni. Pár napja még a Tour de l'Ain ment nagyot az első szakaszon, ahol Roglic és Dumoulin végzett előtte, 5. lett Fetter Erik. Megelőzött pár sztárt: Bernal, Mollema, Quintana, Thomas, Kruijswijk, Aru és még lehetne sorolni.
https://www.youtube.com/watch?v=8VFHWUSxXpo


Durva csillaghullás a mai Dauphiné szakaszon, a végén majd meglátjuk ki mennyire súlyosan sérült meg, de bukott Roglic, Buchmann, Kruijswijk is. Utóbbi kettő fel is adta, Roglic sérülése úgy tűnik nem súlyos.
Bernal meg el sem indult már ma.

Ez azért komolyan befolyásolhatja majd a francia körversenyt is. Buchmannra kiváncsi vagyok, milyen állapotban van, Roglic most megjött a mezőnnyel, ráanézésre rendben volt. Ez a kifutópályás cél nagyon rendben volt amúgy a mai szakaszon.


Ez durva volt, megint egy Quick Step versenyző, reméljük rendben van Evenepoel (a körülményekhez képest). :(  Egyelőre nem olvastam infókat róla.

Astana közben alázott, Vlasovból jó kis bringás lesz (Menchov méltó utódja lehet). Fuglsang meg amikor kell, behúzza. Nagyon jó egynapos menővé vált (egy év alatt két Monumentum).

18:51 a hír ideje.

A viadalt egy súlyos baleset is beárnyékolta: az előzetesen a legnagyobb esélyesek közé sorolt Remco Evenepoel az élmezőnnyel haladva átbukott egy kőhíd korlátján, majd több métert zuhanva egy fákkal és kövekkel borított mély árokba esett. A múlt vasárnap befejeződött lengyel körversenyen győztes 20 esztendős belga tehetséget nyakmerevítőben, hordágyon szállította el egy mentőautó, de eszméleténél volt. Evenepoelt a comói kórházba szállították, továbbra is tudatánál van, jelenleg az orvosok vizsgálják.

24.hu

Most keresgettem még utána, elvileg medencéje tört el Remcónak, illetve a tüdeje sérült. Egyes információk szerint súlyos (kilyukadt, erről szerintem@peshark tudna többet, hogy ez pontosan mit is jelent és mennyire súlyos), mások könnyebb sérülést írnak. Sporzán néztem most, ott azt írják, vége a szezonjának, hosszabb felépülés vár rá.  :(

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 15, 2020, 20:45:22
Most keresgettem még utána, elvileg medencéje tört el Remcónak, illetve a tüdeje sérült. Egyes információk szerint súlyos (kilyukadt, erről szerintem@peshark tudna többet, hogy ez pontosan mit is jelent és mennyire súlyos), mások könnyebb sérülést írnak. Sporzán néztem most, ott azt írják, vége a szezonjának, hosszabb felépülés vár rá.  :(
Olvasgattam még a medencetöréssel kapcsolatos felépülést bringások esetében. Amik így hirtelen eszembe jutottak az elmúlt évtizedekből esetek:
- Joseba Beloki (2003)
- Richie Porte (2017)
- Chris Froome (2019)

Beloki akkor azon a Tour de France-on nagy esélyes volt, hogy megverje Lance-t, végül a karrierje érdemi része véget is ért a sérüléssel, sosem tudott ugyanazon a szinten versenyezni (30 éves volt a töréskor). Richie Porte utána még tudott versenyt nyerni, de Froome esete lesz majd számottevő szerintem. Egyelőre fogalmam sincs, hogy alibizik-e vagy sem, de nagyon messze van a régi formájától a felépülése óta. Arról viszont fogalmam sincsen, hogy minden medencetörés egyformán súlyos-e, mert Froome vagy Beloki esetében sokkal hosszabb volt a regenerációs idő, de Evenepoel kapcsán is rögtön elmondták, hogy hosszú idő lesz a felépülése. Porte esetében 2 hónap körül volt, létezik, hogy nem volt annyira súlyos?

Primoz Roglic ma szintén bukott, ugyan befejezte a szakaszt, de elvileg a bukás után szédült, nem volt csúcsformában. Azt gondolom, hogy két héttel a Tour de France előtt ez felelőtlenség volt tőle, valószínűleg nem ma, hanem pár nap múlva lehetnek ennek hatásai.

Steven Kruijswijk válla kificamodott, karján eléggé mély vágás. Nem volt jó állapotban Roglic segítője.

Egan Bernal óvatosabb volt, azért adta fel, mert a háta nincsen 100%-os állapotban. Elvileg csak óvatosság, nem akarnak kockáztatni az Ineosnál.

Emanuel Buchmann szintén nagyon esett, nála elvileg nagyobb és súlyosabb ütések voltak, de törés nem. Időt vesz igénybe a felépülése, lehetséges, hogy emiatt kevésbé lesz hatékonyan a Tour de France felkészülése. Fontos segítője, Gregor Mühlberger is súlyosan megsérült. Holnap lesz a CT-je, törésre gyanakodnak nála. A hegyekben Buchmann számára jelenthetett volna segítséget.

A nagy esélyesek tehát ebben a két napban sokat kaptak. Thibaut Pinot szintén bukott, de megúszta néhány karcolással. Várni akartam a Dauphiné végéig a TdF-re való fogadással, mert én Buchmann dobogóját gondoltam jó opciónak. Ennek fényében már kevésbé. Ha nem történik semmi holnap, akkor viszont van egy tippem, amire lehet adnak majd egy 7-8.00 körüli szorzót: Mikel Landa top3. A Movistar doku kapcsán megértettem őt, most megkapta az esélyt, vele egyelőre semmi sem történt, formája sem rossz és könnyen lehet, hogy a vezetőség úgy dönt, nem viszünk sprintert (Cortina vagy Colbrelli), kap Landa maga mellé 6-7 embert, aztán összejöhet a dobogó. A Giróra még nincsen csapatuk, Vueltára sem, ha oda elviszik Colbrelliéket, lehet esélyük pár szakaszgyőzelemre, Landa meg mehet maxon a Touron. A Giróról Evenepoel miatt le is vették a szorzókat, megmondom őszintén, teljes homály lesz így számomra az a verseny: Simon Yates (lehet zavarosból megnyer egy újabb GT-t?), Jakob Fuglsang (kibírhat-e egy GT?), Vincenzo Nibali (van még annyi a Cápában?), Marc Soler (mire képes, ha nem egy hétig tart egy verseny?), Wilco Keldermann (megreked a top10 szintjén?) és Richard Carapaz (bukás után hoz egy címvédést a semmiből?). Azért vagyok bizonytalan, mert van 3-4 olyan versenyző, akik nem egyértelmű favoritok, de képesek olyan 20-30 km-es támadásra bármelyik szakaszon, amivel előnybe kerülhetnek. Lehet, hogy ez lesz az egyik legjobb Giro (a káosz miatt), de az is lehet, hogy senki nem mer élni a lehetőséggel, vagy ereje nem marad rá.