November 30, 2020, 11:12:01 am CET

Szerző Téma: Kerékpár  (Megtekintve 77139 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1170 Dátum: Október 07, 2020, 17:47:52 pm CEST »
Ez az Alaphilippe tényleg úgy idióta, ahogyan van. Majdnem ismét "megcsinálta" a néhány nappal ezelőttit.
Hihetetlen a csávó, most van der Poelra legyezett rá, utána meg megint elkezdett előre örülni, jött van der Poel, gyorsan le is nézett oldalra Alaphilippe... Szánalmas lett, ahogyan a fejébe szállt a dicsőség, felteszi a kezét előre, amikor egy 10 centivel, ha nyert.
« Utoljára szerkesztve: Október 07, 2020, 17:51:58 pm CEST írta Pozzato »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Elérhető csabax

Re:Kerékpár
« Válasz #1171 Dátum: Október 07, 2020, 18:05:36 pm CEST »
Hihetetlen a csávó, most van der Poelra legyezett rá, utána meg megint elkezdett előre örülni, jött van der Poel, gyorsan le is nézett oldalra Alaphilippe... Szánalmas lett, ahogyan a fejébe szállt a dicsőség, felteszi a kezét előre, amikor egy 10 centivel, ha nyert.
Az az elzárás ügyes volt tőle, ám amit utána művelt tényleg arra vall, hogy a fejébe szállt a dicsőség.

Nem elérhető Powell

Re:Kerékpár
« Válasz #1172 Dátum: Október 08, 2020, 13:21:11 pm CEST »
Most olvastam,hogy Bernal nem indul a Vueltán illetve az Ineos csapatkapitánya Froome lesz.Bernal a gyógyulásra koncentrál ami egyébként érthető.

Elérhető csabax

Re:Kerékpár
« Válasz #1173 Dátum: Október 09, 2020, 11:12:43 am CEST »
Communiqué officiel :
Paris-Roubaix : rendez-vous le 11 avril 2021


Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1174 Dátum: Október 09, 2020, 11:22:51 am CEST »
Ezt nem kedvelem, kár érte, jó verseny lehetett volna. Sajnos várható volt, belengették már pár nappal ezelőtt. Elmarad a van der Poel vs van Aert.

Elérhető csabax

Re:Kerékpár
« Válasz #1175 Dátum: Október 09, 2020, 17:34:25 pm CEST »
Bora
Lehet ez amolyan vitaindító is, de az is lehet, hogy szimplán egyedül leszek a véleményemmel a csapatról. Nem tudom hová tenni őket.
Tudom, hogy nem a legjobb hasonlat, de engem a Bora a kaotikus összevisszaságban levő FC Barcelonára emlékeztet.
Bár az az igazság, hogy nem igazán érdeklelnek a Bora–Hansgrohe együttesénél zajló dolgok. Inkább gondolkozok azon, hogy vajon Elia Viviani pályafutásának érdemleges és eredményes része véget-e ért akkor, amikor eligazolt a Quick-Steptől. Ugyanis úgy "eltűnt" az olasz, mint szürke szamár a ködben.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1176 Dátum: Október 09, 2020, 21:08:46 pm CEST »
Szerintem jó hasonlat, csak Barcelonában még nagyobb a káosz.  ;D Nincsenek logikus döntések mostanában a Boránál, de jövőre majd mehet egymás ellen a francia körverseny Sagan, Ackermann, Kelderman és Buchmann. Mert már mindenkinek beígérték, hogy egyszer majd indulhatnak.   ;D

Nem feltétlen csak Vivianira koncentrálnék. Megfigyelhető tendencia, hogy aki eligazol a QS-től, legyen az sprinter vagy pavés, annak nagy százalékban vége.
Van, akinél sérülések, van, akin motiváció hiánya lesz urrá, de az biztos, hogy Lefevere olyan hatást gyakorol a sportágra, amire Peter Post óta kevesen voltak képesek. Cavendish, Kittel, Gavíria és Viviani. Az elmúlt évek "termése", akik a QS-ben halomra nyerték magukat, eligazoltak és kis tulzással jött az összeomlás.

Ha elmész a "Farkasfalkából", gyakorlatilag véged. Dan Martin, David de la Cruz vagy épp Michal Kwiatkowski. Előbbi kettő szétesett, utóbbit teljesen átformálták, holott a világ egyik legjobbja lehetett volna. Olyan a jutalék kialakítása, hogy megéri mindenkinek küzdeni, olyan a taktika, ami teljesen átformálja egy-egy versenyző gondolkodását. Gilbert is akkor értette meg a sportágat, amikor Lefevere-rel kezdet el dolgozni. Terpstra, Vandenbergh, Chavanel és Devolder? Top pavésok voltak a QS évek alatt, előtte és utána semmi. Az alapok megvoltak, de a csapatban való gondolkodás hozta ki belőlük a maximumot. A titok nyitja az, hogy senkire sincsen óriási tehet pakolva, hanem megfelelő taktikával bárki nyerhet.

Ez azért nincsen teljesen így, mert volt Museeuw, Boonen és most Alaphilippe, akik "kedvencek", de ennyi belefér. Mind a hárman korszakos tehetségek, akik egy másik csapatban közel nem nyernének ennyit. Ott volt a 2000-es években a Boonen - Knaven - Nuyens - Pozzato - Hulsmans sor egy Roubaix-n, kire fogod tenni a kereket? Három fiatal tehetség, két rutinosabb versenyző, nem hagyhatod, hogy bárki meginduljon.

A 90-es évek, Lefevere a csapataival háromszor csinálta meg a klasszikus dobogót (Roubaix 1-3.), amire szerintem senki sem lesz képes a következő évtizedekben. Ekkora fölénye csak Post versenyzőinek voltak anno. Visszatérve a 90-es évekre, a Museeuw - Tafi - Ballerini - Peters - Steels sor (és még párszor Bortolomi), kisajátították a versenyt. Volt olyan, hogy a top5-ben 4 Mapei versenyző volt... A taktika csodákra képes, tudja ezt Lefevere is, ezért szerződnek hozzá azok a versenyzők, akik maximalizálni akarják a teljesítményüket. Gilbert tudta, csak akkor nyerhet pavén, ha a QS-be megy. El is szerződött, következő években Flandria és Roubaix siker. Bennett nyerni akart zöld trikót, le akarta győzni Ewant, irány a QS.

Azonban ezek után jönnek a problémák: elhiszik, hogy egyedül is képesek nyerni és a csapatuk ellen fordulnak. Az intelligensek felismerik (Boonen), hogy ennek szinte semmi esélye, maradnak, míg a többiek azt mondják, ha képes voltam erre a QS-ben, menni fog ez máshol is. Kapnak egy óriási szerződést és amin ilyenkor nevetek: sosem nézi a csapatok azt, hogy a QS-ben a csapattaktika a fontos, a falkaszellem. Kiadnak egy rahedli pénzt az adott versenyző bérére, míg Lefevere már előre tudja: haver, nélkülem egy nulla vagy.

Összeállíthatnak bármilyen sort, annyival előrébb jár a QS a sprintek felvezetésének metodikájában, hogy olyan klasszisok képesek ellenük csak nyerni, akik valami nagy újítást mutatnak be (Ewan). A riválisok megnyugodhatnak, ugyanis szó esett róla, hogy Wout van Aert lesz a legújabb Lefevere "sztárcsemete", majd inkább a Jumbohoz igazolt srác. El nem tudom képzelni, mi lett volna, ha Ewan, van Aert vagy Sagan hozzájuk megy. Látható, hogy közepes sprinterekből is képesek maximumot kihozni (Ballerini, Hodeg stb.), mert megvan az alap, ami 30-40 éves múlt és tapasztalat.

Az óriási különbség Brailsford és Lefevere között, hogy az egyik kezei között szinte bárkiból lehet sztár a taktika révén, míg a másiknál csak az erre kijelölt, tökéletes "donor".

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Exkluzív!
« Válasz #1176 Dátum: Október 09, 2020, 21:08:46 pm CEST »

Elérhető csabax

Re:Kerékpár
« Válasz #1177 Dátum: Október 09, 2020, 21:19:30 pm CEST »
Ja, így van. Egyetértek.
Niki Terpstráról jut eszembe, ha már említve volt: én már el is felejtettem, hogy még versenyszerűen kerékpározik a holland.

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1178 Dátum: Október 15, 2020, 14:28:52 pm CEST »
Elfigyelve a Vuelta a Espana csapatokat, gyakorlatilag két sprinter fog csatázni a 4-5 szakaszon: Bennett és Ackermann.

A két egykori csapattárs, Bennett bizonyíthat a Borának, hogy hülyeség volt elengedni. UAE-t leszámítva, többiek el is engedték a sprinteket, tőlük Philipsen lehet az, aki megszorongathatja a két sztárt. Az biztos, hogy sem a QS, sem a Bora nem engedi el a 4-5 sprinter etapot: QS (Garrison - Steimle - Stybar - Morkov - Archbold) és a Bora (Schelling - Schillinger - Schwarzmann - Laas - Selig). Nagyon erős sorok, 3-6. helyért meg majd csatázhat Philipsen mellett Thijssen, Raim, Dion Smith, Moschetti, Manzin, Dainese és a jó öreg Barbero.  ;D  Nem ez a világ legerősebb háromhetes felhozatala a sprintereknél. Bennett szokásos módon a GT után gyengébb volt, de jöhet majd a Vuelta, ha így folytatja, elhozhat onnan is egy pont trikót, meg 3 szakaszt.

Nem elérhető SPF Előzetes

Re:Kerékpár
« Válasz #1179 Dátum: Október 16, 2020, 11:42:28 am CEST »
Ketten a világ ellen

Felkészítő a hétvégi Flandriai körversenyre Olvasd tovább


Nem elérhető Latzka

Re:Kerékpár
« Válasz #1180 Dátum: Október 19, 2020, 10:37:45 am CEST »
Julian Alaphilippe két helyen is eltörte a kézközépcsontját a tegnapi bukásban :'(

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1181 Dátum: Október 19, 2020, 11:13:32 am CEST »
Szomorú, nagyot bukott tényleg, sok idén a QS veszteség (Evenepoel, Jakobsen, Alaphilippe), ráadásul hosszabb sérülésekkel.

Egy érdekesség a Jumbo-Visma részéről: pár éve mondták, kis költségvetéssel, nem lehetnek nagy álmaik. Továbbra is úgy hírdették magukat, hogy alacsony a költségvetés, de azért egy ilyen sor nem fillérekből jön össze. Idén megalakult a női szakosztály, maradjunk annyiban, ott is elkezdtek mozgolódni. Marianne Vos szerintem ismerős lehet, közel 30 Giro-szakaszgyőzelem, 3x világbajnok, olimpiát nyert stb., mellé raktak kronósokat, pár éven belül valószínűleg a női mezőnyt is dominálják majd.

Elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1182 Dátum: Október 29, 2020, 12:35:00 pm CET »
Brailsford szeptemberben: keret rendben van, jövőre meg is van a csapatunk.

Október végére: Filippo Ganna világbajnok, Giro 4 szakaszgyőzelem, Geoghegan Hart összetett 1. helyezés, Jhonatan Narváez szakaszgyőzelem.

Nincs szerződése jövőre: Ganna, Geoghegan Hart és Narváez.

 ;D ;D

Nem elérhető firgabácsi

Re:Kerékpár
« Válasz #1183 Dátum: Október 29, 2020, 23:33:56 pm CET »
Brailsford szeptemberben: keret rendben van, jövőre meg is van a csapatunk.

Október végére: Filippo Ganna világbajnok, Giro 4 szakaszgyőzelem, Geoghegan Hart összetett 1. helyezés, Jhonatan Narváez szakaszgyőzelem.

Nincs szerződése jövőre: Ganna, Geoghegan Hart és Narváez.

 ;D ;D

Érdekes. Ezek az emberek aligha maradnak csapat nélkül, Hart Giro győzelme önmagáért beszél, Ganna meg jelenleg alapból két szakaszgyőzelem olyan 85-90%-os valószínűséggel, ha a te csapatodban teker, már ha van két sík ITT a versenyen :-) Na meg kiváló irammenő, szóval sokat tud segíteni a kapitánynak is csapaton belül.
Hogy mi lehet mögötte? Gondolom ezeknek az embereknek alaposan megnőtt  az ázsiója, ergo meg kell velük egyezni pénzben, de lehet más van mögötte, nem tudom.

Elérhető csabax

Re:Kerékpár
« Válasz #1184 Dátum: Október 30, 2020, 16:37:33 pm CET »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #1184 Dátum: Október 30, 2020, 16:37:33 pm CET »