Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Vasárnap egy újabb egy napos klasszikus verseny vár ránk, mégpedig az Amstel Gold Race Hollandiából. Ez teljesen más versenynek ígérkezik, mint az egy héttel ezelőtti Párizs-Roubaix volt.

Ezúttal a kerekesek dolgát nem a rossz minőségű utak és a macskakövek fogják megkeseríteni, hanem a rengeteg kisebb nagyobb hegyecske, dombocska amit meg kell majd mászniuk. A befutó a Caubergen lesz, mely kicsivel több, mint 1 km, viszont átlagban 5.8% meredekségű és van olyan pontja ahol 12%-os, tehát egy elég kemény emelkedő a 250km-es táv végén.

A mezőnyben az idén bombaformában lévő Tom Boonen nem lesz, aki lábsérülésére hivatkozva lépett vissza, azonban panaszra így sem lehet okunk, ugyanis itt lesz a tavalyi Tour de France győztes Cadel Evans, a Schleck tesók és Nibali is, továbbá természetesen a címvédő Phillipe Gilbert is.

Ki lehet esélyes a győzelemre? Illik a sort a 2010 és 2011-es győztessel kezdeni, vagyis Gilberttel. A belga kerekes a tavalyi szezonban óriási formában volt, és nem csak az egynaposokon villogott. Idén új csapat színeiben indul, mégpedig a BMC-nél. Egyelőre elég halvány volt ebben a szezonban, ezért is nem őt tartják a bukik az első számú favoritnak. Az Amstel Gold Race előtt a hét közepén volt egy kisebb verseny a Brabant Nyíl ahol nem tudta megvédeni a címét, 10-en kivül volt ráadásul elég nagy hátránnyal ért célba. Egyértelműen sokkal gyengébb, mint tavaly. Azt nyilatkozta, hogy mentálisan és fizikálisan is lefárasztotta az előző szezon, ami mondjuk érthető is. Én bátran kimerem őt venni a kalapból, ha a hét közepén jól teljesített volna, akkor most elgondolkoznék azon, hogy fogadjak-e rá vagy sem, így viszont egyértelmű, hogy harmadik győzelmét nem most fogja aratni itt az Amstel Gold Race-n (ha csak nem történik valami csoda).

Andy Schleck győzelmére szerény 67-szeres pénzt fizetnek az irodák. Nem arról van szó, hogy nem szeretné megnyerni ezt a klasszikust, hisz tavaly is megpróbálkozott egy szökéssel ami végül nem hozott számára sikert. Egyszerűen csak nem ide szokta időzíteni a formáját, ráadásul idén nem is volt túl szerencsés. Több versenyt is feladni kényszerült, a hét közepén ő is ott volt a Brabant Nyílon, de bukásba keveredett és megütötte a kezét, de elvileg nem komoly a sérülés. Mindenesetre meglepetés lenne, ha villantani tudna itt...

Aki szerintem és a bukik szerint is igen esélyes a győzelemre az Joaquin Rodriguez. A spanyol bringás tavaly Gilbert mögött lett második, idén viszont elhódíthatja az elsőséget. A formájával nincs gond, hisz a hónap eleji Baszk körversenyen két hegyi szakaszt is megnyert. Dobogóra én bátran merem tenni, meglepő lenne, ha nem tudna ott lenni a hajrában az élbolyban. Honfitársa, az eltiltásból visszatérő Alejandro Valverde is okozhat meglepetést, hisz idén egyelőre nagyszerű formát mutatott a hegyeken. Volt viszont egy bukása a Katalán körversenyen ami miatt ki is hagyta a Baszk körversenyt.

Érdekes futam lesz, hisz ott lesz még a mezőnyben Sagan is, aki a hétközben szintén bukott, de elvileg nincs komoly sérülés. Továbbá a Baszk körverseny győztese Samuel Sanchez is rajthoz áll. Simon Gerransról sem szabad megfeledkezni, az ausztrál kerekes nyerte idén a Milánó - San Remón versenyt és itt Hollandiában tavaly 3. lett és azelőtt sem szerepelt rosszul. Neki is fekszik a táv végén található emelkedő, így akár még ő is okozhat meglepetést. Cunego is a mezőnyben van aki pedig 2008-ban hódította itt el az elsőséget.

Tényleg egy erős mezőnyről beszélhetünk, ahol a végén azért sokan odaérhetnek. Izgalmas lesz, rengeteg rengeteg akcióval fűszerezve.

Tippek:
Joaquin Rodriguez dobogón végez
Odds: 2.00
Fogadóiroda: BetClic

H2H: Simon Gerrans vs. Oscar Freire H
Odds: 1.35
Fogadóiroda: bet365

Larsson beérkezését mutatták? mert azt írják 5.lett.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 05, 2012, 19:13:56
Larsson beérkezését mutatták? mert azt írják 5.lett.

Mutatták, vagyis én a gazzetta közvetítését nézem, ott tuti mutatták. 19mp-et kapott a táv második felén Phinneytől.


Köszi szépen.Jobbra számítottam tőle de akkor így is mindkettőnk tippe bejött:)

Nem sokára kezdődik az idei év legfontosabb versenye.Két nagy hiányzóval mert ugya Andy Schleck és Alberto Contador nem indul.Eléggé nagy a kavarodás a Radioshacknél pláne hogy Frank bejelentette hogy nem lesz kapitány a touron.Kérdés ki vezeti majd a csapatot mert az tény hogy nagyon erős még így is a csapat csak nincsen olyan ember akire maximálisan lehetne építeni(esetleg Klödi...).Ha ez még nem lenne elég Bruyneel kihagyja a tourt....
Rabobank kerete nekem meggyőzőnek tünik és Gesink is nagy formában van és jók is a segítői(leon sánchez,mollema) szóval szerintem ha minden összejön neki akkor top3ba végezhet egy ilyen csonka touron.
Skynak megint erős sora lesz és mind sprinteknél mind hegyen ottlehetnek a legjobban között.Wigginsnek jó segítői lesznek a kérdés hogy ő milyen formában lesz.Eddig magabiztos volt a versenyeken meg a nyilatkozatoknál is de láthattuk Bassot is ő is magabiztos volt...Ha minden klappol Wigginsnél akkor ő is top3as lehet kérdés hogy a dobogó melyik fokára áll majd fel.(nehogy visszaüssön britnél hogy idén sok versenyt nyert és emiatt kicsit fásult lesz.
Hesjedal  a garminnál bepróbál a giro után egy tourt is kérdés milyen sikerrel.Omegára kiváncsi leszek hogy egy Levi-Martin-Velits duó mire lehet képes.Szerintem top 10be befér az egyikük.
Astanánál kapitány Vino lesz viszont összetettnél Brajkovic miatt fognak menni.Érdekes dolog mert Vino-t csak a szakaszgyőzelmek érdeklik.Brajkovic nekem kedvenceim közé tartozott csak eddig nem sikerült az a pályafutást befutnia amire tehetsége predesztinálná.Talán majd most egy jó tour szerepléssel(én top7be várom de lehet elfogult vagyok vele).
Címvédő Evans idén többet pihent hogy frissebb lehessen de azért a Dauphiné versenyen látszott hogy azért még nincs olyan top formában mint tavaly.Kikapott Wigginstől de lehet ez csak tartalékos hogy a tdf utolsó hetére kerüljön csúcsformába.Csapata jó és én nagyon örülnék ha az idény végén visszavonuló Hincapie is tudna nyerni egy szakaszt.
Samuel Sánchezre kiváncsi leszek mert nálam ő az egyik favorit.Nincsen rossz formában és úgy érzem jól tartalékolt a tourra ahol végre révbe érhet és nem a 4-10.hely között fog végezni.Inxausti és Astarloza jó segítői lehetnek.
Lottonál Van den Broeck lesz az első számú ember aki jól fogja bírni a hegyeket kérdés hogy megint ottlehet a top10ben.(2010 ben 4.hely)Úgy vélem most valamivel kiegyensúlyozotabb a mezőny mint eddig szóval nehezebb dolga lehet.
Kiváncsi leszek a Movistarra hogy Alejandro lesz-e a vezér és ha igen mire képes a spanyol.Örülnék ha egy jó teljesítménnyel rukkolna elő.Ott lesz még Scarponi is a giro után kicsit fáradtan de a hegyeken mindenképpen jó lehet majd.
Végére hagytam még két esélyest.Az egyik egy titkos favoritom Nibali.Remélem végre sikerül neki egy jó szereplést.Kihagyta a giro-t mindenki fel volt háborodva olaszországban hogy egy olasz nem az ő versenyüket helyezi előtérbe azonban most végre bizonyíthat hogy nem csak vueltát tud nyerni.
Másik egy titkos favoritom Mencsov.Az öreg végre orosz csapatban jó segítőkkel és nagy motivációval.Bármire képes lehet.
Véleményem szerint a S.Sánchez,Mencsov,Wiggins,Nibali,Evans ötösből kerül ki a győztes és még beférhet közéjük Gesink és Brajkovic.Scarponi szerintem annyira jó itt már nemlesz Valverdétől várok meglepetést illetve hogy Tony Martin vagy Hesjedal közül az egyik tizbe kerül.Jó kis tour lesz és végre nincsennek olyan kiemelkedő favoritok mint pl Contador vagy épp Lance volt.Sokan mondják hogy ez nem lesz jó verseny de véleményem szerint utóbbi évek legjobb versenye jöhet izgalmas csatával.


A számból vetted ki a szavakat, de azt azért el kell mondani, hogy a legtöbben Wiggins - Evans csatát várnak. A sok időfutam ugye tényleg az ilyen típusú versenyzőknek kedvez, de Wigginst azért klasszisokkal a mezőny fölött van, ő tud úgy menni mint Cancellara vagy Martin, mindenképpen a ma élő legnagyobb időfutamosok egyike. Evans, Sánchez vagy Nibali meg nem. Persze ezt a hajára kenheti, ha egy hegyen betlizne, de én legalább dobogóra várom a brittet. E két név mellett számomra a már említett Valverde a sötét ló - a többiektől valahogy nem várom, hogy eredményt mutassanak fel, bár egy Shleck, Brajkovic, Voeckler, Van den Broeck, Scarponi, Horner vagy Nibali ugye bármikor akciózhat vagy megrogyaszthatják a pelotont..
Csapatok szempontjából a Saxo szinte biztos, hogy megint egy pocsék 3hetes elé néz, Sörensen nem rossz versenyző, de egy ilyen erős mezőnyben nagyon el fog veszni. A szabadkártyás csapatok egész jó felállással készültek, bár az összetettben én csak Voecklert vagy Coppelt látom esélyesnek, a többiek max. trikókért vagy szakaszgyőzelmekért mehetnek, ugyanúgy, ahogy a Vacansoleil, az Omega Pharma, a Lotto vagy a Greenedge is legfeljebb ezekben reménykedhet. A Rabobank és az AG2R feltünően erőn felüli sorokat állított ki - az egyik oldalról Gesink, Mollema, Ten Dam és Kruijswik,a másikról Roche, Peraud, Kadri és Dupont négyesből szerintem óriási meglepetés fog kikerülni - ahogy halad a verseny eldől majd, hogy kit kell a csapatnak támogatnia, addig ezek közül bárki nagyot dobbanthat.
A sprint trikó érdekes lesz egyrészt a tavalyihoz képest tovább csiszolódó gyorsasági hajrák miatt, másrészt mert szerintem Cavendish nem fog végigmenni az Olimpia előtt - a Giron valószínűleg azért igérgette annyira, hogy befejezi, hogy a Touron már ne legyen ilyen "kötelezettsége". Goss, Sagan, Greipel, Kittel nyerheti ezt a pontversenyt, bár sprintet nyerhet még Gallopin, Hutarovich, Petacchi (nagyon öregszik, nem hiszem, hogy pontrikóra még esélye van), Rojás vagy Renshaw is.
A hegyi trikóra nem tippelnék konkrét kerekesre, de francia - spanyol háborút predesztrinálok. A fehér trikóért folyó versenyében meg nem látok olyan biciklist az előzetes nevezési listán, akit nyugodt szívvel esélyesnek kiáltanék ki. Vannak jól csengő nevek az U25-ben mint Raffael Valls, Gorka Izagirre, TJ Van Garderen, de egyik sem olyan nagy név, akinek már jelentős eredményei lennének. Mondjuk az olasz csapatok nevezéseit nem tudni és onnan hozhatják Ulissit vagy Moreno Mosert, de azért ők sem befutott biciklisek még.
Ui.: Majd nyitunk TDF topikot is, csak egyenlőre 503-as hiba van.

Tudom hogy tour de france van viszont találtam egy érdekes fogadást ami a Vueltával kapcsolatos:
Alberto Contador vs Mezőny 1.44 illetve 2.60
Ilyen szinten szerintem megéri megfogadni most a mezőnyt.Várom az észrevételeket. :ok: (bet365on találtam)

http://tv.eurosport.hu/eurosport/storynews_sto3372816.shtml

Csaknem sikerült neki...párnapja került agyvérzéssel kórházba. Hiányozni fog az biztos :'(
Nyugodj Békében SIPI!

Idézetet írta: Cesc18 Dátum augusztus 03, 2012, 09:11:19
http://tv.eurosport.hu/eurosport/storynews_sto3372816.shtml

Csaknem sikerült neki...párnapja került agyvérzéssel kórházba. Hiányozni fog az biztos :'(
Nyugodj Békében SIPI!

ÁÁÁ, de szerettem!  :'(

Reggel felkeltem és kétszer kellett elolvasnom a hírt hogy tényleg felfogjam...Hihetetlen.Egyik kedvenc kommentátorom volt Török Péter mellett.Sokan szerintem miatta is nézték is kerékpáros közvetítéseket.Sipos úr:)
Isten nyugasztalja őt  :'(

 Hiányozni fog nagyon. Sokszor csak azért néztem meg a sportközvetítést, mert ő volt a kommentátor. Vártam az aranyköpéseket.

De sajnálom... Az egyik legjobb kommentátor volt és nem tudom milyen lesz nélküle egy nagy körverseny.  :'( Még majdnem meg is könnyeztem ahogy olvastam a cikket :'(

Nehéz lesz így nélküle, én még a 2000-es évek elején, szinte gyerekként kezdtem el nézni a közvetítéseket és hamar odáig jutottam, hogy már a kezdésre mindig odaszegeződtem a televízió elé, a nagy körversenyek időszaka pedig pirosbetűs ünnepként kerültek be a naptárra és előfordult, hogy inkább halasztottam más programot miatta. Pedig valljuk be, a kerékpározás önmagában egy elég sótlan sport, van, hogy órákon keresztül nem történik semmi és elég nagy rajongónak kell lenni ahhoz, hogy valaki ott gubasszon órákon át a tévé előtt. Ahogy Sipi és Jenci kommentállt eggyütt, az viszont több volt mint egyszerű sportközvetítés. Talán nem vagyok ezzel egyedül, de mikor ma reggel olvastam a hírt, elsírtam magam. Nem túlzás azt mondani, hogy én és sokan mások Sipiék közvetítésein szocializálódtunk, fejlődtünk, nevelődtünk - olyan volt ő, mint egy jó tanár, a televízió másik oldalán ülők pedig a diákok. Aki rendszeresen hallgatta őket, annak az élete részévé váltak. Nem hogy a sportközvetítések szakkomentátorai között, de talán az egész magyar médiában nincs még egy olyan ember, aki annyi szeretet, bölcsességet és tudást tudott megosztani a nézőkkel, mint Sipi. Nyugodjék békében.

Estére elővettem egy tour közvetítést ami megvan nekem még a 2010es tdfről.Sipos úr hangjával.
Nélküle valahogy teljesen más lesz az egész.Anno anyukám is mondta hogy ő kettőjük miatt érdemes végignézni egy szakaszt pedig ő nem volt oda a bicikliversenyekért.Ahogy Feketelaszlo is mondta  rajta nőtt/nevelődött fel egy itthoni biciklis korosztály.Azok is megszerették általa a sportágat és néztek végig egy 3-4órás szakaszt akik nem is szerették a versenyeket.Mikor dél volt és volt lehetőségem a rádióban hallgatni a sporthíradót mindig meghallgattam őt mert valamivel mindig többet mondott a többinél.Valamit mindig hozzátett pluszban egy eseményhez.Rendkivül tájékozott ember volt.Kerékpárban pedig hatalmas szaktudással rendelkezett.
Számomra ez a Vuelta is más lesz...valahogy üresebb.De ezzel szerintem sokan ígyleszünk.Volt olyan mikor bekapcsoltam a közvetítést és csak hallgattam mert közbe más dolgom is volt de mégis tudtam mi történik a versenyen annak ellenére hogy nem is néztem oda.
Jenővel hatalmas párost alkottak és szerintem az egyik legszinvonalasabb közvetítéseket mutatták be napról napra vagy hétről hétre.
Szerintem mindenki élvezte történeteit és amilyen élvezettel mesélte azokat.Tényleg kivételes személyesiég volt.."úgy emberileg mint szakmailag"   ;)
Kerekparos VB idofutam 3.

Az egyik legjobb kommentátor volt. Hatalmas párost alkottak. Nélküle üresebb lesz az egész.
Nyugodjék békében!!!  :'(