Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 08, 2017, 18:20:01
Én nagyon sajnálom, hogy Alberto visszavonul. Igazi ösztönlény, hihetetlen energiái vannak, jó nézni, hogy ilyen korban, ilyen másfél év után még most is milyen szinten van. Örülnék én is egy dobogónak, de ehhez valami őrült támadás kell. Ami durva, hogy ezt a teljesítményt csapat nélkül teszi. Oké, Theuns és Stetina néha megy neki, de a többiek inkább a saját zsírjukat sütögetik.

Kíváncsi leszek a holnapi Anglirura, azért behúzok csak egy kis apróval egy Contador szakaszgyőzelmet, de inkább élvezem csak az etapot. Froome azért sebezhető, de több kell Nibalitól, ahogyan a többiektől is. Folyamatos támadások, de nekem van egy olyan érzésem, hogy elmarad majd a nagy tűzijáték.

Én sem várok már különösebben nagy durranást holnap ( sajnos ). Mármint nem hiszek benne, hogy  Froome komolyabban megrogyna és elveszítené a pirosat.
Contador simán megnyerheti a szakaszt, sőt, őt tartják a legnagyobb favoritnak holnap. Méltó lezárása lenne a karrierjének. Az biztos, hogy ájulásig menni fog holnap.
Tippem nincs igazán holnapra, úgyhogy én is csak nézem.

Rossz idő van, eléggé. Eső, hideg, amit Froome nem szeret. Nem akartam fogadni, mert értéket semmiben se láttam, de változott a véleményem ma délelőtt. Meglephetik ma Froome-ot ilyen időben, ezért ment ellene a fogadás összetett győzelem szempontjából. Aprót megértek ez a 10-20-50 körüli szorzók.

Végül Froome nyert, de nem is ez a lényeg, hanem Contador mai szakaszgyőzelme.  8)  Gyönyörűen csinálta, nem sokon múlott a dobogó, de ez így is szép búcsú. Nálam az egyik legnagyobb GT menő, Fausto Coppi mellett.

#363 szeptember 09, 2017, 19:03:59, csabax
Eléggé egyértelmű volt, hogy a búcsúzó Contadoré az Angliru!  :)

Benkó Barbara 9. helyezést ért el a női Elite XCO Világbajnokságon! Neki is grat, ez hatalmas eredmény! Már csak egy versenyző maradt holnapra, Muszula Balázs Junior kategóriában indul Downhill szakágban, számomra ez áll legközelebb a szívemhez, ismerem is Balázst. Edzésen volt nagy esése ezért utolsó volt az ideje, de a döntőben biztos sikerül jobbat jönnie!

Érdekes eredmények lettek Elite és Junior DH kategóriában mind a nőknél mind a férfiaknál is. Sok volt az esés, többeknek lett defektje, stb. Mai egyetlen magyar induló, Muszula Balázs az 51 fős junior fiúk között 36. helyezést ért el, szépen helytállt! Nagy Gratuláció minden magyarnak, aki kijutott és szép eredményekkel gazdagodott!

Jó volt ezeket a beszámolókat olvasni baliizu, remélem elkezdődött valami montiban (már csak országúton kéne..). Sok sikert a fiataloknak  :)

Remélem közülük kerül ki a következő Absalon.

Majd ha Bodrogi visszatérne, akkor lenne eredmény. Mármint komolyabb...

Kezdenek alakulni a jövő évi csapatok, de még mindig 300 feletti a szabadon igazolhatók száma. Közülük szemezgetek még.

Fabio Aru: Elvileg a héten fogják bejelenteni, hogy az UAE csapatához szerződik. Nagyban közrejátszik ebben az is, hogy a TdF-Vuelta teljesítményét figyelembe véve annyira nem marasztalják őt Vinóék.
Dylan Teuns, Stefan Küng és Rohan Dennis: A nagy tehetséggel megáldott egynapos menő, illetve két időfutam klasszis jó eséllyel hosszabbít a BMC-vel. Nicolas Roche még nagy kérdés a BMC-ben, segítőnek tökéletes még, vezérnek viszont a Vueltán is látszik, hogy nem való.
Michael Albasini: Az Oricánál nagy változások vannak, így Gerrans után ő is elhagyja a gárdát.
Sacha Modolo: Nagyon nehéz helyzetben Modolo. A Vueltán egy szerződésért küzdött, de az UAE inkább döntött Kristoff mellett, mint kiemelt sprinter, illetve két másik opció Swift és Guardini. Egyértelműen nincs így helye a keretben Modolónak, a piac pedig kezd telítődni. Három lehetősége maradt: Astana (csak Cort Nielsen), EF (régi Cannondale sprinter nélkül), vagy kontinentális szint. Idén sajnos nem teljesített túl jól, ha pedig nincsen előtte megfelelő felvezetőember, akkor neki annyi. Próbálták az egynaposok irányába terelni, ebben van az esetleges jövője, mert klasszikus sprinterként neki már leáldozott, ez a Vueltán is látható volt. Talán emiatt elviszi majd az EF.
Giovanni Visconti és Franco Pellizotti: Nibalinak nagy szüksége van rájuk, szóval mindketten maradnak majd a Bahreinbe.
Sky: David Lopez, Golas, Moscon, Kiryienka és a többiek maradnak. Így is voltak komolyabb távozók (Landa, Nieve, Viviani), ez a sor pedig még Danny van Poppellel folytatódhat, aki a LottoNL-el tárgyal.

Piacon rajtuk kívül is már csak jó segítők vannak, akik többsége aláír a mostani csapatához, akibe még érdemes lehet "befektetni", azzal Ciccone és Mareczko. Előbbi hegyimenő, főleg szökések révén aktív, utóbbi pedig sprinter. Girón is szépen teljesített. Szerintem ők idén szintet lépnek.

Jövő évi gárdák szempontjából:
AG2R: Egyik legjobban összerakott csapat. Bardet-Gallopin-Latour-Naesen tengely. Le vannak ezzel fedve az egynaposok és az összetett versenyek is. Alázatos és jó segítőkkel kiegészülve max még 1 igazolásuk lehet.
Astana: Cort Nielsen lesz a sprinter, Valgren az egynapos menp, illetve eldöntötték szerintem a Vueltán, hogy innentől Miguel Angel Lopezre építenek, illetve a Girón remeklő Jan Hirtre. Még 3-4 ember érkezését várom, lehet lesz köztük egy Modolo, de inkább már csak segítők jöhetnek, meg pár rutinos róka.
Bahrein: Nibali-Colbrelli duó lesz jövőre is előtérbe. Előbbi Pozzovivo révén kiváló segítőt kapott, utóbbi sem panaszkodhat Navardauskasékra. Még ide kell majd minimum 3-4 segítő, de szerintem komolyabb érkezők nem lesznek.
BMC: Van Avermaet-Porte páros lesz a csapat "agya". Nagy fogás Bettiol, aki a jövő sztárja lehet, Roelandts kiváló segítőnek, de szerintem közte és Avermaet között fenn fog állni egy ellentét. Emiatt, illetve az évek óta tartó szerencsétlenkedésük révén sokat nem várok tőlük. A csapat egyelőre még karcsú, kell ide segítő bőven (10-12 ember).
Bora: Kész a keret. Peter Sagan továbbra is a vezér, összetettekre Majka-König duó, illetve Formolótól és McCarthytól várnak még sokat. Sagannak óriási segítség lesz Daniel Oss, a régi haverja, vele sokat erősödtek az egynaposokra.
Dimension Data: Továbbra is a sprint és az egynaposok lesznek a fő profiljuk Cavendish és Boasson Hagen révén, viszont jött Meintjes, akivel a többheteseken is top10-es reményekkel indulnak. Ide még sok segítő kell, de a csapat alapja adott. Meintjes megérdemelne már egy jó csapatot maga köré.
EF (Cannondale): ide kell még minimum 15 ember, egy sprinter mellett még sok segítő. Háromhetesek (Urán, Woods és Rolland) és egynaposok (Vanmarcke, Langeveld és van Baarle) adottak, de igyekezniük kell, ha komoly csapatot akarnak építeni.
FDJ: Keretük szerintem teljes, lehet még 1-2 kisebb érkező, de az alapcsapat adott. Pinot-Demaré páros továbbra is a vezér. Előbbi összetett, utóbbi egynaposok és sprint. Gaudu lehet még érdekes az egynaposokon, illetve Demaré kapott egy kiváló felvezetőt és segítőt Sinkeldam személyében.
Lotto Soudal: Marad ez a Greipel-Benoot-Wellens féle egynapos és sprint vonal, de igyekezniük kell, mert még minimum 10 ember kéne a keretben.
Movistar: Kipakolták a felesleget és egy erős csapatot építenek. Quintana-Landa-Valverde mag lesz, melléjük olyan segítők, mint: Amador, Anacona, Carapaz, Fernandez, Rojas, Roson, Sepulveda és Soler. Jönni fog még pár rutinos segítő (Antón?, Valls?, Bilbao?), akikkel kiegészülve felvehetik a versenyt a Movistarral. Látszik, csak a hegyekre gyúrnak, itt akarják majd szétszedni a többi csapatot.
Orica: Nagyon örülök nekik, egy komplett és jó csapatot építenek. Sprintekre: Ewan és Trentin, akik egynaposokon is jók, de melléjük még jön pavékra Durbridge és Hayman. Összetettre a két Yates tesó, Chaves, segítőnek pedig Nieve, Kreuziger vagy épp Verona. Top4 csapatban ott vannak, kíváncsi leszek a szezonjukra. Kell még pár segítő, de jó kis gárda lesz ez.
Quick-Step: Lefevere imád fiatalítani, felfedezni új zseniket, nem hiába tőlük kerül ki a legtöbb szupersztár. Majdnem lehúzták idén a rolót, de Belgium sztárcsapata nem adja olyan könnyen magát. Megint a fiatalok mellett tették le a voksukat, kikerült Kittel és Dan Martin (utóbbit sajnálom), de meglett a minőségi alapcsapat: Gavíria (sprinter), Jungels (összetett), Alaphilippe (egynaposok), Mas (hegyimenő), Lampaert (időfutam és pavé), Senechal (pavé). Ilyen erős fiatal mag sehol sincsen, de ha ezekhez hozzávesszük, hogy ott van még Gilbert, Viviani, Terpstra, Stybar és Morkov, akkor jövőre is komoly tényezők lesznek.
Katusha: Kicsit érthetetlen volt nekem a nyaruk. Elküldték Kristoffot, jött helyére Kittel. Elvileg minőségi változás, csak van egy apró tényező, amivel nem számoltak: felvezetés. Kittel csak akkor jó, ha elviszik őt az utolsó 300-500 méterig. Ha ez nem jön össze, akkor hisztizni kezd. Oroszoknál van 2-3 jó tempómenő (Martin, Dowsett és talán Wurtz Schmidt), de igazi felvezető csak kis Zabel. Ő sem egy rutinos, nem igazán tudja kiverekedni Kittelnek a jó helyet. Ha ide nem lesz komolyabb érkező (a piacon elérhető versenyzők közül csak Mezgec és Haller a jó megoldás), akkor a német komoly bajban lesz jövőre. Továbbá szintén érthetetlen számomra, hogy mit akarnak a Zakarin-Spilak duótól, ha nincsen érdemi segítőjük. Még egy 3-5 hely kiadó a keretben...
LottoNL: A jól megszokott keret, Kruijswijk-Boom-Roglic-Groenewegen négyesre építenek, szinte alig voltak változások. Ez lehet majd a sikerük titka. Le vannak osztva a szerepek, így mindenki tudja majd a dolgát.
Sky: Kicsit az volt az érzésem, hogy ők elkezdték a felkészülést a Froome utáni korszakra. Közel sem lesz olyan erős keretük, mint idén, viszont így is ott vannak a top3-ban. Froome-Kwiatkowski duó nagyon erős, mögöttük majd Thomas, Rosa és Poels csipegethetnek. Én amire kíváncsi leszek, azok a fiatalok. Bernal (hegyimenő), Dibben (all-round), Halvorsen ifi-vb bajnok sprinter), Sivakov (összetett), Lawless (sprinter). Mind tehetségesek, akik ha jó ütemben fejlődnek, 3-4 év múlva meghatározó versenyzők lehetnek.
Sunweb: Idei év meglepetéscsapata, de nagyon fog nekik hiányozni Barquil. Azért a Dumoulin-Kelderman-Matthews triót egybe tudták tartani, jött Theuns segítőnek, még kéne pár ember a hegyekre, akkor rendben lesznek.
Trek: Nulla koncepció átigazolások terén. Lényeg, hogy legyen 1-2 nagy sztár (Cancellara, majd Contador), de most lesznek igazán nehéz helyzetben. Degenkolb nem rossz, de közel sem olyan jó, mint sérülése előtt. Mollema 2,5 hetes menő, Felline pedig még mindig nem tudja eldönteni, hogy miben is jó. Ők lesznek jövőre a nagy bukás, ha így folytatják.
UAE: Nem pihentek a nyáron: Kristoff, Guardini, Dan Martin és Aru (?). Az alap tehát adott lesz, mellettük még maradt Rui Costa, Ulissi és Swift. Minden versenyre lesz tehát kettő opciójuk. Izgalmas keret és csapat, nagyon kíváncsi leszek rájuk.



Ma már VB csapatidőfutam. Várhatóan BMC vs Sky párharc, ha más beleszól az első helybe az meglepi.
A BMC-nél van Garderen borzasztó magabiztosan nyilatkozott, pedig én a Sky-t kicsit sanszosabbnak látom. A pálya meg nagyon komoly, nehéz, kisebb emelkedők benne, több olyan embert látok a Sky-nál akinek ez a pálya kedvezhet.
Olyat nem látok ami tetszik, mármint tippet, talán majd az egyéni időfutamon, így hátradől és nézi. Érdekes lesz.

Szerintem a Sky vs BMC csatában a leggyengébb ember dönthet mindkét oldalon: Doull és Scotson. Ők azok, akik inkább síkon mennek, a hegyig jó eséllyel már nem is fognak a csapattal tartani, addig is az lesz a fontos, hogy mekkora tempóra képesek és mennyire veszik le a terhet a többiekről. A Skynál egy óriási probléma van: Froome. Erős, ha pedig a 7,5%-os emelkedőt meghúzza (ahogyan azt már párszor tette csapatkronókon), akkor az inkább vissza fog ütni, mint segíteni fog. A BMC maradék öt embere jóval kiegyensúlyozottabb.

Ami nekem tetszett, az a Movistar vs Orica. Az ausztráloknál több a hagyományos síkon jól menő versenyző (Edmondson, Tuft, Impey, Hepburn), míg a Movistarban csak két ilyen van (Erviti és Dowsett). Nagyon sok függ a spanyoloknál Castroviejótól, de ha ő tud menni, akkor bizony az Orica előtt végeznek. 2.00-es szorzón ez szerintem bőven játszható. Reálisan olyan 1.72 körül kéne lenniük.

A Sunweb még meglepheti a BMC-t, és a Sky-t. Dumoulin és Kelderman jó lehet ezen a pályán.

Szép volt Csacsi  :great:

Grat Csacsi, főleg ha tetted is, ez jó nagy odds volt emlékeim szerint.

Köszi a gratulációt! Nem tettem, nem is tudom milyen odds volt rá, de nem semmi volt az idén ez a csapat. Itt is megmutatták, hogy alacsonyabb költségvetéssel is lehet jól versenyezni.
Dumoulin hétvégén még nagy valószínűséggel az egyéni TT-t is behúzza, jövőre meg a Touron nyomhat egy wattmérő néző versenyt Froommal a sárgáért. Bár lehet a Giro - Vuelta duplát erőltetném a helyében.