Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum május 17, 2017, 10:22:01
Diego Rosán én is sokat gondolkoztam, mert ez szinte ideális etap lenne számára. Nem hegyi befutó, vége lejtő, pont jó is, csak nem tudom, hogy a Sky mire készül. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ők még nem adták fel a Girót. Lehet ezért nem is engedik majd el Rosát szökésben, pedig nagy érték lenne benne.

Thomas ugye két percet hozott a kronón Quintanán. Ha jól emlékszem a sík részen 30-35 mp volt közöttük. Ez csak azért is érdekes, mert az utolsó kronón 3x olyan hosszú táv lesz, amin másfél percet hozhat a brit. Egyedüli probléma neki Dumoulin lehet. Köztük az utolsó időfutammal együtt lesz vagy 6-7 percet. Annyit hegyen nagyon nehezen fog ledolgozni Thomas, pedig jobb hegyimenő Dumoulinnél. Thomas jól megy és szerintem nagyon erős. Ha nem lenne ekkora hátránya Dumoulinnel szemben, akkor simán mondanék egy dobogót, de ott van még Nibali és Pinot is az első háromra. Nekem az az érdekes a Sky-al kapcsolatban, hogy Landa nem adta fel. Eléggé rossz bőrben volt, de végigment. Szerintem ő lesz az, aki meg fogja rogyasztani a mezőnyt. Bajban lesz ez által a Movistar is, mert Rosa és Landa sokkal minőségibb hegyeken, mint Anacona például.

Aki még érdekes lehet majd, az Jungels. Tegnap látszódott, hogy ő sík részen lesz borzalmasan erős. Ő Quintanának főleg lejtmenetes TT-n (abban az egyik legjobb a luxemburgi), simán adhat két percet, illetve nagy verseny lesz közte és Dumoulin között. 1.90-es szorzóját top10-re azért nem értem, mert Amador előbb vagy utóbb, de el fog fáradni (Quintanának kell a segítség), top10-en kívül pedig Thomas és Yates jelenthet rá veszélyt. Utóbbi annyira nem is, mert sok az a három perc. Kronóval együtt lesz az 6-7 is. Annyit nem hoz rajta Yates a hegyeken.

Jó kis Giro lesz ez, Quintanának innentől szinte minden komolyabb hegyi befutós szakaszon támadnia kell, míg a lejtmenetes részeknél Nibali, Jungels akciózhat. És akkor még olyan faktorról nem is beszéltünk, mint Nibali, Kruijswijk utolsó hete, amiben a legjobbak a mezőnyben. Mindenki leírta a hollandot, de szerintem ő az utolsó héten komolyan oda fogja magát tenni. Nibali szintén.

Igen, Thomas nagyon erős és én végső győzelemre is esélyesnek tartottam volna, de legalábbis megszorongathatta volna akár Quintanát. Kár azért a bukásért mert a tegnapi ITT után főleg így gondolom.
Valószínű végig fog menni és oda is teszi majd magát.
Jungels elnézve milyen formában van talán tehető legjobb fiatal versenyzőnek, a hegyeket szerintem ki fogja bírni és még van egy crono, ott meg ad majd akár perceket a vetélytársaknak.
Persze, szokták mondani hogy hosszú még a Giro és tényleg, rengeteg ismeretlen faktor van. Emlékezzünk ahogy Krujswijck fejjel beleállt a hófalba tavaly, bármi lehet itt amitől megváltozik az egész verseny, bukás, akármi, rögtön itt volt ez a motoros tegnapelőtt ugye...

#226 május 17, 2017, 12:48:15, Pozzato
Igen, azért három hét alatt bármi megtörténhet. Én is úgy vélem, hogy Thomasnak lett volna esélye egy dobogóra, ha nincs az a bukás. Valahogy a Skynak nincsen szerencséje a Girókon. Mindig történik velük valami. Landa tavaly betegség, előtte Porte bukás. 2014-ben elmentek szakaszokat nyerni, amiből semmi se lett. Ironikus, de épp a lesajnált Urán volt utoljára top3-ban tőlük, akkor is elvileg Wigginsért ment volna.

Nekem Mollema is érdekes lesz. Megint azt csinálja, mint az elmúlt években, első két hétben jó, aztán jön az utolsó hét és egy óriási összeomlás. Addig lehet érdemes rá fogadni, utána meg ellene. Ő egy nagyon jó 2,5 hetes versenyző.  ;D

Pinotnak pedig szerintem tegnap megvolt a szokásos egy GT-s összeomlása. Pont a legjobbkor. Egy hegyen, ha ilyen történik, az 4-5 perc minimum, itt pedig megjött Quintana-Kruijswijk duóval szinte. Ő ugye utálja a meleget, nem is szokott jól menni ilyen időben. Tegnap nem érezte jól magát, be is ütött nála a dolog. Én a 3.75-ös Pinot dobogót kivettem az időfutam előtt kettes szorzón. Simán benne van, hogy dobogós lesz, de ez tűnt a legbiztosabbnak.


Közben az a hír fogadja a magyar oldalakon az embereket, hogy világhírű csapat jön a Tour de Hongrie-ra. Ami igaz is, hiszen az Astana lesz az, csak annyi a különbség, hogy nem Kangert vagy Aru, hanem a pályakerékpáros csapat, ahonnan még egy kerékpározásban jártas ember se ismer senkit.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 17, 2017, 09:03:14
Aki még nekem gyanús az Fraile, jól ment a kronón, ami nem túl gyakori, szóval lehet ő is próbálkozni fog.

Nem hiába volt gyanús a kis spanyol. Meg is nyerte az etapot.  :great:

Thomas és Kruijswijk.... Szerintem a brit nagyon kihajtotta magát a kronón, ez lehetett az oka, hogy nem bírta az emelkedőt. Amúgy, ha a holland így folytatja, akkor lehet nem jön be a jóslatom és sehol sem lesz a harmadik héten. Bár, ha jól emlékszem 2015-ben is hasonló mélységből jött vissza. Akkor azt hiszem 6-8 perc körül volt a hátránya a Amadorral és Königgel szemben (top10 környékén voltak mindketten), és a 20-25. hely környékén volt a holland. A végére pedig bejött 7. helyre úgy, hogy Amadorral szemben 2 perc volt a hátránya, Königgel szemben pedig csak pár másodperc lett. Őt én nem írnám le, de nem lesz egyszerű dolga a hátralévő 11 szakaszon.

Kangert top10-ben, lehet lesz is egy cashout, ha 2,5-3 körüli szorzón ki lehet venni a pénzt.

Igen, remek szakasz volt egyébként, Fraile megérdemelte. Szerintem Rui Costára érdemes figyelni majd megfelelő szakszokon, mivel összetettben elszállt ő maga nyilatkozta, hogy mostantól célja a szakaszgyőzelem. Tekintve milyen formában van szerintem esélyes hogy a versen második szakaszában szakaszt fog nyerni, ma sem állt tőle távol.
Jungelsről írtál bővebben, legjobb fiatal versenyzőnek 3.00-ért én jó tippnek gondolom. Eleve előnyben van jelenleg a két legkomolyabb vetélytársával Adam Yatesszel és Formolóval szemben. Ma is nagyon szépen megjött velük pedig voltak emelkedők és menés is.
Persze kérdés mit csinál majd egy Oropán mondjuk. Itt igazából azon dől el szerintem, hogy valamelyik komoly hegyi szakaszon megrogyik-e Jungels mert akkor kaphat perceket Yatestől, máskülönben megőrzi az előnyét azt mondom, ráadásul még van egy ITT a végén ahol látva hogy ment tegnapelőtt megint sokat adhat Yatesnek. Én nem hiszem, hogy Formolo megelőzi a végén, szóval ezt én egy Jungels vs Yates meccsnek látom a fehér trikóért.

Fraile nagyot küzdött, meg is érdemelte a győzelmet (meg te is).  :ok:

Jungelsszel ha nem történik semmi, azt is meg merem kockáztatni, hogy az utolsó etapon megver mindenkit és behúzza a kronót. Nem lesz domb, csak a sík és oldalszél. Azért ezt Dumoulin sem szereti annyira. Igen, én is jobb opciónak tartom a fehér trikót, mint mondjuk egy top10-et. Gyakorlatilag ott egy emberrel harcol majd (Formolo még mindig kevés egy háromheteshez), míg a top10-ért olyan 11-13-al.

Amúgy azt gondoltam pár éve, hogy válság jön majd, és nem lesznek jó csaták, de itt egy talán még ígéretesebb generáció nő fel, mint az előző volt.
Klasszikus hegyimenők: Quintana, Majka, Aru, Bardet, Pinot, Chaves, Yates-tesók, Zakarin, Meintjes.
Időfutamos összetett menők: Dumoulin, Jungels, Dennis (remélem ez lesz belőle), Roglic (benne is reménykedek)

Ezek akik már most ott vannak a legjobbak között és akkor olyan fiatal állomány van már mögöttük, mint: M.A. Lopez, Latour, Carthy, Buchmann, Formolo, Fernandez, Soler, De La Cruz, Enric Mas, Oomen.

Jó útvonalakkal simán lehet egy nagy körversenynek 4-5 nagyobb esélyese, ami azért nem lenne rossz.

Nekem Pierre Rolland volt a tippem mára, de mivel nem tettem rá, így örülök, hogy nektek volt igazatok, és firga nyert.

Úgy érzem Duomulin most nem fog úgy megrogyni, mint két éve a Vueltán, és ha az utolsó időfutamon megint ad Quintananak 2,5 percet (ami 5sec/km, és simán meglehet a lejtős szakaszon), akkor a kolumbiainak 5 percet kellene ráverni a hegyeken, hogy a végén legyen esélye.
A holland ellen szól, hogy Kelderman kiesett mellőle, így a legjobb hegyi segítője nélkül kell küzdjön, illetve az is, hogy valószínűleg Nibali és Pinot is támadni fogják, és velük is mennie kell, mert ők is veszélyesek. Ha okos, akkor nem mozdul minden támadásra, hanem saját tempóban minimalizálja veszteségeket.
Azt egyelőre nem látom Nibali hogy fog itt nyerni, de még bízom benne, hogy villant valami nagyot. Szerintem nincs rossz formában, bár a Blockhauson jól megverték. Ott ha Duomulinékkal marad, és nem megy az elején Quintana után, akkor 35 másodperccel előrébb lenne. Hátha 2.000 felett megint jobban magára talál.

Nibalinál szerintem most fog kijönni, hogy ez a csapat nem túl erős. Pellizotti még oké, de azért itt nincsen Scarponihoz vagy Kangerthez hasonló segítő. Forma nem olyan még, de ő szerintem rendben lesz a harmadik hétre. Az időfutamon bárki bármit mond, de szerintem azért nem ment olyan nagyot, ő azért tud ennél jóval többet is. Ettől függetlenül simán jöhet neki a dobogó, de a győzelem már necces. Sőt, ha nem nyom valami nagyon komoly egyéni akciót, akkor itt bizony erre idén nem lesz esély.

Dumoulinnel kapcsolatban szerintem a kulcs a 16. etap lesz. Ha Bormióban nem fog kapni minimum 2-3 percet, akkor megnyerheti. Ott ugyanis lesz egy Stelvio plusz még egy 2500 körüli hegy, amit nem igazán kedvel Dumoulin. Ez Nairo területe lesz. Ezért fognak egy segítőt tartalékolni (Izagirre vagy Herrada), hogy majd itt a belét is kihajtva, de szétszedje a mezőnyt. Szerintem Dumoulin nagyon nehéz helyzetben van, mert gyakorlatilag van egy szem Ten Damja. Ez nagyon kevés lesz. Preidler és Geschke még ideig-óráig jó lehet, de ezt a csapatot szét fogják szedni. Ha pedig Dumoulint izolálni tudják, akkor onnantól nagy bajban lesz a holland, mert oké a saját tempó, de akkor ki segít neki a frissítésben, ki segít neki ha netalán bajba kerülne? Senki.  Ma megúszta, mert ott volt az FDJ-Trek duó, de ez hosszabb távon nem lesz mindig így. Emlékezhetünk rá, hogy a Vueltán azért nem volt olyan acélos utolsó hét, itt meg lesz az utolsó héten négy komoly hegyi etap. Kelderman miatt nem hiába volt nagy dühös Dumoulin, mert vele jó esélye lett volna a győzelemre.

Szegény Kangert, óriásit bukott.  :-\   Nincs szerencséje az Astanának ebben az évben. Pedig Kangert, ha így folytatta volna top10-ben végzett volna. Én kivettem a top10-es fogadásomat rá még két nappal ezelőtt, akkor majd négyes szorzót hoztam vele. Cataldo talán valami csoda folytán bejöhet a top10-be, vagy remélem legalább szakaszt nyernek.

#233 május 25, 2017, 00:24:26, firgabácsi
Holnap szakaszra tetszik Nibali vs Nairo H2H 2.00-ért, de 2.35 volt eredetileg. Elvileg azt mondják Nairo ha valamikor most támad és nyeri a szakaszt, de az alapján ahogy Nibali ment tegnap simán el bírom képzelni, hogy a Cápa megelőzi. Még három adalék ehhez: a Cápa tegnap támadott az utolsó emelkedőn, Nairo nem nagyon tudott vele menni ha jól emlékszem, legalábbis visszatámadni nem, utána lejtőn ott is hagyta. Kettő, hogy Nibali mindig a harmadik héten lendül bele igazán. Három, a szakasz vége nem Nairónak kedvez, ez nem hegyi befutó, ha együtt érnek oda majdnem biztosan Nibali a gyorsabb sprintben.

Jó nem hegyi befutó tényleg, csak majdnem:-) Az is igaz az utolsó emelkedő végén az a 9.3%-os ucsó 3 km elvileg Nairo szakaszgyőzelmét ígéri, de akkor is szembe megyek vele:-)

Még egy Nibali dobogó tetszik 2.60-ért, abban van ráció, persze ha nem megy végig szökés. Landát beleszámoltam, mármint ha ő megnyeri szökésből, csak más ne menjen végig:-)

Azért a végére csak összeszedte magát a Cápa, már megint. Még látok esélyt a címvédésre.
Holnap Nibalinak adni kellene Dumoulinnek egy perc felett, és akkor az talán megőrizhető lenne neki az időfutamon.
Még úgy is jó, ha Quintanaval együtt jönnek meg holnap, mert a kolumbiaira tud verni egy percet vasárnap.
Mindenki fáradtnak tűnik egyébként, talán Pinot nem. Ő még akár meglepetést is okozhat.
Quintana hegyeken nyújtott teljesítménye csalódás nekem. Azt hittem sokkal többet fog támadni, és próbálkozni, de szinte csak teszi a kereket.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum május 26, 2017, 20:23:28
Azért a végére csak összeszedte magát a Cápa, már megint. Még látok esélyt a címvédésre.
Holnap Nibalinak adni kellene Dumoulinnek egy perc felett, és akkor az talán megőrizhető lenne neki az időfutamon.
Még úgy is jó, ha Quintanaval együtt jönnek meg holnap, mert a kolumbiaira tud verni egy percet vasárnap.
Mindenki fáradtnak tűnik egyébként, talán Pinot nem. Ő még akár meglepetést is okozhat.
Quintana hegyeken nyújtott teljesítménye csalódás nekem. Azt hittem sokkal többet fog támadni, és próbálkozni, de szinte csak teszi a kereket.

Egyetértek és örülök, hogy feltámadt Nibali. Jót tett a versenynek, meg a sokat ekézett Bahrein is szépen dolgozott. Az egy dolog, hogy itt a végén nem tudott menni sem Nibali, sem Quintana, de így is adtak Dumoulinnek. Pinotnál pedig remélem kitart a következő két napban a forma, mert így dobogó is meglehet, de akár még a győzelem sem elképzelhetetlen. Pláne, ha ennyire nem figyelnek rá.



Vége lett a Girónak is. Dumoulin győzelme fantasztikus, voltak kételyeim vele szemben, de minden elismerésem, hogy ezt így meg tudta csinálni. Hatalmas teljesítmény. Láthattuk a generációváltást, szinte minden tekintetben: Quintana-Dumoulin és talán még Pinot az összetett szempontjából, sprinteknél pedig Gavíria és Ewan.

Nézegettem már a Tour de France szorzóit is. Abban szerintem sokan egyetértenek, hogy útvonal és nehézség szempontjából, ez lesz az utóbbi évek leggyengébb versenye. 37 km időfutam. Alig lesznek hegyek, a sprinterek nagy örömére. Peter Sagan élete tourját futhatja. Nagyon sok etap fekszik neki, azt is megkockáztatom, ha formában lesz, akkor 5-6 szakaszt is nyerhet.

Az összetett jó eséllyel az Izoardon fog eldőlni, de elnézve az útvonalat én nem lennék meglepve, ha Valverde komoly meglepetést okozna.