Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


#270 július 04, 2017, 19:38:48, butyi
Idézetet írta: Ghastly Dátum július 04, 2017, 19:21:21
"Kizárták a Tour de France idei versenyéről a szlovák Peter Sagant, amiért a 4. szakasz befutójánál tömeges bukást idézett elő, a versenybíróság szerint szándékos mozdulattal."

nso.hu
olcsón megúszta a patkány..egy jövő éviről való eltiltást is megérdemelne az eset :bash: :beerchug:
ilyen embernek nem való a sport :hanyas:

Idézetet írta: Ghastly Dátum július 04, 2017, 19:21:21
"Kizárták a Tour de France idei versenyéről a szlovák Peter Sagant, amiért a 4. szakasz befutójánál tömeges bukást idézett elő, a versenybíróság szerint szándékos mozdulattal."

nso.hu

Szerintem nem igazságos.
Tény hogy hibás volt Sagan, mert kicsit jobbra húzott, és bezárta Cavendisht. De Cav oda akarta betenni a bicót, ahol nem volt elég hely, és már régen esett, mikor Sagan a könyökét kitette. Ilyen alapon kizárhatták volna ma Greipelt, Bouhannit, és Demaret is, mert mindannyian szabálytalanul sprinteltek.

Idézetet írta: butyi Dátum július 04, 2017, 19:34:34
olcsón megúszta a patkány..egy jövő éviről való eltiltást is megérdemelne az eset :bash: :beerchug:
ilyen embernek nem való a sport :hanyas:

nem pumpával verte agyon, csak lekönyökölte ::)  :D

Ez egyértelmű kizárást ér, kár tovább ragozni.
Attól tartottam csak, hogy amiért Saganról van szó, nem merik meglépni.

Cavnek meg jobbulást.


Mára megérzések?
Firga, Poz, egy-két nagyobb szorzós versenyző, akire érdemes tenni egy kis aprót? Olyan valakire gondolok, aki jó hegyi menő, és megvan az a hátránya összetettben, hogy bátran engedik szökni.

bár lehet bika tempó lesz hátul, aztán nyer Froome vagy Porte vagy valaki a legjobbak közül, de ha nem, kikre tennétek?

Nekem így elsőre ők ugranának be:
Chavanel 301.00
Gallopin 151.00
Cummings 67.00
Moreno 401.00

Kizárással kapcsolatban, nem lehetett jó döntést hozni. Volt már eléggé sokszor, hogy ennél súlyosabb esetben sem volt kizárás, és előfordult, hogy ennél jóval kevesebbért is zártak már ki valakit.

Az a véleményem, ha ez tavaly történik (mikor nincs esélye egy franciának a zöld trikóra), akkor simán mehetett volna tovább Sagan.

Cavendish tipikusan olyan sprinter, aki próbál mindenhová bebújni, fejel, lökdös. Egy potenciális veszélyforrás a sprinteknél, ahogyan Sagan is. A szlovák sok esetben nem hagy helyet a többieknek, ami szintén nem túl sportszerű. Hasonló versenyző hozzájuk még Bouhanni, egyikük sem tud szépen sprintelni. Borítékolható volt, hogy hármójuk közül ketten összeakadnak előbb vagy utóbb.

Tegnapi eseménydús szakasz után ma pihenőnap van, sajnos erre is jut egy hír, ugyanis Adriano Malori visszavonult 29 évesen. Az elmúlt években sok súlyosabb bukása volt. Kár, mert jó kis időfutammenő volt, főleg a 5-20 km közötti távokon volt elemében.

Kittel uralja eddig a sprinteket, még négy lehetősége maradt, hogy beállítsa Merckx vagy épp Pelissiér rekordját, azaz egy Touron nyolc szakaszgyőzelem. Nagyon neccesnek tartom...

Közben pár hír, pletyka:
- Visszavonulók: a fentebb említett Malori, Voeckler, Tiralongo, Quinziato, van den Broeck.
- Sky az alábbi versenyzőket nézte ki: Castroviejo, Egan Arley Bernal (fiatal tehetséges kolumbiai hegyimenő).
- Közben Landa távozása egyre biztosabbá válik, vele kapcsolatban a Movistart és az Astanát emelgetik, ahogyan Diego Rosa is távozhat a Skytól, őt az UAE csábítja. Itt még nincs vége, ugyanis Viviani is dobbantana Rosával az UAE-hez, míg Nievét az Orica kereste meg.
- Quick-Stepnél szintén egy kisebb átalakuláson mehet keresztül, ugyanis Gavíria és Kittel nem fog megférni egymás mellett hosszabb távon. Gavíria mellett tette le voksát a csapat (teljesen jogosan, hiszen ő a jövő, sőt már a jelen nagy sprintere lehet), így Kittelt a Katushával hozták össze. Szintén távozhat emiatt Trentin, Vermote és Devenyns is. Az érkezők oldalán pedig Florian Senechalról hallani, aki egy nagyon komoly pavés versenyző lehet.
- A másik belga csapat, a Lotto-Soudal is változtat, így érkezhet Keukeleire, Theuns. A távozók sorát erősítheti Roelandts (aki a BMC-be szerződne), illetve Gallopin. Próbálják tehát Greipel köré építeni a csapatot jövőre, hiszen a Gorilla szeretne még több tavaszi egynaposon jó eredményt elérni.
- Bevásárlásra készülnek a Bahreinnél is, hiszen Formolo, Gorka Izagirre, Damiano Caruso, Mohoric és Koren érkezhetnek. Egyértelműen Nibali köré tervezik építeni a csapatot, illetve az utánpótlását is próbálják megoldani Formolo személyében.
- Bardet sikereit meglovagolva az AG2R is szeretne élcsapattá válni. Náluk igyekeznek 2-3 opcióssá tenni a csapatot, ezért hosszabbítottak Bardet-val, illetve Naesennel, aki az egynaposokon lehet a kapitány. Melléjük érkezhet Gallopin, illetve segítőnek Drucker, Vermote és Venturini.
- Astana is próbálja a keretét megreformálni, ezért a Girón remeklő Hirt mellett Villella érkezhet, illetve egyre több szó esik Kristoffról is.
- A Boránál pedig Sagan csábítja egykori haverjár Daniel Osst.

Általában az ilyen pletykák a bringásoknál valóra is vállnak, persze hivatalosan csak az év második felében lesznek megerősítések sok esetben.

Aru/Bardet szakaszgyozelme lehetseges a mai napon? :)

Idézetet írta: peshark Dátum július 13, 2017, 08:12:57
Aru/Bardet szakaszgyozelme lehetseges a mai napon? :)
Elvileg ja. De várd meg, hogy mi lesz a szökéssel. Mert ha a szökevényeket nagyon elengedik, akik összetettben sok vizet nem zavarnak, akkor lehet, hogy egy olyan yner ma, akinek összetetten van egy óra hátránya.
Aztán ha látod, hogy itt bizony a szökés nem ér haza, akkor is ráérsz tenni Arura és Bardet-ra, az odds nem nagyon fog változni

Egyre inkább kész tényként kezelik, hogy Mikel Landa a Movistarba szerződik jövőre. Én itt valami sokkal nagyobb bizniszt sejtek a háttérben. Ma gyanúsan sokat dolgozott Landa, persze annak is be lehet tudni, hogy a Sky kétesélyessé akarja tenni az összetett versenyt, de itt már szerintem Landa a saját érdekeiért megy, plusz segített Contadornak és Naironak.

Mi lenne a nagyobb üzlet? Contadort a Movistarba csábítják. Eléggé elvetélt ötlet elsőre, de ha jobban belegondolunk, akkor is  ;D Szóval viccet félretéve, amolyan NBA módszerrel, a Movistar szépen pucolta ki a nagyobb szerződéseket az elmúlt években a csapattól.

Kik azok, akik viszonylag sokat kerestek Quintanán és Valverdén kívül az elmúlt 2-3 évben?
- Ion Izagirre - eligazolt
- Juan José Lobato - eligazolt
- Daniel Moreno - lejár a szerződése
- Giovanni Visconti - eligazolt
- Jonathan Castroviejo - Skyba igazol
- Gorka Izagirre - Bahreinbe igazol
- Francisco Ventoso - eligazolt
- Igor Anton - eligazolt
- Benat Intxausti - eligazolt
- Adriano Malori - visszavonult

Mindössze Amador, Bennati, a két Herrada, Dowsett és Rojas rendelkezik még közepes vagy nagyobb szerződéssel. A többiek fiatalok vagy olyan segítők, akik bagóért írnak alá.

Így bőven maradt helye Mikel Landának, általában a Movistar egy 15-20 millió euró közötti összegből gazdálkodik, amit nem igazán szoktak túllépni. Landa 1-1,5 millánál többet jelenleg nem visz el, Valverde - Quintana duó pedig max olyan 7 körül. Magyarán marad 10 milliójuk minimum. A többiek szerződése szerintem összesen nem tesz majd ki 6-7 milliót, így marad pénz még egy nagyobb versenyzőre, aki Contador lenne.

A gond csak az, hogy Valverde elvileg nem volt jóban Contadorral, de ez a helyzet persze változhatott az évek alatt, erre bizonyíték, hogy Contador idén többször is dicsérte a Movistart a spanyol sajtóban. Ha jól emlékszem az egyik ilyen Katalán körön Valverde sikerénél volt.

Szezon végén lejár Alberto szerződése, a Trek egyelőre még nem kereste meg (legalábbis nem olvastam róla), szóval van esély erre az elvetélt ötletre. Szerintem Unzué lépni akar valamit a Sky egyeduralomra. Elég komoly csapat lenne, ahogyan a fiatalokat vegyítenék az öregekkel.

Bringa-szakik!

Lenne egy kérdésem :D Tegnap az utcsó 40 km-t végigtoltam miután Fed leverte Cilicet, és felmerült pár kérdésem. Láttok-e esélyt arra, hogy egy következő hegyi szakaszon a Barguil/Ulissi/Mollena hármasból valamelyikük hozzon még egy szakaszt? Tegnap Mollena nagyot ment, csakúgy mint Barguil, és végig azt hajtogatták kommentátorok, hogy Barguil milyen erőben van.. Laikus vagyok még, ezért érdekelne vmi rutinosabb vélemény :D

Meg azon gondolkoztam még, hogy a Sky engedi-e Landának, hogy nyerjen egy szakaszt az utolsó héten? Mert az látszik, hogy nagyon menne, remekül is bírja, csak hát eddig mindig hátrarendelték Froomenak, pedig megnézném, mit tudna menni, ha csak magáért kellene tekernie..

Így néz ki az utolsó hét:
16. szakasz: sprintereké
17. szakasz: hegyi menők
18. szakasz: hegyi menők
19. szakasz: sprintereké
20. szakasz: időfutam
21. szakasz: sprintereké

Kvázi a maradék hat szakaszból eleve négy kiesik számukra (három sprinter etap és az időfutam), mivel itt nincsen esélyük nyerni. Marad a 17-18. A 18.-on szerintem az összetett menők közül fog valaki nyerni, mert egy ilyen kőkemény hegyi befutót nem engednek el a szökevényeknek. Így egy szakaszra korlátozódik a három srác esélye.
A háromból csak ketten maradnak, mert Ulissi nem fogja bírni az ilyen nagy emelkedőket.

Mollema: Nyert egy szakaszt, így már túltejesítette az elvárásokat. Mostantól Pantano és Contador lesz képben a csapatnál a szökéseknél, pláne mert jobb lejtősök, mint Mollema, így nekik feküdne a 17. szakasz.
Barquil: Őt csak a hegyi trikó érdekli, persze egy szakaszgyőzelem sosem jönne rosszul, talán van pár % esély rá, de én nagy összegben nem fogadnék rá a 17. szakaszon.

Összegezve, Barquilnak van némi esélye, hogy nyerjen szerdán, de ez nagyon-nagyon minimális.

Sky: Froome a vezér, csak akkor fogják engedni Landát, ha valami baj történik Chrisszel. Landának is két etap marad, ő az egyik legerősebb a mezőnyben, viszont Froomenak védeni kell a trikót, így Landa nem szökhet. Talán az Izoardon lehet némi esélye, ha ott tud maradni a végéig, és nem kell tempót mennie. Erre viszont nem tennék egy forintot se, mert a Sky nem úgy épül fel, hogy osztogassák a szakaszgyőzelmet a csapaton belül, ha ott van egy igazi vezér Froome személyében. Nem hiába nincsen sprinter sem a kilenc fős csapatban, mert mindent Froome teljesítményének rendelnek alá. Ahhoz, hogy Landa itt szakaszt nyerjen, ahhoz holnap vagy szerdán valaminek történnie kell a brittel (bukás, eléhezés stb.).