Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: peshark Dátum augusztus 20, 2017, 11:41:42
Ahogy nézegetem, a nagy sprinterek a Tourról nincsenek itt, így az a 4-5 sprinter befutó ami lesz, hozhat egy olyan Degenkolb dominanciát, mint a Touron Kittelé volt?

Szerintem érdemesebb megvárni ezzel az első szakaszt, ugyanis az a furcsa helyzet állt elő a Treknél, hogy Degenkolb felveztőembere (Theuns) jobb formában van, mint a német. Plusz ott van Cort Nielsen, így én nagy összeget nem raknék a németre.

Oké, akkor megvárok pár szakaszt, aztán úgyis kirajzolódnak az erőviszonyok, köszi!

Nem lehetett gyenge ez a zaro 3.4kmes emelkedo, Hallernek hamar vigyazzba alltak a labai, de azert volt ott szenvedes az egesz "elmezonyben".. :D

10-12%-os részek voltak, de előfordult 20% is. Sajnos többet vártam a többiektől, de elnézve az eddigi formákat kezd kirajzolódni egy Froome-Chaves csata, ami a harmadik hét fényében lehet majd érdekes. Többiek közül esetleg Nibali lehet még ott. Sprinteket meg Degenkolb kiválásával szét fogja kapni a Quick-Step. Azt csinálnak majd, amit akarnak. Elhozták volna Gavíriát, a srác nyert volna 4-5 szakaszt lazán.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 23, 2017, 17:59:16
10-12%-os részek voltak, de előfordult 20% is. Sajnos többet vártam a többiektől, de elnézve az eddigi formákat kezd kirajzolódni egy Froome-Chaves csata, ami a harmadik hét fényében lehet majd érdekes. Többiek közül esetleg Nibali lehet még ott. Sprinteket meg Degenkolb kiválásával szét fogja kapni a Quick-Step. Azt csinálnak majd, amit akarnak. Elhozták volna Gavíriát, a srác nyert volna 4-5 szakaszt lazán.

Csak az utcso 10km-t lattam, de a vegso emelkedo az brutal volt. Nem kovettem eddig a versenyt, majd hetvegetol bekapcsolodok mar, mi tortent Degenkolbbal?

Betegség (hörghurut) miatt feladta. Nekem az a gondom, hogyha Aruék egy ilyen emelkedőn is leszakadnak, ami Froome komfortzónáján bőven kívül esik, akkor később mi lesz?

Hat nem veletlen, hogy itt is Froome volt a legeselyesebb, hulyen fog hangozni, de a nagyok kozul Aruek szerintem kitekertek magukat a Touron (es meg igy sem lett semmi eredmenye), Froomeban meg azert latszottak a touron is olyan tartalekok, amilyeneket elkepzelni is nehez volt akar az aznapi tekerese meg testbeszede alapjan. Dominancia alapjan Djokohoz tudnam hasonlitani (a fenykoraban), mig a nagy feltamadasokat megelezo szenvedesek alapjan Andyhez.. :D Chavest nem igazan ismerem meg, realis eselye lehet a vegen is?

Aru mondjuk a Girora készült, aztán megsérült, végül nem is 100%-os formában ment a Tourra, ahol a végére megint beteg lett. Elvileg most várható lenne tőle valami nagy dobás, de talán majd a harmadik héten. Messze még a Vuelta vége, de egyelőre nem látom, hogy ki lehetne Chavesen és Nibalin kívül, aki megszorongatná Froome-ot. Remélem a két srác a harmadik hétre összekapja magát és komoly versenyt csinálnak.

Chavesnek is megvannak a korlátai, de nem véletlen, hogy többször is volt GT dobogós. Egyrészről ő az egyik leginkább kipihent ebből a mezőnyből (ami az összetett menőket illeti). Hegyekben, simán partiban lesz a kenyaival, de a kronón komolyan hátba fogják csapni (úgy kell elképzelni, mint Bardet a Touron). Az Oricának egyetlen komoly kártyája lehet, ami megboríthatja az egész versenyt, ez pedig a három vezér. Chaves és a két Yates-tesó 1 percen belül van, mindhárman top10-ben, ezzel pedig ha ki tudnak tartani a második hét végéig, akkor komoly támadási alap lehet az utolsó hétre. A Skynak akkor túl sok versenyzőre kéne figyelnie, ami megosztaná a csapat erejét. Magyarán nem engedhet el a Sky egy Adam Yateset, mert ő is komolyan veszélyeztetné Froome-ot. Ez pedig szép lassan, de felőrölheti a Sky csapatát. A másik, ami szintén visszaüthet, hogy túl korán vették át a trikót. Ezért nem is nagyon dolgoztak ők ma, gondolták leadják Jetse Bolnak, de nem jött össze.

Amúgy jövőre kicsit érdekesebb lesz a Tour, ha végre Froome mellett nem lesz ott Landa meg Nieve segítőnek. Jóval sebezhetőbb lesz, plusz ha indul Dumoulin, akkor már hiába nézegeti a wattmérőit, mert támadni kell (ez a wattmérőzés mondjuk a halálom, ez rontja el a bringázást, de már beletörődtem).

A Giron meg nem kapcsolodtam be ennyire a bringaba, de a tour vegen latszott Arun nagyon, hogy elfaradt. Szerintem itt most nem lesz sokaig partiban az osszetettert, de ne legyen igazam.

Az viszont sokkal erdekesebb harmas lehet a Yates tesokkal, Simon mar a touron megmutatta, hogy van benne kakao, szivesen megneznem ha a teoriad szerint alakulna a dolog es 3 ellenfele is lenne Froomenak mondjuk a harmadik hetre fordulva..

Nibalinak szurkolok meg, vele nyertem elso bringas fogadasom, ugyhogy emlekezetes marad. Osszessegeben remelem, hogy nem Froome nyer most, nem szurkolok ellene meg semmi, de valahogy nem szeretem ha az elejen lehet tudni egy versenynek, hogy ki fogja nyerni... :D

Chris Froome és a Vuelta:
3x lett 2. (2011, 2014, 2016)
1x lett 4. (2012)
Feladta    (2015)

Szóval már csak az első helyezettet kell megtippelni.  ;D Aru azért fáradt el a Tour végére, mert beteg volt (legalábbis ez volt a kommüniké).

Van Garderen egyelőre meglepően jó, de akinek örülök, az David de la Cruz. Remélem top5-ben megragad (jövőre meg megy a Skyba segítőnek....).  Bízom még egy Roche top10-ben is, újra kiléphetne a segítői státusztból. Emlékszem én még 2013-ból egy 5. helyre tőle egy Vueltán (előtte pedig 6. is volt). Nem olyan rossz az ír, ha első számú ember.


Kevés balszerencsésebb csapat van a BMC-nél a háromheteseken.

Porte-ot ugye már ismerjük, hogy bukást bukásra halmoz a Girón vagy a Touron. Garderen ugye évről-évre egyre rosszabb, hol nem készül fel rendesen, hol sérülés, hol betegség dönti le a lábáról. Gyanús is volt, hogy eddig milyen jól ment idén. Aztán jött a mai nap:
- Tartja Froome és Contador szökését (Chavesék sehol), erre hatalmas bukás lejtmenetben
- Felzárkózik nagy nehezen, aztán jön egy defekt
- Kocsik között igyekszik újra felérni, erre újabb bukás.


Vuelta: Végre, jön a neheze!

Egy izgalmas lejtmenet volt a keddi etapon, de szerdán újra a hegyeké lesz a főszerep, ahol Esteben Chavesék megpróbálják végre megtörni Chris Froome-ot. Lesz rá két komolyabb emelkedőjük, de a Sky egyelőre nagyon erős. Képes lesz rá a kis kolumbiai vagy netalán Alberto Contador? Tovább ITT!


Ez a mai nap komoly vízválasztó lehet az összetett szempontjából. A vártnál is rosszabb idő van, szakad az eső, nincs túl meleg se, de a hegyekben 6-8 fok várható, ami nagyon megterhelő. Jó eséllyel ma komolyabb különbségek is kialakíthatóak. Kíváncsi leszek rá, itt sokan elvérezhetnek.

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 30, 2017, 15:05:42
Ez a mai nap komoly vízválasztó lehet az összetett szempontjából. A vártnál is rosszabb idő van, szakad az eső, nincs túl meleg se, de a hegyekben 6-8 fok várható, ami nagyon megterhelő. Jó eséllyel ma komolyabb különbségek is kialakíthatóak. Kíváncsi leszek rá, itt sokan elvérezhetnek.

Komoly kis etap volt az biztos, Froome ha így halad, gyakorlatilag a 2.hét végére Vuelta győztesnek mondhatja magát.. :D A befutókat általában követem, ahogy megnyerte Froome a 9.szakaszt az is elég tekintélyt parancsoló volt, úgy látom megint nem lesz kétség kié lesz az összetett :)

Én ezzel óvatosabb lennék, mert Froome legendásan szerencsétlen a Vueltán. Eddig hiba nélkül hozta le a versenyt, de nála ez már így is csodaszámba megy. Plusz ott a harmadik hét faktora. Idén gyakorlatilag 2 hónapja csúcsforma közelében van. Ez előbb vagy utóbb, de vissza fog ütni. Általában a harmadik héten kicsit gyengébben szokott teljesíteni, ezért is lesz fontos az Angliru. Az egy olyan emelkedő a 20. szakaszon, ahol ha kifogsz egy gyengébb napot, lazán kaphatsz 3-4 percet is.

Három szakaszt jelölnék meg jelen pillanatban még fontosnak:
15. : borús és 14-15 fok körüli szakasz várható, ami 2200 méteren lemehet olyan 8-10 fokra is. Nem túl kellemes idő, plusz a tengerszint felett 2500 méterrel lesz a hegycsúcs. Láthattuk, hogy ez sokaknak nem fekszik, mert nem ehhez vannak szokva. Amúgy is az Alto Hoya de la Mora egy nagyon kellemetlen emelkedő lesz, kvázi olyan, mintha 28-30 km mennének felfelé. Itt hatalmas megrogyások lesznek.
16. : Logronoban az időfutam. Itt Froome kioszthat pár percet a 40 km alatt.
20. : A már említett Angliru. 10-13%, de lesznek 23%-os részek is, na ez Froomenak nem fog ízleni. Touron is emlékezhettünk, hogy megrogyott Bardeték támadásától az ilyen meredeken. Ide kevés a wattmérős nézegetés, ezt érzésből kell csinálni, amiben nem túl erős Froome. Elvileg felhős és szeles befutó lesz 15-17 fokkal.

Ki verhetné meg Froome-ot?
Vincenzo Nibali: A cápa napról-napra lesz jobb, ez látható. Van rutinja és legendásan jó az utolsó héten. Az időfutamban kaphat, de az ilyen hosszú meredekek az ő területe. Csapata is kezdi összekapni magát, Pellizotti óriási segítség. 1 perces hátrány még menedzselhető, okos támadásokkal még nincsen minden veszve.
Wilco Kelderman: Nagy bukások után nagyon szépen magához tért, egyre jobb lesz. Elnézve az idei Sunwebes formákat a GT-ken (Dumoulin, Barquil), komoly utolsó hetet láthatunk tőle. Időfutamon is jó, szóval nála a top4 garancia.
Miguel Angel Lopez Nagyon örülök, hogy ennyi sérülés és bukás után ott tud lenni a legjobbakkal. Az ő ideje most jön el az utolsó másfél hétben. 15. szakasz az ő terepe, hosszú emelkedő, 2000 méter feletti tartomány. Láthattuk, hogy míg Nibali, Froome és a többiek azt se tudták, hogy milyen rendezvényen vannak a Calar Alto végére, addig ő lendületben volt, fáradtságnak semmi jele. Kényelmesen adott 15mp-et Froomenak, de ha emelkedik a vége, szerintem simán tudott volna 30-40-et is. Ő gyengéje az időfutam, ott 2-3 perccel minimum számolni kell (még Nibalihoz képest is), de a 15. és 20. szakaszon, ha Aru végre neki dolgozik (és nem egymás ellen), akkor komolyan bedarálhatja a mezőnyt. Gyakorlatilag a Vuelta lett a fő versenye, megfelelő felkészülés van mögötte és ellentétben a többiekkel, neki ez az első GT-je idén, ami komolyan számíthat. Aki igazán nagy szorzót akar, az próbálkozik egy top3 Lopezzel (4.50).

Contador és Zakarin lehetnének még jók, de inkább kérdőjeles mindkettő. David de la Cruz szépen mozgott a Calar Alton is, szóval szerintem nála is egy top5 befigyel. Contadorra visszatérve, van egy olyan érzésem, hogy az ő hegye az Angliru lesz.

Szerintem még komoly izgalmak várnak ránk az utolsó másfél hétben, nem úgy, mint a Touron. A Skynál lesznek gondok segítők terén is, mert Nieve ugyan bírja a hosszú emelkedőket, de Poels nálam már erősen kérdéses. Most is Froome magára maradt, a 15. szakaszon pedig ha ez megtörténik 8-10 km-el a vége előtt, akkor gondban lehet. Kérdés csak az, hogy a többieknek mennyi merszük lesz támadni (Lopez biztosan fog).