Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum május 24, 2018, 10:09:01
Eddigi Giro alatt fogadások szempontjából nem annyira aktivizáltam magam, mára viszont én is lőttem két győztest:
- Michael "Rusty" Woods @23.00 
Mikor felfigyeltem rá, nem hittem volna, hogy ennyire szerencsétlen lesz. Amolyan örök vesztes státuszban van jelenleg, mert életében eddig EGYETLEN szakaszt nyert és azt is HC kategóriás versenyen. Volt ő már második Liege-Bastogne-Liege-n, Vueltán Top10-ben, sok támadás fűződik a nevéhez, idei Girón is volt második szakaszon. 31 éves, hiányzik az igazi áttörés a karrierjéből, pedig a tehetsége bőven megvan hozzá. Ez a hegy amolyan rustys, vége pont az ő gyors megindulásainak kedvez. Zoncolanon is próbálkozott, de neki az túl meredek ilyen hosszan. Összetettben semmi komolyabbra nincsen esélye, következő két nap szakaszai pedig nem neki valók.
- Domenico Pozzovivo @21.00
Kedvelem Pozzót, utolsó nagy versenye lehet, megérdemelne egy dobogót. Nagyot küzd, jó versenyző, de valami mindig közbejön neki. Évek óta mindig ott van a tűz közelében, de még dobogóra nem sikerült állnia GT-n. Valamiért azt gondolom, hogy ez lehet az ő hegye. Látszik, hogy a forma jó, ha nincsen olyan irreálisan nagy tempó, mint a Zoncolanon a Skytól, akkor simán lehet esélye. Utolsó 1 km-en rendre jól szokott hajrázni (Zoncolanon így jött be harmadiknak). Nem túl meredek a hegy, ha bevállalós, akkor megnyerheti élete második Giro szakaszát.
Kívánom, hogy igazad legyen Domenico Pozzovivo esetében.
Már csak azért is kívánom, hogy így legyen, mert van nekem egy olyan fogadásom (is), hogy Pozzovivo az 1-3. hely valamelyikén fog végezni a hegyimenőknél. A rangsorban ott van a közelben a csávó. Ám ahhoz, hogy ne csak a közelben legyen, hanem dobogóra is álljon, a következő szakaszok mindegyikén jól kell teljesítenie (kivétel, persze, az utolsó). És ehhez bizony jól jöhet az általad vizionált szakaszgyőzelem.
Én nagyon örülnék a sikerének, hiszen 13-szoros pénznyereményről van szó!  :)

Raktam én is Woods-ra, ha már mocorog benne valami, Pozzovivót el nem tudom képzelni, hogy ma nyerne. A fejemben nincs olyan scenario, ahol ő nyerne.

Azért ma is hogy ráéreztem, akikre tettem, még véletlenül sem keveredtek a szökésbe  ;D

Ez egy eléggé szedett-vedett csoport, de hazaérhetnek. Schachmann és Plaza megnyerheti a szakaszt... Hát sajnálom, az erre pocsékolt pénzt, nem hittem volna, hogy ennyire nem érdekli még az EF-Astana-Bahrain-UAE négyest a szakaszgyőzelem sem.

A gond az, hogy így kérdéses, hogy milyen tempó lesz a hegyen, mert nagyon megy az amerikázás a síkon, mindenki jó erőben lesz, mire eljön az emelkedő és hiába fognak támadni, nagy szakadások nem valószínűek. Remélem nem lesz igazam és látunk legalább valami komolyabb támadást a végén.

Ezért szeretem a bringát, mert mindig tud meglepetést okozni.

Az, ahogyan Yates a semmiből megrogyott, nem sokan számítottak rá. Pont egy ilyen neki fekvő emelkedőn. Levett közel fél percet Dumoulin, az a Dumoulin, aki TÁMADOTT! Nem hittem volna, hogy ő erre képes, de nagyot ment. Most viszont lesz két kőkemény hegyi szakasz és lehet megint bekövetkezik az, ami az elmúlt években, hogy Yates elfogy a harmadik hétre? Nem hittem volna, de ez is megtörténhet.

Mindenesetre, így bőven lehet esélye még Pozzovivónak is a sikerre, ma is nagyon biztatóan ment. Jó erőben van, csak ő nem fog tudni egyedül hosszú szökésben elmenni. Neki kell egy Froome vagy López, aki belövi a tempót. Lopez lehet a sötét ló, benne látok fantáziát, talán nem lesznek megint olyan hullámvölgyei, hogy egyik nap, következőn meg kap 1-2 percet.

A gond az, hogy a holland csapata kevés, itt az Astana, Sky vagy Pozzovivo tud valamit csinálni, többiek nem nagyon. Arra leszek kíváncsi, hogy Froome mikor veszi elő végre Henaot vagy de la Cruzt. Az már fel sem merül benne, hogy esetleg Ellisonde tud hegyre menni.  ;D

Végre volt egy kevés történés...
Szerintem Giulio Ciccone kaján vigyorral az arcán már elégedetten dörzsölgeti a tenyerét. Eddig is tudható volt, hogy megpróbálja majd elhódítani Simon Yates-től a Maglia Azzurrát, de a rózsaszín trikós megrogyásával az is bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem gondolja rosszul a dolgot.
Yates pedig megmutatta, hogy nem csak Dumoulin, de akár még Pozzovivo és Froome is reménykedhet a rózsszín trikó megszerzésében. És a következő napokban akár még az is megtörténhet, hogy a Maglia Rosa és a Maglia Azzurra jelenlegi tulajdonosa, azaz Simon Yates a két szék között leesik a padlóra.

Tanulva a tegnapi hibámból, ma nem szakaszgyőztesre tettem (lehet ma is hazaérnek páran, de szerintem nem), én behúztam Froome-otz végső győztesre. A 9.00-es odds azért egész szép, mint ahogy a hátrány is, de szerintem ő még egyszer robbantani fog. Nem tudom, mi maradt Yatesben, megrogyik e a holland, és mi maradt Pozzóban, de én bepróbáltam ma szakasz előtt Froome végső győzelmét. Aztán ahogy eddig a Girót érzem, ő szakad majd le elsőként a top versenyzők közül  :)

Nap képe, ahogy Froome mellett fut az orvosi stáb.  ;D Hatalmasak a szurkolók.  :beerchug:

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 25, 2018, 15:01:28
Nap képe, ahogy Froome mellett fut az orvosi stáb.  ;D Hatalmasak a szurkolók.  :beerchug:

Egy fél embernyi asztmapipával szaladt a második. :) :) :)

Simon Yates szépen "halt meg", hiszen eddig jobbára róla szólt a nemsokára véget érő Giro d'Italia. Ám most kész, vége a mesének, s jöhetnek a "nagyfiúk". A mór megtette kötelességét...

Jót nevetek az egészen, Landis jut róla eszembe. Az is ikonikus volt, mikor az eddig fasorban sem lévő Puccio, kajálgatva megy a szenvedő Yates mellett, vagy szintén Sky-os Poels kicsit betámadja Pozzovivot, poénból.

Nem tudtam most sajnos követni az elmúlt napokat, de mi történt itt Yates-cel?  :o Most bekapcsolódtam, aztán mutatják a jelenlegi állást, és Dumoulin vezet éppen 9 másodperccel Froome előtt, Yates meg az első ötben sincs... 

Yates teljesen megtört a Finestre alján. Sky kicsit rákapcsolt, ő leszakadt, most olyan 20-25 perc a hátránya. Két hetes menő volt ő eddig is, idén azt hittem, hogy valami változás lesz nála, de nem. Plusz szerintem betegség is jöhetett (hasmenés stb.).

Froome embertelen tempót ment a Finestre közepén. 80 km-el a vége előtt egyedül megindult és bedarálta a mezőnyt, a többiek akkor sem tudnak közelebb jönni hozzá, amikor 4-5-en együtt "csapatként" tekernek. Folyamatosan nő az előny, mintha Floyd Landis 2006-os teljesítményét látnám.

Akkor itt most már tényleg az lesz a kérdés, hogy ez mennyit vett ki Chrisből, és hogy mit fog nyomni holnap Dumoulin... Érdekes szakasz lesz, remélem maradt még a tarsolyban izgalom a mai után is :D

Idézetet írta: oakland23 Dátum május 25, 2018, 09:25:51
Tanulva a tegnapi hibámból, ma nem szakaszgyőztesre tettem (lehet ma is hazaérnek páran, de szerintem nem), én behúztam Froome-otz végső győztesre. A 9.00-es odds azért egész szép, mint ahogy a hátrány is, de szerintem ő még egyszer robbantani fog. Nem tudom, mi maradt Yatesben, megrogyik e a holland, és mi maradt Pozzóban, de én bepróbáltam ma szakasz előtt Froome végső győzelmét. Aztán ahogy eddig a Girót érzem, ő szakad majd le elsőként a top versenyzők közül  :)

2500 Ft-ot tettem Froome-ra, de nem gondoltam, hogy ezt így lehozza. Ahogy csabax, én sem nagyon tudtam ezt otthagyni, mázli, hogy így alakult. Amikor nagyjából a végén sekthető volt, hogy 3 perc és 3.30 között lesz a különség, úgy voltam vele, ha a bet365 majd 2500 Ft-ra 15 ezret ajánl, akkor kiveszem. Végül is 18.000-et ajánlott fel, ha kivárom, 4 ezerrel többet nyerek, de tényleg nem tudhatjuk, mit vett ki belőle a mai nap. Mondjuk tutira sokat, de Dumoulinnek sem volt könnyebb, ráadásul őt a többiek még idegesítették is, mert kb Pinot és ő ment, a többiek nem nagyon vezettek.

Egyébként én azt hiszem, Froome ott 80-al a vége előtt frankón meghúzta, úgy volt vele, hogy valakit csak leszakít, de szerintem ő sem gondolta, hogy mindenkit. Aztán mivel mindenkit odavert, úgy volt vele, hogy akkor uccu  :)

Én ilyet még nem láttam, ilyen bika szökést, és végig növelte az előnyt. Nekem lehet itt kéne abbahagyni a 'csúcson', de 1-2 ezret lehet rászánok a holnapi etapra, ötletem egyelőre semmi. Mondjuk hajlok arra, hogy hazaér majd egy szökés, és nem az összetettben élen állók közül nyernek, ez a mai etap azért odabaszott, bőven vannak 2 órás hátrányban is olyanok, akik egy etapra még jók lehetnek, és olyan olyan nagy támadásokra sem számítok a nagyok között, én hajlok arra, hogy ez így marad. Holnap lesz 130 km sík rész, ott azért ki lehet alakítani olyan előnyt, ami kitart a szökevényeknek a hegyeken, mert ahogy írtam is, olyan nagy támadgatásokra nem számítok, de ez csak egy elképzelés részemről.