Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Giro d'Italia: Mitévő legyen Roglic?

Richard Carapaz feltámadásával nehéz helyzetbe került Primoz Roglic. Mihez kezd a szlovén?  Olvasd tovább


Holnapra én megpróbálkozom ezzel:

Carapaz 1-3. helyen végez, 2.80 tippmix

Nagy formában van az ecuadori, reális esélye van Girót nyerni ki lehet mondani, de ehhez holnap nagyot kell mennie és lehetőség szerint megnyerni a szakaszt a jóváírás miatt.
Nem tudom milyen taktikát dolgozott ki holnapra a Movi, de nagyon erős emberei vannak akik ténylegesen tudnak segíteni Carapaznak, elsősorban Landa, de mások is. Bármit el tudok képzelni, azt is hogy Carapaz támad és ha sikerül leszakítania a többieket ( amire láttuk már, hogy képes jelen állapotában ) akkor Landa marad "hátul" kvázi kontrollálni a versenyt, de azt sem zárom ki, hogy Landát előre küldik támadásba a Mortirolón és aztán majd bevárja Carapazt és vezet neki a lejtőn meg az utolsó enyhe emelkedőn.
De sokféle forgatókönyv van, azon sem csodálkoznék ha Yatesszal menne el Carapaz aztán odaadná neki szakaszt cserében azért hogy segít, ez eléd durván hangzik persze de nekem tetszene egy ilyen :D Végülis a kerékpár néha a pillanatnyi érdekszövetségekről is szól.
Mivel minden másodpercnek jelentősége lehet, így a Movinak nagyon nem lenne szerintem érdeke most, hogy egy szökés végigmenjen ergo nagy iramot várok végig, persze lehet mondani hogy nem baj ha végigmegy egy szökés ha közben Carapaz ad legalább 1 percet Nibalinak és Roglicnak   :)
Ezzel együtt én azt várom, hogy a Movi azaz Carapaz keményen rámegy a szakaszgyőzelemre holnap. Ha nem ér végig szökés akkor elég reális, hogy Carapaz 1-3-ban legyen. Nagyon erős, fontos is neki hogy jó helyen végezzen, ha a végén mondjuk egyszerre érkeznek meg öten-hatan és sprint van a helyezésekért akkor sem ítélem esélytelennek a dolgot, láttuk hogy egész jól sprintelt vasárnap is, meg több ereje maradt mint pl. Nibalinak a végén.


Még a másik amin elgondolkodtam, elég meredek, de ki tudja, ha nincs kedve segíteni Carapaznak vagy csak simán úgy alakul a szakasz akkor: Landa 1-3. hely holnapra 3.50-ért.
A harmadik, ez nagyon veszett: Zakarin kap egy újabb "dózist" holnapra és ő is 1-3.-ban lesz, ez 24x odds 8) :laugh:

Szerintem a Bahrein és Nibali eltaktikázta, hogy elengedte Carapazt. Addig csak a csapatnélküli Roglic ellen versenyzett a Cápa, akit - mint bebizonyosodott - ki lehet azért zökkenteni. Most viszont a rózsaszínhez már küzdeni kell a Movistar ellen is, akik erősek. Ha Carapaz nem zuhan meg valamelyik szakaszon nagyon, akkor nem hiszem hogy fogást tudnak találni rajtuk. De Forza Nibali, most kellene behúzni még egy GT-t, mert ilyen lehetősége már nemigen lesz több.

Igen Csacsi, ez még tényleg óriási esély és egyetértek veled, most kell megpróbálni. Úgyis a Cápa a harmadik héten a legjobb.

Firga, felkeltetted a figyelmem a Zakarin 24-es szorzójával, van az a cucc, ami ilyenkor használ  ;D Holnap szakadó eső lesz elvileg a Mortirolón és 5-6 fok.
Jó előjel lehet, mikor 2016-ban Zakarin egy pihenőnap után nyert szakaszt a Tour de France-on, Girón is asszem volt ugyanabban az évben harmadik hasonló körülmények között.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 27, 2019, 21:02:53
Igen Csacsi, ez még tényleg óriási esély és egyetértek veled, most kell megpróbálni. Úgyis a Cápa a harmadik héten a legjobb.

Firga, felkeltetted a figyelmem a Zakarin 24-es szorzójával, van az a cucc, ami ilyenkor használ  ;D Holnap szakadó eső lesz elvileg a Mortirolón és 5-6 fok.
Jó előjel lehet, mikor 2016-ban Zakarin egy pihenőnap után nyert szakaszt a Tour de France-on, Girón is asszem volt ugyanabban az évben harmadik hasonló körülmények között.

Na akkor hadd szóljon, hátha holnap este már mi is gazdagon megyünk aludni nem csak Zakarin  :D

Még egy eszembe jutott, már talán túlzottan belejöttem ;)
De ha mégis végigmenne egy szökés abban látva a formákat jó eséllyel benne lehet Hugh Carthy is, szóval rá a top3 7.50-ért szép odds.

Hát, izé.. :D
A szakasz maga nagyon érdekes volt, a tippek közül igazából Zakarinra nem volt esély, viszont Carthy vagy Carapaz simán elvihette volna a harmadik helyet, de nem hiányzott oda a Hirt/Ciccone duo meg Carapazék közé a leszakadt Masnada, így ő lett a harmadik és a többieknek már nem volt miért sprintelni.
Az se baj.
Roglic nagyon jó kerékpáros nyilván, bántani nem akarom, de ilyen színtelen, szagtalan versenyzőért nehéz lelkesedni. Gyakorlatilag semmit nem csinál, állandóan teszi a kereket valakire, magától gyakorlatilag képtelen bármire, kivéve ha időfutam van, eddig legalábbis ezt lehet látni. Ma is, végig rakta a kereket Nibalira, mikor ő meg Carapaz lerázták akkor mindig jött valaki akire tudta tenni megint, Yates pl., így is kapott elég sokat végül. Ritmust váltani láthatóan képtelen Roglic, hát van ilyen.

Ez a Giro nem feltétlen a jó tippekről szól nálam, sőt. Elmúlt években mindig beesett pár nagy szorzó, idén nem. Rosszak a megfigyelések és megérzések.

Tévedtem Rogliccsal kapcsolatban is. Legalábbis amit ezen a versenyen csinál az merőben más, mint amit eddig láttam tőle. Ekkora alibizést tavaly sem láttam tőle, meg idén sem az egyheteseken. Van egy olyan érzésem, hogy ez annak tudható be, hogy egyáltalán nincsen csapata.

A Jumbo-Visma ezt nagyon elszúrta. Lehetett volna egy GT-győztesük, ha kockáztatnak és elhozzák Kruijswijket vagy Gesinket. Elhoztak helyette három olyan 25 éves (vagy az alatti) bringást, akik összesen 9 GT-n vettek részt. Mind a hárman csődöt mondtak, érdemben nem tudtak hozzátenni a szlovén versenyéhez.

Nekem az is mérvadó, hogy egy olyan csapat, amely 1,5 éve kiválóan készíti fel a versenyzőit, figyel a versenyeken, azok hirtelen összeomlanak. Vasárnap például a váltóhibánál a csapatkocsiban ülök épp megálltak pisálni és ezért nem volt rögtön új bringája Roglicnak, ezért kellett beáldozni Tolhoekot.

Egyértelműen Roglic is hibázott, hiszen semmit sem kockáztatott. Próbálom arra fogni, hogy a hegyi szakaszok második felében gyakorlatilag egyedül kell frissítenie, hátramenni, folyamatosan rohangál (ahogyan vasárnap is), ez nem egy vezérnek való, de ennél több kellett volna. Movistar és Bahrein közben olyan csapatmunkát tesz le, hogy esélye sincsen.

Nibali és Carapaz minden segítséget megkap, hogy kihozza ebből a legtöbbet. Olasznak viszont folyamatosan fogynak a szakaszok, minimum még egy percet le kéne dolgoznia.. Szerintem ma túl korán támadott. Utólag könnyű okosnak lenni, de jobb lett volna a Mortirolo második felében megindulni, lejtmenetben mehettek volna a tesóval, utolsó emelkedős részen meg Carusóval.

Mondjuk Pellizotti is kezdő kapitány, versenyrutinja van bőven, de onnan a csapatkocsiból más a helyzet. Annak viszont örülök, hogy támadásban nincsen hiány, nem unalmas wattmérőzés és vonatozás a verseny, ebből a szempontból jóval előrébb jár a Giro a Tourral szemben.

Azért az gyönyörű volt, mikor Hirt óriási tempót ment, 500 méter alatt szétszakadt a sor, erre López kiborított mögüle, mert elfáradt.  ;D

Nans Peters mit tolt mára? 15 kilométeren át sprintelt fel a hegynek, hatalmas.  ;D Chavesék mögötte nem bírták a tempójukat, élete sikere. Szerintem még letolt volna egy Mortirolót is, annyira pörgött a célbaérkezés után...

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 29, 2019, 17:06:15
Azért az gyönyörű volt, mikor Hirt óriási tempót ment, 500 méter alatt szétszakadt a sor, erre López kiborított mögüle, mert elfáradt.  ;D

Nans Peters mit tolt mára? 15 kilométeren át sprintelt fel a hegynek, hatalmas.  ;D Chavesék mögötte nem bírták a tempójukat, élete sikere. Szerintem még letolt volna egy Mortirolót is, annyira pörgött a célbaérkezés után...

Én Masnadát vártam ma győztesnek, végül is nem is volt olyan messze, de Peters brutál amit ment a végén tényleg, mikor elindult arra gondoltam nincs veszítenivalója, megpróbálja, hátha senki nem megy utána. Aztán kiderült, hogy tényleg senki nem megy, de azért mert senki nem bír :)
Mindenesetre Carapaz megint egy kicsit közelebb került a Giro győzelemhez.

Giro d'Italia: Ki nyeri a ponttrikót?

Az utolsó olyan etap, ahol a sprinterek még pontokat gyűjthetnek. Démare vagy Ackermann? Ez itt a kérdés! Olvasd tovább


Kíváncsi leszek mennyire bírnak/akarnak menni a sprinterek csapatai ma. Akarni talán csak akarnak mert tényleg utolsó esély hogy sprinter szakaszt nyerjen, de hiába teljesen sík szakasz, én nem lepődnék meg egy szökésen ma sem ami célba ér.
Állítólag nagy szembeszél lesz, az is bezavarhat ma sokaknak.

Leírtam, hogy Denz és Cima ott lehet a szökésben, erre ott is voltak. Micsoda szakasz volt ez is, kár, hogy nem bíztam jobban magamban.. Azt kell, hogy mondjam: Giro minden évben olyan izgalmakat kínál, amikre a Tour de France csak elvétve képes.  :'(

Fantasztikus volt, Démare pedig egy világi balfasz, nem mentek semmit, végén dolgoztak, amikor nem kellett volna. Meg is érdemli a francia, hogy elbukja a ponttrikót.

Guesdon (Démare sportigazgatója): Nem tudom, hogy mit csináltak, az volt megbeszélve, hogy hagyjuk a szökevényeket.

Ehhez képest az utolsó 1 kilométeren jött a kapzsiság, ez vissza is ütött a franciának. Örülök neki, mert az ominózus Milano - Sanremo után kicsit visszanyalt neki a fagyi. Iszonyatosan nagy hülyeséget csinált Démare, oda így minden, amiért eddig dolgozott.