Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Valter Attila hogy nyerte meg a Tour de l'Avenir mai szakaszát! Elképesztő volt, nagyon okosan versenyzett, saját tempóval leszakított végül mindenkit, nem kapkodott. Nagyon szép teljesítmény volt ez tőle, de azért utolsó 200-on belül ráhozta mindenki a szívrohamot, mikor a célegyenesben bement majdnem a "közértbe"..  ;D

Foss pedig nem semmi, írtam róla a Jumbo-Vismás bejegyezésben:
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 19, 2019, 12:11:08
A felnőtt csapat kapcsán olyanokra is érdemes figyelni, mint a Dumoulin mellett érkező Tobias Foss. A norvég 22 éves LBL-n és Lombardián volt 10-ben az u23-ban.. Rendkívül tehetséges és fiatal keret, felturbózva pár rutinos öreggel.
Srác behúzza a l'Avenirt, iszonyatosan könnyedén ment ma is (utána stabil oldalfekvésben). Azért a Jumbo-Visma nem lesz semmi, most egy olyan hegyimenőjük lesz a norvéggal, aki nagyon sokat segíthet Dumoulinnek, utána meg saját célokért mehet. Jumbo-Visma jövőre:
Dumoulin (29 éves), Roglic (30 éves), Bennett (30 éves), Tolhoek (26 éves), van Aert (25 éves), Kuss (25 éves), Foss (23 éves), Vingegaard (23 éves). Kruijswijk, Martin és Gesink pedig már 32 felett, rutin is lesz bőven, de ez a fiatal mag még 2-3 évig együtt versenyezhet. Félelmetes GT csapat.

Hatalmas teljesitmeny ez, mondjuk tenyleg vicces volt ahogy nyomott egy szep bal kanyart a vegen.. ;D Bar igazabol az egyenruhasok sem voltak a toppon, nezelodtek ott  meg utana kb bealltak az utjaba, na mindegy a lenyeg hogy igy jott ki belole Attila, oriasi siker.. :great:

World Tour: Németeknél sem lazsálnak

A Vuelta a Espana mellett is zajlik az élet a kerékpáros társadalomban, Németországban World Tour versenyt rendeznek vasárnap! Olvasd tovább


Elia Viviani augusztusa:
Prudential RideLondon-Surrey Classic: 1. hely
Európa-bajnokság: 1. hely
EuroEyes Cyclassics Hamburg: 1. hely

Két World Tour verseny erős mezőnyben, meg egy Eb. Helyében erősen elgondolkoznék, hogy jövőre rámegyek az egynaposokra. Cofidis sora megvan hozzá: Sabatini, Consonni, Claeys, Laporte, Hansen, Vanbilsen. Még 6-8 ember kell hozzájuk, hoznak szerintem még pár olaszt mellé. Két év alatt 6 World Tour egynapost nyert, idei vb-t kihagyja fáradtság és a pálya miatt. Jövőre Tokió szintén nem az ő terepe (ahogyan a svájci vb sem). Lesz viszont 7-8 klasszikus sprintereknek fekvő egynapos..

Most futottam bele ebbe a hozzaszolasba:

Idézetet írta: csak1tomi Dátum július 11, 2019, 19:54:53
Az Európai Kézilabda-szövetség bejelentése értelmében újabb öt évig Budapest ad otthont a női Bajnokok Ligája négyes döntőjének.
Final four 9-10 May 2020.

Pont a Giro indulasaval egyszerre tervezik a BL negyes dontot, bar nem tudom mennyire erinti egymast helyileg a ket rendezveny, de lehet hogy lesznek ebbol megkozelitesbeli es hasonlo fennakadasok... :D

Egy verseny a "környékünkről".
Szeptember második felében, Szlovákiában érdemes szétnézni bringaversenyek szempontjából. Rózsahegy és környéke. Indulók: Elia Viviani, Bob Jungels, Thibaut Pinot, Emanuel Buchmann, Arnaud Démare, Alexander Kristoff. CCC még nem jelentette be a csapatát, de itt is lehet jó hegyi és sík hajrá.  :ok:

#846 augusztus 27, 2019, 10:59:25, csacsi1899
Idézetet írta: peshark Dátum augusztus 26, 2019, 14:31:11
Most futottam bele ebbe a hozzaszolasba:

Pont a Giro indulasaval egyszerre tervezik a BL negyes dontot, bar nem tudom mennyire erinti egymast helyileg a ket rendezveny, de lehet hogy lesznek ebbol megkozelitesbeli es hasonlo fennakadasok... :D

Megközelítésbeli fennakadás nem lesz. Nálunk lesz "fennakadás" hogy melyikre menjünk. De szerintem kéziben úgyis a Győr elődöntője lesz először, aztán a másik elődöntőt akkor kihagyjuk, és megyünk az időfutamra. Másnap megnézzük a rajtot aztán a F4, hétfőn meg mondjuk Tihanynál a szakasz közepét.

mai Vuelta 4. szakaszra tettem egy extrém tippet

C. Venturini top3 hely 15x odds. Igazából semmi nem szól szinte mellette mégis megtetszett :) Tegnap 10. helyen végzett, ma is sprint várható, bár a Vuelta pont nem az a verseny ahol ez biztosan kijelenthető, de azért nem egy szökős típusú szakasz a mai nézve a szintrajzot, aztán majd meglátjuk.
Sam Bennett abszolút favorit ma is, egy szinttel a többi Vueltán jelenlévő sprinter fölött áll úgy néz ki, de tegnapi szakasz hajráját visszanézve az tűnt fel, hogy Venturini nagyon jó pozícióban volt a végén, negyedik helyen, mikor jött fel és megpróbált kiborítani balra ami szerintem eleve hiba volt mert inkább jobbra kellett volna, meg amúgy sem helyezkedett jól a hajrában, ezzel együtt láthatóan elég gyors volt, simán 1-3-ban lehetett volna, csakhogy kicsúszott a lába a pedálból fent említett pillanatban, ez jól látszik, és utána meg is állt, nem erőltette, így gurult be 10. helyen.
Nyilván nincs a favoritok között, idén van sprintben egy 4. meg egy 5. helye a Dauphinéról ami említésre méltó, más nem nagyon, de hol történjen egy kis meglepi ha nem a Vueltán. Persze az odds nem azért annyi amennyi mert nagyon esélyes lenne ez, de tetszik így megpróbáltam, sokat nem kell tenni ilyen oddsszon rá.
Na meg cyclocrossból jött át ő is ide és ez, ha Van Aertra és van den Poelra gondolok, akkor egész jó ajánlólevél, végsebességben bőven vannak jobbak Venturininél, de erősnek erős.

Sajnos nem láttam a tegnapi befutót. Ezért kérem írjátok meg, hogy mi történt azzal, hogy Richeze előbb ért célba, mint Jakobsen? Előre is köszönöm a választ.
:beerchug:

Eléggé szűk volt az út és elszúrta a felvezetést a QS. Még asszem 200-300 méternél is Jakobsen előtt volt Richeze úgy, hogy a mezőny elején már kezdődött a hajrá, ők pedig az 5-6. helyen kolbászoltak, bent a mezőny közepén, teljesen rossz helyen. Jakobsen megkezdte volna a hajrát (eléggé nehézkes volt), de beszorították (nem fért el Mezgec és a balra kivágó Venturini mellett, amit említett Firgábácsi is, hogy teljesen rossz manőver volt). Richeze és Jakobsen utána már begurultak a többiekkel. Jakobsen érdemi sprintje olyan 5-10 méter volt..


Hivatalosak az eddigi pletykák:
Richard Carapaz: Movistar > Ineos
Nairo Quintana: Movistar > Arkea
Dayer Quintana: Neri Sottoli > Arkea
Winner Anacona: Movistar > Arkea
Diego Rosa: Ineos > Arkea

Egyre kevesebb a szabad hely a csapatoknál, kíváncsi vagyok, lesznek-e idén még "nagy" visszavonulók.
Akik önmagukhoz képest gyengébbek voltak:
- Daniele Bennati (38 éves)
- Michael Albasini (38 éves)
- Maxime Monfort (36 éves)
- Marco Marcato (35 éves)
- Francisco José Ventoso (37 éves)
- Manuele Mori (39 éves)
- Roberto Ferrari (36 éves)
- Enrico Gasparotto (37 éves)

Öreg "gáspárottó", nagyon értette a tavaszi egynaposokat. Albasini is mennyire jó kis egynapos menő volt, aki hajrákban is leverte olykor a legjobbakat. Ferrari pedig egy közepes sprinter volt, akiből lett egy kiváló felvezető. Őt még el tudnám képzelni a QS-ben. Ferrari volt az, aki Modolót egy rövid időre a legjobbak közé emelte (nem véletlen vele versenyzett együtt a legtöbb versenyen). Modolo vele nyerte a két Giro szakaszát, illetve élete eddigi utolsó WT etapját is. Mióta elváltak útjaik, Modolo egy szakaszt tudott behúzni (azt is egy spanyol konti versenyen) két év alatt. Kár lenne értük, de valószínűleg közülük páran felhagynak a profi pályafutással.

Sok-sok versenyző van csapat nélkül, érdekes lehet még ez a hónap. Róluk szinte alig tudni valamit:
- Edvald Boasson Hagen
- Rui Costa
- Luis León Sánchez
- Nicolas Roche
- Sonny Colbrelli
- Simon Spilak
- Sacha Modolo
- Esteban Chaves
és még lehetne sorolni.

Sokan szerintem ezen a Vueltán a jövő évi szerződésükért mennek. Sánchez attól függ, hogy Lópeznek mennyit tud segíteni, Boasson Hagennek minimum kéne egy dobogó valamelyik etapról, Chavitónak egy szakasz kéne, ha már top10 nehézkes. Lehetséges, hogy a jó Giro ellenére tőle is megválnak. Rui Costa Kanadában bizonyítana, bár nem éppen közkedvelt figura. Az említett Modolónak minimum kell majd egy dobogó (de inkább szakaszgyőzelem a brit körről), Spilak helyzete a csapatától is függ, Colbrelli pedig egyre inkább súlytalan. Idén már WT-szinten sem tudott nyerni, nem ezt várták tőle. Bahrain pedig inkább az összetettre fekteti a hangsúlyt, ahogyan elnézem (Landa, Poels, Dennis stb.), esetleg 1-2 kisebb sprint (Cavendish).

QS-re leszek kíváncsi jövőre, eltűnnek a rutinos felvezetők (egyedül Morkov maradt), érdekesek lehetnek a sprintek. Archbold jöhet majd (Bennett miatt), de van egy olyan érzésem, hogy Lefevere "összeszed" még valakit a zavarosból, mert az elmúlt években előszeretettel hozott kiöregedett sprintereket (akikből felvezetők lettek), illetve segítőket: Michael Morkov, Maximiliano Richeze, Mark Renshaw, Alessandro Petacchi, Francesco Chicchi, Gert Steegmans (visszatérése), Marco Velo stb.

Elfigyelve a jelenlegi versenyzőket, szerintem ez a Boasson Hagen, Modolo, Ferrari, Impey, Felline féle társaságból valaki érkezni fog hozzájuk. Logikus lépés lenne az öregtől.

Jövőre nagyon kíváncsi leszek az UAE-re. Rengeteg tehetséges fiatal (Camilo Ardila, Mikkel Bjerg, Brandon McNulty, Jasper Philipsen és Tadej Pogacar), akiket okosan kell fejleszteni tovább. Fabio Aru lehet, hogy végleg segítővé devalválódik, Gavíria pedig "visszakapta" Richezét. A kolumbiaitól többet várok, Richezével nyerte szinte az összes etapját, nagyon jó felvezetéseket adott neki az öreg gaucho. Okkal tették ki Dan Martint is, fiatalok kerülnek majd előtérbe (Pogacar mellett Ardila és McNulty juthat majd komolyabb szerephez az összetettekben).

Mathieu van der Poel eddigi eredményei 2019-ben:
Országúton:
- Amstel Gold Race 1. hely
- Dwars door Vlaanderen 1. hely
- De Brabantse Pijl 1. hely
- Grand Prix de Denain 1. hely
- Ronde van Vlaanderen 4. hely
- Gent-Wevelgem in Flanders 4. hely
- Circuit Cycliste Sarthe: 1 szakaszgyőzelem
- Arctic Race of Norway: 1 szakaszgyőzelem
- Tour of Britain: 2 szakaszgyőzelem (nagy valószínűséggel összetett győzelem is)

MTB:
- Európa-bajnokság: 1. hely
- Világkupa: összetett 2. hely, 3 versenyen nyert (azért nem nyert összetettben, mert ellentétben a többiekkel, ő két versenyen nem indult, míg a riválisok mindegyiken..)

Cyclo-cross:
- Világbajnokság: 1. hely
- Holland bajnokság: 1. hely
- Világkupa: összetett 3. hely, az összes versenyt, amin elindult, azt megnyerte (7 győzelem). Ha mindegyiken indult volna, magabiztosan nyeri az összetettet is
- Superprestige: összetett 1. hely, összes versenyt megnyerte

Egészen elképesztő teljesítmény minden szakágban a legjobb. Azt a Nino Schurtert alázgatta montiban, aki egy korszakos zseni és őt el tudta verni Svájcban (Schurter számára hazai pálya). Jövőre tokiói olimpia, arra készül, szóval az országútiak megnyugodhatnak. Addig arra koncentrál, utána azonban elsősorban országút.
Idén viszont országúti vb briteknék, azért megy most a brit körön, hogy felkészüljön rá..

Na a mai Velence Maraton rövidtáv (55km) sikeresen abszolválva egy 31,8-as átlaggal, egy kis beszámolót hozok majd, azért itt volt már bolyban tekerés, hegy minden... Holnap még ha a térdem engedi, lenyomom a Tour de Namény olimpiai 5 próba verseny ugyanilyen távját és akkor a kettővel együtt érkezek.. :D