Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Hétvégén elnézünk Amsterdamba a World Series of Darts döntőre és korábban lefotóztam egy kis bringás boltot, amit valamelyik profi bringás apukája üzemeltet, még kis trófeagyűjtemény is van a boltban meg hasonlók, és az istennek nem találom mi volt a neve, valaki nem tudja véletlen mire gondolok? :D

A szezonnak vége, de még vannak bőven hírek:
Jövőre nem lesz Kaliforniai körversenyen (anyagi problémák a szponzor részéről, mivel USA-ban nem engedik törvényileg a nagy közpénzt egy sportesemény kapcsán, sors fura fintora, hogy mi meg ennek hatására láthatjuk a háromszoros világbajnokot), így már érthető, hogy Peter Sagan miért jön a Giróra, amellett, hogy Szlovákia itt van a szomszédban.

Tovább folytatódik Sam Bennett és Shane Archbold kálváriája. Sokan biztosra vették (köztük én is), hogy Bennett legkésőbb a világbajnokság környékén aláír a Quick Step csapatához. A Bora viszont nem így gondolta, megnehezítette az ír versenyzője helyzetét. Nem akartak teljesen hoppon maradni, mivel látták, hogy Sagan nincsen top formában, Ackermann lenne az egyedüli sprinterük, így úgy döntöttek, hogy cserét ajánlanak fel Lefevere számára. Eléggé egyedi mód lenne, fejből nem rémlik, hogy a World Tour mezőnyben valaha is elcserélték volna két aktív versenyző szerződését. Szóval Bennett ment volna a belgákhoz, míg Hodeg a németekhez. Erre Lefevere instant nemet mondott, ami érthető is. Utána jöttek a nyilatkozatok a Borától, Ackermann mondta, hogy ez nem túl jó helyzet (gondolom senki sem látná szívesen az ír versenyzőt, akit idén is kvázi megtűrtek...). Elvileg most újból közeledtek az álláspontok, napokon belül megegyezés születhet, miszerint Bennett és Archbold jövő szezonban a QS versenyzője lesz. Jövőre Sagan Giro, Ackermann Tour, megint maradna Bennett számára a Vuelta, az pedig derogál már neki, főleg úgy, hogy a QS-nél üresedés van.

A megszűnő Katusha versenyzői óriási problémában vannak. Jövőre ugyanis kivonul a Katusha a kerékpársportból, helyükre az Israel Cycling Academy kerül. Ez is megérne egy misét, de most inkább koncentráljunk az ígéretekre, mert abóbl volt bőven az izraeli klub részéről. Azt mondták a Katusha versenyzőinek, hogy ők átvesznek majd mindenkit, aki szeretne hozzájuk csatlakozni. Jenthe Biermans azonnal ment is, többen inkább csapatot váltottak, de maradt hét versenyző, akiknek a helyzete bizonytalan. Sors fintora, közülük öten a legjobban eladhatóak közé tartoznak: Nils Politt, Rick Zabel, Enrico Battaglin, Alex Dowsett, Reto Hollenstein, Dani Navarro és Mads Würtz Schmidt. Valószínűsítem, hogy Navarro visszavonul (ha nem kap valami ajánlatot valamelyik spanyol csapattól), Hollenstein pedig svájci csapat híján szintén hasonló döntésre juthat. Dowsett és Politt számomra nagyon érdekes, mert utóbbi Paris - Roubaix második volt idén, előbbi pedig azért még nem olyan rossz kronós. Elvileg Politt kapcsán a QS-t beszélik, de elfigyelve a kereteket, szinte mindenhol teltház van (Movistart és Ineost kivéve, bár utóbbihoz jöhet Dennis).

Elvileg Bernal és Bardet is érdeklődik a budapesti indítású Giro iránt. Személyes véleményem, hogy egyre nagyobb esélyt látok egy Tom Dumoulin indulásra. Most tér vissza sérüléséből (ami nem volt gyenge), TdF-en kevés a kronó, inkább Roglicnak feküdne. Van rá esély, hogy összejöjjön egy Nibali - Dumoulin - Bernal - Bardet - Valverde (??) - Zakarin (??) - Thomas (??) fémjelezte társaságra. És még ott van Carapaz, Majka és Kelderman is.

Ami nekünk fontosabb, azok a sprintek a Girón, mivel abból kettő is lehet akár. Úgy gondolom, hogy a sprinterek felhozatalának kérdése jóval összetettebb lesz, mint ahogyan elsőre tűnik. Először is, mert a Tour de France-on mindössze 3-4 olyan szakasz lesz, ahol egy klasszikus sprinter a győzelemért harcolhat. Másrészről, mert utána közvetlenül olimpia, ami felboríthatja a sprinterek életét is, elsősorban a pályakerékpár miatt. Az ugye már nyílt titok, hogy a tokiói pálya eléggé nehéz lesz, amelyet csak fuji-körként emlegetnek. Óriási esély lesz ez olyan versenyzőknek, mint Valverde, Nibali, de akár még Alaphilippe is. A sprinterek itt nem rúghatnak labdába, de a pályakerékpárban igen. Október végén volt hatnapos Londonban, ahol indult öt olyan sprinter, akik országúton is a legjobbak közé tartoznak: Elia Viviani, Caleb Ewan, Mark Cavendish, Bryan Coquard és Simone Consonni.
Teljesen érthető, hogy Consonni miért váltott az UAE-től, miért ment a Cofidishez. Elia Viviani csapattársa lesz, gyakorlatilag folyamatosan közösen készülhetnek. Már télen megkezdődik a munkájuk, hiszen pályakerékpárban próbálják az olimpiai kvalifikációt megszerezni. Emiatt teljesen biztosra veszem, hogy Viviani nem jön a Giróra. Egyrészről, mert formaidőzítés szempontjából rossz időpont lenne a Giro, plusz a csapatának francia főszponzora van, legjobb versenyzőjét pedig a Tour de France-on akarják látni (akivel szakaszt is nyerhetnek, ez legutóljára 2008-ban jött össze, azóta egy sem..). A tét óriási, ráadásul olyan első etap, ahol egyből meglehetne a sárga trikó is (nizzai körözés). Viviani naptára alaposan átalakul majd a pályakerékpár miatt. Az látszik, hogy az őszi "szabadságát" egyértelműen beáldozta. Megnyerte az Eb-t Hollandiában pár hete (Coquard előtt), szóval szerintem őt a tavasz folyamán elvétve fogjuk látni.
A britek lehetnek majd gondban, mivel azt hiszem, hogy csak 5 embert indíthatnak Tokióba, kérdéses Mark Cavendish részvétele. Elvileg Cav is nagyon komoly gondolja ezt az egészet, de Viviani elmondása alapján, nem sok a sansz Cavendish indulására. Megmondom őszintén, fogalmam sincsen, mi lesz Cavendish sorsa. Egyfelől azért, mert az új csapata (Bahrain) nem véletlenül hozta a Landa - Poels - Valls - Bilbao négyesfogatot. Ők minimum dobogóban gondolkodnak egy GT-n, ami jelen esetben a Tour de France, mert a Girón sok a kronó. Cavendish elé viszont kell egy-két ember, szóval hiába a tokiói álom számára, marad a realitás, ami könnyedén lehet egy Giro d'Italia indulás.
Caleb Ewan is nyilatkozott, miután pályázott ő is pár napot. Egyfelől szerinte kevés az a 3-4 etap sprint, másfelől viszont érdekli a Tour de France sárga trikó (első etapért). Nála kérdőjel, hogy sikerül-e a kvalifikáció, ha igen, akkor sanszosabb a Tour de France a formaidőzítés miatt is. Lássuk akkor, kik jöhetnek még a magyarországi sprintbefutókra:
- Bahrain: Cavendish vagy Haller. Azért is veszem biztosra valamelyik indulását, mert Peter Sagan girós indulásával Colbrelli előtt megnyílt az út, hogy végre odaérjen egy TdF ponttrikó első helyére, neki segítő sem kell, nyugodtan mehetnek Landáék az összetettért.
- Bora: Sagan biztos
- CCC: Nagy kérdés, mert Greg van Avermaet is ott van a keretben, illetve Trentin. Ketten nem küzdhetnek a ponttrikóért a Touron. Érdekes helyzet, mert Mareczko is ott van, könnyedén megeshet, hogy Trentin és Mareczko is jön.
- Quick Step: Jakobsen, mivel idén már volt egy Vuelta, jövőre Bennett kapja majd tuti a TdF sprinteket, szóval a holland számára megint egy szintlépés jön. Ez amúgy bevett gyakorlat a belgáknál.
- FDJ: Kapott megint ajándékba egy kiváló útvonalat Pinot, nem hiszem, hogy Girózik, márpedig ez azt jelent, hogy neki csapat kell, akikkel van esélye az összetettre. Ergo Démare Girózhat újból, amire kezdetben nem sok esélyt adtam, de most már egyre többet.
- Mitchelton-Scott: Mezgec azt hiszem, hogy evidesnek tűnik Szlovénia közelsége miatt.
- Jumbo-Visma: Lehetséges, hogy nagyon mellé fogok lőni, de egyértelműnek tűnik Groenewegen, elsősorban a Tour de France útvonal miatt. Kizárt, hogy oda elvigyék, viszont nem maradhat sprint nélkül Girón meg azért lesznek hajrák. Ha Dumoulin indul, mellé kevesebb ember kell, mint Roglic mellé.
- NTT: Nizzolo, szerintem itt nagy kérdések nem lesznek.
- Sunweb: Matthews kapott egy óriási esélyt a zöld trikóra, ezért én simán belelátom, hogy Daniese és Arndt kapják a Girót. Az olaszra érdemes lesz figyelni, ha indul.
- Trek: Fontos az olasz verseny (ezért indul Nibali), szóval a sprintre is kell egy ember, aki a folyamatosan fejlődő Moschetti lesz. Idén volt top5-ben kétszer is a Girón.
- UAE: Ez a 40 millás kérdés, nem az, ami anno Vágónál volt. Philipsen, Kristoff vagy Gavíria? Logikus az lenne, ha a több sprint miatt a kolumbiai jönne..

Amire már most felhívnám a figyelmet: jövőre figyeljetek oda, ha bringás fogadásokat tennétek sprintbefutóknál. Viviani, Consonni, Cavendish, Ewan, Coquard és még páran simán felejtősek lehetnek. Viviani 2016-ban egy ótvar szezonkezdés produkált, de megnyerte az olimpiát, ami neki mindennél többet jelentett (főleg Cavendish előtt). Sokan beáldozhatják a tavaszt, egy esetleges olimpiai érem reményében.

Idézetet írta: Pozzato Dátum október 24, 2019, 17:42:09
Majka valószínűleg Girózni fog, mivel Buchmann dönt (német révén) és ő szerintem a Tourra menne megint. Mellé pedig csapat kell (tavaly 4. lett), Majkának meg elég 2-3 ember, Sagan így jobban érvényesülhet.
Ahogyan az várható volt, Peter Sagan mellé Rafal Majka került a Giro csapatba a Boránál, míg a Tourra az Ackermann - Buchmann páros megy. Teljesen logikus lépés Ralph Denktől.
Ineos kapcsán érdekes, hogy Carapaz, Thomas és Bernal is a Girót pécézte ki magának, ennyi sztár nem fér el a keretben. Evenepoel még nyár folyamán azt mondta, fokozatosan akarja felépíteni magát, de ő sem zárkózott el egy esetleges olasz körversenytől 2020-ban. Ezzel, hogy ennyi az időfutam, illetve ilyen a Tour de France útvonala, szerintem sokaknak lett vonzó a Giro.
Van egy sejtésem, hogy jövőre Rigobert Urán a Giro - Vuelta páros mellett teszi le a voksát. Pályafutása során eddig 6 alkalommal indult a francia körversenyen, egyszer volt második, de reális esély nélkül a végső győzelemre. A Girón eddig kétszer volt ezüstérmes, de egyszer elbukta honfitársával szemben a győzelmet. Urán általában az olimpia évében a Girót preferálja, illetve, ha megfelelő az időpont, akkor utána a Vueltát. Az EF-nél a fiatalok kapcsán egyre többet mondják, hogy Tour lesz (Carthy, Higiuta stb.), míg Urán olyan versenyző, akinek kell egy kis kronó egy GT-re. Amúgy érdekesség vele kapcsolatban, ha top10-ben végzett háromhetesen, akkor vagy második (3 alkalommal), vagy hetedik volt (négy alkalommal).

November első hétvégéjén Ruddervoordéban volt Superprestige verseny cyclocrossban. Nem volt kérdés, Mathieu van der Poel oktatta megint a mezőnyt, érdemes nézni a videót (1:46-tól), azért a végén azok a kicentizett kanyarok nem semmik, de ez nála alap. Jövő nyárig amúgy elvétve láthatjuk majd a hollandot országúton, mert jön az olimpia, egyértelműen az élvez nála prioritást. Thomas Pidcock is indult, róla azért érdemes szót ejteni, mert ő mondta vissza az Ineos szerződését, mindezt a cyclocross miatt. Egyelőre még nem érzi igényét, hogy országúton induljon a világ legnagyobb csapatánál, fejlődni és tanulni akar.
https://www.youtube.com/watch?v=6oDykFtgvSE

Pár hír:
- Romain Bardet biztosan jön a Giróra
- Alejandro Valverde biztosan kihagyja a Girót
- Nagyon úgy néz ki, hogy Peák Barnán kívül nem lesz más magyar induló a jövő évi Girón
- A magyar prokonti csapatként promótált Epowers egyelőre eltűnt, senki sem tud semmit, Atapuma és Rebellin le is vették, hogy ők jövőre ott szerepelnének. Olasz oldalakat olvasgattam, mindenki a stand-by állapottal jellemezte a helyzetet. Simán kinézem, hogy az utolsó pillanatban kiléptek a szponzorok, mert rájöttek, hogy ebből nincsen profit. Ez azért lehet gond, mert rengeteg fiatal magyar bringás jövő szezonja került veszélybe, ilyenkor már szinte nincs is hely a kontinentális mezőnyben..
- Fabio Aru és Tadej Pogacar is ott lehet a mezőnyben a Girón, de ezt csak a PCS írja, míg Pogacar azt nyilatkozta egy belga lapnak, hogy neki a Tour útvonala tetszik, illetve visszatérne a Vueltára
- Jakob Fuglsang jövőre biztosan Girózik, míg a Touron Miguel Angel Lópezt segíti majd
- Daniele Bennati visszavonult, ahogyan jósoltam, illetve Sam Bennett és Rohan Dennis ügye még mindig nem zárult le...

Végre egy teljesen logikus és jó döntés a szervezőktől:
https://index.hu/sport/bringa/2019/11/21/mad_pedersen_vilagbajnok_trek_segafredo_tour_de_hongrie/

"Még csak két napja tudni, hogy mikor lesz a jövő évi Tour de Hongrie, de máris bejelentkezett az országúti kerékpárban világbajnok Max Pedersen csapata, a Trek-Segafredo. A Giro d'Italia első három szakaszát május 9. és 11. között Magyarországon rendezik, mielőtt Olaszországban folytatja útját a mezőny, kedden pedig eldőlt, hogy két nappal később elrajtol az ötnapos magyar körverseny."

A cikkből kiderül, hogy mivel az összes World Tour csapat jön a Giróra, ezért logikus lépés, ha páran nagyobb kontigenssel érkeznek majd. Mivel jövőre nem lesz kaliforniai körversenyen, ezért akkor nincsen World Tour többnapos május közepén. Szervezőknek sikerült egy olyan időpontot találnia, ahol egyelőre semmilyen komolyabb besorolású versenyen nincsen (Dunkerque-i többnapos előrébb került, míg a norvég körverseny hátrébb), magyarán az ő becslésük még lehet alacsony is, simán benne van, hogy 8-10 (vagy több) World Tour csapat induljon a Tour de Hongrie-n jövőre. Trek biztos, de én az alábbiakat is várom, akik tradicionálisan versenyeznek ebben az időszakban: Quick Step, Jumbo-Visma, EF, Cofidis, CCC, NTT, Israel Cycling Academy, Movistar és Bora.

Pár hír:
- Ineos kezdésnek, ahol egyre inkább az alábbi felállás tűnik reálisnak: Thomas - Carapaz (Giro), Froome - Bernal (Tour). Elvileg a kolumbiai segítője lenne Froome-nak, hogy megszerezze az ötödiket. Nem tudom, hogy mennyi ennek a realitása, de simán el tudom képzelni, hogy így vesznek részt jövőre a GT-ken.
- Szomorú vagyok, hogy Valverde Giro indulását benéztem, mert azért jó lett volna itthon is látni, azért ő szívesen készít közös képeket, aláírogatja a cuccokat, nem olyan megközelíthetetlen, mint pár sztár. A spanyol legendának az olimpia lesz a főverseny, Tour is csak a felkészülést szolgálja elvileg. Movistar ráadásul viszi a Tourra Enric Mast is, szóval megosztott kapitányi szerep lehet. Ki jöhet a Giróra tőlük? Szerintem összeraknak egy B-csapatot: Villella, Cataldo, illetve kapitányi szerepet kaphat Marc Soler (tavalyi Vuelta után..), plusz tuti erre a versenyre "tartogatják" a kolumbiai tehetségüket: Einer Augusto Rubio, aki tavaly második lett a bébi Girón.
- Mindössze egy versenyzőnk vehet részt az olimpiai mezőnyversenyben, ami nagyon karcsú. Ez a pálya eléggé nehéz lesz, 5000 méternyi szintkülönbség, technikás lejtmenetek, szóval itt nem lesz elég 1-2 fős csapat. A teljes mezőny 130 fős lesz, több válogatott lesz 5 emberrel, közülök kerülhet ki véleményem szerint a végső győztes.
- Kiváló cikk a sprinterekről, fogadás szempontjából is hasznos összehasonlítás: https://www.cyclingnews.com/features/ranking-the-top-10-sprinters-of-2019/?fbclid=IwAR38V5jM5WyTd2OjDen0jCjXjubFubRmkr7pHFqAKrH7Nsh_QTpxi2Ma63s

Brèking: Valter Attila a CCC WorldTour csapatàban folytathatja a következô 2 èvben:

"Egy hihetetlen év után a CCC Development Teammel sikerült meglépni azt, ami pár éve még csak egy álom volt. Jövőre a legrangosabb kerékpáros ligában versenyezhetek és képviselhetem a csapatom valamint a hazámat a világ legnagyobb versenyein. "

Az komoly!! :great:

Giro indulására az esélyek? Procyclingstats.com-on látom, hogy indul a CCC és eddig Masnada az egyetlen fix nevezett a részükről.

Idézetet írta: Latzka Dátum november 26, 2019, 19:05:22
Giro indulására az esélyek? Procyclingstats.com-on látom, hogy indul a CCC és eddig Masnada az egyetlen fix nevezett a részükről.
Elsősorban azért hozták, szóval, ha nem sérül meg, akkor biztos az indulása. CCC-nek hazánkban is vannak érdekeltségei, kiváló reklám lenne ez számukra. Arra leszek kíváncsi, képes-e megragadni World Tour szinten, elnézve az eddigi teljesítményét, tehetsége megvan hozzá.

Financiális problémák miatt elmaradhat a májusi norvég körverseny (csökkent az állami finanszírozás, emiatt 2021-re keresnek szponzort).
Ez a Tour de Hongrie miatt fontos lehet, ugyanis így még nagyobb az esély kínálkozik 10-15 World Tour csapat részvételére, amivel elérheti a Pro Series státuszt 2021-től a verseny. Ez fogja felváltani a jelenlegi HC kategóriát, ergo a World Tour szint alatti közvetlen versenyeket jelenti (ide tartozik például: Tour of the Alps, Brabantse Pijl, Baloise Belgium Tour stb.). Sokkal több sztár jöhet a magyar versenyre, kérdés csak az, hogy kik fognak jönni? A május a Giro miatt amolyan holtidőszak ez, mivel a Tourra még nincsen felkészülés, amerikai körverseny is elsősorban a szponzorok miatt volt fontos (Sagan például), illetve fiatalok indultak rajta.

Csütörtökön bejelentették, hogy újból vizsgálják a 2016-os és 2017-es mintákat az Operation Aderlass nyomozás miatt. Talán még él az emlékeinkben az Operación Puerto, azaz a Fuentes-féle botrány, amibe számtalan sportoló bukott bele, de közel sem annyi, mint amennyi belebukhatott volna, mindez a spanyol igazságszolgáltatásnak köszönhető, ugyanis Fuentesre olyan ítéletet szabtak ki, ami nem tette kötelezővé a kliensei kiadását (a szálak a Barcelona és Real Madrid csapatáig vezettek, de Rafael Nadal és még számos neves spanyol versenyző megtalálható volt az iratokban, de inkább csak a bringásokkal statuáltak példát). Most azért is lehet érdekes a jelenlegi vizsgálat, mert Milan Erzen neve felmerült a vizsgálatok során. Kicsoda ő és miért is fontos a tevékenysége? A Bahrain csapatának sportigazgatója volt, illetve a szlovén kerékpározásért felelős szakember.

Mi történt 2016 és 2017 környékén?
- Primoz Roglic ekkor került World Tour szintre, előtte ugye siugrással foglalkozott, 2017-ben pedig rögtön robbantott is, szinte a semmiből. 2017-ben kiváló tavaszt teljesített, majd ezek után Tour de France szakaszgyőzelem és világbajnoki ezüstérem.
- Tadej Pogacar 2016-tól lett felkapott, ekkortól kezdte el nyerni a versenyeket és hívta fel magára a figyelmet 18 évesen.
- Luka Pibernik az egykori nagy tehetségnek kikiáltott szlovén sprinter 2016-ban (négy évvel a jó ifi évei után) kvázi a semmiből nyert egy World Tour szakaszt, majd került el rögtön Erzen "munkahelyére", a Bahrainhez.
- Jan Polanc élete legjobb szezonját 2017-ben produkálta.
- Matej Mohoric az ifi világbajnoki címe után "eltűnt", úgy kezdték kezelni, mint aki tehetséges, de nem lesz kiemelt versenyző, majd nála 2017 második felétől kezdődött a javulás.
- Simon Spilak ezekben az években talált újra magára és nyert gyakorlatilag a semmiből egy svájci körversenyt (ez barokkos túlzás, de azért nem volt már az élmezőny tagja), mindezek után pedig idén a botrány kirobbanása után már feltünően keveset versenyzett és vissza is vonult 33 évesen.
- Luka Mezgec lehet a kivétel, bár neki is volt egy kisebb megingása, majd szép visszatérése.

Ezek szlovén versenyzők, két honfitársuk doppingolása már beigazolódott az elmúlt hónapok folyamán: Koren és Bozic. Ezzel nem azt mondom, hogy mind bűnös, de mindenesetre érdekes dolgok ezek. Miután kiderült Erzen érintettsége, megkezdődött a Bahrain átalakítása csapatszinten. Érdekes lehet a következő időszak, mert ezt most nem akarják annyiban hagyni, mint a Fuentes-sztorit.

Végre, szignózva: Sam Bennett és Shane Archbold jövő szezonben a QS-ben. Nehéz szülés volt, de akkor lehet készülni, hogy jövőre az ír lesz az elit sprinter. Azért mondjuk ezzel okosan a fogadásoknál, mert Sabatini és Richeze out, Gavíria és Viviani jól járhat velük. Mondjuk azért nem lennék az ellenfelek helyében: Declercq (jelenlegi legjobb tempómenő), Cavagna, Asgreen, Keisse, Senechal, Van Lerberghe, Lampaert és Morkov. Megmondom őszintén, utoljára ennyi kiváló munkásembert a Fassa Bortolo csapatában láttam, ahol végül Petacchi rommá alázta a mezőnyt: Baldato, Chicchi, Ongarato, Petito, Sacchi, Tossatto, Velo, Loda és besegített Bruseghin.

Bennett számára minden adott lesz, hogy taroljon jövőre, hiszen ennél rosszabb felvezetősorral nyerte idén a szakaszokat. A farkasfalka kifejezés kitalálója (Brian Holm) azt mondta, hogy Bennett jól bírja az emelkedőket, lehetséges, hogy megpróbálják őt felkészíteni egy Amstel vagy Flandria színtű versenyre is. Durva lenne egy Kristoff 2.0, aki gyorsabb, mint a norvég. Nincsen Gilbert, Alaphilippe jó eséllyel már GT-re készül, pont ideális az ír egy Milano - Sanremóra is. Alaphilippe és Jungels megy a Tourra (akkor oda nem fogják az írt engedni, mert rámennek az összetettre), kíváncsi vagyok, ki marad a Giróra. Azt sem tartom elképzelhetetlennek, hogy jön egy fiatal sor: Evenepoel, Bagioli, Knox és melléjük 4 felvető és egy sprinter. 

Eközben:
- Primoz Roglic és Wout van Aert jövőre Tour de France, Tom Dumoulin kapcsán egyelőre mindenki mást mond (olasz források Girót, míg franciák Tourt..).
- Evidens volt, az Arkéa mindent feltesz a TdF-re: Barquil és Quintana a két vezére.

Pár hír:
- Ez sem volt egyszerű, de végül Rohan Dennis aláírt az Ineoshoz. Hetek óta erről cikkeztek, ideje volt. Rohadt erős lesz az a csapat, de ezen meg sem lepődünk már...
- A Bora teljesen érthetetlen lépéseket hoz, de nekünk szurkolóknak ez csak jó hír: Pascal Ackermann is indul a Girón. Magyarán egy Sagan - Ackermann párossal próbálkozik a német cspat, Touron is indul Sagan, kap maga mellé két embert, de ott az összetett a legfontosabb Buchmann révén.
- Caleb Ewan Girózni fog, ami garantálja, hogy kiváló sprintek lesznek.
- Lehet ezt még tetézni? Dylan Groenewegen is jön a Giróra.
- Ki jön még? Az időfutamok miatt Victor Campenaerts, aki a világrekordot tartja az egyórás kerékpározásban, illetve kétszeres Európa-bajnok.
- Magyar csapat? Nagyon úgy néz ki, hogy annak a projektnek annyi, ahogyan írtam is róla. Rebellin visszavonult (szépen beetették őt..), Atapuma máshová igazolt, magyar versenyzőkkel fogalmam sincs, hogy mi lesz.  :-\
- Thibaut Pinot csak a Tourra koncentrál, utána olimpia majd világbajnokság.

Egyfelől örömteli, hogy a Mitchelton-Scott jelezte részvételét a Tour de Hongrie-n, másfelől viszont Peák Barnabás nem a Girón fog indulni, hanem a magyar körversenyen. Azt gondoltam, hogy "biztos" a helye az olasz körversenyen, de tévedtem, valószínűleg csak egy magyar lesz a mezőnyben.

A Tour de Hongrie-n indul még a Jumbo-Visma is, ahol Tobias Foss lesz a vezér, illetve a már említett Trek mellett. A Jumbo-Visma ugyanakkor számomra csalódást okozott, de ez legyen az én gondom. Gyakorlatilag mindent egy lapra tettek fel, mivel így néz ki a Tour de France csapatuk: Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Robert Gesink, Wout van Aert, Tony Martin, Sepp Kuss és Laurens de Plus. Valószínűleg ez ott van minden idők legerősebb csapatai között, egyértelmű céljuk, hogy megverjék az Ineost, erre ez a keret alkalmas is.

Ugyanakkor dobták emiatt a Girót, ott elsősorban a sprintekre építenek, illetve megkapja a lehetőséget a bordáját kivetető George Bennett. A 29 éves bringás a karrierje érdekében döntött így, elvileg nagy eredményekre készül, de a sok kronó nem fekszik neki. Giro csapatuk: Dylan Groenewegen, Mike Teunissen, Amund Grondahl Jansen... egyértelmű, hogy mezőnyhajrákat akarnak nyerni, ami nekünk jó lehet, hiszen kiváló sprintekre van kilátás a magyarországi két síkabb etapokon. Az alábbi sprinterek indulnak: Groenewegen, Ewan, Sagan, Ackermann és Kristoff. Ehhez még jöhetnek sprinterek.

Az UAE az olasz tengelyben bízik (Aru, Ulissi és Formolo), Astana beveti a nagy orosz tehetségét (Aleksandr Vlasov), CCC-nél Zakarinban bíznak, míg a Micheltonnál Simon Yates lehet a vezér. A Quickstep elhozza Remco Evenepoelt, vele egy közös kép/autogram sokat érhet, első kronón megszorongathatja az Ineos új sztárját, Rohan Dennist. Apropó, Ineos! Bernal - Carapaz - Thomas csapattal jönnek, melléjük még ugye Dennis, őket kell megverni a többieknek, ha nyerni akarnak.

A Tour de France kapcsán érdekes lehet, hogy Tadej Pogacar indul, elvileg őt segíti majd Fabio Aru, míg a Bahrain a Mikel Landa - Wout Poels párosra esküszik. Az EF sem viccel a francia körverseny keretét illetően: Woods, Urán, van Garderen, Higuita, Martínez és Carthy. Lehet, hogy ők csinálják jól, sok lesz az emelkedő, egy ilyen csapattal okozhatnak kellemetlen perceket.

Vannak érthetetlen döntések a csapatoktól, amiket innen nehéz átlátni, de azt már megtapasztalhattuk az elmúlt években, hogy eléggé gyakorta hibáznak a csapatvezetők. Jumbo-Visma részéről óriási hibának érzem, hogy elpocsékolják egy GT-re a Tom Dumoulin - Primoz Roglic duót. Logikátlan lépés, pláne úgy, hogy a Vueltára és a Giróra egyiket sem viszik el. Nem értem a Borát sem Ackermannék miatt, aki mondjuk megkapta a Vueltát is a Giro mellé. Nibali és Bardet is indul a spanyol körversenyen, előbbi valószínűleg ezen a GT-n zárja majd le pályafutása érdemi részét, lehet ott még esélye egy dobogóra.

‼️A kerékpársport elitjébe üstökösként berobbanó belga csodagyerek, a korábbi Anderlecht-játékos Remco Evenepoel is indul az idei Girón! 🤤🚵‍♂️🥳🤯🇧🇪