Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában



Bezárt a bazár.

CCC to end team sponsorship as riders accept 50 per cent pay cut to survive 2020 season.
https://www.cyclingnews.com/news/ccc-to-end-team-sponsorship-as-riders-accept-50-per-cent-pay-cut-to-survive-2020-season/

Sajnos ez várható volt @csabax  :-\

Philiep Caryn (egykori Quick Step marketing igazgató) is beszélt róla, hogy bizonytalan a helyzete a lengyeleknek, de ő jóval optimistább volt a többi csapat szempontjából, mint Kittel, Vinokourov vagy Urán, illetve pár gazdasági szakértő. Ők azt mondták, alig éli túl pár csapat ezt a helyzetet. Astanánál Vinokourov már utalt rá, hogy gondok lehetnek (amire én nem számítottam). Óriásit esett az olaj ára, ez nem kedvez nekik. A CCC az elsők között volt, akik bevállalták a fizetéscsökkentést, ahogyan az Astana, Mitchelton-Scott és a Bahrain is.


Mit gondoltok az alábbi témákról srácok:
@firgabácsi linkelte Chris Froome csapatváltási szándékát. Szerintetek lehet rá reális esély szezon közben? Az év végén biztosan távozik az Ineostól? Ha igen, akkor hol köthet ki?
@csabax a CCC megszűnéséről linkelt. Szerintetek mely csapatok mehetnek még csődbe az év végéig? Mi lesz a sportág sorsa?
@peshark a tavaszi klasszikusokról tett fel képet. Mely versenyzők dominálhatnak ősszel? Borulhatnak a papírformák? Sok meglepetésre számíthatunk, vagy azért az eddigi klasszisok bizonyítják, hogy a kihagyás sem törte meg őket?

Mi a véleményetek arról, hogy jó pár rutinos versenyzőnek le fog járni a szerződése, lesz esélyük hosszabbítani, vagy a járvány utóhatásai miatt vissza kell vonulniuk? Nem lesz elég szponzor ezért nem kell ennyi versenyző?
A Tour de France szeptember 20-án érne véget. Utána 13 nappal kezdődne a Giro, illetve egy hónap múlva a francia versenyhez mérten a Vuelta. Lesz valakinek esélye, hogy egy Tour győzelem után megcsinálja a duplát? Vagy ilyen szezon után senki sem bátor annyira, megelégszik egy darab háromhetesen való indulással?

Én azzal számolok, hogy a zömükben már eddig is kiszámíthatatlan versenyek még kiszámíthatatlanabbak lesznek.
Ami a csődbe menő csapatokat és a sportág sorsát illeti:
Néhány csapatnál már eddig sem igazán tudtam, hogy miként evickéltek és miért nem mentek csődbe, így azt vélem, hogy a "szokásos" 1-2-3 csődbemeneten kívül a többiek majd csak túlélnek valahogyan. Azt viszont bánnám, ha becsődölne a Team Quick Step belga kerékpárcsapat.
A kerékpársport talán még jobban "tisztulni" fog. Remélem, mert ráférne!

"Mi a vélemény arról, hogy jó pár rutinos versenyzőnek le fog járni a szerződése?"
Akik jók, azok találhatnak majd maguknak csapatot, a többiek pedig így jártak.

"Lesz valakinek esélye, hogy egy Tour győzelem után megcsinálja a duplát? "
Teljesen nem zárható ki a dolog, de szerintem viszonylag kevés esély van az ilyesmire. Az is kellene, hogy a TdF győztesének szinte tökéletesen "kijöjjenek a lépések", miközben a vetélytársak mindegyikének szinte semmi fontosabb ne sikerüljön.

"Vagy ilyen szezon után senki sem bátor annyira, megelégszik egy darab háromhetesen való indulással?"
Egyelőre még azt sem lehet tudni, hogy kicsoda milyen egészségi állapotban fog versenyezni. Már ha egyáltalán fog-e versenyezni.

30 for 30: Lance
Indexen van róla egy kritika. Tetszik ez a rész, amire ők is kitérnek:
,,Olaszország dicsőítette Ivan Bassót, idolt csinált belőle, munkát adott neki, meghívta versenyekre, a tévébe. Pedig ő sem különbözik tőlünk. Marco Pantani kegyvesztetté vált, a sajtóban ízekre szedték, kirúgták a sportból, és meghalt. Németország idoljai, Erik Zabel és Rolf Aldag − ők is munkát kaptak, a tévében kaptak feladatot, versenyekre hívták meg őket, kitették őket a pódiumra, ugyanakkor elpusztítják és lerombolják Jan Ullrich életét, miért? Amerika bálványozza, dicsőíti George Hincapie-t, meghívják a versenyekre, munkát kap, megveszik a szarjait. Engem pedig szégyellnek és elpusztítanak. Na, ezért mentem el Ullrichhoz."

https://www.youtube.com/watch?v=mWE4DnnCuvM

Mikor lesz itthon elérhető? Esetleg magyar felirattal vagy bármivel? Nem tudom, elvileg az ESPN Player (Monthly Pass: 12 euró) kizárólagosságot élvez, szóval valószínűleg nagyon sokára. Mindenesetre az Indexen leírtak és a külföldi kritikák alapján, annyit nem ad hozzá az eddigi tudásunkhoz, mint mondjuk a Last Dance az NBA-t tekintve.

Idézetet írta: Pozzato Dátum május 28, 2020, 12:41:45
Mit gondoltok az alábbi témákról srácok:
@firgabácsi linkelte Chris Froome csapatváltási szándékát. Szerintetek lehet rá reális esély szezon közben? Az év végén biztosan távozik az Ineostól? Ha igen, akkor hol köthet ki?

Nehéz kérdés, többesélyes. A Bahraint mondanám, persze lehet nem így lesz, de miért gondolom ezt? Froome milyen csapathoz mehet, mi a prioritás neki jelenleg?
Szerintem egyértelműen az, hogy olyan segítőket tegyenek mögé akikkel potenciálisan Tourt nyer, legalábbis az a gyanúm hogy Froome-nak jelenleg ez még fontosabb talán mint az hogy mennyi lesz a fizetése. Látszik hogy hatalmas becsvágy van benne, nagyon meg akarja mutatni hogy egy ilyen sérülés után vissza tud jönni és még mindig a legjobb. Természetesen a fizetés is fontos és a Bahrain azért olyan csapat ahol megkaphatja ami egy ilyen kvalitású versenyzőnek jár.
Amit még gondolok, a Bahrainnál Ellingworth a csapatfőnök aki hosszú éveket töltött az ineosnál, nagyon jól ismerik egymást Froome-al, ez nyilván előny mindkét részről.
Az kérdés számomra hogy Landa mit szólna ehhez, mennyire segítené vagy nem milyen feszkót szülne csapaton belül kettejük között Froome érkezése, de ott van Wout Poels is, Froome egyik leghűségesebb volt fegyverhordozója, szóval két ilyen kvalitású ember, ha mindketten beállnak mögé hatalmas segítség, ha Froome tényleg kiheverte a sérülését és olyan jó állapotban van amit mondogatott itt-ott akkor akármire is képes lehet egy ilyen csapattal.

Giro d'Italia - Palermóból rajtolhat a mezőny

Palermóban rendezhetik a Giro d'Italia kerékpáros körverseny rajtját, amely eredetileg Budapesten lett volna.


Az olimpiai sportágakra szakosodott insidethegames.biz portál hétfői híradása szerint a szervezők október 3-ra egyéni időfutamot terveznek a szicíliai városba, majd a második és harmadik szakasznak az Olaszország közepén található Basilicata, illetve Abruzzo tartomány adhat otthont.

Az első három etapot Magyarországon bonyolították volna le május elején, de a koronavírus-járvány miatt a rendezők, illetve a nemzetközi szövetség az időpont- és útvonal-változtatás mellett döntött.
   
A módosított versenynaptár szerint a Giro október 3-tól 25-ig tartana, Budapest pedig 2021-ben szeretne otthont adni a rajtnak.

forrás: MTI

Tour de Hongrie - Véglegesítették az idei programot

Magyarország legnagyobb országúti kerékpáros versenye, a Tour de Hongrie az esztergomi Bazilikától rajtol és a királyetap végén a Kékestetőn ér véget a véglegesített program szerint.


Eisenkrammer Károly, a Tour de Hongrie főszervezője a viadal csütörtöki hírlevelében elmondta, az új időpont miatt szükséges volt néhány változtatást eszközölni az eredetileg májusra tervezett útvonalban, a döntést sok fontos szempont figyelembevételével hozták meg.
   
A magyar körversenyre eredetileg május 13. és 17. között került volna sor, de a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, így végül kissé szokatlan módon augusztus 29-én, szombaton rajtol és szeptember 2-án, szerdán ér véget.
   
A közlemény szerint az egyetlen jelentős változás, hogy az Esztergom környéki körpályán zajló szakasszal kezdődik majd a körverseny, ez a nap jó lehetőséget kínál a fővárosi és a környéken élő kerékpárosok számára, hogy hétvégi napon szurkolhassanak a Pilisi Parkerdőben, a dobogókői emelkedőkön. Az eredeti programban az esztergomi etappal zárult volna az ötnapos viadal, a módosítás miatt viszont ezzel indul. A szakasz 156 helyett 118 kilométer hosszú lesz, három kört tesz majd meg a mezőny, a bringások pedig 1963 méternyi szintemelkedést küzdenek le.
   
"A program ettől kezdve csak apróságokban tér el az eredetileg tervezettől: a második etap Debrecenből indul és Hajdúszoboszlón ér célba, a harmadik napon Karcag és Nyíregyháza között teker a mezőny, a negyedik napon Sárospatak és Kazincbarcika között kell teljesíteni a távot" - olvasható a hírlevélben, amely jelzi, a királyetapon, Miskolc és Kékestető között 188 kilométer lesz a táv, a versenyzőknek pedig kétszer is fel kell tekerniük Magyarország legmagasabb pontjára, így összesen 3259 méternyi szintemelkedést vár rájuk.
   
A 41. Tour de Hongrie-n a tervek szerint 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. A szervezők célja, hogy teljesítsék a Pro Series nevű sorozatba kerülés egyik fontos kritériumát, amihez legalább tizennégy World Tour- és Pro Team-együttesnek kell rajthoz állnia. Szilasi László versenyigazgató szerint ezt sikerülhet, az előzetes egyeztetések alapján várhatóan öt World Tour csapat mellett tíz Pro Team istálló indul.
   
A Tour de Hongrie programja:

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

forrás: MTI

Tour de France - Froome év végéig marad az Ineosnál

Bár korábban a távozását fontolgatta, mégis kitöltheti az év végéig tartó szerződését az Ineos országúti kerékpáros csapatánál a Tour de France-on négyszer győztes Chris Froome - számolt be a cyclingnews weboldal.


A 35 esztendős brit sportoló megállapodása idén lejár a brit World Tour-csapatnál, ahol eddigi nagy sikereit aratta. Korábban napvilágot láttak olyan értesülések, amelyek szerint akár már idény közben is szívesen látta volna soraiban az Israel Start-Up Nation, de a CCC-vel, a Bahrain-McLarennel és a Movistarral is hírbe hozták. A szakportál hétfői beszámolója azonban egy közeli forrásra hivatkozva közölte: Froome marad a korábban Sky néven futott brit istállónál, amelyet 2010 óta erősít, és amelynek színeiben a négy Tour-győzelem mellett a Vuelta a Espanát kétszer, míg a Giro d'Italiát egyszer nyerte meg.
   
Froome számára kapóra jött, hogy a francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, és csak augusztus 29.-szeptember 20. között rendezik meg, mivel súlyos sérülés és egyéves kihagyás után, röviddel a pandémia elterjedése előtt tért vissza. Április végén egyértelműen jelezte: a legtöbbszörös Tour-győztesként kíván visszavonulni, márpedig amennyiben szeptember 20-án Párizsban ismét magára ölthetné a sárga trikót, úgy felzárkózna a négy rekorder, az egyaránt öt-öt sikerrel rendelkező Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault és Miguel Indurain mellé.
   
Az Ineosnál azonban még nem tisztázott a kapitánykérdés, mivel a csapatban teker Froome honfitársa, a 34 éves Geraint Thomas, aki 2018-ban diadalmaskodott a Touron, valamint a címvédő Egan Bernal is. A 23 éves kolumbiai versenyző májusban kiemelte: noha tiszteli csapattársait, nem dobja el egy újabb győzelem lehetőségét, és nem áldozza fel magát értük.

forrás: MTI


Nem igazán vagyok nagy kerékpár szakértő, de szeretnék egy hosszú távú fogadást csinálni, amibe gondoltam beépítem Egan Bernal Tour de France győzelmét is. Tavaly életemben elősször nyomon követtem a Tourt, és ez a Bernal gyerek engem nagyon meggyőzött. Idén Chris Froomal kiegészülve indulnak, de a sérülése után képes lenne behúzni? Szerintem nem...
Azért örülnék, ha páran kifejtenék a véleményüket, hogy érdemes e fogadnom most végső győztesre, vagy esetleg kivárjak még?

Froome raadasul az ideny vegen csapatot is valt, meg a serules is azert sokat szamithat..  A csapat valtassal egyertelmuen latszik, hogy nem ra epitenek mar a kovetkezo evekben, ugyhogy siman jo lehet az a Bernal win..

Idézetet írta: Coutinho Dátum július 07, 2020, 09:42:06
Nem igazán vagyok nagy kerékpár szakértő, de szeretnék egy hosszú távú fogadást csinálni, amibe gondoltam beépítem Egan Bernal Tour de France győzelmét is. Tavaly életemben elősször nyomon követtem a Tourt, és ez a Bernal gyerek engem nagyon meggyőzött. Idén Chris Froomal kiegészülve indulnak, de a sérülése után képes lenne behúzni? Szerintem nem...
Azért örülnék, ha páran kifejtenék a véleményüket, hogy érdemes e fogadnom most végső győztesre, vagy esetleg kivárjak még?
Nem tudom, hogy a TdF-en mire lehet képes a sérülésből visszatérő Chris Froome, ám abban totál biztos vagyok, hogy nagyon meglepődnék a győzelmén. Szerintem esélytelen.