Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


@Coutinho
Én is azt mondom, amit @peshark és @csabax az összetett esélyeket illetően.

Chris Froome jövőre az Israel Cycling Academy csapatában teker majd, elvileg három kapitánnyal indulna az Ineos az idei Tour de France-on (Bernal, Thomas és Froome), azonban a fáma úgy szól, hogy Froome azért távozik, mert nem kapta meg az egyértelmű prioritást a versenyre. Én azt is belelátom, hogy Brailsfordék tisztában vannak vele teljesen, hogy Froome milyen állapotban van, ezért engedik el őt. Azért az Ineosnál olyan személyzet dolgozik, akik tökéletesen tudják, mennyire terhelhető egy versenyző, mennyi van még benne, nem igazán szoktak hibázni.

A másik dolog, amire figyelj majd, hogy július eleje van még csak, elvétve voltak versenyek, fogalmunk sincs a versenyzők állapotáról. A 3.25 nagyon kedvező Bernal győzelmére, de azért azzal érdemes számolni, hogy ott lesz a mezőnyben egy Dumoulin - Roglic - Kruijswijk vezette Jumbo-Visma, olyan segítőkkel, mint Martin, van Aert és Bennett. Utóbbi direkt fogadkozott, hogy maximálisan felkészült (műtétek stb.,) hogy jobb teljesítményt nyújtson. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy a versenyzők feltételei nem egyformák voltak az edzési lehetőségek szempontjából.

Olaszország, Franciaország és Spanyolország szinte teljesen le volt zárva. Akik ott élnek (Nibali, Pinot stb.), azoknak esélyük sem volt egy normális felkészülésre. A másik, hogy akik kisebb "csapatokban" edzenek amúgyis (andorrai különítmény, monacói bringások stb.), azok óriási hendikeppel indulhatnak majd, hiszen folyamatosan szabadon edzhettek a hegyekben.
Andorrában élő versenyzők: Julian Alaphilippe, Esteban Chaves, Dan Martin és pár Movistaros versenyző, ahogyan az egykori klasszis, Purito Rodriguez is ott lakik (és még jó páran). Ők, ha jól tudom, tartottak is közös edzéseket.
Monacóban élő versenyzők: Chris Froome, Geraint Thomas stb.

Dél-Amerikában rossz volt a helyzet, Bernal sok esetben magában görgőzött, vagy kiment egyedül tempót ment - amikor lehetett -, de ez közel sem olyan, mintha kisebb csoporttal edzennél. Ha jól tudom, Bernal még vissza sem tért Európába. Elmondása alapján nyugodt és jó állapotban van, viszont mondta ő is, hogy figyelni kell, mert lehetnek meglepetések. Ő is utalt arra, hogy valaki tudott normálisan edzeni - akár magaslaton is -, míg a többiek otthon görgőztek. Ez óriási előnyt jelenthet.

Szintén muszáj megemlíteni, hogy Chris Froome egy kisebb Ineos csoporttal sokat edzett az elmúlt hetekben (képek alapján Monaco környékét mondanám), de hasonlóan tett Geraint Thomas is. Érezhetően külön van a három "nagy" bringás, ez pedig a Movistar óta tudjuk, hogy nem sok jót jelent. A sajtóban ott is ment az etetés, hogy minden rendben, de a Netflixre készített sorozatból kiderült, belül akadtak problémák bőven.

Az is érdekes, hogy a belga bringások végig tudtak edzeni (Evenepoel), ahogyan a szlovénok is (Roglic és Pogacar). A szlovénoknál ráadásul már nemzeti bajnokság is volt, kisebb versenyekkel karöltve. A kronót Pogacar nyerte (!!!) Roglic előtt, szlovén eléggé komolyan gondolja a Tour de France-on való jó szereplést is. Látható, hogy a szlovén kontingens nem lazított, de a Quick Step is jóval előbb megkezdte a közös edzőtáborozást, már június elején külön csoportokban edzett a csapat.

Julian Alaphilippe például alig hagyott ki edzésnapokat, hiszen Andorrában folyamatosan tudott edzeni, posztolt is májusban képeket, hogy épp kint edzenek, utána pedig már Belgiumban a Kemmelbergen mentek a csapattársaival, hogy a kisebb kaptatókat is bejárják.

Többiekről még pár szó:
Nairo Quintana: Hazament Boyacába, ahol ilyen karitatív programokban vett részt, olykor edzett is, de látszott, neki ez a szünet nem jött jól. Ha ez nem lenne elég, akkor mindössze tesójával, Dayerrel tudott edzeni, ráadásul július elején elütötte Nairót egy autó Motavitában. Szerencséje volt, törés nem volt, de 2-3 hét szünetet kell tartania, később jöhet át Európába stb.
Tom Dumoulin: Egy éve nem versenyzett, tavalyi törése óta. Ez a szünet neki rehabilitáció is volt, egy hónapja kezdte meg az edzéseket, messze még az ideális forma. Emésztőrendszeri problémája is volt (nem először pályafutása során), szóval volt gond bőven a hollandnál.

Ha most kéne mondani titkos esélyeseket, olyanok, akik jók lehetnek dobogó, vagy akár győzelem szempontjából, akkor rájuk tenném a " zizimet":
Emanuel Buchmann: Ha egy meglepetést kéne mondani, akkor bizony Buchmann lenne az. Rögtön, mikor kitört a koronavírus, felment edzeni az osztrák hegyekbe. Posztolta folyamatosan, hogy a magaslatokon edz, olykor eléggé hidegben, ami kifejezett előny lehet majd, mivel nem feltétlen lesz 25-30 fok a szeptemberi Tour de France-on. Introvertált típus, szeret magában edzeni, neki ez a tökéletes felkészülés a versenyekre. Ő így tolta végig a 3-4 hónap szünetet, de olykor a Bora is biztosított számára segítőket.
Julian Alaphilippe: A fentebb leírtak miatt, illetve azért, mert most nem lesz előtte egy "erős tavasz", hanem pár formába hozó verseny, aztán jöhet is a Tour de France. Mindössze egy időfutam, ami a robbanékony versenyzőknek kedvezhet, tavaly is bizonyított ilyen téren a francia, mikor alázta a mezőnyt.
Primoz Roglic: Szlovéniában készült, neki annyi az előnye, hogy már voltak versenyek is, felkészülésének elején voltak kisebb gondok, azóta rendben van.
Tadej Pogacar: Forma rendben, Roglichoz hasonló felkészülése volt, náluk már meg is van a csapat nagyjából, ki utazik a Tourra.


Hosszú volt a szünet, viszont kevés a felkészülési lehetőség, érdemes figyelembe venni azt, kik azok a versenyzők, akiknek minimális versenyzéssel is csúcsformába kerülnek, akik képesek tavasszal dominálni egy normális szezon esetén.

Köszi a kimeritő választ.
Alaphilippe-t megjátszom majd egy kisebb összeggel.

Ebben a csonka szezonban leginkább Tadej Pogacar teljesítményére leszek kíváncsi.

Odacsaphat rendesen a szlovén, tavaly is milyen jól ment szeptemberben a Vueltán 20 évesen. Kiindulva eddigi rövid karrierjéből, rendre a szezon második felére került csúcsformába. Hasonlóan érdekes lehet majd Mathieu van der Poel is, aki október környékén szintén csúcsformában tekert az elmúlt években a Superprestige versenyeken. Tavaly szeptemberben országúton is oktatott (Tour of Britain), előtte meg montiban szerzett Eb-győzelmet (július), meg a világkupában alázta augusztusban a szakág legendáját, Nino Schurtert. Nagyon érdekesek lesznek az augusztusi klasszikus egynaposok is, mert most Saganék egy számukra komfortzónán kívüli időpontban versenyeznek (ilyenkor van a Tour de France és Vuelta közötti szünet), most meg olyan ellenfelük lesz, aki bármikor képes csúcsformában versenyezni.
van der Poel naptárja: Strade Bianche, Milano-Torino, Milano-Sanremo, Lombardia, Tirreno, Fleche Wallone, Liege-Bastogne-Liege, Amstel, Flandria és Paris-Roubaix.

Ütős ez a sor, de ha megfelelő állapotban lesz, idén kipipálhat pár klasszikus győzelmet.

Pogacar naptárja: Strade Bianche, Milano-Sanremo, Dauphiné, Tour de France, Fleche Wallone, Liege-Bastogne-Liege, Amstel és Flandria.

Azért a szlovénra kíváncsi leszek a flandrián a macskaköveken (és a Stradén, tavaly 30. lett), elvileg arra is készültek.

Azokat a macskaköveseket már én is nagyon várom. Tényleg érdekel, hogy mire lesz képes idén a fiatal szlovén.

Komoly szezoneleji áttekintést írtál fent pozzato  :ok:
Néztem egy versenynaptárt, bár ki tudja lesz-e "második hullám" ami megint minden borít, de ha nem akkor Strade Bianche két hét múlva ha igaz hogy aug.1-én lesz.
Nincs sok idő addig.

Félek tőle, hogy lesznek versenyek, melyek elmaradnak...

Én azt mondom, hogy a Strade és a Milano-Sanremo is nagyon izgalmas lehet. Eléggé "fura" mezőny jött össze, könnyedén lehet, hogy a hegyimenők szétszakítják majd annyira a sorokat, hogy ilyen Ewan vagy Sagan típusú sprinterek se bírják majd. Vélemények srácok?

Nehogy éppen a hegyimenőket küldjék el gyufáért.   ;)

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 19, 2020, 20:00:50
Félek tőle, hogy lesznek versenyek, melyek elmaradnak...

Én azt mondom, hogy a Strade és a Milano-Sanremo is nagyon izgalmas lehet. Eléggé "fura" mezőny jött össze, könnyedén lehet, hogy a hegyimenők szétszakítják majd annyira a sorokat, hogy ilyen Ewan vagy Sagan típusú sprinterek se bírják majd. Vélemények srácok?

Hát, az én véleményem hogy nincs véleményem  :) Vagyis de, az, hogy nem tudom, nagyon nehéz itt most tippelni mi történhet mondjuk ezeken a szezon eleji versenyeken, ki milyen állapotban van, hogy edzett, hogy nem edzett stb.
Talán maguk a versenyzők sem tudják biztosra most, hogy saját maguktól mire számíthatnak.
Az lehet támpont amit írtál te is fent, hogy egyes országok ( pl. Belgium ) versenyzői azért előnyben lehetnek, mások ( pl. az olaszok ) hátrányban.

Vajon a különböző országok karantén- és egyéb intézkedései mennyire fogják befolyásolni a versenyeket?

#1000 július 27, 2020, 23:25:27, firgabácsi
Kint vannak az oddsszok a szombati Strade Bianche-ra.
Nem könnyű tippelni most, nem tudni kitől mi várható. Az időpont is fura lesz a versenyzőknek, állítólag nagy meleg lesz, 30 fok feletti hőmérséklet, ez is befolyásolni fogja a versenyt, nemtom kik azok a mezőnyben akik kifejezetten nem szeretik a nagy meleget de atlán ellenük majd lehet menni H2H :-)
van Aert 15x oddssza kicsit sok nekem, talán nyerni nem fog, de tavaly és tavaly előtt is harmadik volt, elég bizakodóan nyilatkozott most, olvastam vele egy interjút. Én őt leginkább dobogóra tenném meg ha lenne egy 3.50-4.00 az oddsz rá.
A belgákat és talán a hollandokat is érdemes figyelni mert ők elég jó körülmények között készülhettek néhány más nemzethez képest. Van der Poel nyilván favorit, 5x az odds rá, annyira nem jó ahhoz képest mekkora lutri ki nyer itt most, azért én elgondolkoztam rajta mert ő tényleg behúzhatja ezt most.
Benoot még akire nem rossz az odds, 15x és ő is belga ugye + meg is nyerte két éve ezt a versenyt.
Egyébként itt van minden a versenyről:
https://www.strade-bianche.it/it/

#1001 július 31, 2020, 16:14:36, csabax
"Bepróbálkozok" Mathieu van der Poel győzelmével. Persze, tudom, lutri, ám azért mégis legyen valami...


Szerintem nem vártam még ennyire egyetlen kerékpárversenyt sem. Legalábbis nem emlékszek semmi ilyesmire.  :)

Tegnap Burgos körverseny, hegyi etap.

https://www.youtube.com/watch?v=mGx5cdKfvHI

Szokásos forgatókönyv: mindenki szenved, mint a kutya, majd jön Remco Evenepoel és 20 évesen leoktatja a mezőnyt, ahol Carapaz, Valverde, Landa, Yates, Chaves, Aru és Majka is ott volt. Nagyon durva volt, ahogyan ülve megindult 2 km-rel a vége előtt, majd kiosztott 30-60 másodpercet mindenkinek. Kár, hogy 3.25-ért nincs sok érték a Giro győzelmében, ha így folytatja, akkor kérdés sem lesz, hogy behúzza. Knox mellé még kéne neki Almeida a hegyekbe majd segítőnek, ha Lefevere bevállalja, hogy Jakobsennek magától kell behúznia pár sprintet, akkor Evenepoel jó eséllyel pályázik élete első GT-győzelmére.

Továbbra is az a véleményem, hogy hozzá fogható tehetséget még nem nagyon láttam a sportágban, pedig már nagyon régóta követem. Mindenki azt gondolta, hogy amit az ifiben megcsinált, azt majd a felnőttek nem hagyják. Valahogy Remcót nem érdekli a közeg, megy előre, mint egy gép. Ez az új hullám (Evenepoel, Pogacar, van der Poel, Bernal, Higuita, Philipsen, Groves, Bjerg stb.) nagyon erős.