Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Szerintem is jól tejesítenek ezek a tehetséges fiatalok.

Egyetértek Evenpoelt illetően, ha nem jön közbe semmi óriási karrier áll előtte és még csak 20 éves.

A mai Strade Bianche-ra tettem egy W. van Aert top3-at 4.65-ért. Nincs csapata gyakorlatilag, de nem rossz odds ez ahhoz képest, hogy két utóbbi évben harmadik lett itt. Írtam róla egy rövid elemzést napi tippekbe:-)

Az azert komoly, hogy egy ilyen hosszu bringa mentes idoszak utan (a vilagon mindenhol) a tv-s kozvetites konkretan a verseny utolso masfel orajat fedi csak le.. Oke, hogy altalaban a verseny ezen resze az akciodus es erdekes, de lehet elneznem ahogy kenik neki 45-tel csak ugy.. ::)

Lehet rosszul emlékszem, de valami olyasmi rémlik, hogy próbálják rövidíteni a közvetítéseket, inkább az "akciódús" részekre koncentrálnak, tehát az utolsó 1-2 órára. Számomra ez csalódás, mert fogadás szempontjából sem mindegy, mik történtek az első 3-4 óra alatt. Előfordult, hogy van der Poel csinált már addigra 3-4 támadást, vagy anno Quintana és Contador megindultak Froome ellen, de lehetne sorolni az ilyeneket.

Idézetet írta: firgabácsi Dátum augusztus 01, 2020, 09:52:27
A mai Strade Bianche-ra tettem egy W. van Aert top3-at 4.65-ért. Nincs csapata gyakorlatilag, de nem rossz odds ez ahhoz képest, hogy két utóbbi évben harmadik lett itt. Írtam róla egy rövid elemzést napi tippekbe:-)

Gratulálok, nagyon szép tipp volt!  :beerchug:  :ok:

Nekem mázlim volt, feledékenységem miatt nem tettem Bettiol top3-as eredményére (41.00-ért), nem örültem volna a 4. helyének...
Ami biztos, itt felesleges "biztosra" játszani, annyira meleg van Európában, hogy a versenyzők teljesen kikészülnek. Alaphilippe elszállt, Bettiol is egyik percről a másikra megadta magát, de ugyanígy van der Poel sem bírta a forróságot. Ez lesz most Európában. Sokkal nagyobb befolyásoló tényező a 30+ fok, mint azt elsőre gondoltam. Oké, lehetett sejteni, hogy kevesen bírják majd, de ilyen különbségek csak szakadó esőben és mínuszban alakulnak ki. Érdekes lesz így a következő pár nap:
08.03.: Tre Valli Varesine  (Varese környékére virahokat mondanak és záport/esőt)
08.05.: Milano - Torino (30 fok környéke)
08.08.: Milano - Sanremo (30+ fok bőven)
08.12.: Gran Piemonte
08.15.: Il Lombardia
08.18.: Giro dell'Emilia

Szerintem mindegyikre lesz kínálat, sokkal hidegebb idő nem lesz, ráadásul még lesz lengyel körverseny is, ott meg 20 fok környéke, esős idő. Mezőny sem lesz gyenge a sprinteknél, arra leszek kíváncsi, hogy a Bahrain megint luxusfelvezetőnek használj-e Cavendisht. Elvileg Garcia Cortina ott lesz a csapatban, Cav pedig már vezetett fel idén hajrákat a többieknek. Izgalmas lehet egy Ackermann - Jakobsen - Groenewegen - Philipsen csata a sprintekben.

Mindent "borított" a hőség.

Strade Bianchét ilyen sokan, még sosem adtak fel. Nagyon durva, hogy ez a forróság mennyire megtörte a mezőnyt. Összesen 42 ember tudta teljesíteni időlimiten belül a távot, de ezt úgy képzeljük el, hogy mindössze 184 km volt! Hasonló volt 2018-ban, de akkor is többen fejezték be, ráadásul ott szakadó eső volt (és nagyon hideg). Konkrétan szerintem a mezőny kétharmada kicsinálta magát a következő hétre. Ilyen kis arányú célba érkező a 260 km-es borzalmasan nehéz Paris - Roubaix-n sem szokott lenni. Ha továbbra is ilyen forróság lesz, akkor a Lombardia vagy a Milano - Sanremo egy túlélőversennyé változik majd.

Arra is kiváncsi leszek, mi lesz majd az október végi Roubaix-n, esetleg a Flandrián, amikor már hidegebb van, eső is jöhet bőven. A tavalyi világbajnokság is mennyire fals eredményt hozott, mivel az időjárás miatt a mezőny nagyobb része feladta, alig maradtak 50-en, azok is hulla fáradtak voltak a végére.

Közben Evenepoel megnyerte a Burgos-i körverseny összetettjét, ezzel idén három többnaposon vett részt (Argentína, Portugália, Spanyolország), mindenhol magabiztosan nyert.

Én sejtettem hogy a meleg nagyon felforgatja a versenyt, sajnos nem láttam egyébként, de utólag majd keresek egy összefoglalót.
Úgy néz ki azzal kell számolni sajnos, hogy teljesen kiszámíthatatlan lesz minden, főleg ezeken az egynapos klasszikusokon. Egyrészt nem a megszokott időpontokban lesznek versenyek, másrészt az időjárási körülmények döntően befolyásolhatják az eredményt, lásd a mai versenyt is + ott van még a Covid19.
Mindenesetre Evenpoel végső win az nem rossz a Giróra még olyan oddsszon sem ami van rá most:D
Bár nyilván nem sok az ahhoz képest mennyi buktatója van egy ilyen háromhetesnek. Hiába megy nagyon jól pl., kieshet akár más hibájából is, elég egy bukás amit nem is ő idézett elő.
Ez a Giro előtt lehet már csak 2.50 lesz 3.50 helyett.

Úgy gondoltam a verseny előtt, hogy Mathieu van der Poel jobban fogja bírni a meleg időjárást. Tévedtem.

Aki akar rá fogadni, annak most vagy soha szituáció, mert pár hét múlva ez már tényleg alacsonyabb lesz - ha csak addig valami nem történik -, nem nagyon látni, ki szorongathatná meg. Ami nekem feltűnő volt, hogy a Bora versenyzői továbbra is kiváló formában (mínusz Sagan  ;D), Jumbo-Vismánál szintén jó a forma. QS is azért nyert most két versenyt, Stybar is nagyot ment, Alaphilippe tűnt el mindössze.

Hétfőn Tre Varesine, azért ott meggondolandó egy Avermaet - Nibali - Kwiatkowski trió ellen fogadni. Sokat kivett belőlük szerintem ez a szombati, Nibali bukott is (bal keze sérült, holnap délelőtt lesz további orvosi vizsgálat). Lehetséges, hogy a Cápa el sem indul majd, lehet egy kisebb versenyzőre érdemes majd tenni (De Marchi szerződésért megy...), ha lesz egyáltalán fogadási kínálat.

A Milano - Torinón meg érdemes vigyázni a fogadással, mert ugye az hagyományosan nehéz legendás egynapos volt (Pinot, Urán és Woods nyertek az elmúlt években), idén azonban sprintverseny lesz, mindössze 198 km-es távval. Ewan, Démare vagy Grondahl Jansen (ha nincs Groenewegen) könnyedén nyerhet.

Lengyel körverseny, 1. szakasz:
Ez elvileg sima Ackermann, Groenewegentől elvileg jobb volt az elmúlt másfél évben, forma is rendben van, de 1.66-ot nem ér a H2H véleményem szerint. Ami jobban tetszik, hogy Peron megelőzi Cavendisht. Eléggé visszaesett Cav a különböző sajnálatos dolgok miatt az elmúlt években, nem hiszem, hogy lenne számára visszaút. Volt, hogy a Bahrain felvezetőnek használta, ez szerintem sokat elárul. Peronnal kapcsolatban vannak kételyeim a tipp kapcsán. A spanyol egynaposon jól teljesített, de ő nem klasszikus sprinter, ráadásul idén az volt az első versenynapja (márciusig nem is versenyzett). Peron előnye annyi, hogy stabilan képes hozni az 5-20. hely közötti eredményeket a hajrákban. A kérdés az, hogy megéri-e ez az 1.83-as szorzót?

Közben jönnek az átigazolási hírek, elvileg Richie Porte visszamenne az Ineosba, Nils Politt pedig aláírt a Borához(!!!). Azért erős csapat lesz ott jövőre, elvileg Kelderman és Miguel Ángel López is a listájukon van. Jumbo-Visma tovább erősítette az így sem gyenge kronós csapatát, jött Affini, aki a következő olasz korosztály jeles képviselője lesz. Az Ag2r-nél meg nem tudom, mi történik, de elengedték Latourt, arról pletykálnak, hogy Bardet is távozna... Elvileg ezt ő maga mondta, miközben Naesen szerződését meghosszabbították 2023-ig, illetve nagy esélyük van Greg van Avermaet megszerzésére. Lehetséges, hogy ott is változik a profil és a tavaszi egynaposokra koncentrálnak?

Tour de Hongrie - Lesznek nézőket érintő korlátozások

Lesznek a nézőket érintő korlátozások az augusztus 29-én rajtoló Tour de Hongrie-n: a rajt- és célterületeken korlátozott létszámban, a szervezők által kijelölt távolságból, míg a szakaszokon az utak mentén maszk viselése mellett követhetik a szurkolók az országúti kerékpáros versenyt.


"A Tour de Hongrie szervezői is fontosnak tartják, hogy a lehető legnagyobb biztonságban legyenek a nézők és a versenyzők, ezért a versenyünkön néhány korlátozás bevezetésére kerül majd sor. Azokon a helyeken, ahol viszonylag kis területen nagyobb tömeg gyűlne össze, létszámkorláthoz kötjük majd a belépést, ez elsősorban az egyes szakaszok célterületeit és a díjátadók előtti területet érinti" - idézte a viadal honlapjának keddi beszámolója Eisenkrammer Károly főszervezőt.
   
A kormány koronavírus-járvány miatt hozott döntésére reagálva - amely alapján augusztus 15. után sem tarthatnak Magyarországon 500 főnél nagyobb rendezvényeket - megemlítette: nem szerveznek koncerteket vagy más színpadi rendezvényeket.
   
"Nem lesz azonban korlátozás a verseny útvonalán, vagyis például a hegyi szakaszokon a verseny útvonala megközelíthető lesz a szurkolók számára. Elvárás azonban a szurkolók felé, hogy a mezőny elhaladásakor kellő távolságot tartsanak a sportolóktól, és minden szurkoló viseljen maszkot, amikor a mezőny közelében tartózkodik. A szakaszok előtt és után nem lesz lehetőség aláírások begyűjtésére a sportolóktól, és a közös fotók sem tudnak most elkészülni" - fejtette ki Eisenkrammer Károly. Kitért rá: a maszk viselése kötelező lesz minden szervező részére is, akik kapcsolatba kerülhetnek a versenyzőkkel, csapattagokkal.
   
A 41. Tour de Hongrie-ra augusztus 29. és szeptember 2. között kerül sor, a nemzetközi szövetség (UCI) 2.1-es kategóriájú viadalán 20 csapat 120 versenyzője áll majd rajthoz. Ez lesz a viadal történetének legerősebb mezőnye, a világelitet jelentő World Tour-csapatok közül öt, míg a WT alatti besorolású, azaz prokontinentális istállók közül nyolc áll majd rajthoz az öt szakaszból álló, 826 kilométer össztávú magyar körversenyen.

   
A Tour de Hongrie programja:

1. szakasz, augusztus 29., szombat: Esztergom-Esztergom, 118 km
2. szakasz, augusztus 30., vasárnap: Debrecen-Hajdúszoboszló, 158 km
3. szakasz, augusztus 31., hétfő: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
4. szakasz, szeptember 1., kedd: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
5. szakasz, szeptember 2., szerda: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 188 km

forrás: MTI

A Strade Bianche kapcsán is furcsa volt, hogy az utolsó nagy emelkedőn szinte elvétve voltak nézők, nem volt a szokásos tombolás. Érthető miért nem, csak szokatlan nagyon, szerves része a bringázásnak. Valaki Kékestető 5. szakasz?

Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 04, 2020, 13:43:09
A Strade Bianche kapcsán is furcsa volt, hogy az utolsó nagy emelkedőn szinte elvétve voltak nézők, nem volt a szokásos tombolás. Érthető miért nem, csak szokatlan nagyon, szerves része a bringázásnak. Valaki Kékestető 5. szakasz?
Én is elsősorban a szurkolók hiányát furcsállottam. Érdekes volt a végén a Strada di Fontebranda és a Porta di Fontebranda a tomboló nézők nélkül. Szokatlan.