Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 06, 2020, 14:06:17

Fontos!
Erre a versenyre a tippeket ebbe a topicba a írjátok!  :beerchug:
Nem lenne jobb egy külön topicot indítani a versenynek? Az átláthatóság miatt kérdezem, mert itt lényegében egyveleg kerékpárról van szó.

Idézetet írta: Hajdunorbert89 Dátum szeptember 06, 2020, 14:13:35
Nem lenne jobb egy külön topicot indítani a versenynek? Az átláthatóság miatt kérdezem, mert itt lényegében egyveleg kerékpárról van szó.
Igaz, nem kell feltétlen ezt a topicot használni.

Szerintem is jobb lenne külön topicot indítani a versenynek, mert akkor nem lenne zavarás. Ott lehetne nyugisan a versennyel kapcsolatosakról társalogni, s ez pedig megmaradna az általánosnak.

Ma van a Tour de France első pihenőnapja, jönnek az átigazolási hírek (frissítem majd ezt a cikket, de amit tudtok, írjátok be), reméljük Valter Attilával.  :ok:

Kicsit régebből, de azért fontosak lehetnek:
Michael Matthews > Mitchelton-Scott
Adam Yates > Ineos
Sam Oomen > Jumbo-Visma
Jack Haig > Bahrain

Mai hírek:
Wilco Kelderman > Bora
Matteo Trentin > UAE

Érdemes visszanézni a Tirreno-Adriatico mai sprintjét, ahogyan Ackermann megnyerte. Körülbelül 1,5 km-rel a vége előtt volt bukás, amiben benne volt Merlier, majd, ha jól láttam Petit indított egy támadásot az utolsó kilométeren belül, de esélye sem volt a vonattal szemben. Aztán annyit látunk, elkezdődik a sprint, Ackermann sehol. Azt hiszem Selig az, aki nézelődik hátra, hol a csapattárs, majd Ackermann szó szerint a semmiből, óriási hátrányból a kordon mellett behúzta. Ez óriási hiba volt Gaviriától és a többiektől, ott nem lehet ekkora helyet hagyni (tudom, szabály szerint kéne, de nem igazán szoktak). Két különböző kameraállásból:
https://www.youtube.com/watch?v=ONYz2rraYgM

https://www.youtube.com/watch?v=dfkzmpY3W-4

Ez hatalmas volt a némettől.
És, persze, az volt Pascal Ackermann óriási szerencséje, hogy nem Dylan Groenewegen volt ott, mert akkor ő most már félholtan feküdne a kórházban.

A múltkor szó volt a versenyek nézőbarátabbá tételéről.

Íme egy példa arról, hogy a triatlonban ezt hogyan oldják meg. (Persze, ahol lehetséges, és a példa tényleg csak egy a sok közül).
Ott az olimpiai távon 40 km-es kerékpározás van. Ebből a 40 km-ből 10 km a bebiciklizés a település melletti folyó (tó) partjáról, ahol az úszást rendezték, majd a maradék 30 kilométer fel van osztva 6 darab 5 km-es körre, hogy a nézők minél gyakrabban láthassák a versenyzőket.
(És természetesen azért is jó az 5 km-es kör, mert így minél kevésbé zavarják meg az adott város közlekedését.)
10 km + 6 x 5 km = 40 km

Természetesen a fentebbi példa a bringaversenyeken nem igazán követhető dolog, ám arra mindenképpen használható, hogy ihletet lehessen meríteni belőle. És, mint ahogyan szó volt róla, egy-egy hegyre többször menjenek fel (akár háromszor vagy négyszer is), a háromheteseken pedig minden héten legyen városi futam, ahol megmutathatják magukat a sprinterek, és, persze, a többiek is, satöbbi, satöbbi, satöbbi.

Egyelőre jobbnak tűnik a Tirreno mai szakasz, mint a Tour de France. Érdemes majd figyelni a Giro szempontjából:
- Geraint Thomas kezd a régi lenni (Froome mondjuk Vueltára készül, de szerintem ez nagyon karcsú tőle), gondban lesz Brailsford, mert Carapazzal nagy csatát vívhatnak csapaton belül
- Simon Yates újból GT esélyes (csapat sem rossz)
- Kelderman nagyobb hegyekben gondban lehet (viszont simán top5-ben lehet ilyen mezőnyben is)
- Majka egész jó, remélem végre végig stabil lesz három héten át, akkor beleszólhat a dobogóért folytatott harcba
- Nibali, fogalmam sincs, számomra csalódás eddig, de lehet csak a szokásos altatás
- Nagyon kíváncsi leszek, hogy Vinoék hogyan döntenek a kazah gyárban, mert ez a Vlasov gyerek megcsíphet egy dobogót a Girón, ha Fuglsang beáll segítőnek (képes rá, vagy önző és kell neki a top10?)
- Masnada - Knox duó a QS-nél okozhat meglepetést, szerintem akár mind a ketten is top10-ben lehetnek, de egyikük biztosan


CCC-s Wisniowski pozitív tesztet produkált a Tirrenón, csapat többi tagjának negatív lett.

Érdekesség, hogy tavaly a Tirreno - Adriatico utolsó szakasza előtt 25 másodperc volt Adam Yates előnye Primoz Rogliccsal szemben, de a 10 km-es időfutamon végül a zord időjárási körülmények a szlovénnak kedveztek és 1 másodperccel nyert összetettben. Most Simon Yates vezet Geraint Thomas előtt, előnye 39 másodperc, időjárás jobb, eléggé meredek lenne, ha ezt a kronón elbukná a tesó.

#1120 szeptember 14, 2020, 14:39:08, Pozzato
Ganna mit ment a Tirrenó kronón! Valószínűleg megnyerte, ez az átlag és az idő... 56,636 km/h  :o :o 
Mióta 2015 óta ez az időfutam távja (10 km), Cancellara 11:08-as ideje volt az etalon és az 54-es átlag. Ganna olyan lazán verte, hogy arra szavak nincsenek, 10:42-vel vezet, ehhez tényleg valami óriási teljesítmény kell, hogy legyőzzék. Megkockáztatom, hogy Ganna ezzel a formával a vb-n is meglepetést okozhat, tavaly is bírta a hosszabb távot és 3. lett.

Frissítés:
Dennis és Campenaerts jól szerepelt, de még így is messze voltak Ganna idejétől.

Közben Mathieu van der Poel bejelentette, hogy nem vesz részt az idei vb-n és minden erejét a két kockaköves klasszikusra összpontosítja (Roubaix és Flandria). Azt mondta, hogy az 5000 méteres szintkülönbség számára sok (nekem is érthetetlen, hogy mit akar mondjuk Van Avermaet ilyen terepen...), szóval valószínűleg valami hegyimenő nyeri az idei vb-t.

Simon Yates utoljára ennyire jó formában a 2018-as Vuelta győzelme előtt volt.  ::)


u.i.:
Simon Yates: Giro-győzelem (4.33).

Mathieu van der Poel szakaszgyőzelme a Tirrenóról:
https://www.youtube.com/watch?v=Md02XQjPnx4


Eléggé beteg szakasz volt amúgy, folyamatosan szökésben volt a holland, de nem érződött, hogy hazaérhet. Befogta őket a főmezőny, de ekkor jött van der Poel újabb támadása, Fabbro hiába volt tőlük 15 másodpercre, pár 100 méter alatt ledolgozta. Utána meg bejelentette, hogy neki túl nehéz a vb  ;D 

Készülni akar a Amstel - Ronde - Roubaix hármasra. Egyelőre még szerepel az LBL és a Fléche rajtlistáján, de tegnap olvastam két francia oldalon, hogy az optimális felkészülés miatt, inkább a BinckBank-re megy. Több szakasz, pavék, oldalszél és miegymás. Érdekes lesz majd a Flandria és a Roubaix, mert jelenleg az alábbi csata van kilátásba:
- van der Poel: csak ezekre készül, ide tartalékol
- van Aert: világbajnoki címet akar, de nála már most csúcsforma van, embertelen, amit ezen a Touron csinál
- Quick Step: ha ez igaz, akkor nagyon komolyan veszik az egynaposokat, elvileg ezzel a sorral mennek neki: Alaphilippe, Jungels, Stybar, Asgreen, Lampaert és Declerq.
- Sunweb: Benoot, Kragh Andersen és Hirschi, ütős lesz
- EF: Vanmarcke, Bettiol, Langeveld

És a többiekről nem is beszélve (Kristoff, Sagan stb.).

Szegény :laugh:

Benézte a körpályát, túl hamar ünnepelt a Bahrain kolumbiai versenyzője
https://eurosport.hosszabbitas.hu/videok/bahrain-buitrago-skoda-tour-korpalya-korai-unneples

Hivatalossá vált: Miguel Ángel López távozik az Astanától a szezon végén. Vinokourov azt mondta, hogy költségcsökkentés miatt, de valószínűleg ez a pocsék kronó is szerepel az indokok között. Az Astanának amúgy jövőre 10 fős a kerete, azt mondták, hogy lesznek problémák anyagilag, meg kell vágni a büdzsét. Úgy tűnik, hogy Vlasov mellett tették le a voksukat (jó döntés), valószínűleg két kiemelt versenyzőjük lesz, többiek mind segítők.

Thomas Pidcock közben aláírt az Ineoshoz, tovább erősödtek az angolok. Rafal Majkát az UAE-val boronálták össze, gondolom érkeznek Aru helyett. Borához már nem férne be, marad ugyanis Buchmann, Sagan, Ackermann és jött Kelderman és Politt.