Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: peshark Dátum január 19, 2021, 17:59:19
Kozben am twitteren lehoztak, hogy a 2021-es Giro Torinobol indul.. budapesti alomnak vege lett hamar.. ::)
Várható volt sajnos, olvasgatva Vegniék és a többi fejes nyilatkozatait, ez szerintem csak a magyar médiában élt - meg bennünk, szurkolókban -, ott már jó ideje arról volt szó, hogy Olaszországból rajtolnak. Ez van, jó lett volna egy magyar rajt, de akkor így marad a Tour de Hongrie, reméljük jó pár World Tour csapattal.

Idézetet írta: peshark Dátum január 19, 2021, 17:59:19
Kozben am twitteren lehoztak, hogy a 2021-es Giro Torinobol indul.. budapesti alomnak vege lett hamar.. ::)

Nem 2022-re tették át? ???

 :o ???

Tom Dumoulin azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggesztette a pályafutását. Oka még ismeretlen..

Idézetet írta: Latzka Dátum január 23, 2021, 14:00:37
:o ???

Tom Dumoulin azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggesztette a pályafutását. Oka még ismeretlen..

Pedig megneztem volna ahogy befordul a rakoczin es nyom egy sprintet az allomasig... ;D

Idézetet írta: Latzka Dátum január 23, 2021, 14:00:37
:o ???

Tom Dumoulin azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggesztette a pályafutását. Oka még ismeretlen..
Már tavaly is tett olyan nyilatkozatokat, miszerint közel volt a Tour de France alatt/után, hogy visszavonuljon. A sérülése nem jött úgy rendbe, ahogyan tervezte, azon kívül is voltak egészségügyi problémái. Valószínűleg átgondolja a jövőjét úgy, ahogyan tette azt Kittel is. Akadnak versenyzők, akik mentális problémákkal küzdenek a mezőnyön belül (Kittel és Dennis is közéjük tartozik, de szerintem Aru is). Nem egyszerű dolog ez, hogy vagy egy szinten, aztán utána jön egy sérülés vagy csapatváltás és nem jönnek az eredmények.

Idézetet írta: Latzka Dátum január 19, 2021, 18:08:34
Nem 2022-re tették át? ???
Volt már szó mindenről, először Olaszországról és Hollandiáról, majd Magyarországról, jelen helyzetben szerintem senki sem tud semmit. Van egy kis káosz a sportágon belül, nincsen egységes szabályozás (más volt a Girón, más volt a Touron és a Vueltán is).

Folytatva Dumoulin-sztorit, lehetséges, hogy van azért más is a dologban. Január 22-én beszélt egy interjúban arról, hogy ebben a szezonban más utat akarnak bejárni, tavasszal is csúcsformában szeretne lenni, amire még nem volt példa. Megpróbálja a pavés egynaposokat, úgy érzi, feküdhet neki. Izgatottan beszél arról, hogy Olaszországban kezdi az évet, először Strade Bianche, majd Tirreno-Adriatico és Milano-Sanremo. Másnap bejelenti, hogy visszavonul. Érdekes.

Lehetséges, hogy tényleg mentálisan lehet nála valami (elveszítette a motivációt, ahogy írtam), de akkor eléggé ingatag személy, ha egyik nap még versenyezne, majd 24 óra múlva már teljesen más a véleménye.

Van-e kapcsolat az alábbi fejtegetés és Dumoulin "visszavonulása" között:
Aderlass-ügy, amiről már írtam pár hónapja (csatolt kép), elvileg decemberben felmerült az ügy kapcsán Primoz Roglic és Tom Dumoulin neve is. Süddeutsche Zeitung decemberben számolt be róla, hogy a két bringás képeit mutatta be a rendőrség az ügy kapcsán, de a Jumbo-Visma és a két sztár is határozottan cáfolt, hogy valami közük lenne a botrányhoz. Az ügybe belebukott Alessandro Petacchi is, illetve jó pár másik bringás, köztük Georg Preidler is. Preidler 2017-ig volt Dumoulin csapattársa, nyomozóknak arról beszélt, hogy a Giro d'Italia előtt volt egy edzőtábor, ahová őt ugyan nem vitték, de Tom Dumoulin az edzőtábor után olyan adatokat produkált, ami meglepte. Pár héttel később Tom Dumoulin megnyerte a Girót.

Volt egy cikk még tavaly májusból, ami szintén érdekes volt: Tom Dumoulin kilépett az MPCC-ből (Hiteles Kerékpározásért Mozgalom), mivel képmutatásnak tartotta, hogy a keton veszélyes lenne. A keton eléggé megosztó dolog, van aki szerint tiltani kéne, de például a Jumbo-Vismánál úgy tartják, semmilyen pluszt nem ad hozzá a teljesítményhez (esetleg minimálisat, 1-2%), de akkor minek használják?

Marc Hirschi hirtelen átigazolása kapcsán (január elején ment az UAE csapatához) itt egy cikk:
https://eurosport.hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/hirschi-igazolas-uaeemirates-teamdsm-fizetes

Elmúlt hétvégén volt a cyclocross világbajnokság. Pálya elképesztő volt (homok, híd, tenger stb.), nagy meccs volt van der Poel és van Aert között. Ha lesznek tavaszi klasszikusok, akkor jó kis versenyek elé nézünk, az elmúlt hetek cyclocross ütközetei alapján:
https://www.youtube.com/watch?v=eeVvWaZ7C8g&t=73s

Ez a mezőny rendkívül erős volt, Zdenek Stybar és Tim Merlier is éppen be tudtak jönni a top20-ba, de hiába végzett top10-ben Iserbyt, Pidcock, van der Haar vagy Aerts, messze voltak a győzelemtől. A két klasszis már a második körre teljesen szétszedte a mezőnyt, van der Poelnak még az is belefért, hogy egy nagyot bukott az elején, komoly hátrányt kellett ledolgoznia. Wout van Aertnak voltak mechanikai problémái is, de én úgy gondolom, ha nem lettek volna, akkor sem tudott volna nyerni. Annyival erősebb volt a holland, mint egy gép, úgy ment. Ha lesz olimpia, izgalmas lehet a monti. Mathieu van der Poel mindössze egy szezont tolt végig normálisan abban a mezőnyben, ott mindenkit megvert, de Nino Schurter még mindig a világ legjobbja.

Elvileg erre az évre három célkítűzése volt: cyclocross vb-cím, olimpián győzelem és Tour de France szakaszgyőzelem. Az első meg is van, de van egy olyan érzésem, hogy nehéz lesz neki ezt a naptárat összehozni:
21.02:  UAE Tour
06.03:  Strade Bianche
20.03:  Milano-Sanremo
31.03:  Dwars door Vlaanderen - A travers la Flandre
04.04:  Ronde van Vlaanderen - Tour des Flandres
11.04:  Paris-Roubaix
26.06:  Tour de France

Ezzel párhuzamosan lesz ugyanis a monti világkupa, ahol - ha jól emlékszem 3 verseny kell az olimpiás kvalihoz -, de ezek dátumai pont ütik a TdF-et. Alig fog tudni pihenni ebben az évben, gyakorlatilag tavasza az országúton telik majd, utána rögtön montizás, majd TdF. Ha azt befejezte (nyilatkozatai alapján, mindenáron szeretné befejezni), akkor rögtön utaznia kell, mert 18-án vége a TdF-nek, alig egy hete marad az olimpia finálére felkészülni (utazni, akklimatizálódni). Nyárig sűrűbb lesz a programja, mint Szijjártónak. Arról nem is beszélve, hogy miután kihírdették, valószínűleg érdekli őt a szeptemberi országúti vb is, ami Belgiumban lesz. Macskakő, dombok, kvázi egy flandriai körverseny, ahol mindenki az elmúlt évek legjobb csatáját várja: van Aert, van der Poel, Sagan, Alaphilippe, Hirschi, Kwiatkowski stb., azon is komoly esélye van a világbajnoki címre.

"A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) engedélyezte, hogy az idei évben a megszokott 22 helyett, 23 csapat indulhasson a három nagy, háromhetes körversenyen (Tour, Giro, Vuelta).
A szervezők a következő hetekben jelentik majd be a résztvevő csapatokat. A 19 World Team mellett Mathieu Van der Poel csapata, az Alpecin-Fenix kap automatikus indulási jogot, tehát a rendezők idén három szabadkártyát adhatnak majd ki."

Idézetet írta: Latzka Dátum február 04, 2021, 16:45:52
"A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) engedélyezte, hogy az idei évben a megszokott 22 helyett, 23 csapat indulhasson a három nagy, háromhetes körversenyen (Tour, Giro, Vuelta).
A szervezők a következő hetekben jelentik majd be a résztvevő csapatokat. A 19 World Team mellett Mathieu Van der Poel csapata, az Alpecin-Fenix kap automatikus indulási jogot, tehát a rendezők idén három szabadkártyát adhatnak majd ki."
A Giro d'Italia pedig Torinóból indul.
Valószínűleg már le is vannak osztva a szerepek.
- Tour de France: Arkéa, B&B Hotels és Total Direct Energie
- Giro d'Italia: Bardiani, Androni Giocattoli és EOLO-Kometa (vagy Vini Zabú, esetleg Arkéa, ez Quintanától függ)
- Vuelta: Burgos, Caja Rural, Euskaltel (esetleg Kern Pharma).

Ganna amúgy mit szed? Ezt adják be mindenkinek, nemhogy a koronavírust, de minden betegséget legyőznének.
https://www.youtube.com/watch?v=0tNElTCAOwo

Sztori annyi, hogy elől volt egy szökevénycsoport, benne Gannával. Mezőny előtt az előnyük 25 km-nél 1 perc környékén mozgott, majd 10 km-nél már készülhetett a sprintre a főmezőny, mert 15-20 másodperc maradt mindössze az előnye a szökevényeknek. Ekkor jött Ganna, aki ülve eltekert a szökevényektől olyan tempóban, hogy nem tudták beérni, mezőnnyel szemben meg tartotta a 15 másodperces előnyt a szakasz végéig, pedig eléggé hullámzó volt az útvonal. Szokásos szürreális Ganna teljesítmény, kár, hogy nincsen normális szezon (eddig), mert azért nézném a versenyeket. Februárban is alig lesz értelmes egy vagy többnapos. Jelen állás szerint megrendezik UAE Tourt, de majd kiderül, mindenesetre a mezőny ütős: Pogacar, Hirschi, Froome, van der Poel, Nibali, Ganna, Bennett, Ewan, Ackermann, Gaviria, Almeida és Valter Ati. Egyelőre ennyi.

Ganna alaposan bekezdett, úgy látom megnyerte az ITT-t is; mondjuk ez nála alap :)

Reméljük normalizálódik a helyzet és minél több versenyen láthatjuk a mi reménységünket.

Jó lenne, ha végre konkretizálódnának a dolgok. Februárra is volt jó pár rangos európai kontinentális verseny betervezte (spanyol, portugál, francia), amiből végül csak ez a francia többnapos maradt. Arra már nem is tudok mit mondani, hogy Hollandiába meg az időjárás miatt halasztottak fordulót (foci), tényleg minden összejön. ;D

Várják az oltásokat stb., de nem értem, hogy miért nem lehet azt megcsinálni, amit tavaly ősszel. Megfelelő védekezés, kidolgozott rendszer, aztán mehetnek a versenyek. Mondjuk ott is voltak versenyek, amik elmaradtak, de azért az idei Paris - Roubaix-t megtarthatnák, mert a rajtlista eléggé jó: van der Poel, van Aert, Ganna, Sagan, Asgreen, Lampaert, van Avermaet, Naesen, Benoot, Kragh Andersen, Gilbert, Politt, Terpstra, Boasson Hagen, Démare, Küng, Vanmarcke, Pedersen és Trentin.

Flandrián meg még ott lenne pluszban Alaphilippe, Fuglsang, Bettiol és Matthews is (esetleg Hirschi). Kiindulva a cyclocross versenyekből, már ott nagy csaták voltak van der Poelék között, mi lenne ezeken a viadalokon?

Bombahír: "A Kometa csapata meghívást kapott a 2021-es Giro-ra. Hogy a két magyar - Fetter Erik, Dina Márton - közül ki indulhat, ma dèlutáni kiderül a Giro többi szabadkártyás csapatával együtt!"

Kár, hogy erre nem kínáltak szorzót, mert biztos volt a politikai helyzet miatt, de ezt írtam is korábban. Most már csak tartsák meg a Girót.  ;D