Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Pozzato Dátum február 10, 2021, 14:42:55
Kár, hogy erre nem kínáltak szorzót, mert biztos volt a politikai helyzet miatt, de ezt írtam is korábban. Most már csak tartsák meg a Girót.  ;D

Bízzunk benne, hogy nem marad el; eléggé várós :angel:

Akkor a csapatok:

Számomra egyetlen meglepetés az Androni kimaradása, de valahol érthető is. Vini Zabúnál ott van Mareczko és még jó pár tehetséges olasz, Androninál meg Gianni Savio átesett szerintem a ló túloldalára. Keret fele már nem is olasz, mióta "felfedezte" Bernalt, azóta még inkább ráállt erre a projektre (következő Bernal felfedezése), mert azzal is azt hiszem 300k eurót tett el zsebre. Összességében ez így korrekt rajtlista:
Simon Yates, George Bennett, Dan Martin, Brandon McNulty, Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Mikel Landa, Pello Bilbao, Domenico Pozzovivo, Emanuel Buchmann, Egan Bernal, Thibaut Pinot, Aleksandr Vlasov és Valter Attila.

Összességében olyan összetett menők, akik hajlandóak támadni, versenyt csinálnak. Mondjuk, ha Bernal formában van, akkor valószínűleg nem lesz kérdés. Sprinterek között is minőségi a felhozatal: Ewan, Gaviria, Sagan, Nizzolo, Viviani. Vajon Ewan megcsinálja az idei GT-triplát? Lenne rá esélye.

Olvasgattam interjúkat az Ineos stábjával és versenyzőivel az elmúlt hónapok folyamán. Érződött rajtuk, hogy meg akarják mutatni a mezőnynek - elsősorban a Jumbo-Vismának -, hogy ők a CSAPAT, velük nem lehet szórakozni. Nem lehet őket leírni. Ennek érdekében igazoltak egy rakás sztárt, majd új taktikát dolgoztak ki: nincsen vonatozás (kivéve akkor, ha a helyzet úgy hozza), hanem mennek előre és támadnak. Szereztek az elmúlt években pár robbanékony versenyzőt, darabjaira akarják szedni a pelotont. Őszinte leszek, hittem is Brailsfordnak, meg nem is.
https://www.youtube.com/watch?v=fOpE5A6gbNs

https://www.youtube.com/watch?v=_k5zDu8ZKvs

Az első videó a teljes szakasz, második a kivonat. Volt itt vonatozás azért, Dunbar kezdte, majd Rodriguez jött 7,5-nél. Gyakorlatilag egy Dunbar - Rodriguez - de Plus sort küldtek a két kolumbiai elé. Az időjárás nagyon rossz volt, lehetett látni, hogy nincs melegük a versenyzőknek. Amit viszont észrevettem: ez a vonatozás nem az volt, mint régebben, hogy elviszünk 3-4 főt 1 km-ig, aztán jön Froome vagy Thomas. Itt nagy volt a tempó, pörgették rendesen, majd 4,7-nél megindult Sosa. Onnan Bernal csak tette a kereket Alaphilippe-re, szóval ütős kis szakasz volt ez az Ineos részéről. Végre nincs kivárás, hanem támadnak.

https://telex.hu/sport/2021/02/13/orszaguti-kerekpar-betiltott-ules-pozicio-testtartas-lejtozes-imadkozo-saska-super-tuck
Jó cikk, sajnos erről már volt szó a topicban az évek során, hogy a UCI is tele van idiótákkal. Most ezek az új szabályok is... ahelyett, hogy biztonságos és stabil versenyszezont hoznának össze, rombolják a versenyek minőségét. Idiotizmus, mondjuk nagyon sokan kritizálják már őket évek óta. A különböző fórumokon sok-sok ötlet merült fel, hogyan lehetne jobbá tenni a versenyzést, ezek közül semmi sem valósult, ehelyett, csak szivatják a pelotont.

Elkezdődött a World Tour szezon, gondolkoztam, kell-e erről az UAE Tourról elemzés. Meggyőztem magam, felesleges, mert bármi megtörténhet, de ami az első etapon történt, arra én sem számítottam.  ;D

Gyakorlatilag el is dőlt az összetett, hiába a rengeteg sztár és az összetett esélyesek, Pogacar - Yates - Almeida/Masnada trióból kerülhet ki a győztes. Mondom ezt úgy, hogy egyetlen sík szakasz ment le! Ez azonban eléggé durva volt, olyan oldalszél volt, hogy a kettészakadt a mezőny, természetesen a Quick Step volt elől, le is szakították a Froome fémjelezte csoportot 8 percre!! Maradt elől Mathieu van der Poel, aki megnyerte a hajrát. Hiába volt elől Viviani vagy Gaviria, ennyire nehéz szakaszon csak van der Poel nyerhet. Amikor ekkora a szél, ilyen nagy erőkifejtés kell folyamatosan, hogy ott nála nem sok jobb versenyző van.
https://www.youtube.com/watch?v=p9W6cG1F6PU

Itt az egész szakasz, de lesz szerintem róla összefoglaló 4-5 óra körül az Eurosporton. Jól látható (1:31:40-nél), hogy teljesen szétkapta a sort a szél, szinte pillanatok alatt. Azért a főmezőny megpróbálta az üldözést, de olyan tempót mentek elől a segítők, hogy folyamatosan tartották a különbséget. Végül az utolsó 20 km-en belül elengedte a szakaszt a mezőny (ott lett 2 percből 8 percből...).

Valter Ati a főmezőnyben érkezett meg, 68. hely 8:39-es hátránnyal.

"Ez kegyetlen volt, egész nap nem szóltam egy szót sem. Onnantól kezdve, hogy ellépett a van der Poel-féle csoport, egészen a célig nem volt megállás"

Az UAE Tour hétfőn egy rövid, 13 kilométeres időfutammal folytatódik, élő közvetítés 11.45-től az Eurosporton. Valter Attila öt perccel korábban, 11.40-kor rajtol.

Bumm :bash:

"Pozitív koronavírus teszt az Alpecin-Fenix egyik tagjánál, az első szakaszt megnyerő Mathieu van der Poel és csapata kiszállt a versenyből."

Idézetet írta: Latzka Dátum február 22, 2021, 12:37:17
Bumm :bash:

"Pozitív koronavírus teszt az Alpecin-Fenix egyik tagjánál, az első szakaszt megnyerő Mathieu van der Poel és csapata kiszállt a versenyből."
Ne már, komolyan mondom így kezdeni az első World Tour versenyt. Tavaly is az UAE-n kezdődött az egész..

Remélem megállnak egynél, mert most megint egy csonka versenynek semmi értelme.

A live-ról sajnos lemaradtam, pedig akartam fogadni.


Szegény Lutsenko, 250 méter hiányzott, hogy meglegyen neki a szakasz ???

Ati legjobb FDJ versenyzőként a 20. helyen ért be; jó lesz ez :ok: (mögötte ért be egy Majka, Pozzovivo, Nibali, Valverde)

Idézetet írta: Latzka Dátum február 25, 2021, 16:56:15
Szegény Lutsenko, 250 méter hiányzott, hogy meglegyen neki a szakasz ???

Ati legjobb FDJ versenyzőként a 20. helyen ért be; jó lesz ez :ok: (mögötte ért be egy Majka, Pozzovivo, Nibali, Valverde)
Jött a kalapácsos ember Lutsenkónak, szegény. Most néztem vissza, látszott rajta, hogy elkészült a végére az erejével. Attilától nagyon szép eredmény volt, megérkezett a legjobbakkal, lesz ez még jobb is.  :ok:

"Attila Valter szökésben a UAE Tour utolsó előtti szakaszán. 114 km-t tettek meg eddig szökésben, 49 km/h-ás átlaggal, sík terepen.
A szökésben Tony Gallopin (AG2R Citroën), Alexey Lutsenko és Luis León Sánchez (Astana-Premier Tech), Matthieu Ladagnous és Attila Valter (Groupama-FDJ), valamint Iñigo Elosegui (Movistar) tekernek.
50 km van még a célig, előnyük már kevesebb, mint 1 perc. Biztosan megfogják őket, de ez egy újabb kiváló erődemonstráció Ati-tól!"

Azóta caught, de azért ez is remek volt :ok:

Ez egy jó szökés volt - nevek alapján -, de gondolom jött a QS-vonat és akkor nincs menekvés.

@Pozzato

Fut most az Eurosporton időnként egy rövid kis bejátszás. Tour de France 2016 - Froome fut bicó nélkül :laugh:
Majd ha lesz időd leírod, hogy mi is volt ez? Akkoriban nem néztem a TdF-t.

Idézetet írta: Latzka Dátum március 02, 2021, 19:29:43
@Pozzato

Fut most az Eurosporton időnként egy rövid kis bejátszás. Tour de France 2016 - Froome fut bicó nélkül :laugh:
Majd ha lesz időd leírod, hogy mi is volt ez? Akkoriban nem néztem a TdF-t.
Hibázott a csoportot felvezető motoros (Porte, Froome és még valaki volt elől), aztán hárman ütköztek. Míg a többiek mehettek tovább, Froome bringája nem bírta, kisérőkocsi hátul volt, így futnia kellett a britnek. Végül azonos időt kapott velük, ha jól emlékszem, jól is jött ki a dologból, hiába kapott ki pályán a többiektől, nem veszített időt, nyert is.