Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


És Sagan csak behúzta a sprintet, ennek örülök! :great:

Harmadik lett Ati a 7. szakaszon. Ez a srác nagyon sok örömöt fog még nekünk okozni. Persze, hogy ilyenkor pont a másik versenyt adja az Eurosport! :bash:

Volt kozvetites (barcelonai befuto utan csatlakoztak be a jelenleg is futo kozvetitesbe), de Attila celba erkezeset igy is csak egy pillanatig lehetett latni, az elso ketto megerkezese utan a gyoztest meg Valverdeek csoportjat mutattak. A riporterek is meltatlankodtak, hogy pont Valter befutojat nem vagtak be.

Igen, a közvetítés vége elég érdekesre sikerült, de Ati hatalmas sikerén ez semmit sem csorbít; szép volt! :great:

Megnyugodtam, voltak szurkolók, igaz nem annyian tomboltak, mint két éve, de voltak. Jó lett volna most is kint lenni, szurkolni Atinak, valószínűleg még nagyobb élmény lett volna így, hogy ő is kiválóan teljesített. Reméljük a Giróra már alakul nála a forma, aztán jöhet valami szép eredmény.  :beerchug:

Giro és Evenepoel: Nézegettem, hogy 4.00-es szorzó van rá, abszolút nem reális. Elvileg még Tenerifén vannak az orvosokkal és az edzőjével. Egyelőre még a felkészülés zajlik (nem olyan rég kezdték elölről), megkockáztatom, hogy nullkilométeres versenylábakkal megy el a Giróra. Sok interjút néztem mostanság, kiemelték, hogy az olimpia a fontos idén a belgának. Vagy ez egy óriási etetés Lefeverék részéről, vagy szimplán az orvosok benéztek valamit (ahogy Lefevere is mondta). Én utóbbira gondolok, mert ez óriási kockáztatás lenne, ha szinte érdemi felkészülés nélkül küldenék el harcolni az összetettért. Amiben inkább látok majd értéket a tavalyi Vuelta alapján, az egy Carthy jó helyezés. A mezőnyt annyira vegyesnek érzem, hogy hiába Bernal jó állapota, nála most már bármikor kiújulhat a hátfájdalom, akkor pedig egy nap alatt jön az összeomlás.

Azon agyaltam, hogy mégis miért nem kapott még Bouhanni örökös eltiltást? Balesetek okozott, verekedett, most pedig ez. Nem elég a tavalyi Jakobsen bukás, most majdnem történt egy hasonló. Felelőtlen, közveszélyes és idióta Bouhanni, aki ráadásul erősen túlértékelt sprinter. Valószínűleg az is számít, hogy francia, így elfogadóbbak vele.
https://twitter.com/i/status/1376196963893305350

Idézetet írta: Latzka Dátum március 24, 2021, 12:35:16
Hivatalos: Nem lesz Paris-Roubaix április 11-én! A halasztás biztos, az új (várhatóan októberi) időpontról később döntenek.

* Eurosport közvetítésben most az hangzott el, hogy mégse hivatalos a halasztás; próbálják még valahogy megoldani, hogy az eredeti időpontban legyen

"Most már tényleg hivatalos, elmarad a jövő vasárnapi Paris-Roubaix. Ha minden jól megy, a versenyt október 3-án rendezik meg"


Na végre! 7 kilivel a vége előtt 5.00-ért benyomtam Asgreent winre. Van Aert-ot se sűrűn láttam még "halszálkázni"! ;D

Nem volt rossz verseny, Asgreen győzelmének örülök, két gép azt hiszi, hogy erőből mindent megoldanak (van der Poel és van Aert), de ide taktika sem árt. Mathieu van der Poel és Wout van Aert minden QS támadásra reagált, van egy olyan érzésem, ma Alaphilippe volt a csali, Asgreen is még négy támadással fárasztotta őket, okosan csinálták megint. Ami miatt kicsit bealvós volt, azok a kommentátorok, rengeteg izgalmas téma lett volna a közvetítés során, de egyik sem merült fel, csak repetitív volt az egész.

Visszanéztem pár dolgot még a versenyről (amiről élő közvetítés alatt megfeledkeztem), nagyon okosan megtervezte ezt megint Lefevere és a Quick Step.

Mathieu van der Poel és Wout van Aert részéről az a gond, ami sok esetben előny: cyclocross múlt. Állóképesség szempontjából egyértelmű előny, viszont taktika és versenyzési szokás miatt hátrány. Ők azt tanulták meg, hogy a maximum teljesítmény 40-70 percig kell leadni, mivel a cyclocross versenyeken is eddig tartanak. Ez kicsit csalóka, ugyanis abban a kategóriában alig van ellenfelük, ezért az első 20-30 perc során teljesítenek csúcsot, elszakadnak a mezőnytől, majd esetleg egymás között lemeccselik (az országuti mezőnyben viszont gondban lehetnek az utolsó 5 km-en belül, mert addigra elfogy az erő). A gond az, hogy míg cyclocross mezőny nagyobb része gyenge, addig egy World Tour versenyen minimum van 3-4 jobb ellenfél, ráadásul akad egy kiváló csapat okos taktikával.

Az jól látható, hogy a két sztár ezért is kezdeményez 30-50 km-rel a vége előtt támadást, mert bekerülnek a "zónájukba", ahol menni kell erőből. Azt is érdemes megfigyelni, mennyire dinamikusak ilyenkor, ami tényleg 30 percig tart, többször támadnak, MVDP többször is óriási tempóra kapcsol. Így volt ez a vb-n is, így volt szinte minden egynaposon. WVA próbálja őt követni. A Quick Step vezetésének körülbelül egy évbe telt, mire megtalálták a megoldást:

Izolálás:
Előbb kell támadni, mint a két sztár, 50-60 km-rel a vége előtt komfortzónán kívülre helyezni őket, izolálni a társaiktól, hogy magukra legyenek utalva. Ha megfigyelitek, sok esetben még frissítőt sem vesznek fel, csak mennek előre, egymást figyelik, illetve aki még a csoportban van. Teljesen átszellemülnek, mintha ez az egész csak róluk szólna. Olyan erőben vannak, hogy fel sem tűnik nekik, hogy megint egyedül küzdenek. Amikor Wout van Aert megnyerte a Gent-Wevelgem egynapost, akkor megfigyelhető volt, hogy van Nathan Van Hooydonck óriásit ment. Vezetett, kiszórta mindegyik Küng támadást, olyan tempót ment, amitől leszakadt Bennett és a többi sprinter is folyamatosan fáradt. Ha ennek a két sztárnak nincsen embere, akkor viszont sebezhetőek.

Csapatjáték:
Itt jön a QS zsenialitása, ugyanis lehetőleg 2-4 hasonló képességű versenyzővel próbálják támadni a két sztárt. Ha ez nem sikerül, akkor minimum ketten a második csoportból figyelik, mi a helyzet elől a csapattársukkal, aki épp a MVDP-WVA fémjelezte csoportban van. Ha ő azt a jelentést adja, hogy minden oké, akkor rombolják a saját "helyzetük", nem hagyják, hogy felérjenek, mondván, be tudja húzni a versenyt az a csapattársuk, aki elől van. Ha nem, akkor egyből visszaérnek, ezzel viszont fárasztották rögtön a két sztárt, akik nem tudtak elszakadni.

Támadás:
Az izolálásnál már esett róla szó, de most is megfigyelhető volt: közel 10 alkalommal próbált meg elmenést generálni a QS! Először Ballerini húzta meg a sort, Van Lerberghe is kellemetlen tempót ment 70-80 km környékén. Utána Asgreen 4 alkalommal támadta a főmezőnyt, Alaphilippe 2-3 támadásra vállalkozott. Ezekre folyamatosan reagálni kellett a két klasszisnak, amivel az erejüket fecsérelték. Jogos a kérdés, mi lett volna, ha nem teszik? Az, ami a Harelbekén vagy Dwars door Vlaanderen egynaposon. A szökevények befejezik a versenyt. Tudja ezt MVDP és WVA is, hogy minden ilyen akcióra ugraniuk kell, különben oda a verseny, viszont így a saját erejüket fecsérlik.

A Farkasfalka/Quick Step azért van helyzeti előnyben, mert van egy Lampaert - Stybar - Alaphilippe - Sénéchal - Asgreen ötöse, mögöttük pedig ott van még Declercq, Van Lerberghe és Ballerini. Az is látszik, hogy Lefevere már gondol arra is, ha valaki távozna, ugyanis kezdik szoktatni pavére a Garrison - Cerny - Steimle triót. Mindegyiküknél megfigyelhető, hogy nagyobb darab versenyzők, nagy tempóra képesek. Garrison kapcsán azt gondoltam, tuti kronós lesz, erre idén már vitték őt a pavés kisebb egynaposokra. Steimle sprinternek indult, de nála is ez látszik. Érkezett tavaly év végén Josef Cerny, aki klasszikus kronós, nagyobb testalkat, sok esetben csak kényszerből nevezte korábbi csapata a CCC pavés versenyekre. Átkerült a QS-be egyből küldték pavéra, elmagyaráztak neki mindent, két top30-as helyezés. Emlékezhetünk rá, hogy Tony Martinból is jó segítőt csináltak pavéra, akinek megvan a nagyobb testalkata, szívóssága a kronó miatt, azokkal pavén nem lesz gond. Felismerte ezt Lefevere is.

Mathieu van der Poel és Wout van Aert jövője két dologtól függ:
- mennyire tudják a csapataikat megerősíteni úgy, hogy konkuráljanak a Farkasfalkával
- esetleg melyikük igazol előbb Lefevere csapatába

Egyetértek ebben is.
Ezt úgy szokás mondani rövidebben, hogy többet ésszel, mint erővel.

Csináltam egy gyors kis kutatást, mert a mostani csatát a Boonen – Cancellara legendás ,,harchoz" hasonlítják. Három legnehezebb versenyt választottam ki az alábbi módon:
Harelbeke (2004-2014), Paris-Roubaix (2005-2014), Flandriai körverseny (2005-2014)

A prime korszaka a két klasszisnak. Ez összességében 31 versenyt jelent, ahol azt vettem alapul, hogy hányszor nyert Boonen, Cancellara vagy a csapataikból valaki:
Boonen: 12 győzelem
Cancellara: 9 győzelem
Csapattársaik: 5 győzelem

Ez így összesen 26 győzelem, ami 84%-os eredmény. Ekkora fölényben volt ez a két ember és a csapatuk. Ők is hasonló korban, 25 évesen kezdték gyűjteni a győzelmeket, de őket nem tudták megverni úgy egy hajrában a prime éveikben, ahogyan most a két fiatal csillagot. Ezért kell a csapat, mert Cancellara mellett is olyan segítők voltak, mint Arvesen, O'Grady, Michaelsen, Breschel, Ljungqvist, míg a QS sorairól inkább ne is beszéljünk.

Paris-Roubaix-t mindössze egy alkalommal tudott más nyerni rajtuk és csapataikon kívül, Flandriát is csak kétszer...

Hozok egy pletykát, lehet érdemes megvitatni:
Ralph Denk (Bora csapatfőnöke) azt találta mondani pár nappal ezelőtt, hogy nem biztos a szerződéshosszabbítás Peter Sagannal. Úgy látja, hogy nem éri meg jelen formájában a szlovák világbajnok 4 milliós bére. Sagan is nyilatkozott, azt mondta, hogy ő lesz az első, aki csapatot keres, ha Denk ezt komolyan gondolja.

És akkor most jöjjön az igazi finomság: Denk vs. Lefevere, ami úgy kezdődött, hogy a Quick Step jövője jelenleg bizonytalan (legalább az volt, elvileg a következő héten jelentik be a szponzorokat). Lefevere ugyanis azt mondta, hogy Denk ajánlatott tett Evenepoel leigazolására, csak Denk nem tudta, hogy ő azon három QS-versenyző közé tartozik, akinek függetlenül a csapat jövőjétől, szerződése van jövőre. Denk erre annyira ideges lett, hogy azt mondta Lefeveréknek, ha kell, akkor az egész istenverte csapatot felvárásolják, ne szórakozzanak velük. Denk azt állította, hogy ez hazugság, igaz, hogy megvenné Remcót, de a csapatot nem.

A helyzet az, hogy Lefevere olyan ember, aki nem felejt. A csavar a sztoriban, hogy elvileg felmerült, Sagan nem hosszabbítja meg a szerződést a Boránál (Denknek úgysem kell), így jóval kisebb összegért kiköthet a közben elvileg anyagilag megerősődő Quick Stepnél a szlovák klasszis, ha Denk sokáig szórakozik (így vágna vissza neki Lefevere). El sem tudom képzelni, mennyire kellemetlen lesz az a mezőnynek, ha Sagant feltámasztaná régi formájába Lefevere, betennék a Farkasfalkába. Hasonló volt Gilbert kapcsán, aki úgy ment oda a BMC-től a QS-be, hogy három éve nem nyert releváns egynapost, majd a Farkasfalkában két év alatt hármat is (Flandria, Roubaix és Amstel).

Idézetet írta: Pozzato Dátum április 05, 2021, 18:29:22
Hozok egy pletykát, lehet érdemes megvitatni:
Ralph Denk (Bora csapatfőnöke) azt találta mondani pár nappal ezelőtt, hogy nem biztos a szerződéshosszabbítás Peter Sagannal. Úgy látja, hogy nem éri meg jelen formájában a szlovák világbajnok 4 milliós bére. Sagan is nyilatkozott, azt mondta, hogy ő lesz az első, aki csapatot keres, ha Denk ezt komolyan gondolja.

És akkor most jöjjön az igazi finomság: Denk vs. Lefevere, ami úgy kezdődött, hogy a Quick Step jövője jelenleg bizonytalan (legalább az volt, elvileg a következő héten jelentik be a szponzorokat). Lefevere ugyanis azt mondta, hogy Denk ajánlatott tett Evenepoel leigazolására, csak Denk nem tudta, hogy ő azon három QS-versenyző közé tartozik, akinek függetlenül a csapat jövőjétől, szerződése van jövőre. Denk erre annyira ideges lett, hogy azt mondta Lefeveréknek, ha kell, akkor az egész istenverte csapatot felvárásolják, ne szórakozzanak velük. Denk azt állította, hogy ez hazugság, igaz, hogy megvenné Remcót, de a csapatot nem.

A helyzet az, hogy Lefevere olyan ember, aki nem felejt. A csavar a sztoriban, hogy elvileg felmerült, Sagan nem hosszabbítja meg a szerződést a Boránál (Denknek úgysem kell), így jóval kisebb összegért kiköthet a közben elvileg anyagilag megerősődő Quick Stepnél a szlovák klasszis, ha Denk sokáig szórakozik (így vágna vissza neki Lefevere). El sem tudom képzelni, mennyire kellemetlen lesz az a mezőnynek, ha Sagant feltámasztaná régi formájába Lefevere, betennék a Farkasfalkába. Hasonló volt Gilbert kapcsán, aki úgy ment oda a BMC-től a QS-be, hogy három éve nem nyert releváns egynapost, majd a Farkasfalkában két év alatt hármat is (Flandria, Roubaix és Amstel).

Pletyka szinten ment eddig, de most már a Cyclingnews is lehozta:
https://www.cyclingnews.com/news/peter-sagan-linked-with-move-to-deceuninck-quickstep-for-2022/

Evenepoel közben hosszabbított (2026-ig), Almeida nagyon úgy tűnik, hogy távozhat (az UAE óriási összegű szerződést ígért neki), alakítják majd a keretet a QS-nél, az biztos. Elvileg Lefevere szeretne egy Ineos-féle pénzügyi szintet, amihez jól jönne Sagan érkezése (még több szponzor).