Kerékpár fogadások

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Nagyon sokat dicsérem/dicsérjük a Quick Step csapatát, de előfordul, mikor hibáznak (eléggé nagyot). Így volt ez a szerdai Scheldeprijs egynaposon, ahol hajrá előtt ott volt elől a Lerberghe - Morkov - Cavendish - Bennett vonat, ami papíron verhetetlen.
https://www.youtube.com/watch?v=8BkzqdwWkH4

A gond az, hogy ez a sor nem így nézett ki, hanem Cavendishnek próbálták volna felvezetni a hajrát, hogy meglegyen az első sikere. Nagyon szeretnék, hogy végre nyerjen, visszakapja az önbizalmát, de ez pofátlansággal a többiekkel szemben. Morkov meg is volt zavarodva, mert nem ehhez a felvezetéshez szokott (hogy 1 km-rel a vége előtt második felvezető). Bennett sem érezte az ütemet, Cavendish még annyira sem. Megérdemelte Philipsen, okosak voltak, meglátták, hogy valami nem stimmel a QS-nél.

Valami hasonlót akartak, mint 2014-ben Petacchival, mikor a Ceramin az öreg behúzta az utolsó győzelmét (és egyben elsőt QS-versenyzőként), de akkor rá volt kihegyezve a verseny. Ha ezt tényleg ennyire Cavendish köré akarták építeni, akkor viszont felesleges volt elvinni az ír szupersztárt...

@Pozzato
Következő tippverseny mikorra várható? Gondolom nem a török, mert ott nem túl veretes a mezőny.

Idézetet írta: curpy82 Dátum április 08, 2021, 21:48:17
@Pozzato
Következő tippverseny mikorra várható? Gondolom nem a török, mert ott nem túl veretes a mezőny.
Liege-Bastogne-Liege amit mondanék következőnek, aztán Giro.

Fabio Jakobsen visszatér a holnap induló török körversenyen. Ezt már egy ideje lehetett tudni, de most már hivatalos. Egy ekkora bukás után, ahol először az életéért küzdöttek, hogy meg ne fulladjon a saját vérében, majd utána a felépülés, ahol szinte mindent újból kellett tanulni: "Voltak repedések a koponyámban, erős agyrázkódást kaptam, eltört az orrom és a szájpadlásom. Csak ott nyolcvan öltéssel varrtak össze. Tíz fogam kiesett. A felső és az alsó állkapcsom súlyosan roncsolódott. Vágások voltak az arcomon, beszakadt a dobhártyám, eltörött hüvelykujjam, sérült a vállam és a tüdőm. Ráadásként a hangszalagokat irányító idegek is megsérültek. Mikor elhagytam a korházat Lengyelországban, még nem tudtam beszélni."

Az életünk egy pillanat alatt megváltozhat, Jakobsen tavaly sorra nyerte a szakaszokat, most pedig a semmiből kell újra felépítenie magát. A '90-es években Laurent Jalabert élete például teljesen megváltozott az ominózus bukása után. Jakobsen visszatérhet, még mindig csak 24 éves, előtte az élet. Ennek fényében nézzétek meg az interjút - ha érdekel -, rendkívül összeszedett volt, értelmesen beszélt. Sok sikert Jakobsen!
https://www.youtube.com/watch?v=0aDOxiKDHN0

Le a kalappal a bátrosága előtt! :ok: Nem mindenki szállna vissza a nyeregbe egy ilyen esés és következményei után. (bár tudom nekik a bicózás az életük)

Baszkoknál nem vicceltek, egy-két részen olyan szurkolás volt, mint a boldog békeidőkben, örjöngtek Euskaltel felszerelésben, nagy baszk zászlókat lengetve, ez olyan 200-300 méterig tartott (mindenki maszkban és némelyik ember úgy tűnt, mint aki el akarja rabolni a bringásokat  ;D).

Az öreg, mint fénykorában, bebújt a résekbe, felvezetés nélkül. Lefevere mindenkit feltámaszt.
https://www.youtube.com/watch?v=XRDbuG-gk18

Cavendish mai sprintet is behúzta, ez már sima volt, Hodeg nagyot dolgozott neki. Aniolkowski mindenáron ki akarta lökni a QS-versenyzőit, de Hodeg jól védte a Cavet. Greipel bántóan lassú volt, hiába kapott tökéletes felvezetést, még a dobogó sem jött össze neki.

Sagannak akkor is a Quick Stepbe kell mennie, ha ott kevesebb fizetést adnának neki.
Újra győztes versenyzőt csinálnának belőle is.

Az is örömteli, hogy Fabio Jakobsen kezd bátorodni és ma először a mezőny elején ért be.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum április 13, 2021, 15:40:36
Sagannak akkor is a Quick Stepbe kell mennie, ha ott kevesebb fizetést adnának neki.
Újra győztes versenyzőt csinálnának belőle is.
Jelenleg három versenyzőnek van szerződése jövőre a belga csapattal (Evenepoel, Vansevenant és Lampaert), szóval a QS-nél bármi megtörténhet nyáron. A tőkeerős szponzorok elvileg megvannak (most már), Lombardi (Sagan ügynöke) pedig annyit mondott sokat sejtetően, hogy a Specialized fontos szerepet játszik majd Sagan döntésében (évek óta szponzorálják a szlovák világbajnokot). Amikor a Borához ment, akkor is nagy szerepet játszott az ügyletben az amerikai cég, most a Quick Step kapcsán történhet ugyanez (őket is támogatja a Specialized, bringabeszállító stb.). 

Általában 25-30 fős kerettel dolgozik Lefevere, ránézésre az idei évről, olyan 18-22 embernek bérelt helye van. Steimle, Knox, Hodeg, Garrison, Cattaneo, Archbold és Almeida nem biztos, hogy hosszabbít (utóbbi szerintem tuti nem, mert "biztosra" veszik, hogy az UAE csapatába igazol). Sagan esetében fontos megemlíteni, hogy a tesó és Oss is jönne valószínűleg.

#1316 április 14, 2021, 14:34:31, Pozzato
Cavendish 3/3, illetve egy hatalmas bukás. Mentők, két versenyzőt azt hiszem kórházba vittek, reméljük semmi súlyos, de eléggé rosszul nézett ki a helyzet.  :(

Cavendish interjú: nem Cycling Managerben vagyunk, hogy rögtön megkapjam a régi értékeimet (2013-ban, mikor sorra nyerte a sprinteket, emlékeim szerint, akkoriban ilyen 81-82 környéke volt az SP-je a PCM-ben).  ;D

Továbbá még azt is mondta Cav, hogy akár ingyen is versenyzett volna a csapatnál, sajnálja, hogy eligazolt. Amúgy a QS-nél akadnak női alkalmazottak is, mint például Stephanie Clerckx:

Vincenzo Nibali bukott, eltört a csuklója, saját tapasztalatból, nekem ez egy 3-4 hét volt (mondjuk én mellette kosaraztam a másik kezemmel  ;D), szóval sajnos necces lesz az a májusi Giro.  :(

Hivatalos: A Vini Zabù csapata Matteo De Bonis nemrég nyilvánosságra került doppingügye miatt nem indulhat az idei Girón.
Felkészül az Androni? Vagy esetleg az Arkea és Quintana?

Idézetet írta: Latzka Dátum április 15, 2021, 10:08:36
Hivatalos: A Vini Zabù csapata Matteo De Bonis nemrég nyilvánosságra került doppingügye miatt nem indulhat az idei Girón.
Felkészül az Androni? Vagy esetleg az Arkea és Quintana?
Nairo Quintana és Warren Barguil a Tour de France-on indul, valószínűleg az Androni kapja a szabadkártyát, régi Giro-csapat, igaz, mostanság megromlott a viszony Vegni (Giro szervező) és Savio között (Androni vezető). Miután kiderült, hogy a Vini Zabú lesz a meghívott, Savio többször is kritizálta Vegnit, hogy olyan csapatoknak ad lehetőséget, akik nem érdemlik meg (doppingoltak stb.), szégyennek nevezte az egész folyamatot.