Július 27, 2021, 17:45:03 pm CEST

Szerző Téma: Kerékpár  (Megtekintve 101557 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető SPF Előzetes

Re:Kerékpár
« Válasz #1335 Dátum: Május 05, 2021, 08:38:00 am CEST »
Két magyar versenyzővel rajtol az idei Giro d'Italia!

Sok-sok tippel és egy podcasttel készültünk az olasz körversenyre! Olvasd tovább


Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1336 Dátum: Május 19, 2021, 13:03:27 pm CEST »
Olyan pletykák mennek már az átigazolási piacon, hogy csak kapkodja a fejét az ember.  ;D

Nagyon sok infót már kész tényként kezelnek, engem ami megdöbbentett, hogy elsősorban Lefevere mozgolódott, aki nem igazán szokott ennyire korán. Az eddigi információkon túl, most már azt is biztosra veszik, hogy Gaviria távozik az UAE-től (Arkeát emlegetnek), illetve Kristoff is (Israel). Gyakorlatilag egy sprinterkeringő következik idén nyáron.

Vincenzo Nibali helyzete is érdekes. A Cápa már bőven túl van pályafutása csúcsán, nem hosszabbított a Trekkel, mivel a csapat Cicconéra koncentrál, idei Girón is már ő a vezér (ezt sokáig nem mondták ki, majd jött a Cápa nyilatkozata). Nilbai kapcsán felmerült az Astana és az Ineos, majd jött egy újabb lehetséges jelölt: Quick Step.

A belga és olasz oldalakon terjed egy olyan felvetés (tény?  ::)), miszerint Lefevere azért volt ennyire benne a szponzorok keresésébe (közben hosszabbítoss is a QS-sel, viszont a Deceunick kiszáll), mert koncepciót akar váltani. Írtam erről én is korábban, de így, hogy akad megerősítés, egyre inkább valószínűnek tartom. Annyira odáig van Evenepoel tehetségétől, hogy elkezdett az összetett esélyesek irányába nyitni, cél az, hogy a belgából GT-győztest faragjon. Itt jön a képbe Vincenzo Nibali, ugyanis mentorként érkezne a csapathoz.

Eddig Lefevere a következő versenyzőkkel hosszabbított: Alaphilippe, Asgreen, Lampaert, Evenepoel, Morkov és Vansevenant. Ehhez jönne még Sagan-tesók és Oss. Nibalival együtt 10 főnél tartanak, mondjuk a Cápa esetében hozni kell a tesót is (11 fő). Valószínűsítem, hogy Masnada, Ballerini, Declercq, Serry, Van Lerberghe, Cavagna, Keisse, Sénéchal és Jakobsen maradna, ha tud pénzt szerezni, akkor Cavendish is. A maradék 8-10 helyre pedig én simán belelátok ilyen érkezőket is, mint: Dario Cataldo (Quick Step versenyző volt, Nibali haverja), Wout Poels (Quick Step versenyző volt), David de la Cruz (egykori Quick Step versenyző) és Ben Hermans.

Ha Sagan mégsem érkezne, akkor látok egy másik megoldást: Giacomo Nizzolo. Az olasz szerződése le fog járni, jövőre 33 éves, sebessége megvan, de a csapata nem olyan erős, helyezkedéssel még mindig van gondjai. Lefevere imádja az ilyen típusú bringásokat, akiből a végén ki tudja hozni a maximumot, Nizzolónál pedig motivációból nem lenne hiány. Eddig mindössze 3 World Tour szakaszt nyert... Sosem nyert GT-n etapon, ráadásul a szerződése is le fog járni.

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1337 Dátum: Május 29, 2021, 12:18:51 pm CEST »
Már zajlik a Tour de France felkészülés, Ineos a Teidén készül, eléggé komoly csapattal. Készült egy "kulisszák mögött" videó, szerintem egész jó, érdekes volt. Olyan 11-12 éve voltam Tenerifén, nem volt egyszerű feljutni a Teidére még kocsival sem, szűk kanyarok, meredek, rendkívül meleg van. Az biztos, hogy edzőtábor szempontjából ideális. Sok csapat csinál ilyen verseny vagy edzés közbeni videókat (hasonlókat, mint a Movistar sorozata a Netflixen, csak nem annyira mélyek). Hoztam párat belőle, hátha érdekel valakit:


A Quick Stepnél a Wolfpack Insider néven fut a versenyek "összefoglalói":


Az Astana csinált még tavaly év végén egy 30 perces videót:


A Jumbo-Visma a tavalyi Vueltáról csinált egy három részes sorozatot:


A DSM/Sunweb a tavalyi Giróról csinált hasonlóan hosszú videót:


És a végére maradt az EF csatornája, ami régebben nagyon jó volt, idén nem tudom mi történt velük, de nem ártana, ha visszatérnének...
https://www.youtube.com/channel/UCc1lFRTifsxsW3-QzFN-Eaw

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető curpy82

Re:Kerékpár
« Válasz #1338 Dátum: Május 29, 2021, 12:37:43 pm CEST »
Ha ti lennétek az Ineos csékája, kit kérnétek hegyi segítőnek? A van Baarle, Kwiatkovski párost vagy a Castroviejo, Martinez párost? Fikció, de én előbbit választanám.

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1339 Dátum: Május 29, 2021, 12:57:47 pm CEST »
Ha ti lennétek az Ineos csékája, kit kérnétek hegyi segítőnek? A van Baarle, Kwiatkovski párost vagy a Castroviejo, Martinez párost? Fikció, de én előbbit választanám.

Nehéz kérdés, de ha prime formában vannak mind a négyen, akkor előbbit én is. A Tour de France-on meglátjuk majd milyen az Ineos ottani személyzete, eléggé erős csapattal mennek: Thomas, Geoghegan Hart, Carapaz, Porte, Kwiatkowski, Dennis, Rowe és De Plus/Castroviejo. Beteg.  ;D

Jumbo-Visma sem finomkodik: Roglic, van Aert, Kruijswijk, Kuss, Martin, Vingegaard, Gesink és Teunissen. Az UAE sem viccel, bár Pogacarnak nem igazán kell csapat, de ha mégis, akkor Majka, Formolo, McNulty, Hirschi, Polanc és de la Cruz jó alap. A Movistar elviszi a Valverde - Mas - M.A. López hármast, szóval lesznek itt csaták a jó helyekért az emelkedőkön.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Latzka

Re:Kerékpár
« Válasz #1340 Dátum: Május 29, 2021, 14:46:32 pm CEST »
Ha ti lennétek az Ineos csékája, kit kérnétek hegyi segítőnek? A van Baarle, Kwiatkovski párost vagy a Castroviejo, Martinez párost? Fikció, de én előbbit választanám.

Most éppen az utóbbit választanám :)

szóval lesznek itt csaták a jó helyekért az emelkedőkön.

Úgy legyen, mert úgy érzem a TdF-ra a leginkább jellemző a 'több, nap mint kolbász' elv ;D

Nem elérhető SPF Előzetes

Re:Kerékpár
« Válasz #1341 Dátum: Május 29, 2021, 16:35:54 pm CEST »
Már a Tour de France-ra hangolódunk!

Lehet nem fog ülni a tipp, de ilyen szorzón nem lehet kihagyni! Olvasd tovább


Sportfogadas.org

Exkluzív!
« Válasz #1341 Dátum: Május 29, 2021, 16:35:54 pm CEST »

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1342 Dátum: Május 31, 2021, 20:10:37 pm CEST »
Én azt is belelátom, hogy Brailsfordék tisztában vannak vele teljesen, hogy Froome milyen állapotban van, ezért engedik el őt. Azért az Ineosnál olyan személyzet dolgozik, akik tökéletesen tudják, mennyire terhelhető egy versenyző, mennyi van még benne, nem igazán szoktak hibázni.

Amikor megtörtént Froome bukása, akkor jósolgattunk, de mindenkinél azt éreztem, hogy nem sok jóra számítanak Froome kapcsán, elsősorban Beloki-eset miatt. Így is történt, sajnos Froome nincsen olyan állapotban, hogy GT-n jól szerepeljen, eddig is látszott, de a Dauphiné második szakaszán is megmutatkozott. Kisebb emelkedő, egyből le is szakadt. Az Israel elköltött egy halom pénzt rá, valószínűleg fogják a fejüket és év végén elengedik őt. Óriási csoda lenne, ha innen valami komolyabb eredményt szállítana.

Sagan és a Quick Step transzfer úgy tűnik kútba esik, egyre kevesebb az érdeklődő a szlovákra, mert óriási összeget kér, de ekkor jött a hír:
Állítólag a Direct Energie (Pro Tour...) lehet a célállomás Sagan számára (Twitter és pár fórum hozta le). A francia csapat terjeszkedni akar, többi World Tour csapat nem akar ilyen áron a Sagan-csapatba invesztálni, nem éri meg senkinek, plusz túl sok versenyző érkezne (Bodnar, Oss stb.).

Nem elérhető csabax

Re:Kerékpár
« Válasz #1343 Dátum: Május 31, 2021, 20:37:24 pm CEST »
@Pozzato

Azt tervezem, hogy a TdF-n fogadok arra, hogy David Gaudu szakaszt fog nyerni.
Szerinted van-e értelme az ilyesminek?

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1344 Dátum: Május 31, 2021, 20:46:57 pm CEST »
@Pozzato

Azt tervezem, hogy a TdF-n fogadok arra, hogy David Gaudu szakaszt fog nyerni.
Szerinted van-e értelme az ilyesminek?

Nem tudom, mekkora szorzó lesz rá, de ha 3.00 vagy 4.00 felett, akkor simán. A csapat elsősorban Démare sprintjeire épít. Nekem az a meglátásom, hogy Sagan Girója miatt megpróbálják a zöld trikót is elhozni. Gaudu így szabadon "garázdálkodhat", tavalyi Vueltán is jött ebből két győzelem, bőven látok benne ráció @csabax , kérdés mindössze, mekkora szorzót adnak rá? A gond abból lehet, hogy Gaudu lehet a top10 környékén lesz, mert nem biztos, hogy elengedik majd a szökéseknél, de lesznek dombosabb szakaszok is (amolyan LBL), ami szintén feküdhet neki.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető csabax

Re:Kerékpár
« Válasz #1345 Dátum: Június 01, 2021, 12:28:59 pm CEST »
A Tour de France kapcsán említettem már a David Gaudu szakaszgyőzelmes tippet. Ám lesz egy másik fogadásom is, amelyet elfelejtettem megemlíteni, de szerencsére te eszembe juttattad.
Arnaud Démare az illető. Jó formában van a csávó, és írod, hogy elsősorban Démare sprintjeire épít majd a Groupama-FDJ. Sok sprintbefutós szakasz lesz, ha jól számoltam, akkor legalább 7, s azt vélem, hogy egy jó formában levő Arnaud Démare legalább egyet meg fog nyerni a hazai környezetben.

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1346 Dátum: Június 01, 2021, 12:56:18 pm CEST »
Az elképezelés jó, de lehet a bukik beleszólnak majd, aztán adnak rá egy 2.10 körüli szorzót. Én azt mondom, hogy 3.00 alatt egyáltalán nincsen benne érték, mármint, hogy egy szakaszt nyer, el is mondom miért:
- Caleb Ewan: gyorsabb, mint Démare, első 3-4 sprintből egyet biztosan el fog vinni, nagyon erős vonattal megy megint a Lotto
- Sam Bennett: kirakatban ott van Alaphilippe, de mindent az ír sprinterre hegyeztek ki, nem kell ecsetelni a Morkov-féle sor erősségét, jelenleg a világ legjobb sprintere Bennett
- Pascal Ackermann: elvileg a Boránál nem Sagan lesz az első számú sprinter, hanem a német, nem annyira gyors, mint tavaly év végén, de kellemetlenkedő sprinter, akinek akár még Sagan is segíthet felvezetni a hajrát, plusz ott van a kétfejű taktika, amivel bármelyik csapatot megrajzolhatják
- Cees Bol: bizonyította, hogy ellenszélben az egyik legjobb hajrás, lesz ilyenből is egy-két befutó
- Mathieu van der Poel, Jasper Philipsen vagy Tim Merlier: nekik a legfontosabb, hogy az Alpecinnel romboljanak, minél kisebb legyen a mezőny a hajrára, ahol vagy a holland, vagy a két belga sprintelhet. Mind a hárman jó formában vannak, Philipsen olyan, mint egy zsebrakéta, Merlier bírja az emelkedőket, van der Poel pedig zseni
- Wout van Aert: ha nem kell épp Roglicnak segítenie, lazán leveri még a legjobb sprintereket is egy hajrában

Matthews és Nizzolo még nincs is a listán, ez kemény mezőny. Démare előnye itt pont nem érvényesül (tud emelkedőre menni), mert rajta kívül még 2-3 versenyző is tudja ezeket, akik minimum egy szinten vannak vele sebességben, ha nem gyorsabbak nála. Hiába lesz 7-8 franciának is fekvő szakasz, még lehet ez is kevés lesz.

Az én logikám a következő:
- ha Démare szorzója 3.00 (de inkább 4.00) alatt van szakaszgyőzelem szempontjából, akkor az ilyen mezőnyben felejtős. Azt is megkockáztatom, hogy ilyen 1.80 környékén érdemesebb inkább ellene menni
- ha Démare szorzója kedvező a zöld trikó szempontjából, rá kell rakni a házat is, mondom is miért

Mathieu van der Poel az olimpiára készül, többször elmondta, nem fogja befejezni a versenyt, ahogyan Caleb Ewan sem. Az ausztrál a triplára gyúr, amiből az első szakaszgyőzelem meg is van (Giro). Nem fér bele, hogy a Tour - Vuelta kombó esetén, 10-12-nél több szakaszt töltsön a francia körversenyen. Wout van Aert egyszerűen nem mehet rá a zöld trikóra, mert védenie kell Roglát. Nizzolo egy ilyen Giro után szintén nem fog a franciáknál végig nyélen menni, ahogyan Sagan sem. A Girót letolta a szlovák, kizártnak tartom, hogy reális esélye legyen egy Tour de France zöld trikóra. Ackermann szintén nem ez a szint, ahogyan Cees Bol, Nacer Bouhanni és Jasper Philipsen sem.

Maradtak négyen: Sam Bennett, Michael Matthews, Tim Merlier és Arnaud Démare.
Merlier hiába fejlődött sokat, túl sokat versenyzett idén, plusz ott van MVDP és Philipsen is a csapatban, nem fog rámenni a trikóra. Matthews lassabb, mint Démare, valószínűleg a sima hajrákban is pontot fog veszíteni a franciával szemben, emelkedőket hasonlóan jól bírják. Maradt Sam Bennett. Nála jobban bírja a dombokat Démare, viszont tavaly óriásit küzdött az ír bringás a zöld trikóért. Ha Démare szorzója 4.00-5.00 felett lesz, akkor a cashout miatt mindenképp pakolni kell, de könnyedén benne van, hogy simán megnyeri a trikót, mindezt úgy, hogy szakaszt nem is kell nyernie hozzá.

Démare tavaly nagyot ment a Girón, csapata megint erős lesz, de idén igazán komoly hajrában egyszer vett részt, ott második lett Bennett mögött. Az öt szakaszgyőzelme olyan etapokról született, ahol vagy nem volt mérvadó ellenfél, vagy az a versenyző felkészülésnek használta a versenyt, kilométert gyűjtött.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető Latzka

Re:Kerékpár
« Válasz #1347 Dátum: Június 01, 2021, 14:21:32 pm CEST »
Jó kis sprinter beharangozót írtál a Tourra, váróssá tetted ezen részét is, pedig én úgy vagyok vele, hogy legyen inkább minél több hegyi szakasz :)

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1348 Dátum: Június 04, 2021, 13:40:16 pm CEST »
Érdemes nézni ma és holnap a Dauphiné szakaszait. Két hegyi etap, fogadás szempontjából én az elsőt kihagyom, lehet az esélyesek holnapra tartogatják magukat (én biztosan  ;D).

Az Ineos eddig bitang, elvileg a Tourra a Thomas - Carapaz - Geoghegan Hart - Porte négyessel mennek, segítők meg Kwiatkowskiék lesznek. A formákat nézve, számomra egyértelmű, hogy Thomas utolsó GT-győzelmét készítik elő. Geoghegan Hart kapcsán még nem érzem azt, amit tavaly a Giro utolsó hetében, hogy mindenkit megütne a hegyen. Carapaz miatt vagyok bizonytalan, elvileg megy a Vueltára, ott lesz Yates és Bernal mellett a csapatban (ki fog ott nyerni?  ;D majd pénzfeldobás dönt, mint a '89-es Dakar-ralin, mikor Todt nem tudott dönteni, melyik versenyzője nyerje a versenyt, Vatanen vagy Ickx), kétséges, mennyire lesz formában a francia körön.

Borára és a Movistarra kíváncsi leszek a Dauphinén, van 3-3 emberük, akik tudnak menni a hegyekben, lehetne ebből egy jó kis csata az Ineosszal. Jumbo-Visma szintén érdekes lehet majd, illetve felhívnám a figyelmet egy fiatal, de szerintem eléggé tehetséges versenyzőre, akit érdemes lesz követni (és olykor fogadni rá):
- Ilan Van Wilder: a 21 éves belga bringás kronókon kíváló, ott van most már rendre a top10-be, dombokon eddig is jó volt, de az utóbbi időben a nagyobb emelkedőket is egyre jobban bírja a felnőttek között. Volt harmadik Tour de l'Aveniren összetettben. Idén volt top20-ban World Tour többnaposon is, még hosszú út áll előtte. A DSM már tavaly elvitte őt a Vueltára (igaz, első nap után fel kellett adnia a versenyt sérülés miatt), de elmondta egy belga lapnak adott interjúban, hogy a következő év (2021) lehet számára az áttörés éve. Eddig jó úton halad, elvileg az akkori sérülése is már a múlté.


Átigazolások:
Elia Viviani
: elvileg a Gazzettában megjelent, hogy az Eolo Kométában köthet ki Viviani!
Christophe Laporte: sokat fejlődött a francia, most már stabil top10-es pavés versenyeken (Roubaix, Flandria stb.), elvileg holland lapok lehozták, hogy a Jumbo-Vismába igazolhat
Sam Bennett: az eddigi pletykák semmik voltak ehhez képest, miszerint az Ineos le akarja igazolni az írek sztárját. Pénz nem számít, elvileg kap maga mellé felvezetőket is....

Nem elérhető Latzka

Re:Kerékpár
« Válasz #1349 Dátum: Június 04, 2021, 18:34:42 pm CEST »
Ma reggel fejeztem be az Inside the Movistar Team 2. évadát és ma Valverde nyeri a szakaszt :) (sajnos nem láttam)

Lopez érkezésével mintha megélénkült volna a csapat, érdekes lesz a Tour ezzel az új hármassal (Valverde, Mas, Lopez) :ok:


Sportfogadas.org

Exkluzív!
« Válasz #1349 Dátum: Június 04, 2021, 18:34:42 pm CEST »