Június 24, 2021, 07:56:33 am CEST

Szerző Téma: Kerékpár  (Megtekintve 99206 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Latzka

Re:Kerékpár
« Válasz #1365 Dátum: Június 09, 2021, 13:12:31 pm CEST »
A szlovén körre az UAE elég erős csapattal támogatja meg Pogacart, egy cseppet kiemelkednek abban a mezőnyben :)

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1366 Dátum: Június 09, 2021, 18:25:37 pm CEST »
A szlovén körre az UAE elég erős csapattal támogatja meg Pogacart, egy cseppet kiemelkednek abban a mezőnyben :)

Olyan, mintha a TdF-re mennének.  ;D  Jövőre, ha nem lesz ilyen járványügyi helyzet és lehet normálisabban utazni, akkor nem lesz rossz összehozni a fórumtagokkal egy szlovén szakasz megtekintését élőben (Pogacar, talán Roglic...). Mondjuk előbb egy 2022-es Giro budapesti rajtot lenne jó megszervezni (ha megvalósul, de erre egyre több az esély).

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető csabax

Re:Kerékpár
« Válasz #1367 Dátum: Június 09, 2021, 19:43:35 pm CEST »
Mondjuk előbb egy 2022-es Giro budapesti rajtot lenne jó megszervezni (ha megvalósul, de erre egyre több az esély).
Valter Attila eléggé alaposan gondoskodott arról, hogy a Giro budapesti rajtja megvalósuljon.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető SPF Előzetes

Re:Kerékpár
« Válasz #1368 Dátum: Június 11, 2021, 23:10:52 pm CEST »
Hibázott az iroda a Svájci körversenyen?

A duplázós szorzó jól hangzik a szombati időfutamra.  Olvasd tovább


Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1369 Dátum: Június 14, 2021, 20:26:53 pm CEST »
Remco Evenepoel a Giro bukása után nem pihent, inkább megnyerte a belga körversenyt... Nem értem.  ;D Erőltetik őt, de úgyis Remco érzi, mennyit bír. Azonban nem ez a hozzászólásom fő indoka, hanem Mark Cavendish. Amikor egy személy kap egy lehetőséget, amire annyira vár, akkor azt illik neki megadni. A sport erre a legjobb példa. Cavendish megkapta az esélyt, maximálisan tudott élni vele. Lefevere azt nyilatkozta, hogy idő kell, még felépítik őt, hiszen mentálisan is mélyen van, illetve formája is gyenge. A tavasszal már látszott, hogy alakul a dolog, aztán a török körön jött az áttörés, de az a mezőny gyenge volt. A hétvégi belga körverseny utolsó szakasza volt a mérvadó, ahol bebizonyosodott: Mark Cavendish visszatért a top sprinterek közé.Morkov nagyot ment azért a végén, de kicsit hosszút kellett nyitnia Cavendishnek. Nézzük a mezőnyt, akiket legyőzött: Caleb Ewan, Pascal Ackermann, Dylan Groenewegen, Tim Merlier, Bryan Coquard, Giacomo Nizzolo és Cees Bol. A világ top 10 sprintere közül csak Sam Bennett (de ő a csapattársa), Arnaud Démare és Fernando Gaviria nem volt a mezőnyben. Még ide lehetne venni a szokásos duót (van Aert és van der Poel), de összességében ez egy Grand Tour szint volt.

Miért merült ez most fel? Azért, mert Sam Bennett megsérült egy edzés során, ezért maradt távol a belga körversenytől, gyakorlatilag a helyére ugrott be Cavendish. A másik, hogy oké, beugrott, de ott volt még Ballerini, akire a hajrákat építik, mégis Cav sprintelt. Ez már az a Cavendish volt, aki oktatta a világot 6-7 évvel ezelőtt. A sebesség visszatért, helyezkedést nehéz elfelejteni. Lefevere nehéz helyzetben van, mert szerinte Cavendish nem bírná ki a TdF-et, nincs még olyan állapotban. Azt is elmondta, hogy új szerződésről tárgyalnak vele, de egyelőre a Tour kapcsán még Bennett indulása a prioritás. Cavendish nagyon korrekt volt, elmondta, hogy beszéltek erről Lefevere-rel, de komolyan még nem merült fel a TdF, ugyamakkor egy másik Grand Tour igen (ez lenne a Vuelta, ahová 7 személy adott a QS-ből, de még nincs sprinterük). Azt mondta Lefevere, nincsen konkrét B-terv arra az esetre, ha Bennett nem tudna indulni. Én adnék egy esélyt Cavendishnek, bár szerencsétlent mindenki a Merckx-féle rekordról faggatja, elmondta Cav, hogy már ő is eléggé unja a témát... Azonban ilyen formában még közelebb jöhetne a legendához.

Nem elérhető Latzka

Re:Kerékpár
« Válasz #1370 Dátum: Június 18, 2021, 20:24:04 pm CEST »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető csabax

Re:Kerékpár
« Válasz #1371 Dátum: Június 20, 2021, 10:14:47 am CEST »

Sportfogadas.org

EB Tippjáték
« Válasz #1371 Dátum: Június 20, 2021, 10:14:47 am CEST »

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1372 Dátum: Június 20, 2021, 10:53:39 am CEST »
Az Ineos Tour de France kerete: Geraint Thomas, Richard Carapaz, Tao Geoghegan Hart, Richie Porte, Michal Kwiatkowski, Jonathan Castroviejo, Luke Rowe és Dylan van Baarle.

Azért ez eléggé erős, de egy személy kimaradt, akivel eredetileg terveztek: Rohan Dennis.

A sztori érdekes, ugyanis kiderült: Dennis már közel a megállapodáshoz a Jumbo-Vismával, ezért inkább úgy döntött az Ineos stábja, hogy nem viszi el a francia körversenyre. Elvileg csak a szignó hiányzik a papírról (mindenki alaposan meglepődött, még a csapata is), valószínűleg így jövőre összeállhat a Roglic - van Aert - Dennis - Dumoulin - Martin sor, nem lenne rossz egy csapatkronón.

Mindeközben az UAE elvileg hivatalossá teszi az eddigi pletykákat, Almeida három évre írhat alá, míg Ackermann szerződésével kapcsolatban csak a finomítások mennek (a német pótolhatja a távozó Kristoffot).

Nem elérhető Pozzato

Re:Kerékpár
« Válasz #1373 Dátum: Június 21, 2021, 18:10:29 pm CEST »
Quick Step végleges csapatot hirdetett, amelyben ott van Mark Cavendish.

Pénteken bejelentette Lefevere, hogy Sam Bennett felépült, Cavendish kimarad a csapatból, de hétfő reggel változtattak, végleges keretben már Cavendish szerepel. Sam Bennett előtt le a kalappal: tudja, hogy év végén távozik, szinte biztos csapata van jövőre (Bora), ráadásul ő pontverseny címvédője. Mindezek ellenére azt mondta, hogy nem lenne fair, ha ilyen felkészülés után, illetve nem 100%-os állapotban indulna a francia körversenyen.

Mark Cavendish óriási esélyt kapott, kiváló formában van - top3, ami a sprintereket illeti -, ez neki egy most vagy soha lehetőség. Mindenki a Merckx-féle rekordról faggatja, de az óriási, hogy ott lehet a Tour de France-on. Ha már képzeletbeli dobogóra állna egy sprintben, zseniális lenne. A szakaszgyőzelem lenne a csoda, de nem irreális. Egyre több minden játszik a kezére:
- Boránál nagy botrány volt abból, hogy Ackermann kimaradt. Denk (sportigazgató) azt mondta, hogy azért, mert nincsen formában, de szerintem ez nem igaz. UAE már készíti neki a szerződést, míg Denk próbálja mégis a csapatnál tartani Sagant, így gondolom mindent a szlovák igényeinek rendeltek alá.
- Papíron mindössze három vele egy szinten lévő sprinter van: Caleb Ewan, Arnaud Démare és Tim Merlier. Közülük kettő ott volt a Girón is, igaz, nem fejezték be a versenyt. Démare csak a TdF-re készült.

Merlier nagyobb darab, nehézkes, nála gyorsabb Cavendish. Démare és Ewan jelentheti számára a szűk keresztmetszetet, de mind a kettőt verte már meg idén (Démare elleni "győzelme" csalóka lehet, mert a francia nem ért célba azon a versenyen). Egy próbát megér a szakaszgyőzelme, ha olyan 3.00 környékén vagy felett lesz a szorzója. Engem a belga körön nagyon meggyőzött, rendkívül erős most Cav.

Sportfogadas.org

EB Tippjáték
« Válasz #1373 Dátum: Június 21, 2021, 18:10:29 pm CEST »