Bundabotrány

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


március 27, 2012, 10:11:51, Milan
EZ A NEM SEMMI!!! 

Bunda gyanús esetek!!!!!

Finnország: Különbböző források szerint számos futballistát megvesztegettek, és a mérkőzések végeredményének befolyásolására kértek a finn bajnokságban. A helyi szövetség reagálásaban annyit mondott: nem tud arról, hogy bundameccsek lettek volna, de természetesen segíti a ligát és a rendőrséget a nyomozásban.

EZ A NEM SEMMI!!!                    2006

Bundáztak a belgák!

Brüsszel -  A Lierse három futballistája bevallota, pénzt fogadott el a "kinai maffiától". Az eredményeik a kívánságuk szerint alakultak, s így manipulálták a fogadásokat.

EZ A NEM SEMMI!!!     :knuppel2:      2006.02

London - Nyolcéves eltiltást és 10 ezer font  (3,7 millió Ft) büntetést kapott Quinten Hann ausztrál snookerjátékos, mert bundázott. Pénzt fogadott el a tavalyi China Openen egy mérkőzés elvesztéséért.   


EZ A NEM SEMMI!!!    >:(     2006.02

Újabb, bundagyanúba keveredett belga labdarúgókat és edzőket bocsátott el klubjuk: az Anderlecht két játékosától, a Mouscron pedig edzőjétől vált meg a hét végén. Mindhármójukban az a közös, hogy az előző; évadban még a Lierse csapatánál voltak, ahol - mint azt csütörtökön, vizsgálóbírói kihallgatásuk során elismerték - pénzt fogadtak el egyes mérkőzések elcsalásáért.
Ami a két játékost, Laurent Delorge-ot és Marius Mitut illeti, az Anderlecht menedzsere szerint megérdemlik a szankciót, de csak kis halak ebben az egész ügyben, akik inkább áldozatok, mintsem haszonélvezők.
Ugyanígy vélekedett saját klubjának bundagyanúba keveredett, s elbocsátott játékosairól a Lierse elnöke, Leo Theyskens is (Itt 3 focistával szüntették meg a szerződést bundázás miatt).
Igazi "nagy hal" viszont a volt edző, Paul Put, aki tavaly, a Lierse gyanús meccsei idején ezt a csapatot irányította, ám idén már egy másik klubnál, az Excelsior Mouscronnál dolgozott (ez utóbbi a 14. helyen áll a 18 szereplős belga első osztályú bajnokságban) - ő beismerte, hogy még a Liersénél két meccset eladott.
Ugyanakkor azt állította, hogy neki ebből semmi anyagi haszna nem származott, a kapott pénzt (az egyik tévécsatorna szerint meccsenként 75 ezer euróról volt szó) mind szétosztotta az érintett focisták között. A pénzt állítólag egy kínai üzletember, a szökésben lévő Je Cse-jun adta, aki egyébként több focicsapatnál is megpróbált befolyáshoz jutni. ő a belgiumi fogadásokban érintett, azokból nagy pénzt húzó "kínai maffia" egyik kulcsembere.
A Lierse a hét végén elveszítette legfőbb szponzorát, amely a bundaügy miatt megszakította kapcsolatait a klubbal. Ugyanakkor a csapat számára némi elégtétellel szolgálhat, hogy a botrány közepette is győzni tudott szombati bajnoki mérkőzésén a Charleroi ellen - igaz, még így az utolsó, 18. helyen áll az első osztályú tabellán, s a meccsre az egyik legnagyobb belga fogadóügynökség nem fogadott el téteket...
(forrás: MTI)

Olvastam én is erről az esetről az újságban...hát elég szép...a fogadók kinlodnak, hogy nyerjenek egy pár eurót, mig mások 100 ezrekkel játszanak.
Azt olvastam, hogy ez a bizonyos kinai emberke befolyásolta az eredményeket belgiumban, finnországban és megprobálta a görögöknél is.
Nagyon sok csapatnak volt a tulajdonosa, köztük a belga Lierse, a Beveren, a finn Allianssi...emlékeztek még, hogy a tavaly 8-0-ás verességet szenvedett a finn csapat?... nah akkor is hatalmas nagy téttekket raktak a 8-0-ás pontos eredményre, Kinában.

EZ A NEM SEMMI!!!     >:(

PITTSBURGH - Bundagyanú miatt bizonytalan időre felfüggesztették állásából Rick Tocchetet, az NHL-ben szerplő Phoenix Coyotes másodedzőjét. Wayne Gretzky segítője illegális fogadószervezet tagja volt.


EZ A NEM SEMMI!!!    :-\

Bunda a belga fociban - folytatás
   
2006-02-05

Bunda

Belga médiaértesülések szerint az idei szezonban a belga labdarúgó-bajnokság első osztályában hét találkozó végeredményét is manipulálták.

A Panorama című televíziós műsor újságírói a belga fociban dúló korrupcióról készítettek riportot, és azt állították, hogy a tudomásukra jutott hét találkozóból hatnál a La Louviere együttese volt az érintett, amely gárda jelenleg a 16. helyen áll a belga pontvadászatban.

Az újságírók szerint például bunda volt a csapatnak a január 21-én a Gent ellen 3-0-ra elveszített, valamint az FC Bruges elleni, november 19-i mérkőzése is.

Az első esetben a meccset megvevő kínai maffia azt akarta, hogy a vereség legalább
két gól különbségő legyen. Az FC Bruges-La Louviere találkozónál pedig az volt az ázsiaiak kérése, hogy az első félidő döntetlenül végződjön, ám végül a Bruges nagy különbséggel nyerjen, és így is történt.

EZ A NEM SEMMI!!!   2006.03.     :bash:

Német válogatottat is érinthet a fogadási botrány!!!

A német állami televíziós csatorna, az ARD "Plusminus" című magazinjának információi szerint egy válogatott labdarúgó is érintett a legújabb fogadási botrányban, amellyel összefüggésben eddig négy személyt vett őrizetbe a rendőrség.    :police:


A műsor egyik munkatársa beépült a fogadási maffiába és azt állítja, szem- és fültanúja volt annak, amikor az egyik ismert és népszerű német válogatott futballista megígérte, hogy csapata elveszíti bajnokiját, majd tízezer eurót tett fel a meglepetésnek számító vereségre. Az informátor nevet egyelőre nem árult el.

"Elképzelhetetlennek tartom, hogy a nemzeti együttesből bárki ilyen botrányba keveredjen" - mondta Franz Beckenbauer, a június 9-én kezdődő németországi világbajnokság szervezőbizottságának elnöke. "A válogatott futballisták nagyon jól keresnek, nincs szükségük arra, hogy ilyen módon egészítsék ki a jövedelmüket. Maximálisan megbízom minden válogatott játékosban."

A Plusminus munkatársa arról is beszélt, hogyan manipulálják a mérkőzéseket. Az oddsok tanulmányozása után eldöntik, melyik meccsbe érdemes "belenyúlni". Miután az érintett csapatból egyeztettek azokkal a játékosokkal, vezetőkkel, akik részt vesznek az eredmény alakításában, "riasztják" a fogadókat.

Több százan vannak, akiknek annyi a dolguk, hogy különböző irodákban fogadjanak a nagy nyereményt hozó meglepetés-eredményre. Mivel sehol sem tesznek fel egyszerre száz eurónál többet a mérkőzésre és a fogadásokra szigorú beosztás szerint különböző időpontokban, mindig változó összegekkel kerül sor, gyakorlatilag lehetetlen kiszűrni a csalókat.

A csalásban résztvevő játékosok, edzők szolgálataikért mérkőzésenként 5-15 ezer euró közötti "díjazásban" részesülnek. A németországi fogadási csalásokat a frankfurti rendőrség feltételezése szerint egy malajziai származású 45 éves kínai állampolgár irányította, akinek lakásában szerdai őrizetbe vételekor 50 ezer euró készpénzt és 150 ezer euró értékben kaszinókban használt zsetonokat találtak.

A férfi ellen eredetileg csalás és okirat-hamisítás vádjával indult nyomozás, de kapcsolatainak vizsgálata során kiderült, hogy szinte naponta érintkezett a kínai és vietnami fogadási maffia irányítóival. A Plusminus informátora szerint a tavalyi botrány során lebukott horvát Sapina-testvérek, illetve Robert Hoyzer játékvezető "csak kicsi pontok a hálózatban".

"A belgiumi botrányról is pontosan tudunk mindent, a szálakat mozgatók között olyan közismert, népszerű emberek is találhatók, akikről senki sem gondolná, hogy benne vannak a buliban. A Sturm Graz-Austria Wien mérkőzést is megpróbálták manipulálni, de a megkeresett játékosok még fejenként 60 ezer euróért sem mentek bele a buliba" - mondta az informátor, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra.

(MTI)

EZ A NEM SEMMI!!!   2006.03.   >:(

Újabb fogadási botrány a német futballban!!!

A Bild Zeitung információi szerint a frankfurti ügyészség csalás vádjával vizsgálatot rendelt el öt Bundesliga II-es és több alacsonyabb osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban.

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján feltételezhető, hogy a mérkőzések végeredményét fogadások manipulálására szervezett bandák határozták meg.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) megerősítette, hogy zajlanak a vizsgálatok, de a nyomozás lezárásáig nem ad ki több információt.

Tavaly Robert Hoyzer játékvezetőről bizonyosodott be, hogy a horvát fogadási maffia megbízásából manipulálta az általa vezetett, másod- és harmadosztályú, illetve német kupa-mérkőzések végeredményét. A botrányban rajta kívül játékosok is érintettek voltak.

(MTI)

EZ A NEM SEMMI!!!  2006.03.  :tickedoff:

Amerikaifutballra vált át Robert Hoyzer, a tavalyi német labdarúgó bundabotrány főszereplője.

A 26 éves exbíró, aki a másodrendű vádlott Dominik Markssal együtt összesen 23 első és másodosztályú Bundesliga-mérkőzést csalt el pénzért, a Berlin Adler együttesével készül az áprilisi idényrajtra.

"A labdarúgásban már nincs jövőm, ezért döntöttem az amerikaifutball mellett. Amatőrként viszont továbbra is focizok a fővárosi egyházi bajnokságban, elvégre senki nem tilthat el attól, hogy sportoljak" - jelentette ki a volt sípmester, aki két év öt hónap letöltendő börtönbüntetést kapott novemberben, ám ügyvédje megfellebbezte az ítéletet.

Az Adler edzője elégedetten nyilatkozott a rovott múltú szerzeményről: "Ötven méterről is betalál a rudak közé, erre pedig nem sokan képesek."

Hoyzert a Német Labdarúgó Szövetség örökre eltiltotta a játékvezetéstől. A kétmillió eurós kárt okozó, a szálakat a háttérből irányító horvát Ante Sapina 2 év 11 hónap letöltendő, testvérei, Milan és Filip 16, illetve 12 hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

(MTI)

EZ A NEM SEMMI!!!  2006.03.   :noway:

BL-meccseket is manipulálhattak Hoyzerék!!!

Elképzelhető, hogy a német labdarúgó bíróbotrányban érintett horvát fogadási maffia Bajnokok Ligája- és UEFA-kupa-mérkőzéseket is manipulált - erre utaló vallomást tett Robert Hoyzer játékvezető, akit német bajnokik eredményeinek befolyásolásával vádolnak.

A 26 éves exjátékvezető a berlini bíróságon azt mondta, hogy a szintén vádlott horvát Sapina testvérek autójában többször látott olyan papírokat, melyeken európai kupatalálkozók bírói és ellenőrei szerepeltek, lakcímükkel és telefonszámukkal.

"Amikor Sapináékat erről kérdeztem, akkor azt válaszolták, hogy rengeteg jó barátjuk van" - mondta Hoyzer. "Ami meglepett, hogy Sapináék a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében és elődöntőjében is már egy héttel korábban tudták, melyik meccset ki fogja vezetni, pedig ezt mindig csak az adott találkozó előtt 24 órával hozták nyilvánosságra."

Hoyzer konkrétan csak egy mérkőzést említett: a 2004. december 1-jén rendezett
Panioniosz-Dinamo Tbiliszi UEFA-kupa-meccset a hazaiak 0-1-es félidő után 5-2-re nyerték. A német bíró szerint a Sapina-testvérek többször beszéltek a találkozóról, de később úgy döntöttek, hogy "nem elég jó buli", ezért "nem nyúltak bele".

Sapináék azt állították, hogy Hoyzer azokra a mérkőzésekre is fogadott, melyeknek az eredményét később manipulálta, de a játékvezető ezt tagadta.

Sapináék ügyvédje egy magnófelvételt mutatott be, melyen Hoyzer másfél órával az általa vezetett harmadosztályú bajnoki előtt egy barátjával beszélt telefonon és arra kérte ismerősét, hogy az interneten keresztül fogadjon a találkozó végeredményére.

A fogadási botrány másik játékvezető vádlottja, Dominik Marks eddig folyamatosan tagadta bűnösségét. Marks ügyvédje a csütörtöki tárgyaláson bejelentette, hogy védence kedden írásos nyilatkozatot juttat el a bírósághoz, s ha beidézik, személyesen is elmegy a tárgyalásra, de egyetlen kérdésre sem fog válaszolni.

(MTI)

Bundabotrány Finnországban is


2006. március 18.   


A finn labdarúgó élvonal AC Allianssi nevû csapatának korábbi ügyvezetõ igazgatója, a belga Olivier Suray hazája hírügynökségei szerint bevallotta, hogy a legutóbbi szezonban csapata szándékosan veszített el 8-0 arányban egy mérkõzést az FC Haka otthonában.
Surayt a belgiumi bundabotrányok tárgyalássorozatában hallgatták ki. Csütörtökön a belga hatóságok közel 20 házkutatást tartottak, több embert pedig kihallgattak a bundaügyekkel kapcsolatban. A nyomozóbizottság nemzetközi körözést adott ki a finn klub korábbi tulajdonosa, a kínai Zheyun Ye, valamint menedzsere, Pietro Allatta ellen. A kínai fogadómaffia közvetítõjének számító Ye a vizsgálatok kulcsfigurája. A hatóságok szerint jelenleg Kínában tartózkodik, a társának vélt Allatta pedig Mauritiusra szökött. Az ügy vizsgálói azt remélik, hogy a nemzetközi körözések segítenek kézre keríteni és Belgiumba szállítani a két gyanúsítottat. Ye nem sokkal az említett nyári 8-0-ás találkozó elõtt vette meg az AC Allianssi csapatát, ahova belga, valamint francia játékosokat vitt magával. Ügyvezetõ igazgatónak Surayt nevezték ki, az edzõ pedig a szintén belga Thierry Pister lett. A tulajdonossal az Allianssi Részvénytársaság novemberben bontotta fel a szerzõdést, mivel a kínai nem teljesítette kötelességeit. A belga hírügynökségek szerint Suray a tárgyaláson azt is elmondta, hogy a Haka elleni találkozó után Ye lelkesedése a finn élvonal irányában csökkent, mivel a csapat meccseit levették a fogadóirodák listáiról.



EZ A NEM SEMMI!!!   2006-04

Bundagyanú a National Bukarestnél   :spaz:


Bukarest - Hazugságvizsgálóval kíván meggyőződni labdarúgói ártatlanságáról vagy bűnösségéről Constantin Iacov, a román élvonalbeli National Bucuresti elnöke.

A sportvezető azt követően döntött a szokatlan lépés mellett, hogy a fővárosi klub az előző két fordulóban a kiesés elől menekülő együttesekkel találkozott, és mindkétszer kikapott. A vereségek következtében a National a nyolcadik helyre csúszott vissza a tabellán, és távol került a nemzetközi kupaszereplés lehetőségétől.

Iacov bízik benne: a hazugságvizsgáló segítségével kiderül, hogy átmeneti formahanyatlás a visszaesés oka, vagy esetleg előre megbeszélt eredmények születtek a csapat legutóbbi meccsein. A futballisták előtt a szakmai stáb tagjait vetik alá a vizsgálatnak.

EZ a nem semmi !!! 2006.05

Az ügyészség dönt a Juvéról   :nu:

2006-05-16

Róma - Még mindig nem tudni, mely csapatokat zárják ki az olasz labdarúgó-élvonalból, vagy lesz-e kizárás egyáltalán. Leleplezték minden idők legnagyobb fogadási botrányát. Az ügyészség szerint a 2004/05-ös szezonban a 38 mérkőzésből 29-nek befolyásolták az eredményét. A botrányban érintett Juventus korábbi vezetőjét, Luciano Moggit (68) hétfőn hat órán át hallgatta ki a rendőrség.

- Megpróbáltam mindent részletesen elmagyarázni - közölte Moggi az olasz sajtóval.

A Juventus főigazgatóját azzal vádolják, hogy manipulálta a bíróküldést és a mérkőzések eredményét. Moggi ügyvédje, Fulvio Gianaria szerint védencének kihallgatása nyugodt légkörben telt, de egyes sajtóhírek szerint a Juve korábbi vezetője sírva fakadt.

További kihallgatások várhatók, és nemcsak a Juve, hanem a Lazio, a Fiorentina és a Milan vezetőinek is felelniük kell a kérdésekre. Előbbi három klub esélyes" arra, hogy jövőre alacsonyabb osztályban folytatja.

A legnagyobb veszteség a Juventust éri, ha kizárják. Megfosztják aranyérmétől, nem indulhat a Bajnokok Ligájában, úgy tűnik, a szponzorok és a játékosok is hátat fordítanak a klubnak. Becslések szerint 80 millió fonttól, azaz 30,4 milliárd forinttól esik el a Juve, a részvényeinek kereskedését is felfüggesztették.

Eddig csak Del Piero jelentette be, hogy a klubnál marad.