Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


szeptember 25, 2013, 09:06:01, Milan
Célkeresztben az internetes szerencsejátékok

Rogán Antal, a gazdasági bizottság fideszes elnöke módosító indítványa jövő év január 1-től megadóztatná a Magyarországon eddig nem adózó, interneten szervezett szerencsejátékot.

2011.09.13 15:40 A kormány célkeresztjében az online szerencsejáték

A kormánypárti politikus a liberalizált tevékenység fogalmát kiegészítené távszerencsejátékokkal; 2012. január 1-jétől a távszerencsejáték-szervezés az állami adóhatóság engedélyével végezhető, a Szerencsejáték Zrt.-n kívül más szervezők részére Magyarországon is legális tevékenységgé válik, az engedély 5 évre adható ki és további 5-5 évre lehetne megújítani. Ennek engedély nélküli szervezését szankcionálni és bírságolni lehetne, utóbbi a javaslat szerint 10-100 millió forintig is terjedhetne.

A javaslat szerint a távszerencsejáték fogalmába tartozik a lóversenyfogadás és a kártyajáték, ha azt hírközlő eszköz és rendszer útján szervezik.

A távszerencsejáték szervezőnek valamely EGT-állam területén kell székhellyel, legalább 200 millió forintnak megfelelő összegű jegyzett tőkével és külön jogszabályban meghatározott gyakorlattal rendelkeznie (ez utóbbi feltétel magasabb összegű biztosíték fizetésével kiváltható).

Az online szerencsejáték adó alapja a tiszta játékbevétel, mértéke pedig 20 százalék, ezt havonta, a tárgyhónapot követő hónap 20. napján kell bevallani és megfizetni.

Rogán Antal javaslata bevezetné a szerver alapú pénznyerő automata fogalmát is, amely esetén a szerencsejáték szervező tiszta játékbevétel 33 százalékát fizetné be adóként. E mellett kimondaná, hogy 2011. november 1-től az I. és II. kategóriába tartozó játékteremben kizárólag szerver alapú pénznyerő automata üzemeltethető, míg elektronikus kaszinóban a hagyományos pénznyerő automata mellett a szerver alapú pénznyerő automata üzemeltetésére is lehetőséget biztosít. A javaslat november 1. és 2012 . december 31. közötti időszakban, több mint egy éves kivezető időszakot biztosít, amely alatt az érintett üzemeltetők a szerver alapú pénznyerő automata üzemeltetésre átállhatnak.



Idézetet írta: ryeb Dátum szeptember 26, 2011, 15:05:58
Liberalizálják az online pókert de a sportfogadást büntetnék...


Szinte minden sportfogadásoldalnak van casino és poker részlege ugyebár...
ez kavarhatja a dolgokat ugyebár...

Jól van. Ha egy kis eszük van a cégeknek, akkor meg lehet nyugodni, mert ha a tervezet így marad, akkor ez betarthatatlan. Nagyjából.....

Idézetet írta: kondorr Dátum szeptember 26, 2011, 17:04:22
http://index.hu/gazdasag/magyar/2011/09/26/lelonek_az_online_szerencsejatekokat/

Jól értem hogy a sportfogadást a lóverseny kivételével nem érinti a törvény?

Az érdekes lenne, ha pont azt nem érintené, hiszen azok konkurenciái SZzrt-nek, nem a lóverseny.

Kedves moderátor uraknak javasolnám ezt a topicot összevonni az Általános fogadó fórumban találhatóval
Mostanában úgy is népszerű lesz ;)

"sportfogadást büntetnék..."

Ezt hol olvasod? Én ezt nem találom sehol....

http://www.parlament.hu/irom39/04049/04049-0018.pdf

Itt a tervezet....amit nem teljesen értek, az az a része, hogy a távszerencsejáték kategóriájából (amire az egész vonatkozik) kimaradt a sportfogadás....azaz marad továbbra is a "szürke zónában"?

Márpedig nem érinti...

Ami jelentheti azt is, hogy a sportfogadás a szürkéből a fekete zónába megy át, azaz
teljesen tiltják.
Ergo csak az az iroda maradhat itt lóversenyt, pókert és kaszinót szolgáltatni, amelyik megfizeti az adót (+tükörszerver stb), de sportfogadást SENKI sem szolgáltathat a szArt-on kívül, és ezt tiltják is ip és banki blokkolásokkal. Illetve azt is, hogy továbbra is szürke zónában marad....

Ez már a piac liberalizálása, tehát legális lenne a sportfogadás is a licensszel rendelkező irodáknál.

Kérdés, hogy lesz-e olyan iroda, ami bevállalja ezeket a feltételeket? (tükörszerver, 20% adó)

Ha igen, akkor is max egy Bwin vagy egy Sportingbet ami számításba jöhet szerintem....amely irodák a profi sportfogadóknál egyébként nem, vagy kevéssé játszanak...

Nagyon nagy érvágás lenne egy Betfair, Pinnacle, Bet365 "elvesztése" a liberalizáció keretében, márpedig ez közel sem lehetetlen (sőt) forgatókönyv a szabályozás ismeretében

Azt hiszem szerezni kell vmi IP-cím átirányító progit :angel:

http://www.parlament.hu/irom39/04049/04049-0018.pdf

Itt a Rogán féle javaslat. Valóban nem említi az online sportfogadást, sőt a fogalommagyarázatban egyáltalán nem szerepel:


"5 . Az egységes javaslat a következő 18-19 . §-sal egészül ki:
,,18 .§ Az Szjtv . 37 . &-a a következ ő 23-25 . ponttal egészül ki:
,,23 .Távszerencsejáték :a lóversenyfogadás és a kártyajáték, ha azt hírközlő eszköz és
rendszer útján szervezik.

24. EGT-állam:az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló
megállapodásban részes más állam.
25. Biztosíték:EGT-állam területén székhellyel rendelkez ő hitelintézetnél vagy befektetési
szolgáltatónál elhelyezett pénz vagy állampapír, EGT-állam területén székhellyel rendelkez ő
hitelintézet által nyújtott bankgarancia és a biztosítási szerző dés alapján kiállított
kötelezvény. ""

külföldi rokon bereg, + VPN használat nem lehet megoldás?

A sportfogadás liberalizációjáról szó nincs.

Idézet,,(1) Liberalizált tevékenység az 1. § (3) bekezdésének a) pontjában meghatározott
tevékenységek közül a 16. §-ban valamint az 1. § (3) bekezdésének b) és d) pontjában
meghatározott tevékenység, továbbá az 1. § (3) bekezdésének e) pontjában meghatározott
tevékenységek közül a hírközlő eszköz és rendszer útján szervezett lóversenyfogadás és
kártyajátékok nyújtása (a továbbiakban együtt: távszerencsejáték)
."

A kiemelt rész lenne az, amit most bevonnának a liberalizációba, vagyis a lóverseny és a kártya. A sportfogadás maradna továbbra is állami monopólium.

Ami pedig a nem legális (engedély nélküli) játékokhoz való hozzáférést illeti, az eddig is meg volt tiltva a szolgáltatóknak, hogy ilyenhez technikai támogatást nyújtsanak mégsem tettek eddig semmit ez ügyben:

Idézet(5) Hírközlő eszközök és rendszerek által szervezett szerencsejátékban való részvételre ajánlatok közzétételéhez az állami adóhatóság engedélye szükséges. Az engedély nélküli szerencsejátékban történő részvételre vonatkozó ajánlatok közzétételében, illetve elfogadásában a pénzügyi szervezetek és a hírközlési szolgáltatók nem működhetnek közre, ilyenekhez nem nyújthatnak technikai támogatást.

És az újítás:

Idézet(5a) Ha az állami adóhatóság megállapítja, hogy internetes oldalon az állami adóhatóság engedélye nélkül szerveznek szerencsejátékot,
a) az internetes oldalhoz való hozzáférésben közvetítő szolgáltatóként résztvevő elektronikus hírközlési szolgáltatót erről tájékoztatja, és egyidejűleg felhívja a szolgáltatót arra, hogy hálózatában tegye hozzáférhetetlenné a szerencsejátékban való részvételre vonatkozó ajánlatot, valamint
b) erről és a szervező által tétfizetés érdekében megjelölt pénzforgalmi számláról tájékoztatja a pénzügyi intézményt, illetve egyidejűleg felhívja a pénzforgalmi szolgáltatót arra, hogy az érintett pénzforgalmi számláról és pénzforgalmi számlára átutalás, beszedés, egyéb fizetési megbízás, művelet teljesítésében a – legfeljebb 90 napos - tilalom feloldásáig ne működjön közre.

Próbáltam elképzelni hogyan fog működni ez az új (5a) bekezdés, annak is az a) pontja. A NAV valami alapján csinál egy listát a bukikról (ez persze soha nem lesz teljes körű), majd ezt megküldi sok száz internet-szolgáltatónak (szintén kérdéses a teljes lefedés), hogy blokkolják ezen oldalakat? És ezeket a kínai módszereket vajon meddig tűri az EU?

Arról nem is beszélve, hogy a mobilszolgáltatók esetében a kiosztott IP-címek sokszor félrevezetőek. Ez Expektnél volt olyan esetem, hogy bónuszt igényeltem, ami csak magyarországi ügyfeleknek jár, aztán írtak, hogy norvég IP-ről használtam az oldalukat, vagyis nem Magyarországról.  ;D Pedig a T-Mobile magyarországi hálózatát használtam.