Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Ez pont egy nem éppen alapos kifejtése a dolgoknak.....például a 20%-ot ugye nem a játékosoknak, hanem a szervezőnek kell megfizetnie

Szerintem azzal kár is foglalkozni, hogy az EU nevű sóhivatal mit fog csinálni. Először is évek óta kínlódnak egy egységes szabályozáson. Addig amíg ez nincs kész, a tagországok maguk szabályozzák az online sportfogadást. De még ha tenne is valamit (nem fog hiszen a tervezet szerint nincs konkrét tiltás) az évek. Addig majd böjtölünk?  :)

Ez a cikk is azt hozza amire sztem reálisan is lehet számítani...

Mert valljuk be, mi értelme lenne a jelenlegi kormánynak betiltania ezeket az oldalakat, mikor nekik a jelenlegi gazdasági helyzet miatt, bevételre van szükségük. Na most ha betiltják, akkor azzal csak azt érik el, hogy kiskapukon keresztül még használva legyenek imitt-amott, de hogy abból pénzt nem látnak az biztos.

Véleményem szerint az lenne ésszerű, hogyha megadóztatnák, és ebből is dagadna az állami büdzsé, amivel le tudják szorítani az költségvetési hiányt, államadósságot stb. magyarul mindazt amire ez a kormány felesküdött és láthatóan csinálják is ilyen-olyan módszerekkel...

Kiváncsian várom a véglegesítést...

kezdek belebonyolódni.
akkor nekünk az lenne a jó, ha letiltanák az oldalakat, és trükközéssel kijátszuk, mert ha belemennek a pókeres/lóversenyes szarba, akkor semmi esély a sportfogadásra?

Az a vicc, hogy várható volt egy dilettáns döntés. Szerintem sokkal inkább járható út lett volna, ha azt mondják, hogy oké, mehet az online szerencsejáték minden ellenőrzött irodánál, de a játékosoknak minden év után adóbevalláskor be kell vallaniuk a profitot és abból adót fizetni a hatályos adószabályok szerint. Ennek ellenőrzésére az irodáknak meg kell küldeniük a NAV-nak a számlaadatokat. Basszus és ennyi lett volna. Nincs kibúvó vallani kell és fizetni. Én ezt reálisnak és vállalhatónak gondolom.
De nem.
Megemlítik a törvényben mint távfogadásként a lóversenyt és a kártyát. Miért is? Mert a magyar állam tulajdonában lévő Szerencsejáték Zrt ilyen játékokat nem szervez, szóval nem áll fenn a konkurencia kérdése. Ja, hogy a sportfogadás nincs megemlítve. Gondolom, hogy az előbb említett cég "nem lobbizott ellene" keményen, hogy az is bekerüljön. Áááá biztos hogy nem. Így liberalizálható egy olyan piac ami nem érdekli őket, de nem liberalizálható egy olyan, ami zavarja az orrukat. Hiszen tudják, hogy a játék és fogadáskínálatukat összehasonlítani az irodákéval kb. olyan mint a kézigránátot az atomrakétával. Ezért ilyenkor nem versenyzünk hanem tiltunk.

Nem lesz letiltva teljesen.Csak szerintem az irodák többsége nem vállalja az új szabályozást és követelményeket.Talán egy-kettő marad?!
Franciaországban is valami ilyesmi volt vagy nem?

"Az online szerencsejáték adóalapja a tiszta játékbevétel, mértéke pedig 20 százalék, ezt havonta, a tárgyhónapot követő hónap 20. napján kell bevallani és megfizetni."

Ez csak a magyar játékosoktól származó bevétel? Mi van a magyar, de nem magyarországi székhelyűvel? IP alapján szűri? Nevetséges. Letiltja? Még viccesebb... Made in China. Ráadásul nap mint nap jönnek  új irodák, és tűnnek el, lesznek népszerűek, vagy vesztik el a fogdókat. Ezt hogy követik le? Kabaré. Vagy inkább tragikomédia...

Irtam többet is, de moderáltam magam, és kitöröltem...  :redchug:

Pár kérdést fontos tisztázni.

1, Sajnos ez már végleges változat, tegnap elfogadták a tervezetet. Azaz megszületett a törvény, és 2012 Jan 1-től hatályos.

2, Nekünk most talán a legjobb megoldás az lenne, ha a hatályba lépés előtt módosítanák azt, hogy a sportfogadást is tartalmazza. Emellett jó lenne, ha egyértelműen tisztázásra kerülne, hogy az adókötelezettség csak az irodát, és a játékost nem terheli, ami jelenleg nem tiszta (bár vélhetően csak az irodát....)

3, A "kiskapura" mindenképpen szüksége lesz annak, aki olyan irodáknál akar sportfogadást űzni, ami nincs legalizálva (pl. legalizáció esetén is erősen kérdéses egy Betfair, Pinnacle szerepvállalása). JELENLEGI szabályozás szerint mindenkinek szüksége lesz kiskapukra, mert online sportfogadás legalizálására a JELENLEGI törvény szerint nincs is lehetőség. Azaz arra számíthatunk, hogy 2012. januárjától korlátozva lesz minden sportfogadó iroda elérése, és csak azok lesznek elérhetőek magyar IP-ről (azaz pókerirodák), amik csak pókert + lóversenyt szolgáltatnak, sportfogadást nem - és EMELLETT belemennek az állam által felajánlott feltételekbe, azaz fizetnek adót, tükörszervert hoznak létre, stb....


Sőt, belga IP-vel én tudok fogadni ha letiltják otthon. Nyitok egy közbenső fogadástevő céget, ez lesz az évtized biznisze - nekem. A nyertes fogadásokból kérek 3 %-ot, a befizetett pénzből 1 - et. Már csak ha mindenki az irodákat gazdagítaná, akkor se járjak rosszul.  :great:

Idézetet írta: Lacapi Dátum szeptember 27, 2011, 14:01:34
Sőt, belga IP-vel én tudok fogadni ha letiltják otthon. Nyitok egy közbenső fogadástevő céget, ez lesz az évtized biznisze - nekem. A nyertes fogadásokból kérek 3 %-ot, a befizetett pénzből 1 - et. Már csak ha mindenki az irodákat gazdagítaná, akkor se járjak rosszul.  :great:
Nem te hirdetted a kiadó albérleti szobát?  ;D

Az SG.hu-s cikk végén van a lényeg: "Az unió várhatóan nem fog támogatni ilyen különbségtételt, vagyis akár hónapok alatt bekerülhet a sportfogadás és a kaszinó is a körbe."

Szerintem is be fog kerülni, csak valami ok miatt kihagyták.

Meglátjuk. De amíg uniós szinten nincs rendbe téve ez az egész, addig ne várjunk mindenki számára jó megoldást.

Nem hiszem, hogy az irodák belemennének a legalizáció esetén a KORÁBBI adatok kiadásába....

A jelenlegi változat szerint (erről többen, többféleképpen vélekednek) vélhetően nem SZJA köteles legalizált irodáknál a játék (hasonlóképpen mint ahogy a Szrt. lottó nyeremény után sem kell adót fizetned), csak az irodának van adófizetési kötelezettsége.

Ez az egyik nagy kérdés az egészben most....