Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: Cpt. Szikla Dátum április 24, 2013, 10:00:19
Bár nem a szabályozáshoz tartozik, nem árt ha tisztában vagyunk ezzel is:
http://privatbankar.hu/ado/penzt-ajandekba-visszamenoleg-adoztathatjak-meg-a-gondatlanokat-257177

Ez jogellenes szerintem. Visszamenőleg nem lehet a jog rendszerünkben ilyet alkalmazni, ha az hátrányosan hat rád.
A cikk is ezt írja: "amely az általános adózási alapelvekkel ellentétben áll, sőt a jogbiztonságot is veszélyeztetheti"


Nagyon remélem, hogy a bet365 továbbra is elérhető lesz...

Idézetet írta: Cpt. Szikla Dátum április 24, 2013, 10:10:01
Volt ez bármikor is probléma nálunk?!

Ebben igazad van, de pl. a választási regisztrációt se vezették be.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum április 24, 2013, 10:13:16
Ebben igazad van, de pl. a választási regisztrációt se vezették be.
Teljesen igazad van. De nem árt, ha számítunk rá. Előbb vagy utóbb a levegőt is adóztatják.

Idézetet írta: Milan Dátum április 23, 2013, 21:48:40
Most mar a bwin.be is él.
Köszi, nekem a .com volt mentve, az mindig a blokkoltra vitt. Most elkezdtem levelezni az üfsz-el, mert az otthoni azonosítómmal nem tudok belépni, azt meg nem akarom hogy utánna kitegyenek. Érdekes menet lesz ez igy is.


Idézetet írta: TiB Dátum április 24, 2013, 08:19:02
Már miért hasonlítana a magyarra? Átlagkereset szerinted is annyi, mint nálunk? De hogy ne csak kérdezzek, bár pókeres adat és nem sportfogadó, de idén a Party Pokeren és Full Tilten 8700 dán játszott, és elbuktak 3 754 000 dollárt, eközben 9800 magyar játékos pedig 743 600 dollárt bukott. Kvázi ők szórják a pénzt, mi is bukunk de közel se olyan mértékben. És az igazi probléma itt jön, hogy a dánok forgalomhoz kötik a díjat, és a maximális mértéke közelében nincs a magyarnak. Ha maxot kell fizteni az is kb fele a magyar 100 misinek (az egyéb díjakat nem néztem). Az ő szabályozásuk ésszerűen, és átgondoltan a saját piacuk méretéhez van igazítva, ezért van annyi terem náluk. Nálunk a kisebb forgalom ellenére is minimum dupla akkora díjjal kell számolni.

Akkor légy szíves mondj egyetlen országot, ahol működik a licence rendszer és amely nagyságrendileg hozzánk mérhető!  :)
Nem véletlenül fogalmaztam úgy, hogy "hasonlíthat", ami az egyik paraméter, a létszám alapján igaz is. (egyébként az összes forgalom nem érdekes ilyen szempontból, hisz itt egy-egy irodának a saját piaci részesedése és ügyfélállománya alapján kell meghozni a döntést a maradás vagy nem maradás mellett)
De a következtetésem egyébként ugyanaz volt: a dánoknál sem tolonganak az irodák, hogy regisztráltassák magukat, így nálunk még annyira sem fognak.
Sportfogadásra meg pláne nem, hisz rengeteg lehet a kamu account, amit csak a bónuszkiforgatás miatt hoztak létre az ügyfelek. Ez nyilván nem javítja a megtérülésüket.  :)


Idézetet írta: csacsi1899 Dátum április 24, 2013, 10:07:35
Ez jogellenes szerintem. Visszamenőleg nem lehet a jog rendszerünkben ilyet alkalmazni, ha az hátrányosan hat rád.
A cikk is ezt írja: "amely az általános adózási alapelvekkel ellentétben áll, sőt a jogbiztonságot is veszélyeztetheti"

A 98%-os különadót is utólag vezették be a végkielégítésekre. Illetve megpróbálták.  :)
Aztán mikor rájöttek, hogy így Szász Károlynak (jelenleg PSZÁF elnök) kb. 200 milliót kéne visszafizetnie, akkor egy apró módosítással őt kivették a törvényből.  :)
De kár volt ügyeskedni, mert az Alkotmánybíróság bő fél év múlva megsemmisítette a visszamenőleges adót. (2010-től viszont él, pl. most Simornál is alkalmazzák, így havi 40 000 ft jár neki fél évig...  :D )

Szóval attól még, hogy nem jogszerű, még meg lehet próbálni bevezetni! 
Hja és az Alkotmánybíróság nem hivatkozhat korábbi határozataira, csak az aktuális Alaptörvényre, ami meg viszonylag könnyen módosítható.


Sporttársak!

Betfair-en a magyar support megszünt!!
Ez nem sok jót jelent!

"A szerencsejáték törvényjavaslat zárószavazására várhatóan 2013 május 13-át követően kerülhet sor  - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium."
Az elfogadása szinte biztos!

Akinek van pénze valamelyik irodában, vigyázzon!
Én, a jövő héten, minden irodától visszautalok, és megvárom a reakciókat az irodák részéről!

Istenem.. Ezért képes voltál regisztrálni?

EMBEREK. NE LEGYETEK HÜLYÉK.

Akinek pénze van/lesz irodánál és egyszer csak majd nem lehet majd belépni a törvény miatt, az iroda akkor is ki fogja fizetni. Egyszerűen nem tehetik meg hogy több tízezer ember pénzét ne fizessék ki. Ne keltsetek alaptalan félelmet senkiben.


Szerinted ez úgy fog működni hogy majd egyik nap 0:00tól nem fogsz tudni belépni és az iroda nem válaszol az emailre mert magyar vagy?? Egy dolog az óvatosság és megint másik az hogy beszaratjuk a többieket. Bárkivel fogadok, hogy ha majd le is lesznek tiltva az irodák, mindenki megkapja a bent lévő pénzét..

Egyszerűen nem teheti meg sem a bwin sem senki hogy nem fizetnek ki, és biztos avgyok benne hogy nem is ez a céljuk..


Persze hogy nem tudom a bwin számlámat használni... Irtam a supportnak, hogy van magyar accountom, meg hogy most belgiumban élek és szeretném hasznáálni. Azt írták azt nem lehet. Irtam, hogy akkor nyissak újjat? És a régit meg majd használom ha hazamegyek, mert ez az új csak innen lesz jó. Erre azt irták két felhasználóm nem lehet, mert akkor mindkettőt letiltják. WTF?

Szerintem inkább óvatosan, nekem egyenlőre 3 ezresem bánja, de másik két irodától leveszem a pénzt, mint és komolyra fordul a dolog. aztán majd meglátjuk.

Idézetet írta: ab_aevo Dátum április 25, 2013, 21:16:26
Persze, hogy ki fognak fizetni.

Egyetértek. A pénz nem fog elveszni, abban biztos vagyok. Én nem kérek kiutalást sehonnan, csak amikor felszólítanak rá.

Leggyorsabban szerintem szeptemberre realizálódhat néhány iroda kivonulása, de reálisan csak január 1-re szerintem.
És még akkor sem biztos, hogy a magyarokat kitiltják.