Szerencsejáték Szabályozás

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Idézetet írta: arbmachtfrei Dátum május 06, 2013, 00:18:17
CIB-ből biztosan nem lehet.De amelyik amerikai kézen van,vagy köze van hozzá onnan egyikből sem.
CIB-ből lehet, ez 100%.

MKB, Citibank tuti nem jó, de van más is, csak nem jut eszembe. A CIB és a Raiffeisen az egészen biztosan jó.

UPDATE: ja, már látom eggyel feljebb:-)

Idézetet írta: arbmachtfrei Dátum május 05, 2013, 23:42:25
Kérdések és válaszok sokasága merült fel bennem,megosztanám veletek:
VPN--70%-a rendőrségi vagy NAV-os kézen van,ez biztos.
Skrill--Valaki tudja-e biztos forrásból,hogy amikor a skrilles kártyád használod,megjelenik-e a neved a --azaz látható vagy-e pénzlevétkor a bank vagy másik fél számára?Van több olyan "magyar" bank ahonnan nem is lehet Skrillre utalni,ha itt fognak meg és kötelezik a bankokat az utalás megtagadására akkor bezárul a kör itthon,de ez még kijátszható,de nehéz(egy arbosnak mindenképpen)
területi tiltás--a jobbik eset,kijátszható,de azt tudni kell ha ez lesz és véletlenül mégis belépsz "itthonról",abban a pillanatban zárolva lesz a számla
állampolgársági tiltás-ha ez lesz akkor vége,bár itt semmit nem tudhatunk előre,hogy melyik iroda,hogy gondolkozik--de nem hiszem,hogy Sbobet vagy 188betet érdekelné,hogy ki honnan jön,ha minden irodából ki lesznek tiltva a magyarok,akkor mindegy hogy Angliából vagy Új-Zélandról regelsz,esély se lesz
Tippmix pro--lehet,hogy a lassúságuk hatalmas előny lesz a későbbiekben,illetve szerintem könnyen kiszámítható lesz--a kérdés,hogy a minősége milyen lesz,de sok jóra nem számítok,nem tervezem velük
irodák reagálása--ez az amit senki sem tud még,de szerintem a 90%-ennyit fog mondani a törvényre:
Kit érdekel?
A Skrilles kártyához tartozik a név és a lakcím is, ezt vissza lehet követni. Sok internetes vásárlásnál kérték is tőlem a címet is.
Szerintem ezzel együtt nem kell aggódni.
Leírom újra a legrosszabb verziót:

1. Minden bank blokkolja fogadóirodákhoz történő utalást. Ebbe bele vehetjük a Skrillt is, hiszen amelyik bank kártyája nem jó, az ide se jó, tehát technikailag megoldható.

Tehát ebben az esetben meg kell oldani a pénz ki- és hazajuttatását.

Külföldi bank jöhet szóba. Szlovák vagy horvát a jó választás, az osztrákok tervezik a banki adatszolgáltatás kiépítését velünk.

Haverom volt már kint a horvátoknál, Unicredit számlát+kártyát csináltatott, teljesen faszán működik is. Tehát a pénzmozgatás így megoldott.

2. A legrosszabb verzió, hogy a fogadóiroda nem enged magyar regisztrációt és magyar játékost fogadni semmilyen IP-címről.

Ebben az esetben külföldi ismerőst kell szerezni vagy külföldről kell regisztrációt venni. Ez nyilvánvaló kavarás, nem könnyű megoldani, de mivel üzlet lehet benne, még akár egy iparág kiépülése is lehet:-)))) (jelenleg 20 ezer HUF egy számla, legalábbis én ennyiért veszem. Ez szűz számlát jelent, a bónusz lejön ebből a költségből, így majdnem ingyen van)


Ennél csak könnyebb verziók lehetnek, sok variáció előfordulhat.

Én azt mondanám, ha most kéne tippelnem, hogy a törvény meg fogja kúrni a pénzmozgást mindne banknál, viszont az irodák nem fogják kibaszni a magyar ügyfeleket. Az internetszolgáltatók blokkolni fogják az irodákat.
Magyarán a tippem, hogy kell külföldi számla, de magyar regek mehetnek tovább VPN-en keresztül.

Aki hobbi szinten játszott, annak nem fogja megérni kimenni számlát nyitni, és fizetni havonta 3 ezret VPN-re, azok mennek tippmixezni.

Azért el fogja érni a célját a törvény, sokan át fognak nyergelni.

Nem kis pénzről van szó, egy nem hivatalos felmérés szerint 100- és 200 ezer fő közé tehető az aktív tippmixesek száma, és ezek havi szinten átlagban 10-20 ezer forintot buknak. (nyilván van aki többet, vannak nyertesek is, ez egy átlag)

Ha a netről még egy 10-20 ezer embert át tudnak navigálni, az havi szinten +100-400 milla bevétel.

Mondjuk ezeket a számokat senki nem tudja biztosra, ezért kurva érdekes a dolog.

a/tippmixesek száma
b/egy tippmixesre jutó bukás havi szinten
c/neten fogadók száma

Ez a három adat csak saccolható, de nagy lehet a tévedés.

#977 május 06, 2013, 06:31:51, Alkimista87
Idézetet írta: arbmachtfrei Dátum május 05, 2013, 23:42:25
Skrill--Valaki tudja-e biztos forrásból,hogy amikor a skrilles kártyád használod,megjelenik-e a neved a --azaz látható vagy-e pénzlevétkor a bank vagy másik fél számára?

Ez engem is nagyon érdekelne! A továbbiakban a skrillem semmilyen kapcsolatban nem lesz egy lakossági számlámmal sem (se befizetés, se kifizetés), csak a skrill MC kártya használat, és a befizetés is kerülőúton fog megtörténni (pénzküldés egy barátom által), de még az is lehet, hogy a teljes biztonság érdekében nyitok egy családtag nevében MB-t, s ott lesz a tőke, s az a skrill számla soha az életben nem lesz kapcsolatban hazai bankkal. Kérdés csak tényleg ez, illetve, hogy a vásárlások nagyobb biztonságot élveznek-e?

Amúgy már nagyon kezd elegem lenni ebből az országból! A vége tényleg az lesz, hogy viszontlátás! Csak legalább még idén ne b*szakodjanak nagyon.

ui: A túlzott óvatosságomnak a módosuló szerencsejáték-törvényen kívül egyéb oka is van, ha egy-két gondolatomat nem lehetne hova tenni. ::) :-X

Idézetet írta: Knapp Dátum május 04, 2013, 14:06:07

Biztos vagy benne, hogy a lakcím számít?
Szóval egy román állampolgár bejelentkezik Magyarországra, ezután tudja igényelni azokat a bónuszokat, amelyek "otthon" nem elérhetőek, csak a magyarországi ügyfelek számára?
Na meg a bwin esetében, ha magyar állampolgárként egy osztrák címről nyitok számlát, akkor engedik majd a regisztrációt a tényleges kivonulás után is?
Nem vagyok benne biztos...
Ráadásul alig van egy-két iroda, amelyik a lakcímellenőrzést komolyan veszi.

Egyébként az állampolgársági dolgot én is külföldi IP-vel kombinálnám és hja, nekem sem biztos, hogy az országhatár környéke lenne a végállomás.  :)
Elég biztos.A törvények helyhez kötöttek nem állampolgársághoz.Egyébként is így van nem csak ebben az esetben.Elméletileg még az is elképzelhető lenne hogy kiköltözöl Angliába és a meglevő reget használod úgy hogy megírod a supportnak a lakcímed megváltozott kint élsz ezt bizonyítani is tudod(angol lakcím,angol jogsi pl)Persze ez csak az elmélet ,szerintem irodák szarnak rá bezárják a magyar számlát és kész.
Számomra az a kérdés hogy magyar névvel igazolt angol lakcímmel de magyar személyivel elhiszik e hogy kint élsz.Ugye ha van egy angol ip-d.és angol címed akkor regelni már tudsz,de ellenörzésnél kérnek általában fenyképes id-t,kiküldöd a magyar id-t...hát nem hiszem.

Most akartam feltölteni a telefonomat Skrill kártyával, és azt írtka ki, nem támogatott bankkártya... :bash: :bash:
:o :o :o



Megmondom őszintén,az a baj,hogy ha külföldi ID-t veszel ismeretlenül,akkor problémák lehetnek:
1.Ha nem ismered,simán elszedhetik az összes pénzed,nála lesz a levél,nála lesz minden eredeti dokumentum,ez persze nem jellemző,de nagyobb összegnél azért már ki tudja
2.lehetnek extrém esetek amikor nem csak az ID,lakcímkártya kombót fogják kérni,te odaadnád laikusként a bank statementedet egy ismeretlennek?
3.Ha eleve blokkolják az itteni ki és beutalásokat az irodákba,skrillre(Citibank csinálja is)de az iroda enged játszani akkor már külföldre kell menni a pénzért,vagy olyan külföldi bankba utalni magyarként,ahonnan még hazautalod
4.ha az iroda nem enged magyarként játszani,és még a tranzakciók is blokkolva lesznek--külföldi Id,külföldi pénzmozgatás csak a megoldás,de nem hinném,hogy ezt már sokan megcsinálnák
5.Valszeg egyik irodát sem fogja érdekelni a törvény,max nem reklámoznak tovább itthon-én ebben bízom,mert hiába blokkolják az elérhetőséget,ez már nem lehet probléma manapság
6.Talán a legfontosabb kérdés manapság--nekem teljesen biztosan senki nem tudta megválaszolni,így semmilyen állítást nem tudok igaznak elfogadni--Látja-e a hazai pénzlevételemet Skrilles kártyáról egy hazai bank?mivel kártyát csak úgy lehet kérni,hogy hozzá van rendelve egy számla így erős a gyanúm,hogy igen,de én lennék a legboldogabb ha valaki hitelt érdemlően cáfolná ezt--a kérdés egyszerű--bedugom a kártyámat 3 különböző automatába--mind a 3 fogja látni,hogy X.Y. lakcím-stb-használta a kártyát és a pénzt vagy pedig csak egy számot lát ami a skrill központi gyűjtője?

1 - Olyan embert kell szerezni, akiben megbízol.
2 - Lásd első pont, valamint a legelején tisztázni kell, hogy ilyen is előfordulhat
3 - Egy olyan "játékosnak", aki ebből él, nem hiszem hogy még befele kellene utalgatnia. Akinek meg nincs elég pénze a "rendszerben", annak jó lesz a tippmixpro is.
4 - Lásd 3. pont, akinek ez üzlet az megoldja, akinek nem az nem.
5 - Ebben bízik mindenki, és ha így lesz, akkor az első négy pont értelmetlen.
6 - Szerintem ha látja, akkor sincs semmi belőle.

Idézetet írta: arbmachtfrei Dátum május 06, 2013, 10:18:05
6.Talán a legfontosabb kérdés manapság--nekem teljesen biztosan senki nem tudta megválaszolni,így semmilyen állítást nem tudok igaznak elfogadni--Látja-e a hazai pénzlevételemet Skrilles kártyáról egy hazai bank?mivel kártyát csak úgy lehet kérni,hogy hozzá van rendelve egy számla így erős a gyanúm,hogy igen,de én lennék a legboldogabb ha valaki hitelt érdemlően cáfolná ezt--a kérdés egyszerű--bedugom a kártyámat 3 különböző automatába--mind a 3 fogja látni,hogy X.Y. lakcím-stb-használta a kártyát és a pénzt vagy pedig csak egy számot lát ami a skrill központi gyűjtője?

Erre teljes bizonyossággal talán csak egy illetékes (bankban dolgozó) tudna válaszolni. De mondok jobbat: ne kp-t vegyél fel, hanem használd vásárlásra a Skrillen lévő pénzt: a kereskedő biztos, hogy nem látja az adataidat.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum május 06, 2013, 10:35:44
1 - Olyan embert kell szerezni, akiben megbízol.
2 - Lásd első pont, valamint a legelején tisztázni kell, hogy ilyen is előfordulhat
3 - Egy olyan "játékosnak", aki ebből él, nem hiszem hogy még befele kellene utalgatnia. Akinek meg nincs elég pénze a "rendszerben", annak jó lesz a tippmixpro is.
4 - Lásd 3. pont, akinek ez üzlet az megoldja, akinek nem az nem.
5 - Ebben bízik mindenki, és ha így lesz, akkor az első négy pont értelmetlen.
6 - Szerintem ha látja, akkor sincs semmi belőle.
1.Nem hinném,hogy rengeteg olyan külföldi van akiben megbíznék:)De szerintem sokan vannak így
2.persze,csak amikor ez szóba kerülne a megbízható külföldiek körében a fele azonnal nemet mondana
3.pont ez a legnagyobb félelmem,hogy a benti pénzt a törvény miatt ki kell szedni egyszer,és valamilyen formában újra elosztani és visszaküldeni(nem pár 100 000-ről van szó)
4.így van,csak "kicsit" bonyolultabb lesz,és rengeteg rezsiköltséggel jár
5.remélem nem tartogatnak valami "meglepetést",de nem árt figyelni
6.szerintem meg ha látja akkor nagyobb összegnél simán gond lehet(lekopogom eddig nem volt)és itt utalnék vissza a 3. pontra--amúgy 3 bankárt kérdeztem és mind a 3 teljesen mást mondott--magyarul fogalmuk sem volt róla

Idézetet írta: benson Dátum május 06, 2013, 10:40:05
Erre teljes bizonyossággal talán csak egy illetékes (bankban dolgozó) tudna válaszolni. De mondok jobbat: ne kp-t vegyél fel, hanem használd vásárlásra a Skrillen lévő pénzt: a kereskedő biztos, hogy nem látja az adataidat.

Sok dolgot meg lehet oldani így, de rengeteg dologhoz nem működik.Nekem legalábbis muszáj készpénzt tartani,és mivel ebből élek a skrill a forrás.

Idézetet írta: arbmachtfrei Dátum május 06, 2013, 10:57:10
Sok dolgot meg lehet oldani így, de rengeteg dologhoz nem működik.Nekem legalábbis muszáj készpénzt tartani,és mivel ebből élek a skrill a forrás.

A posta jöhet még szóba, hátha ott lazábban kezelik a kp-felvétet. Amúgy meg, igaz hogy nem árt óvatosnak lenni, de azért átesni sem kell a ló túloldalára. Attól, hogy a bank látja az adataidat, még nyugodtan alhatsz. Banktitoknak minősül, a hatóságoknak meg csak akkor adja ki, ha ők megkeresik e célból. A megkeresés okát kell tehát kizárni, vagyis pl. egy vagyonosodási vizsgálatot. Erre meg a legjobb módszer az, ha nem költekezel feltűnően. Sőt igazából egy ilyen vizsgálatnál a saját bankszámládat veszik elő, el nem tudom képzelni, hogy mind a huszonakárhány, ATM-et üzemeltető bankot megkeresik, hogy "Gipsz Jakabnak volt-e nálatok készpénz felvétele az elmúlt 1 évben?" Nonszensz. Ennyire azért nem hatékony a drágalátos adóhatóságunk. Sőt!

Idézetet írta: georgeboyd Dátum május 06, 2013, 03:04:50
CIB-ből lehet, ez 100%.

MKB, Citibank tuti nem jó, de van más is, csak nem jut eszembe. A CIB és a Raiffeisen az egészen biztosan jó.

UPDATE: ja, már látom eggyel feljebb:-)

MKB tuti jó, én szoktam. Még kártyával is szoktam feltölteni. Csak non-gamblingot kell választani.


Idézetet írta: benson Dátum május 06, 2013, 11:16:03
A posta jöhet még szóba, hátha ott lazábban kezelik a kp-felvétet. Amúgy meg, igaz hogy nem árt óvatosnak lenni, de azért átesni sem kell a ló túloldalára. Attól, hogy a bank látja az adataidat, még nyugodtan alhatsz. Banktitoknak minősül, a hatóságoknak meg csak akkor adja ki, ha ők megkeresik e célból. A megkeresés okát kell tehát kizárni, vagyis pl. egy vagyonosodási vizsgálatot. Erre meg a legjobb módszer az, ha nem költekezel feltűnően. Sőt igazából egy ilyen vizsgálatnál a saját bankszámládat veszik elő, el nem tudom képzelni, hogy mind a huszonakárhány, ATM-et üzemeltető bankot megkeresik, hogy "Gipsz Jakabnak volt-e nálatok készpénz felvétele az elmúlt 1 évben?" Nonszensz. Ennyire azért nem hatékony a drágalátos adóhatóságunk. Sőt!
Ha már szóba került a téma:

http://www.penzcentrum.hu/adozas/igy_szerezheti_meg_banktitkaidat_a_nav_mit_mond_peterfalvi.1035911.html

"Az írásbeli megkeresésben azonban konkrétan meg kell jelölni azt az ügyfelet vagy bankszámlát, akiről, vagy amelyről az adott szerv vagy hatóság a banktitok kiadását kéri. A megkeresésben fel kell tüntetni a kért adatok fajtáját és az adatkérés célját."

Szerintem, ha ügyfélről kér adatot a hatóság, akkor az alapvetően bankszámlával, hitelszerződéssel, betéttel kapcsolatos. Biztos, hogy bizonyos ideig tárolják az ATM-eikből történő készpénz felvétel adatait is, ennek a célja azonban csak az esetleges visszaélések kiderítésében való segítség a nyomozó hatóságoknak (hasonlóan a videófelvételhez). Nehezen tudom elképzelni, hogy az ATM-ben tárolt adatokat összefésülik a hivatalos, fentebb említett adatokkal.

Idézetet írta: arbmachtfrei Dátum május 06, 2013, 10:52:13
6.szerintem meg ha látja akkor nagyobb összegnél simán gond lehet(lekopogom eddig nem volt)és itt utalnék vissza a 3. pontra--amúgy 3 bankárt kérdeztem és mind a 3 teljesen mást mondott--magyarul fogalmuk sem volt róla
Ez pont azért lehet így, mert látják is, meg nem is. Vagyis látják, ez viszont nem olyan adat, mint amit az ügyfelekről emberenként tételesen nyilvántartanak (név, cím, szerződés adatok, stb.).