Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


https://transparency.hu/hirek/elkeszult-korrupcio-fekete-konyve/

Érdemes átnézni ingyenesen letölthető. Nem semmi milyen összegek repkednek...




Idézetet írta: Tomka Dátum április 09, 2018, 19:11:55
Na nee...  ;D :'(

http://hvg.hu/kultura/20180409_Nem_kernek_a_pecsiek_az_arab_szamokbol__dobbenetes_valaszok_az_alkerdesre
Arrafelé valószínűleg római számokat használhatnak a sportfogadásnál.
Az legalább nem migráncsos, hanem olyan ajrópai akármicsoda.  :)

Személy szerint ki nem állhatom, amikor szándékosan hülyét akarnak csinálni az emberből. Valószínüleg a stáb minden tagját ugyanúgy be lehetne ugratni 50 másik hasonló kérdéssel. Kb általános iskolában elhangzott egyszer matek és/vagy történelem órán, aztán annyi. A kérdés félrevezető és manipulatív, a szándék pedig gusztustalan.


Idézetet írta: Alk Dátum április 09, 2018, 20:55:58
Személy szerint ki nem állhatom, amikor szándékosan hülyét akarnak csinálni az emberből. Valószínüleg a stáb minden tagját ugyanúgy be lehetne ugratni 50 másik hasonló kérdéssel. Kb általános iskolában elhangzott egyszer matek és/vagy történelem órán, aztán annyi. A kérdés félrevezető és manipulatív, a szándék pedig gusztustalan.

Azt bevallom, hogy egy pillanatra elgondolkodtam melyikek is a római és melyikek az arab számok. De! az, hogy azt mondjam nem kéne bevezetni, nem tudnám használni az azért szégyen. Mert tévessze össze a kettő, de ne így nyilatkozzon. Meglehet nézni, hogy ezek nem a "gyó legyen mindenkinek" és "legyen tánc és táncest" értelmi szinttel ellátott egyének voltak. Ebből is tipikusan leszűrhető, hogy mitől is lett kétharmad. Vajon azt tudják, hogy a 100 milliárdot hány arab számmal lehetne leírni?! Dehogy.
Azt a végén elmondhatták volna nekik, hogy most is az arabot használjuk. Kíváncsi lettem volna a képünkre.
Mindezt pedig úgy írom, hogy pártfüggetlen vagyok, mert minden pártnak vannak jó és rossz döntései, megnyilvánulásai és cselekedetei. És igen, nem szavaztam, mivel átjelentkezéssel várhattam volna a bocskain 3-4 órát, inkább megnéztem a forma 1-t.  ;)

Visszaolvastam itt pár hozzászólást, csak magamat akarom igazolni, kell egy kis egoizmus. :D - No meg szegény fórum úgy kihalt...
Mondtam én, hogy Gyárfás...



Idézetet írta: Tomka Dátum június 15, 2017, 20:17:32
.....
Ohh és ha még könyv ki olvasta az Árpa Attila  - Holtomiglan című könyvét?! Jó olvasmány, ha valaki szeretné összerakni a mostani politikai elit kapcsolati rendszerét, elég jó indításnak.
És, hogy miért írtam ezt ide?! Azért, mert akit te is írsz, hogy elfogják venni a jogainkat, azoknak a kis emberi voltak/lesznek ezek az emberek. Mert meg kell nézni, akik most a kormányban ülnek, nagy vállalkozásaik vannak azon szálak még jóval 20-30 évvel ezelőttről indulnak, mint sem az elmúlt 5-10 évtől. Ismerik egymást, együtt ebédeltek, ittak, buliztak, találkoztak. Mindenki tud a másikról ezt azt, az csak hab a tortán, hogy közben egy-két embert el kellett tenni láb alól. Legyen az a Fenyő János, Prisztás József, Lakatos András, Boros Tamás, Seres Zoltán vagy éppen a Ragyás Tóni és ezek csak a legnagyobb vízhangot kapottak, sokan csak elúsztak a Dunában.

Szerintem egyébként Fenyőt éppen a Gyárfás Tamás ölette meg, de ez csak az egyéni véleményem és lássunk csodát milyen sokáig tudott maradni az élen. Mostanra pedig akkora vagyona van, hogy pont lefogja sz.rni. Én számítottam rá, hogy valamit pofázni fog vagy akar és véletlen kiderül, hogy súlyos beteg majd kis idő múlva meghal. De még ez bekövetkezhet...
...

Egy pici off-al szólnék csak hozzá.. Árpa könyve, a Holtomiglan az tényleg zseni, politikától függetlenül is!  :ok:

Brexit még idén?

Az Unibetnél fogadhatunk rá, hogy idén nem lesz Brexit megállapodás. A fogadások eredménye Igen, ha az Egyesült Királyság kilép az EU-ból az EU vagy az Egyesült Királyság képviselõi által jóváhagyott visszavonási megállapodás nélkül eddig. Ha az 50. cikkelyt kibõvítik, vagy visszavonják, a fogadások eredménye Nem.

Igen, kilépnek még idén - 21.00-es odds

Mit gondolsz, a britek még idén passzolják az Európai Uniós tagságot?


#206 január 05, 2020, 12:09:12, Tomka
Sziasztok!

Úgy gondoltam, hogy nem megyek el írás nélkül a héten bekövetkezett Irán kontra USA "háború" mellett.
Gondolom ti is hallottatok arról, hogy Trump kiadta a parancsot, hogy az Iráni Qasem Suleimani-t, vagy ahogy a magyar hírportálokon írják Kászim Szulejmáni-t likvidálják. 2020.01.02.-án éjjel amerikai drótok végeztek vele és még több iráni katonai vezetővel.
Nagy stratéga volt, sok komoly katonai cselekedett fűződik a nevéhez. Igazán megerősítette az elmúlt 10 évben Irán befolyását a Közel-Keleten. Talán ez is oka lehet USA-nak, hogy túlságosan is nagy volt a befolyása?! Emellett sajtóhírek szerint  Putyinnal is tárgyalt, nem is egyszer!
Qasem nagyon értett az emberekhez. Tele volt a közösségi médiában fiatalokkal, politikai- és vallási vezetőkkel. Mindig tudta kivel hogy kell bánni, mikor kell beszélni és mikor kell hallgatni. Nagyon jól használta ki, a Husszein által vezetett Irak bukását is.

Irán szent városában Kom-ban, ami egy siíta zarándokhely már kitűzték a vörös, azaz a Dzsihád zászlaját. A perzsa hagyományok szerint vörös zászló van a háborúk idején. Békeidőben kék zászló leng a mecseten.
 


Jöjjön az első fura dolog az ügyben:
Az amerikai dolgokat későbbre hagyom... :) Külföldi és magyar hírportálok halálát követően lehozták, hogy Putyin barátja volt, sőt többször is tárgyalt vele. (Korábban is volt erről már szó) Na már most Moszkva a tegnapi napon tagadta a híreket, sőt még azt is, hogy valaha tárgyalt volna vele.
Ugyan kérlek?! Putyin többször tárgyalt Iráni vezetőkkel, sőt 2015-ben amikor Szíriai beavatkozást hajtott végre Moszkva, akkor pont Bassar el-Aszad rezsimjét védték meg sikeresen. Sőt sajtóhírek szerint pontosan Ő győzte meg Moszkvát, hogy Szíriában avatkozzanak be. Hiszen Putyinnak mindegy ki a vezető, csak a gáz és az olaj csepegjen szépen. Na, de Szulejmáninak már nem volt mindegy.
Na, de akkor most miért akarják ezt titkolni?!
I.) Milyen dolog az, hogy Iránnal egyezik meg, hogy Szíriába beavatkozik?!
II.) Szulejmáni 2007 óta ENSZ határozat szerint nem hagyhatja el Iránt. Érdekes lenne, ha azt mondanák, hogy 2015-ben az oroszoknál járt.
Ohh és most jut eszembe Putyin többször járt ugye Közel-Keleten tárgyalni, ahogy néztem Teherában is "összefuthattak".
Szulejmaninak egyre nagyobb befolyása volt, Irán, Szíria, Libanonban és Jemenben is.

Na, de térjünk vissza az amerikai, Trump vonalra, mi oka lehetett kiadni a parancsot, mi jöhet ezután...
Az elmúlt hetekben talán mondhatni, hogy a Hezbollah "kiscsoport" kezdett már mozgolódni, kicsit talán már pofátlanodott is. Ez lehetett a veszte...Ha hosszútávra nézünk vissza, akor Trump több súlyos szankciót vetett be Irán ellen, sőt Szulejmánit leterroristázta.
Az elmúlt héten Észak-Irakban egy katonai bázist rakéta támadásért, ahol több helyi illetve amerikai katona is életét vesztette. Ez önmagában nem nagy dolog (elnézést a kifejezésért), de annyi rakéta támadás van, hogy ezzel az amerikaiak úgy nem is foglalkoztak, hiszen innen indították az Iszlám Állam elleni műveletek egy részét, ami okot is adhatott az IÁ-nak a támadásra.
No, de kiderült, hogy a hezbollah milícia felel ezért a támadásért.
Ennek okán USA azonnal válaszcsapást ígért, amit meg is tett, több iraki bázisra támadást mértek.
Ezen felindulva pedig a bagdadi amerikai nagykövetséget megtámadták a szervezet siíta tagjai. (Sokaknak itt a Bengázi titkos katonái című film és könyv juthat eszünkben, azonban én mondjuk az 1979-es Iszlamabád-i támadásra gondolok. Érdekes eset volt az is...)
A napokban és jelenleg sem nyugodtak az emberkék Bagdadban.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273915?fbclid=IwAR2TbPBNjtmBNdLGKPlNWQs-Sp6So1GDcMjf87e9xVeloCvsU0lIqtqJd2g 

Bagdadi nagykövetség:



Betelt a Trump agya és leszedette a Hezbollah vezetőjét Abu Mahdi al-Muhandisz-t és Qassim-ot. (További támadások elkerülése érdekében. Hogyne persze...)
https://www.nbcdfw.com/news/politics/us-send-3000-troops-to-middle-east-after-embassy-attack-soleimani-killing/2285969/ 

Mindeközben gyorsan meg lett az új vezér is. Persze nem volt nehéz a választás, Ő volt Szulejmáni helyettese.
https://www.timesofisrael.com/soleimani-successor-promises-bodies-of-americans-across-the-middle-east/?fbclid=IwAR2HJY_p0GOf0B_p66x7tU7EUi_oEb-cv7Wr-1UecM2ne9wtN1bjzTMeNzE

Azóta is megy a támadás, USA újabb rakéta támadásokat indított.
No, de hogyan tovább...
Én úgy gondolom, hogy egy Irán - USA háború nem kizárt, de nem is ez a legvalószínűbb. Fontosabb az Iráni rezsimet a határokon belül tartani és irányítani. Egy Közel-Keleti konfliktus az olajárakat emelgetheti. Ez egyik részről jól jön, viszont biztonságos termelést, ha valami megingatja akkor abban Putyin is belefog avatkozni.
Egyébként mellékesen jegyzem meg, hogy egyes rakéta támadásokat a Pentagon nem vállalt el. Amit pedig simán Izrael vagy a Szaudiak intéztek.
Itt persze a szálak tovább vezethenek, viszont tudni kell, hogy Putyin egyre nagyobb befolyással van a Közel-Keleten, ez pedig az eredményezi, hogy az Amerikai befolyás csökken. Nem mellesleg erre is visszavezethető ez a támadás, amivel az erejüket fitogtatják, Trump pedig nem egy diplomatikus Obama, hanem egy igazán arrogáns üzletember.
Plusz még egy dolgot fontos megemlíteni, hogy a Hezbollah siíta tagjai nem valószínű, hogy Amerikáig mennének, de a környező országok Amerikaiak által üzemeltetett, felügyelt bázisaira támadások fognak érkezni. Továbbá a Perzsa-Öböl beli akciók erősödése várható.
Személy szerint egyébként Dél-Amerikai illetve Afrikai diplomáciai épületekben való támadásokat sem zárok ki, sőt mi több ezek igen valószínűek is.
Számomra egyébként nyitott kérdés az, hogy Erdogan fog-e valamilyen álláspontot adni. Ha igen feltételezem, nem az Amerikaiak mellé fog állni.

Plusz még, hibás a cikk képe:
Tudjuk, hogy a 444. nem megbízhatóbb hírforrás, de marha vicces, hogy a képen egy Persching rakéta van a cikkben pedig arról van szó, hogy az Amerikaiakat támadták meg.
Még jó, hogy a Persching egy amerikai rakéta.   ;D
https://pestisracok.hu/amerikai-katonai-tamaszpont-es-a-kormanyzati-negyed-ellen-inteztek-raketatamadast-irakban/?fbclid=IwAR2RJxPGhemUsVNcvjOvIMy8GHJgMFK1MwiPpdNfmgY2f1CWvovd4XVbFp0






Idézetet írta: Tomka Dátum január 05, 2020, 12:06:44
Hiszen Putyinnak mindegy ki a vezető, csak a gáz és az olaj csepegjen szépen. Na, de Szulejmáninak már nem volt mindegy.
Na, de akkor most miért akarják ezt titkolni?!

Amiket leírtál, azzal nagyjából egyetértek, ez csak én privát véleményem, hogy Putyin számára nem egészen csak a nyersanyagok a fontosak, hanem Európa destabilizálása is (elsősorban az Unióé). Okkal támogatja azt a szír kormányt, amely tönkretette az országot, Bassár el-Aszad finoman fogalmazva sem egy népét szerető vezető..

Amúgy azt érdekes megfigyelni, hogy a 2010-es években elkezdett nőni Putyin befolyása a Közel-Keleten (okkal..), majd ebben az évtizedben keződött a nagy migrációs válság is, melynek egyik haszonélvezője az oroszok.

A Hezbollahnak pedig nem kell amerikáig menni, ugyanis annyira kiterjedt terrorszeverzetről beszélünk, amelynek világszerte komoly kapcsolatai vannak, drogkartellektől kezdve, különböző csoportokban van beépített emberük.

tomka:
én egyszeru halando tudom hogy Irán a nagy célpont már évek óta.
ha iránnal usa harcba lép akkor orosz, kína se marad tétlen, én  hivatalosan megindul a 3.vh
természetesen irán izraelt fogja azonnal bombázni, azért is van MO-ra megcsinálva a kiskapu a háború elol.
amit rogán antika elvett a devizahitelesektol, meg a sok uj lakás nekik van rezerválva

Addig megy a médiában az amcsi propaganda amíg   mindenki azt hiszi h Amerika az áldozat . Nem tudom h miért jó minden államba beleszólni , destabilizálni es aki ellen áll azt fenyegető ellenségnek kiáltani . Ahova eddig bementek sehol nem lett jobb , hazugságokkal háborút indítottak , senki nem vonta felelősségre őket .