Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


HVG kommentben olvastam, miután bejelentette Zsírdisznó, hogy 100 ezer Pfizerre lehet regisztrálni, de lefagyott az oldal:

"ma felírtam a Bakancslistámra: rászarni Orbán Viktor sírjára!"

Legnagyobb,  5 percig röhögtem



Nekem az egész itthoni helyzet azért is kezd egyre inkább elkeserítő lenni, mert három helyről várjuk a segítséget: EU, USA és az ellenzéki összefogás. Az ellenzéki összefogás meg az első két helytől.  ;D

Az EU-tól szerintem felesleges bármi érdemi dolgot várni, amíg Merkel és társai ott vannak a fazék mellett (tudom, német asszonyság idén pihenőre vonul), addig bőven megfelelő számukra a jelenlegi kormány is. Ha komolyabban be akartak volna avatkozni, elmúlt 11 év alatt megtették volna (mivel nekik is dől a lé, ezért miért tennék?). USA? A Közel-Kelet helyzetét sem tudták megoldani, de elég csak a "drogháború" és az amerikai térségre gondolni. Mit értek el az elmúlt 30 évben abban a régióban? Semmit. A kartellek vezetői jönnek és mennek, mindig van bőséggel utánpótlás (ide bezzeg nem kellenek akadémiák milliárdokból, megtanulják hamar a fegyverkezelést, az anyag porciózását, és a területvédekezést).

A közbiztonság szinte mindenhol botrányos, Mexikó olyan, mint egy háborús övezet, de Kolumbia se volt sokkal jobb. Hiába a temérdek beleölt pénzt, sok látszata nem volt. Amikor akad egy személy, aki kitálal, akkor mi történik? Semmi. Erre jó példa az egykori paramilitáris szervezet vezetőjének, Salvatora Mancusónak tárgyalása. A félkatonai csoportok is aktív szerepet vállaltak a kokainüzletben (Narcosból emlékezhetünk a Castano fivérekre), így tett Mancuso is az AUC élén. Rengeteg ember haláláért volt felelős (1000+), majd a kolumbiai nagy "leszerelési" akcióban, elfogadta ő is az Uribe-kormány ajánlatát (elmond dolgokat, cserébe kap egy Escobaréhoz hasonló börtönt). A faszi úgy belendült a 2007-es tárgyalásán, hogy elmondott mindent, szó szerint. Gondolta, nem aprózza el.  ;D

Azt vallotta, hogy a gyilkosságokban és a kokainüzletben benne volt mindenki: Mario Uribe (szenátor, az akkori miniszterelnök unokatestvére), egyéb magas rangú politikusok (elnököt nem nevezte meg, mert vele kötött egyeséget), rendőrség, katonaság, multicégek (banántermelők, szállítmányozók, olajvállalatok stb.). Ha ez nem lett volna elég, elmondta a CBS amerikai csatornán is élő adásban. Nem történt semmi, Kolumbia is inkább hallgatott egy sort erről, volt pár látszat intézkedés: Mario Uribét is leültették 4,5 évre, de utána minden folytatódott tovább. Érdemi büntetést nem tudnak ezeknek adni, mert még a börtönből is irányítják a dolgokat (azt a pár év büntetést meg simán kibírják egy jó intézményben, Mancuso is már szabad, börtönből saját weboldala volt...). Azok az országok jó példa rá: hiába egy vezető nemzet beavatkozása, hiába sok-sok beleölt dollár, hiába minden, ha fent összeérnek a szálak, akkor mindegy. Abban biztos vagyok, amit az elmúlt évtizedekben beavatkozás címén csinált USA a két említett országban (Kolumbia és Mexikó), annak náluk a tizede sem lesz (de még lehet századrésze sem).

Azért is írtam ezt le, mert mind a jelenlegi ellenzék, mind a 2009-es Fidesz azzal jött: elszámoltatás lesz. Maximum a pénzeiket számolják el jövőre is mind a két oldalon.  ;D 

#362 május 04, 2021, 20:50:39, csabax
Íme egy példa arra, hogy miért háborognak többen az erőfölényüket fitogtató multik ellen.

Olvasnivaló:
Rekordbevételt hozott össze, de egy cent társasági adót sem fizetett Európában az Amazon
https://444.hu/2021/05/04/rekord-bevetelt-hozott-ossze-de-egy-cent-tarsasagi-adot-sem-fizetett-europaban-az-amazon

Tehát:

Kell alapítani Luxemburgban egy leányvállalat céget, ahova a multi - például - Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Spanyolországban, Svédországban levő leányvállalatai elutalják az ezeken a piacokon megkeresett rengeteg pénzt. Legyen ez a pénz - mondjuk - sok-sok milliárd euró.

Nos, ezt a luxemburgi céget, ahova érkezett a sok-sok milliárd euró pénzösszeg, veszteségessé kell tenni.

Nem árt olyasmit is "meglépni", ha lehetséges, hogy adómegállapodást érdemes kötni Luxemburg miniszterelnökével. Akiről lehet tudni, hogy európai szinten nagyon-nagyon befolyásos politikus.

Az már egy másik "tészta", de a roppant sok-sok pénz miatt igencsak jó hír, hogy ez a luxemburgi miniszterelnök néhány év múlva az Európai Bizottság elnöke lesz. Vagyis az EU miniszterelnöke lesz.
Ugyanis az ilyesmi tökéletes álca arra, hogy az EU látszatra előbb simán aggódjon és utána pedig már nagyon aggódjon. Látszatra. És a megtévesztett emberek többsége majd csak azt fogja látni, hogy mennyire együttérző az EU azzal, hogy előbb csak simán aggódik, de utána már nagyon aggódik. Szóval ideális ez, hiszen az emberek többsége már nem igazán figyel arra, hogy az EU az aggódáson és a nagyon aggódáson kívül egészen konkrétan semmit sem csinál.

Adott tehát sok-sok milliárd euró bevétel és egy veszteséges cég. A Luxemburggal kötött adómegállapodásnak köszönhetően nemcsak nem kell adót fizetni és megmarad az a sok-sok milliárd euró, hanem adókedvezmény formájában még további több millió eurót kap a cég.

A multi vezetői megnyugodhatnak: az "adóoptimalizálás" problémáktól mentesen lezajlott.

Nem akarom védeni Luxemburgot, csak erről az jutott eszembe, amikor diákmunkán néhány embernek nem tetszett, hogy veszélyes anyagokat kellett zsákban cipelni, nem túl erős biztonsági előírások szerint mindezt 500 forint órabérért (most csak írtam egy összeget). Az volt a válasz a munkaközvetítőtől, hogy ha ti nem csináljátok meg, higgyétek el, hogy simán jön a helyetekre 500 forintért valaki más. Adóoptimalizálás addig lesz, ameddig lesz valaki más, aki ezt engedi, és mivel emberekről (országokról) van szó, mindig lesz valaki más.

6 perc az életedből, kis érdekesség, nem csak Lölő gazdagodik, de ezt eddig is tudtuk, de most már hivatalos iratok is bizonyítják.
https://www.youtube.com/watch?v=FDUnqqIm1TA&t=1s


Én a zenével kezdtem, mert az tudtam, hogy nagyon jó :) Na pedig jöhet Lölö és a slepp :laugh:

Amikor egy videó újból aktuálissá válik: Hahó, facebookosok!  ;D

https://www.youtube.com/watch?v=caMeol3sitk

Ez így tök fasza, tényleg fizessenek a tolvajok. Meg király, hogy így összekulcsolt kézzel ott áll. Csak hogyan lesz ez kivitelezve, mi a politikai ígéret, amiből nekünk hasznunk lesz? Mészáros vagyonát megkapja a nép? Vagy mi?

Gondolom látványos akció volt, meg a felszólalások is hangzatosak, de ez így nem alternatíva Viktor helyett. :(

https://telex.hu/belfold/2021/05/19/jakab-peter-hajnal-keszenleti-rendorseg

Idézetet írta: TiB Dátum május 19, 2021, 09:41:43
Ez így tök fasza, tényleg fizessenek a tolvajok. Meg király, hogy így összekulcsolt kézzel ott áll. Csak hogyan lesz ez kivitelezve, mi a politikai ígéret, amiből nekünk hasznunk lesz? Mészáros vagyonát megkapja a nép? Vagy mi?

Gondolom látványos akció volt, meg a felszólalások is hangzatosak, de ez így nem alternatíva Viktor helyett. :(

https://telex.hu/belfold/2021/05/19/jakab-peter-hajnal-keszenleti-rendorseg

Jobb oldali beallitottsagukent szavaznek a Fidesz ellen. Kivancsi volnék masok hogy csinálnák, vagy csak a szajuk jar ellenzekikent.

Azonban amig ilyen Gyurcsany meg Jakab az alternativa addig nem fogok masra szavazni.
Nekem Jakab nem hiteles. Nehany eve meg antiszemita, ciganygyulolo volt, most meg ő a jofiu.. Nem zavart amikor rasszista volt, akinek volt valaha dolga ciganyokkal, azok nagy resze az.

Az viszont zavar vele kapcsolatban hogy szerintem megjatsza magat a nepszerusegert. Ki hiszi el, hogy egyik naprol a masikra mar nem utalja a ciganyokat, zsidokat es melegeket?

Nem tetszik pl Marky-Zay stilusa de legalabb hitelesnek gondolom.

Idézetet írta: MessiÁs Dátum május 19, 2021, 11:57:14
Jobb oldali beallitottsagukent szavaznek a Fidesz ellen. Kivancsi volnék masok hogy csinálnák, vagy csak a szajuk jar ellenzekikent.

Én egyikre se szavaznék, mert nem hitelesek. Ellenzék vagy Fidesz, nekem már egyre megy. Amikor olyan ügyekben, ami mindkét oldalt érinti (Quaestor stb.), nincsen döntés, megy a simliskedés, ott lehet tudni, ha pénzről van szó, ezek bármire képesek, akár megvédik egymást is. Emlékszem, pár hónapja Tóth Bertalan körül volt a botrány, ezek a Fidesz bele szokott állni keményen, nála érdekes módon semmi se volt. Vannak beépített emberek, megy ide-oda az okoskodás, így nem lehet javulást elérni.

Felőlem hívhatnák Lakatos Nintendónak is az elnökjelöltet, ha hiteles és korrekt pali, akkor dobok rá egy szavazatot. Ott volt Cserdi polgármestere, Bogdán László, lehet, hogy voltak ellene apróbb ügyek, de segíteni akart, jobbá tett egy falut, dolgoztak a romák, nem volt ellenségeskedés. Nem volt egyetemi végzettsége, valószínűleg angolul se beszélt, de senkit sem izgatott, mert tette a dolgát.

Jakab elindította a kampányt, tudja, hogy Karácsony ellen sok esélye nincsen, ezért ilyen dolgokhoz folyamodik, neki az "egyszerűbb" szavazókat kell megfognia.

A Fidesz kampánya tökéletes, megy a gyurcsányozás, hiszen tudják: ideális ellenségkép, még akkor is, ha már fasorban sincsen, lehet vele riogatni.  ;D Imádom, mikor elindul valami politikai műsor a tv-ben, rádióban, aztán 5 perc alatt harminc Gyurcsány hagyja el az adott propagandista száját, de ezt így is kell, hiszen megtanulták a ruszkiktól, mit kell csinálni. Tényleg olyan hallgatni a fideszes honatyákat, mintha mind debil lenne. Az lesz a vicces, mikor majd évek múlva ugyanígy lesz Orbán is, hogy riogatnak majd vele, mert neki is ez lesz a sorsa. A fagyi ugyanúgy vissza fog nyalni neki is, ahogyan Ferinek.

Abból a szempontból nem vicces, hogy ezzel csak mi szívunk, egyszerű emberek, de az sosem izgatta a vezetőinket.  ;D

Én már kiskorom óta az oktatás híve vagyok, elsőben már korrepetáltam az odabukott osztálytársam írásból, mert otthon sem segítették, és a tanár sem. Szóval én az oktatásban látom a szebb és élhetőbb jövőt. Ami igazán zavaró nekem ebben, hogy ez megvalósítható lenne, a tanárok legyenek a szakmák és területek legjobbjai, ehhez mérten kapott fizetéssel és elismeréssel. Ne csaphassa őket pofán egy diák csak úgy például, és ne érje meg nekik elmenni gyárba dolgozni tanítás helyett. Ez pártoktól semleges cél is lehetne szerintem, de a legkisebb hajlandóság sincs rá sehonnan. Pedig a minél több okos ember, minél több pénzt jelenthet akár az államnak is.

Ha megfelelő emberek oktatnak, megfelelő tananyagot, akkor a gyerekek többsége megtalálja az útját a világban, ami nagyon fontos. Egyik idősebb közeli rokonom rendkívüli jó matekos, ezt már felismerték a tanárai is, és ebbe az irányba képezték, és nagyon gyorsan rájött ő is, hogy a mateknak kell lennie a szakmájának az alapjának. Talán a gének miatt, nem tudom, de nemrég egy másik hasonlóan jó matekos fiatalabb közeli rokonom élete épp máshogy alakul. A tanár inkompetens, a diákok rosszak, és az elkallódás útján van, de nem olyan értelemben, hogy buszmegállókat ver szét, hanem a matek tudása nincs rendesen gondozva. Magánórákat vesz, így talán menthető lesz.

Szóval én csakis az oktatásban hiszek, ezáltal várom az olyan pártot, mely erre alapoz, mert mi már el vagyunk baszva ;D

Idézetet írta: TiB Dátum május 19, 2021, 13:36:24
Ha megfelelő emberek oktatnak, megfelelő tananyagot, akkor a gyerekek többsége megtalálja az útját a világban, ami nagyon fontos. Egyik idősebb közeli rokonom rendkívüli jó matekos, ezt már felismerték a tanárai is, és ebbe az irányba képezték, és nagyon gyorsan rájött ő is, hogy a mateknak kell lennie a szakmájának az alapjának. Talán a gének miatt, nem tudom, de nemrég egy másik hasonlóan jó matekos fiatalabb közeli rokonom élete épp máshogy alakul. A tanár inkompetens, a diákok rosszak, és az elkallódás útján van, de nem olyan értelemben, hogy buszmegállókat ver szét, hanem a matek tudása nincs rendesen gondozva. Magánórákat vesz, így talán menthető lesz.

Szóval én csakis az oktatásban hiszek, ezáltal várom az olyan pártot, mely erre alapoz, mert mi már el vagyunk baszva ;D

Ez lenne az alapvető, amit Te is írsz, így lehetne fejlődni, de ez itthon nem fog megvalósulni (sosem). Nagyon kevés a jó tanár, de az ő kezük is meg van kötve, nekem például egykori magyar tanárom panaszkodott, mennyivel rosszabb "most" a helyzet (3-4 éve csináltam vele interjút), mint 15-20 évvel ezelőtt. Azóta ez csak romlott. Környezetemben, haver gyerekei is most voltak érettségizni, számomra megdöbbentő volt, hogy miből tanulnak és miket. Fel kellett kutatnom a régi könyveimet, illetve a saját "könyvtáramból" adni, hogy fel tudjanak készülni becsülettel. Elmesélték milyen oktatás megy, fogtam a fejem, pedig a mi időnkben sem volt már jó a helyzet.

Magyarországon nem cél a tudásalapú társadalom, hanem a gyászkeret közösség kialakítása. Az, hogy ingyenes a tankönyv, azzal szerintem sokra nem megy a diák, mert a jelenlegi annyit ér, mint a WC-papír. Ahhoz, hogy normális szinten le tudjál érettségizni, kell egy csomó magántanár, rengeteg plusz gyakorlás. Ez csak álca, hogy mindenkinek van esélye, mindenkit támogatnak. Ha szerencséd van, esetleg be fogsz jutni arra a minimális állami támogatású képzésre, de ha nem? Arról nem is beszélve, mi fog az egyetemen várni? Én fogtam a fejem, amikor a tanárok ott is olyanokat mondtak, hogy a hiteles hírforrás csak az Origo, 888 és a Pesti Srácok. Ez volt az első egyetemi óra abból a tárgyból.  ;D 

A bólogató emberek fejlesztése megy, manapság az egyetemi diploma semmit se ér, nekem több olyan ismerősömnek lett jogi végzettsége, aki nem tud összefüggően egy bekezdést leírni. Az egyik csajszi konkrétan elmondta, hogy úgy végezte el az ELTE jogi karát, hogy összejött a tanárokkal, fogalma sincsen, hogyan lett diplomája. Egyetemen nekem is volt olyan csoporttársam, aki azt hitte, hogy Izland egy város, illetve olyan is, aki diszkalkuliás létére, ötös volt infóból, ahol Excel-táblákat kellett csinálni, különböző képletekkel kellett számolni (tegyük hozzá, család szarásig volt pénzzel, csak a NER!).

Az olyan országok, ahol a tudás az elsődleges (észt, dán stb.), ott halad a gazdaság is, fejlődés megy, nálunk pedig inkább a tudatos leépítés. A finnek vagy a dánok tanítási modelljétől mi fényévekre vagyunk, valószínűleg a társadalmunk be se tudná fogadni, mert nem állunk azon a fejlettségi szinten (elsőre durván hangzik, de tényleg így van). Állítom, ha itthon komolyabb képzések lennének, becsületes tanárokkal (tisztelet a kivételnek), akkor az elmúlt 10-15 év diplomásaiból szerintem jó, ha a harmadának lett volna papírja... Azért is ilyen tragikus a helyzet az egész országban, mert utána kikerül a sok iskolázott gyerek, akik elhiszik, hogy rendkívüli tudásuk van, aztán mikor jön egy probléma, néznek ki a fejükből, ötletük sincsen, mit kell csinálni, mert csak automatizmusokra tanít az egyetem. A pázmányos ügyvéd ismerősöm mesélte, milyen volt az oktatás náluk, röviden, egy szóval: tragikus.

Nem kell ide gondolkodó ember, az veszélyes lenne, jelenlegi helyzet is az. Túl sokan vannak, fel mernek szólalni, okoskodnak, pofáznak, ez ilyen állami berendezkedésnek nem ideális. Amikor megnézel mai 16-20 évesekkel interjúkat, kínodba nevetsz, mert tízből esetleg kettő, aki tényleg értelmes (belőlük lesz valami), többi már a mantrákat tolja. Múltkor annyit láttam, hogy egy 16-18 év körüli csajszi beszélt a 2006-os eseményekről, szemkilövetés volt, illetve milyen volt akkora az élet országban. Nézem, mondom valószínűleg akkoriban 1-3 éves között lehettél, biztosan emlékeztél rá.  ;D

A nagyobb gond nem is ez, mert lehetne itt propaganda (minden rendszerben van), ha megfelelő oktatás lenne, koncepciót látnánk, de az nincsen. Ha hiteles személyek lennének a vezetők, akik jövőképpel rendelkeznek, de mikor az államfő saját magának mond ellent azzal, hogy a rohadt kommunizmus nem kérjük vissza, erre a kínai kommunista "elitegyetemet" szabadítja az országra, akkor nincs miről beszélni. Az ellenzéknek sincsen jövőképe az oktatással kapcsolatban, pedig rengeteg használható külföldi modell lenne, de mi megragadtunk ennél a régi begyepesedett trágyánál, ahol a Toldi estéjét kell tudnod, meg egy rakat verset, amit biztosan kérdeznek majd a Sparban vásárlásnál, mert anélkül nem vehetsz 0,7-es Finlandiát. Az, hogy megtanulnák mi az a kamat, hogyan írjál meg adóbevallást, hogyan készíts szerződést, hogyan értelmezzél szöveget, az nem, ellenben a Pitagorasz-tételt azóta is napi szinten használom, illetve rendkívül fontos az Antigoné is...

Ezzel a 25 éves korig lévő SZJA mentességgel pont nem az oktatást szolgálja ez a törvény. Az volt a cél,hogy kevesebben menjenek felsőoktatásba, mert ha továbbtanulsz 23-25 évesen kerülsz ki, így már nem is élvezheted a mentességet.

Én tavaly matekból és informatikából gyúrtam a felvételire a fiammal, döbbenet, hogy milyen alacsony szinten volt. Minősíthetetlenül tanították a matekot. Nem nála volt a baj, mert 2 hónap alatt felkészítettem a felvételire.
Az infó emelt érettségihez Word, Access, Excel ment itthon, programozásba bele kellett tolni 8 héten át heti 3 órát (3x3 ropiért)

Veszekedtem a tanárral, mert azt mondta, matek könyvre nincs is szükség. Ez így is van, csak akkor olyan órai anyag és jegyzet kéne.

Minden kémia dolgozat előtt írtam egy 3-5 oldalas word doksit az osztálynak, ahol megtanítottam nekik a számításokat meg az elméletet.

Síkhülyék voltak, gimnázium harmadikban nem tudtak közös nevezőre hozni, stb.

Pedig a tanáron múlik minden. A kisebbik fiam "nem a Tudósklub rendes tagja" (Hadházi), de simán megtanítottam neki a matek felvételi anyagot, meg utána az egyetemi anyagot is.

Mondjuk az is igaz, aki akar, meg tud tanulni bármit, a youtube-on minden fent van.

Az államnak gyökerek kellenek, Orwell után mennek, " A Tudatlanság: Erő"