Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


"Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését."

Furcsa ezt olvasni ilyen NER NB1 mellett. Amikor a Dagadt stadiont épít a kert végébe.

Idézetet írta: zbking Dátum június 08, 2021, 16:51:48
"Az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban, amit az MLSZ nem csak elfogad, de egyet is ért vele. A válogatott a mérkőzések előtt nem térdeléssel fogja kifejezni a gyűlölet bármilyen formájának elítélését."

Furcsa ezt olvasni ilyen NER NB1 mellett. Amikor a Dagadt stadiont épít a kert végébe.
Jól értelmezem-e a magyar fociszövetség önellentmondását?

Bár az UEFA és a FIFA szabályai nem engedik a politizálást a pályán és a stadionban sem, mégis már hosszú ideje az történik, hogy az angliai Premier League-ben és egyéb focibajnokságokban az UEFA és a FIFA szabályai ellenére, de az UEFA és a FIFA beleegyezésével és közreműködésével vannak rasszizmus elleni és gyűlölet elleni, valamint az esélyegyenlőség, a játékostárs és az ellenfél tisztelete melletti megemlékezések a mérkőzések előtt.

https://telex.hu/belfold/2021/06/13/toth-csaba-karacsony-gergely-zuglo-ellenzeki-elovalasztas-hadhazy-akos

Recseg ropog ez az ellenzéki hajó. Sajnos a vitorlákból úgy néz ki nem lehet a korrupció szelét kifogni, semmilyen párt esetében. Ez marha jól hangzik, tiszta Petőfi lettem ;D

Világszerte vezető hír: Kémkedett a magyar kormány az állampolgárai után
Magyar közmédia szerint vezető hír: Megtörtént mindenki rémálma: beszorult egy nő lába a metró ajtajába




Nekem még megvan a 2003-as Panasonic GD50 független mobilom, épp szombaton üzemeltem be  :cya:
Arra telepítsenek alkalmazást :beerchug:

Orbán Viktor hasonló médiajelenlétet alkalmaz, mint 8-10 évvel ezelőtt Vlagyimir Putyin, amikor meg kellett szilárdítani a hatalmát: napi szinten beszélt a médiában, rádióban szólalt meg, újságokban jelentek meg gondolatai, ezt Orbán Viktor még aktív a közösségi médiás jelenléttel erősítette. Gyakorlatilag az elmúlt hónapokban minden témában felszólalt a miniszterelnökünk, most pedig itt egy világszerte ismert ügy, amit mindenhol botrányt kísért, de Orbán Viktor három napja csöndben van, pedig elvileg a kormányunk is érintett.

Azt megfigyeltem, hogy amikor ég a ház, akkor a háttérbe vonul, hogy ne lehessen azonosítani az esettel. Tényleg, csak végső esetben szólal meg, vagy amikor annyira ki tudják dolgozni a narratívát, hogy ne hibázhasson. A Kaleta, Szájer vagy épp Borkai-ügy is hasonló volt, ott is kivárt a miniszterelnökünk, gyakorlatilag a végsőkig. Most is eltelt több, mint két nap, de egyelőre csöndben van. Nem hallani felőle, helyette a "slepp" beszél, akik általában ilyenkor hibázni szoktak. Mivel ez az ügy sem akar csitulni, ahogyan haladunk előre, egyre nagyobb lesz a hibázási lehetőség.

Nagyon érdekes szerintem, milyen taktikát választanak. Az látszik, hogy a bagatellizálás nem működik. Ennek az ügynek van mélysége, ráadásul nemzetközi botrány, szóval külföld sem fog leállni - ha véletlenül az itthoni ellenzék el is halkulna -, mivel rengeteg az érintett felsőbb vezető (ilyen-olyan módon). Én nem mennék bele a részletekbe, mindössze kormánypárti politikusok és hozzájuk köthető emberek reakcióból válogatok az eset kapcsán.

- Az első felszólaló Novák Katalin volt, akinek a reakciója az alábbi volt: ,,Sajtóhírekkel nem foglalkozunk."
- Ezt követte időrendben Szijjártó Péter külügyminiszter úr, aki a következőket mondta: ,,Erről a vélelmezett vagy állítólagos adatgyűjtésről semmilyen információval nem rendelkezem", majd a következőket állította: Hétfőn reggel megkérdezte az egyetlen általa felügyelt szolgálatot, az Információs Hivatalt, amelynek a vezetője arról tájékoztatta, hogy ebben az ügyben nem folytattak együttműködést sem az izraeli, sem más szolgálatokkal, a szóban forgó szoftvert nem használják, rá vonatkozó megállapodást nem kötöttek.
- Halász János volt a következő felszólaló: ,,A baloldali sajtóban megjelent hírek megalapozatlanok, és pusztán a politikai hangulatkeltést szolgálják."
- Varga Judit igazságügyi miniszter pár órával később az alábbiakat mondta: ,,Egy olyan világban élünk, ahol hihetetlenül sok veszély leselkedik a modern államokra. Ne legyünk nevetségesek, ilyen eszközökre minden országnak szüksége van! Az egy illúzió, ha ebből bárkik bármilyen ügyet próbálnak csinálni"
- Pintér Sándor úr az alábbiakat mondta: "Magyarország demokratikus jogállam, s mint ilyen, minden személy esetében minden időben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt és jár el."
- A végére maradt a legjobb, mint mindig: Az RTL kérdésére, miszerint ,,vásároltak izraeli kémszoftvert, miniszter úr?", Gulyás úgy felelt: ,,Én semmilyen szoftvert nem vásároltam."

Amikor félig poénos szeretnél lenni, félig kibújnál a szituációból (mert inkább magadad véded). Novák Katalin még azt mondta, hogy sajtóhírekkel nem foglalkoznak, majd kiderült, hogy Szijjártó úr - aki az adatgyűjtésről semmilyen információval nem rendelkezik -, már reggel megkérdezte a saját hivatalát, hogy mi a helyzet. Elvileg akkor mégis foglalkoznak ilyen sajtóhírek, lehetséges, hogy Novák Katalin és Szijjártó Péter nem kommunikáltak a délelőtt és a délután folyamán.

Volt egy cikk, hogy Nixon ennél kevesebbe bukott bele, mondanék egy közelebbit: Nikola Grueszvki története. Talán még emlékeztek rá, hogy a macedón államfő volt az, aki hazájában belebukott a lehallgatási botrányba - miután unokatestvére segítségével (aki a helyi "kémfőnök" volt) megfigyeltek és lehallgattak több, mint 20 ezer embert, közel 10 éven át -, majd utána a magyar kormány segítségével sikerült hazánkba szöknie, ahol menedékjogot kapott.

Korabban mar biztos emlitettem hogy alapbol jobb oldali beallitottsagu vagyok. Az utobbi idoben gobdolkodoba estem tavasszal kire kene szavaznom.

Vegul arra jutottam hogy csak is abban az esetben szavazok az osszefogasra, ha nem Gyurcsányné lesz a miniszterelnök jelolt. Legyen barki mas, de ne ez a masik Gyurcsány, aki europai minimalberrel hülyiti az embereket, amikor Europaban nincs is nem is lesz soha ugyanolyan minimalber. De ez csak egy a szamtalan hazugsagabol. O es Fleto az aki szamomra akkora ellenszenvet kelt, hogy nem birnam elviselni oket ujra hatalmon. Kvazi olyan undor lenne bennem, mint amilyen az Orban fobiasoknak van.

Szoval minden osszefogas partit arra kerek, szavazzon majd az elovalasztasokon barki masra, csak ne Gyurcsanyekra.. Koszi.. 😂

Szerintem az eurót se kéne bevezetni, mert milyen hülyén nézne ki,
hogy sok ember nyugdíja nem éri el a 100€, míg rothadó nyugatiaknál, pl: szlovákia 500€ a minimum nyugdíj  :bash:

Nagyon beindultak a népszavazások, én is csinálnék egyet. A következő kérdésekkel:

- F*szod az egészbe már nem?
- K*rva anyját az összesnek?

Aztán ha megszavazzák, mehet az Alaptörvénybe.

#429 július 21, 2021, 19:28:42, csabax
Idézetet írta: Pozzato Dátum július 20, 2021, 22:46:44
Gyakorlatilag az elmúlt hónapokban minden témában felszólalt a miniszterelnökünk, most pedig itt egy világszerte ismert ügy, amit mindenhol botrányt kísért, de Orbán Viktor három napja csöndben van, pedig elvileg a kormányunk is érintett.

Azt megfigyeltem, hogy amikor ég a ház, akkor a háttérbe vonul, hogy ne lehessen azonosítani az esettel.
@Pozzato, jó megfigyelés, hogy Orbán Viktor háttérbe vonul akkor, amikor ég a ház, hogy ne lehessen azonosítani az esettel.
Kivétel nélkül mindig ezt csinálja. Hiszen nagyon jól tudja, hogy a rossz hír hozója általában bajba kerül. Például régebben gyakran lefejezték, megölték a rossz hír hozóját. Persze, manapság már nem folyamodnak ilyen drasztikus módszerhez, hanem megelégszenek a lemondással.

Magyarország viszonylatában elegendő mindössze csak arra visszagondolni, hogy kik voltak kormányszóvívők az elmúlt 8-9-10 évben és hol vannak manapság azok az egykori kormányszóvívők. Selmeczi Gabriella, Zsigó Róbert és még nagyon sokan mások simán eltűntek a "balfenéken", hiszen az Orbán Viktor "villámhárítóját" jelentő magyarországi kormányszóvívői poszton általában néhány hónap vagy jobb esetben is csak maximum 1-2 év a "kifutási idő".

Például Selmeczi Gabriella csak néhány hónapja volt Orbán Viktor "villámhárítója", amikor bedumálta a magyar embereknek azt, hogy miért jó nekik, hogy a Fidesz beszántotta a magánnyugdíjpénztárakat és erőszakkal elvett a magyaroktól 3000 milliárd forint magánnyugdíjt. Utána gyorsan és olyan alaposan félrepakolták Selmeczit, hogy még most sem érhető el az a nőszemély. Ami érthető is, hiszen a magyarok jó része még mostanra sem bocsátotta meg neki a megtakarított pénz ellopását. Így történhetett meg, hogy akkoriban Orbán Viktor helyett Selmeczi Gabriellára haragudt meg nagyon a magyar emberek többsége és a megvetés a mai napig jelentős.
A másik példa Orbán Viktor "villámhárítójára" Szijjártó Péter, aki a második Orbán-kormányban volt a magyar miniszterelnök személyes szóvivője. Ám ő azon a poszton annyira szemérmetlenül nagyon hazudott és annyira nagyon "fapofával" nyomatta rendületlenül az elképesztőbbnél elképesztőbb hazugságokat, hogy jutalmul gyorsan kinevezték külügyi és külgazdasági államtitkárnak, jelenleg pedig Szijjártó Péter Magyarország külgazdasági és külügyminisztere.

https://www.youtube.com/watch?v=TPxX9RwdX4E
Selmeczi Gabriella érvel.


Tényleg, hogy eltűnt Selmeczi, igazad van @csabax , el is felejtkeztünk róla, pedig voltak érdekes nyilatkozatai.  ;D Őt tényleg el kellett rakni, de Szijjártó más tészta. Emlékszem, hogy miután elkezdődött Orbánék "birodalmi" terve, akkor Szijjártó volt az, aki 2009-ben utazott Viktorral Kínába, hogy találkozzon az akkor még csak lehetséges kínai vezetővel, Hszi Csin-pinggel. Arra nem vennék mérget, hogy Szentpéterváron is ott volt, mikor 2009-ben találkoztak Putyinnal a választások megelőzően és előkészítették az ország kiárusítását, de az biztos, hogy nagyon sok helyre vitte őt már akkoriban is Viktor. Vele valahogy más a kapcsolata, mint a többiekkel, ez jó megfigyelés, tényleg több dolgot elvisel neki Viktor. Lázár egyszer vagy kétszer szólt be, egyből javasolták neki, hogy lépjen vissza, de a többiek se engednek meg maguknak sokat (jó, Kosa kivétel, de ő egy géniusz  ;D).

És ne feledkezzünk meg Kovács Zoltánról sem, ő is volt kormányszóvívő. Nagyon jó újkori egyetemes történelem tanár(jártam hozzá szemináriumra), de az ő stílusa is "bicskanyitogató" volt számomra, mint politikus.
A jó öreg önkényesen elvett magánnyugdíj-pénztár. Azt a sok "narancs" pikk-pakk elfelejtette, de a kemény 300 forintos vizitdíj az örökre az agyukba rögzült. Volt különbség azért a kettő között. :crazy:

Nekem meg készül a bakancslistás pólóm.
Kipróbálom majd buszon vagy villamoson, hogy lesz-e vmi konfliktus. (Odds: igen 1,20 ;D)
/felül egy fasza bakancs, alatta bakancslista felirat, majd felsorolás
1. Rászarni Orbán Viktor sírjára
2. Megnézni a Grand kanyont
.
.
./

Selmeczi és Zsigó soha nem volt kormányszóvivő.

"Népszavazás lesz a buzikról" - postán előttem egy néni mondta egy másiknak.

Imádom, ahogy egy komplex kérdés leegyszerűsödik a hétköznapokban. :D