Csak egy kis politika...

Előző téma - Következő téma

csacsa44 és 2 vendég van a témában


Idézetet írta: TiB Dátum július 22, 2021, 00:08:07
"Népszavazás lesz a buzikról" - postán előttem egy néni mondta egy másiknak.

Imádom, ahogy egy komplex kérdés leegyszerűsödik a hétköznapokban. :D
Az a vicces (szomorú), hogy nagy eséllyel nem tudják, hogy a szó valójában mit jelent. Vagy legalábbis meglepődnék, ha két csávót vizionálnának, ahogy tolják egymást.
Vagy mondaná Teri néni Icuka néninek, hogy "ha kinyalnálak Icuka, akkor mi is annak számítanánk?" ;D

Idézetet írta: zbking Dátum július 21, 2021, 21:03:11
Nekem meg készül a bakancslistás pólóm.
Kipróbálom majd buszon vagy villamoson, hogy lesz-e vmi konfliktus. (Odds: igen 1,20 ;D)
/felül egy fasza bakancs, alatta bakancslista felirat, majd felsorolás
1. Rászarni Orbán Viktor sírjára
2. Megnézni a Grand kanyont
.
.
./

Á, nagyon sok az az 1,20, még lehet az 1,01 is ;D

Idézetet írta: Latzka Dátum július 22, 2021, 08:32:27
Á, nagyon sok az az 1,20, még lehet az 1,01 is ;D

Unibetnél max tét: 10Ft.

Idézetet írta: Szigo Dátum július 21, 2021, 22:08:25
Selmeczi és Zsigó soha nem volt kormányszóvivő.
Így van. Ők Fidesz-szóvivők voltak. Ám számomra a Fidesz-szóvivő és a Fidesz-kormány szóvivője közötti különbség ugyanannyira jelentéktelen és elhanyagolható, mint amennyire jelentéktelen és elhanyagolható a Fidesz jelenlegi elnöke (Orbán Viktor) és Magyarország jelenlegi miniszterelnöke (Orbán Viktor) közötti különbség. Éppen emiatt és éppen ezért használom gyakran a szóvivőkre az "Orbán Viktor villámhárítója" szófordulatot, mert számomra semmilyen különbség nincsen a Fidesz-szóvivő és a Fidesz-kormány szóvivője között, mint ahogyan semmilyen különbség nincsen a Fidesz elnöke és Magyarország miniszterelnöke között.

Szerintem ebbe a topicba is illik, hiszen bőven van politikai vetülete. Érdemes megnézni, mindössze 10 perc az életedből. Az biztos, ez így összességében megint csak a kormánynak kedvezett, de ezen már meg sem lepődtünk.
https://www.youtube.com/watch?v=S8u4uSrUAMY

Idézetet írta: Pozzato Dátum július 28, 2021, 19:00:57
Szerintem ebbe a topicba is illik, hiszen bőven van politikai vetülete. Érdemes megnézni, mindössze 10 perc az életedből. Az biztos, ez így összességében megint csak a kormánynak kedvezett, de ezen már meg sem lepődtünk.
https://www.youtube.com/watch?v=S8u4uSrUAMY

Ohh, hogy én hogy imádom ezt a hölgyeményt! :beerchug:

Egy újabb zombi támadásba lendült, sajnos koppant szegényke. Majd a tv megmondja neki, mit gondoljon.

https://roviden.hu/2021/08/19/jakab-most-egy-idos-orbanista-bacsiba-szallt-bele-paros-labbal

"Orbán Viktor, ahol egyebek mellett bejelentette: a kedvező mértékű gazdasági növekedés miatt várhatóan 50-56 ezer forint nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok még az év vége előtt. "

Kapnak majd a ciganyok is, ezzel el is dőlt sajnos, nem lehet velük versenyezni.

Érzi a cigány, hogy itt a 10k meg a krumpli nem elég.

- Miből tudod, hogy egy politikus hazudik?
- ?
- Mozog a szája!


Idézetet írta: zbking Dátum augusztus 23, 2021, 11:57:36
"Orbán Viktor, ahol egyebek mellett bejelentette: a kedvező mértékű gazdasági növekedés miatt várhatóan 50-56 ezer forint nyugdíjprémiumot kaphatnak a nyugdíjasok még az év vége előtt. "

Kapnak majd a ciganyok is, ezzel el is dőlt sajnos, nem lehet velük versenyezni.

Érzi a cigány, hogy itt a 10k meg a krumpli nem elég.


Engem nem az azar, hogy kapnak. De én miért nem?
Adjon a nyugdíjasnak és a borsodi winnetou-knak, de nekem? Jó persze 50e forintért nem fogok rászavazni... Tudom meg válaszoltam, hogy én miért nem kapok.  :noway:





Ha visszatekintünk a nyárra, azt láthatjuk, hogy a politika elkezdett erőteljesebben beszivárogni a futballba és más sportokba is. Térdelés, színpompás karszalagok, még az olimpiai eskübe is beleírtak, és Osaka gyújtotta meg a lángot. Elképesztő okok miatt kaptunk büntetést az EB-n. Egy politikai propagandát ellenző felirat, a térdelés kifütyülése és hasonlók miatt. Miközben elvileg letérdelni sem lehetne. A nemzetközi média ránk vetette magát. De úgy tűnik, egy szinttel feljebb léptek Európában: bizonyítékok nélkül és egyes apró, alig érzékelhető jelenetek miatt egyesek felvetették, hogy ki kéne zárni minket 1-2 világeseményről. Az egész nemzetközi média jól előkészítette az újabb támadást, a meccs után azonnal elkezdték faggatni az angol játékosokat az állítólagos rasszizmusról, bár ők sem igazán tapasztaltak effélét.
Már a politikai célú térdelés kifütyülése vagy egy fekete játékos felé kiabálás is súlyos, megbocsájthatatlan bűn. Egyébként az angolok úgy rendezték meg az EB-döntőt, hogy angol szurkolók törtek be a stadionba, az olasz himnuszt alig lehetett hallani a kirekesztő szurkolók füttyétől, és angol szurkolók félholtra vertek a stadionban olasz szurkolókat. De lézerrel is világítottak a dán kapus szemébe döntő tizenegyes közben. Lehet, hogy megint minket büntetnek meg, és a legnépszerűbb sportot is át akarják politizálni, de nem fog nekik sikerülni, a futball erősebb náluk. Még ők sem tudják tönkretenni a futballt, túl nagy falat lesz nekik, akármilyen gonoszak. Ehhez ők kevesek lesznek:
https://www.youtube.com/watch?v=oatTIZij4Vw

#449 szeptember 05, 2021, 00:19:55, Pozzato
Ez sajnos nem igaz @sportbettorpro , ugyanis a politika nem most kezdett beszivárogni, hanem mindig jelen volt. Jelen volt akkor, amikor 1938-ban elveszítettük a vb-döntőt, mert a nálunk nagyobb hatalmak úgy határoztak, hogy a fasiszta olaszoknak kell nyerni. Jelen volt akkor is, mikor olyan kiváló osztrák játékos halt meg a "nácik keze által", mint Matthias Sindelar. Jelen volt akkor, mikor 1978-ban Argentínának azért kellett vb-t nyernie hazai pályán, hogy a junta igazolja: jó irányba halad az ország, elnyomás sikeres és mehet tovább az agresszió. A politika akkor is jelen volt, mikor fasiszta befolyás által, sikerült az 1950-es években megerősíteni a Real Madridot, majd jelen volt a 2000-es években is, mikor egyesek arra kezdték el használni a klubok szurkolóit, hogy rendbontásokat csináljanak különböző országokban, lázadjanak, provokáljanak.

Mikor volt még jelen? Akkor, amikor elkezdődtek nagyobb ütemben egy adott országban a stadionok építése (lásd.: Oroszország, Törökország, Magyarország, de nyugodtan említhetjük az egykori fasiszta Olaszországot is a '30-as évekből), hiszen ezzel az adott rendszer akarta letenni az örökségét. Jelen volt akkor is, mikor múlt és jelen nélküli klubok, egyik pillanatról a másikra, adófizetők pénzéből jutottak el az első osztályig, adófizetők pénzéből éltek hosszú éveken át, mert az ország vezetője ott született, vagy számára kedves az adott klub: Nicolae Ceasescu csapata, a Viitorul Scornicesti, amely szinte a semmiből jutott majdnem román bajnoki címig (és volt 5x akkora stadionja, mint a falu lakossága), de elég csak Orbán Viktor Felcsútjára gondolni.

A politika akkor is jelen van, amikor döntenek világbajnokság vagy bármilyen más torna rendezéséről, hiszen a döntnökök politikai kapcsolatokkal rendelkeznek, adott esetben éppen Vlagyimir Putyin egyik legjobb barátja döntötte el, hogy Oroszországban legyen a 2018-as világbajnokság. A politika mindig jelen volt a labdarúgásban, de más sportágakban is ott volt. Elég csak az olimpiákra gondolni, ahol a hidegháború korszakában mennyi botrány volt (moszkvai játékokat az Egyesült Államok, Los Angeles-i olimpiát pedig a szovjet blokk bojkottálta).

Nemzetközi média ránkveti magát? Nem igazán értem ezt, ugyanis sok más ország sem térdelt le az Eb-n, leszarták az egészet, mégsem kaptak büntetést. Vajon, minket miért találtak meg? Mi lehet az oka, hogy minket utálnak? Okot adhattunk rá?

Én azt mondom, mérvadó az, hogyan kommunikál a kormány erről az egészről. Az első felbuzdulás, hogy leteremtjük még a jó édes anyjukat is a nyugati fattyaknak, majd 1-2 nappal később: mi szeretjük az EU-t, nem akarunk elszakadni, nekünk az EU a prioritás, különben is, rasszisták voltak a szurkolók, mindezt fideszes képviselők mondták. Miért ez a pálfordulás? Megsúgom: folyamatosan megy a monitorozás a társadalomban, hogyan reagálunk az adott helyzetre, és az jól látható volt, hogy a mostani szituációban a hatalmas többség nem értett azzal egyet, hogy megdobálunk színes bőrű játékost, aki halott barátjára emlékezik, vagy kifütyüljük a másikat. Ez a társadalmunk többségében nem fér bele. Én nem akarok állást foglalni abban, hogy miért kell büntetést kiszabni, mindössze mindenki gondolkozzon el azon egy pillanatra, milyen lenne, ha egy boldog pillanatodban, mikor van rá lehetőséged megemlékezni egy közeli barátodról, aki épp most hunyt el, mindenki elkezdene szidni, dobálni, bőrszínedre utalni. Mikor úgy kéne játszanod egy meccsen, hogy attól kell tartanod, hogy azt kiabálják be: Te rohadt fehér vagy Te rohadt fekete!

Egy civilizációnak, akik épp természeti katasztrófákkal küzdenek, akik feltalálják az elektromos autót vagy repülőt, akik halált okozó megbetegedésekre találnak ellenszert, szerintem már nem kéne, hogy téma legyen az emberek vallása, bőrszíne, nemi identitása. Nem kéne ez az ellenségeskedés, mert az embereknek már ebből az úszításból van elege, nem abból, hogy ki térdel, meg ki nem. Őszintén szólva, rohadtul elegem van ebből az egész rasszista és homofób szcenárióból, mert ezt egyetlen személynek köszönhetjük, hogy újból feltámadt: drága Vlagyimir Putyinnak. Amikor 2010 elején annyira a béka segge alatt volt a támogatottsága, akkor kijátszotta ezt a kártyát, mert az ideologistái a náci Németország tisztelői, amiről szívesen publikálnak írásokat. Amint látták, hogy ez működik, egyre több országban kezdte átvenni a jobboldai párt ezt a narratívát. Csodás.

Azt hittem, hogy az 1930-as évek végre nem térnek vissza ilyen mértékben - érdekes, hogy pont akkor volt Budapesten Eucharisztikus Kongresszus, mint most, majd 85 évvel később -, de tévedtem. Népszerű az egyszerű embereket ezzel etetni, folyamatosan fenntartani a feszültséget. Mint ahogyan abból is elegem van, hogy a másik oldal, pedig most próbálja behozni 50-60 év lemaradását azzal, hogy orrba-szájba nyomatja a különböző dolgokat. Igen, egyértelműen elszúrták elődeink, mikor a színes bőrűeket a busz végébe ültették le, de a múltat nem lehet visszacsinálni. 

Ideje lenne valahogy megtalálni az egyensúlyt a földön, mert olyan, mintha egy hatalmas puskaporos hordón ülnénk, röhögnénk egy cigivel a kezünkben, aztán csodálkozunk, ha berobban az egész. Mindenesetre az biztos (visszakanyarodva az eredeti témához), hogy attól, mert a másik csinál valamit, még a mi bűneink nem lesznek kisebbek.