Csaló pokertermek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában



Mondjuk ha nem egyből reklámozni jöttél volna, hitelesebb lennél...

Ha ennyire tudod miért jöttem, akkor remélem azt is tudod, hogy ez miért olyan nagyon jó is NEKEM?
:)

A reklámot nem is én biggyesztettem a végére, hanem a site. Gondolom ez az ára az idefirkálgatásnak. :)

A szavazásban levő blogcimre gondoltam.

jól elvagytok Vm  ;D

Amikor indult a paradise, volt olyan, hogy egy dobott lapot láttam a flopban. Az mi?  ;D

Idézetet írta: oakland23 Dátum december 17, 2011, 21:00:56
jól elvagytok Vm  ;D

Amikor indult a paradise, volt olyan, hogy egy dobott lapot láttam a flopban. Az mi?  ;D

;D  ez csúcs

vmlinuz!
Az csak az én véleményem a kérdésről. Az a vitaindító. Egyszerűbb volt a címet idevágni, mint az egészet. Ráadásul elég nehéz volt ennek a témának olyan helyet találni a net-en, ahol ellehet. Hát ott talán sikerült. Arra hivazkozom. Csak ennyi. Nem hiszem, hogy annak a lapnak a látogatottsága olyan nagyon jó lenne nekem, hogy ekkora hűhót csapjak köré. A téma a lényeg, nem én! Mégis ki vagyok én?! Csak egy feledhető nick, semmi más. A téma viszont tapasztalataim szerint sokakat foglalkoztat és a lüke elméleteken kívül magam is láttam sok olyan eset leírását ami miatt engem is foglalkoztat ez a téma. Mivel tudom nem vagyok egyedül próbálok egy elő helyet lelni, ahol mások tapasztalatot cserélhetnek. Nekem a legutóbbi esetem 4x Q2 hand egymás után. ami nem túl valószínűtlen de alulról üti azért a lotto ötös nagyságrendjét, lotto ötös pedig ugye előfordul. Az bezzeg nem pont velem ! :) Csak ennyi a történet. Nem hiszem, hogy ebből fogok meggazdagodni, s remélem te se ezt gondolod!
:)

Szerintem másold be ide, mégis egyszerűbb úgy beszélni róla, hogy mindenki látja.

Hát itt van!
""
Pokerakademia szolgálja a szolgáltatót
2011.12.11. 19:58 alba96
Üdv olvasó!

A pokerakademia oldalán aki szóvá teszi, hogy hogyan csalnak a pókertermek azt letiltják, cenzurázzák, lehülyézik, kiközösítik. Orruknál fogva vezetik meg a balekokat a vezérszónokok akiknek csak egy a célja, a szolgáltatók kiszolgálása "Fish Hus"-sal. A balekok meg részt véve a tömeges önámításban egymást hajszolják a népszerűség reményében egyre bonyolultabb hazugságokba a pokerezésükről. De valójában mi az igazság? Az oldal cenzurázott bizonyos érzékeny témákat illetően, természetesen azon nyilvánvaló okból, hogy rontaná a játékszervezésből igen nagy jövedelemre szert tevő szolgáltatók és az azoknak bedolgozók bevételeit. A céljuk lehetőleg minél több játékos játékban tartása, mert ez növeli jövedelmüket. Ezért bármeddig képesek elmenni. Egész gazdasági szféra épül a forgó pénzmennyiség köré, ami egyáltalán nem kevés. Ezen szféra része a Pokerakademia is amely hatékonyan kábítja el a határtalan lehetőségek ecsetelésével a balekokat. Természetesen jól megkörítve az egész hadjáratát tudományos maszlaggal, ami akár igaz is lehetne, ha a szolgáltatók nem valósítanának meg minden a jó erkölcsbe és a saját szabályaikba is ütköző trükköt a játékosok kifosztására és a jutalékok maximalizálására. Az egész Pokerakadémia olyan mint egy jól kidolgozott mosóporreklám, műkosszal, meg minden egyéb tartozékkal megbiggyesztve, hogy kizárólag csak azt lásd, amit szeretnének hogy láss, minden egyebet pedig ne. Az egész tagságuk a "VidámVasárnap"-i igehirdetés nézőire emlékeztet, ahol megmondják nekik, hogy miről mit kell gondolniuk és miről mit nem kell gondolniuk! Ők pedig ettől lesznek okosabbak, ettől látják meg a világot önmaga valójában! Legalábbis azt hiszik! És miközben egyúttal elfelejtetik velük, hogy milyen csodálatos dolog önmaguknak felfedezni a világot egy állapotával elégedett zombi sereg válik belőlük amely saját butaságára is büszkén,  bólogatva követi a vezérürüje minden rezdülését.

Ebbe az önelégült önkábításba próbáltam én balga beleavatkozni, azzal hogy némi világosságot gyújtsak az agyakban, hogy lássák meg végre ami nyilvánvaló. Micsoda eretnek ugye az aki mindent megkérdőjelezve amit eddig hallottak azt meri nekik állítani, hogy a poker-szolgáltatók csalnak, mert ez az érdekük és ezért meg is teszik. Ellentétben mit állítanak a szolgáltatók és csatlósaik - hogy az ide illő elcsépelt kifejezéssel éljek -, azt hogy ők vigyáznak arra hogy senki se csaljon ... na igen, persze ugye rajtuk kívül, csak ezt már nem teszik hozzá. Egyszóval az az igaz-poker-játékos az igazhívő kifejezésre hajazva, aki mindezt el is hiszi nekik! Mindenki más eretnek és megégetendő! A jó FishHus az aki önként és dalolva és büszkén a saját hülyeségére vonul be a vágóhídra és elégedetten tűri, kihasználják, megkopasszák, elvegyék még az életét is talmi reményekért cserébe.

Nem szabad kimondani soha, hogy "MINDEN POKER-SZOLGÁLTATÓ CSAL!" vagy hogy "NEM NYERHETSZ!" (Pontosabban ha nyersz is, ők a többszörösét húzzák le rólad ezalatt. A lényeg ugyanaz. Vagyis keményen meg kell szolgálnod náluk a kis nyereményedért.)

Tipikus egy Pokerakademiás zombi hozzászólása témához, melynek lényege nagyjából ez: "A poker-szolgáltató nem csal, hanem csak kiegyenlíti a szerencse-faktorból adódó igazságtalan eltéréseket". Azt hiszem mindenki átérzi a hülyeségnek eme mélységes bugyraiban elmerült zavart lélek totális eltévelyedését.

Ép eszű parasztember a maga egyszerű agyával is le tudná vonni a helyes következtetést: Ahol egyszer bele tudnak avatkozni a játék természetes menetébe ott meg is teszik többször is és többféle okból is. Hülye aki ilyen helyre befizet akár csak egy petákot is annak reményében, hogy nyerhet!

A zombi hiszi is amit mond! Az a legkomolyabb következménye a Pokerakademia világában történt agymosásnak, hogy fel sem ismeri a valós helyzetét. A Pokerakademia tehát sajnos elérte a célját és széles feljárón terelgeti a begyűjtött hatalmas zombi-nyájat a poker-szolgáltatók vágóhídjára. Naná, hogy busás árért cserébe!

Mindeközben a zombi hitetlenkedve megkérdezi: Mi érdeke fűződne a szolgáltatónak a csaláshoz?  - Semmi FishHus ! De ne tartsd fel a többieket! Állj szépen vissza a sorba!    :))

Jómagam azért írok most itt, mert a poker-rel foglalkozó oldalakon úgy kitöröltek minden erre a témára vonatkozó kérdést és bejegyzést, hogy öröm nézni milyen alaposan takarítanak! Kivéve azokat bejegyzéseiket melyek szerint a szolgáltatók szentek és világ összes kincséért se jut még csak eszükbe se hogy csaljanak.

Pedig sokan írnak a gyanúikról miszerint csalnak a szolgáltatók. És bizony ha belegondolunk, hogy a kevéske asztalpénzből származó erecskék milyen széles folyamokba gyűlve ömlenek a kasszájukba az egyéb jutalékokkal együtt, akkor nyilvánvaló, hogy alapvető érdekük a forgalom fenntartása, növelése.

Vannak un. alvállalkozó oldalak, melyek segítségükre vannak ebben. Természetesen busás jutalékért. Elvégre üzlet az üzlet! Egy a sok közül a Pokerakademia is! Ha valaki nem látja át, hogy ez az igazi énjük, a valódi szerepük a pokerbizniszben az teljesen vak vagy  egyszerűen nem is akar az álarcuk mögé nézni, amely persze jóságos segítő látszatát kelti a szemlélőben.

Kíváncsi lennék hányan dőltek be a jól kialakított szervezett lehúzásnak melyet az on-line  poker-ipar végez. Hányan küzdenek Don Quiote-ként a szolgáltató nagy-nagy zsákjában vergődve, elrabolva szeretteiktől? Hányan vannak becsapva! Hányan lettek jó pénzért mindössze reménnyel kifizetve?

Én soha nem fizettem be pénzt egyik poker-szolgáltatóhoz sem és soha nem is fogok, mert tudom, hogy nem nyerhetek hosszútávon soha. Nem is vihetem többre soha pár tíz dollárnál, amit persze fel se vehetek nyereményként. De tudom mibe vágtam a fejszémet és nem is várok többet! Ez az egyetlen jó tanácsom azok számára akik megpróbálják a lehetetlent. Legyenek tisztában azzal, hogy mivel is próbálkoznak és kik ellenében! Akkor nem érheti őket baj. A játék ettől még lehet szórakoztató, csak soha ne hagyd magad becsapni! Ne fizess be!

Mint eddig kifejtettem a szolgáltatók kenyere a forgalomból adódik. Ennek fenntartása érdekében csalnak teljes erővel. Éltetik az Aranytojást tojó tyúkjukat. A harc nagy közöttük is. És mindenre hajlandóak a piaci részesedésük megőrzéséért! Elemi érdekük a csalás. Akkor miért is ne tennék? Naná hogy megteszik! A hírekben is fel fel merül a probléma. Lásd a FullTiltPoker zárolva a benne lévő összes számlával együtt! Nem véletlenül. Ennek oka fennhatóságukon kívül esik - pénzmosás, adócsalás...stb. -, de akkor miért ne csalnának a fennhatóságukon belül is ha azon kívül is megteszik. A forgalom fenntartásának legfontosabb eszköze a bankroll-ok kordában tartása, hogy ideális esetben ne vehessen ki senki pénzt. Természetesen vannak kivételek! Fura is lenne ha kiderülne hogy senki se nyer soha! Hát úgy csinálják, hogy ne derüljön ki! Ezt a leosztások erőteljes manipulálásával érik el. Aki nyer az veszítsen, aki vesztett az nyerjen! A forgalom így garantált örök időkre, hadd folyjon befelé a kasszába az asztalpénz. Llegyen minél nagyobb a játékos tömeg. ... Ne hulljon már el a sok birka, akkor nincs miről lenyírni a gyapjút!

A manipulálás eredményei a valószínűtlen esemény-sorozatok a leosztások során.

Mennyire valószínűtlenek? A "nagyon" az semmit nem mond! A lehetetlen is csak közelíti a valóságot, vagyis inkább a valószínűtlenséget! Ebből derül ki hogy csalnak! És ím a lehetetlen valósággá válik, a víz meg borrá... stb. A pokertudósok szerint te meg hülyévé válsz ha mindezt észreveszed. Ha meg is írod, azért veszik a fáradtságot, hogy cenzurázzák, töröljék a hozzászólásodat, vagy minimum kipellengéreznek hadd röhögjön körbe mindenki. A zombik meg veszik a lapot és parancsszóra összenyerítenek, mert fő a csapatszellem, persze én inkább egyfajta tömeg-hisztériának látom amit a saját kis álomviláguk megtámadása vált ki belőlük.

Kik is röhögnek ilyenkor kin? Én egy kis senki vagyok, egy említésre se érdemes kis hülye. De azért megjegyzem: Már nyertem pontosabban első lettem $500 versenyben kb. 7700 résztvevőből. Volt már a PartyPoker játékzseton számlámon 50M egyenleg. 5 perc alatt írtam meg élesben a 100 max pontos egyetemi fizika felvételimet 120 pontra a plusz megoldásokkal együtt. A matek egyetemi felvételimet sajnos csak 10 perc alatt sikerült hibátlanra megírni. Az IQ-m ... ezt hagyjuk. Mindenesetre nincs 100 alatt és szívesen megnézném azt akinek felette van! :))

Ezek után aki ezt teljesíti nyugodtan vethet rám akármennyi követ amikor azt mondom:

A POKER-SZOLGÁLTATÓK CSALNAK ! MINDEGYIK CSAL! TELJES ERŐVEL CSALNAK!

Ha valaki szorgalmasan figyeli a kirívó esemény-sorozatokat önmaga is levonhatja ugyanezt a következtetést! Biztosíthatom nyilvánvaló lesz!

Éltem egy példával: A Föld bolygóütközése úgy kb. hetente ismétlődve ehhez képest fel se tűnne senkinek! Nagyon nagy erőkkel folyik ennek a titokban tartása is a pokerbiznisz világában! De szerintem hiábavaló, amíg ilyen nyilvánvalóan bután csal a programjuk.

Gondolat-ébresztőnek szántam ! Remélem lesz valaki aki elgondolkodik ezen !
""

Ez szerintem is így van, még talán régebben nem csaltak annyira, de amióta ennyire megnőtt az online pókeresek száma, azóta 100%..

#11 január 01, 2012, 20:39:23, demi
En ezt nem ertem.Miert lenne ertelme mahinalnia a teremnek a lapokat? rohadtul nem nyer pokerben egy terem sem ellenetek,hiszen masok ellen jatszotok. a terem mindenkeppen nyer,de ez nem csalas:a rake a nyeremenyuk.
Egy forgalmasabb oldalnal tobbtizezer leosztas is mehet masodpercenkent,igy sztem nem csoda,ha nehaerdekesnek tuno veletlenek vannak. Ha meg megis csalnanak:Mi alapjan dontenek a tobbmillios tomegu es a jatekosalomany 98%at kitevo halak kozul,hogy most ki erdemes egy kis "etetesre"? Miert van az,hogy a maradek ket szazalek a csalasok ellenere is tud hosszutavon jo jatekkal nyerni? A termeket ugy tudom ellenorzik.Miert nem hallottam meg egyetlen ilyen jellegu bezarasrol sem? :D
Sztem ezek is elgondolkodtato dolgok.
Lehet,hogy egy kis onkritika is szorulhatna a csalassal es osszeeskuveselmeletekkel dobalozo emberkekbe.Az a velemenyem,hogy egy matematikus is lehet szar pokerjatekos.
Nalam 3ev utan kerult a helyere a poker: tisztan elvezeti forras.Ket haromhavonta.Kis penzzel. Mert en sem vagyok jo.

Szerk: alba! Majd kuldok kepet szivi!Allitolag az enyem is felette van,megha nem is mindig viselkedek ugy. :) (az emberek kb.80%anak 90 es 110kozott van.90 alatt mar nem epek,110felett pedig atlagon feluli alkalmazkodokepessegrol beszelhetunk.Ezt bizonyara tudtad.Javaslom a szemeszet gyakoribb latogatasat)

Egyetértek demivel. Ez olyan összeesküvés elmélet, amivel a fishek nyugtatják magukat, hogy nem ők játszanak rosszul... :)

Hasonlít Viktorka felfogásához, hogy nem azér van gázban a magyar gazdaság, mert hülye a mindenkori bármelyik kormány, hanem mert spekulánsok fejükbe vették hogy megbuktatják Viktort és egész bábszínházát :D

De mindig örülük annak, ha valaki azt hiszi, hogy csal a terem... belőlük lehet profitálni  :beerchug:
Remélem a hosszútáv, variancia, pozíció, icm, bankroll, 3bet és satöbbi fogalmak ismerősen hangzanak és ezek (és a többi fogalom) ismeretében írtad az elméleted kedves átvert kolléga :D


Ha valaki, hát én szeretem az összeesküvés-elméleteket, de a helyzet az, hogy tavaly is és idén is végignéztem a WSOP main eventről készült ESPN összeállítást, meg amúgy is elég sok versenyvideót nézek, és bizony élőben sem ritkák az olyan olyan laptalálkozások és bad beatek, hogy ökölbe szorul az ember keze.

Sokáig magam is gyanakodtam arra, hogy csalnak a termek, de mostanra már inkább azt gondolom, hogy a póker egy ilyen játék. Ott gyakoribb a bad beat, ahol több a fish, gyakrabban végződik egy hand mutatással, gyakrabban fordul elő, hogy a gyengébb lap veri az erősebbet. Ha az ember rendelkezik érzékkel, tudással, gyakorlattal és legfőképpen önfegyelemmel, akkor nyereséges tud lenni. Az élőpókerrel szemben online sokkal kisebb egy játékos eszköztára és lehetősége a megfigyelésre ezért a különbség is kisebb lesz jó és rossz játékos között,

Én magam sem jutok tovább 15-20 dollárnál befizetés nélkül, de ez azért van, mert túl gyorsan akarok haladni, nincs türelmem végigcsinálni a bankroll management szintjeit.

Ha olvasod az említett oldal blogjait, látni fogod, mennyi negatív időszakon mennek át a jó játékosok, sokszor hónapokig képtelenek profitot csinálni, a türelem és a kitartás meghozza a gyümölcsét.

A témában kábé ennyi a véleményem. Hogy törlik az ilyen jellegű hozzászólásokat? Gondolom elegük van a parttalan és értelmetlen vitákból hülyegyerekekkel, amit meg is tudok érteni.

Kábé három éve tolom és ennyi elég volt, hogy rájöjjek, kulcsfontosságú tulajdonságok hiányoznak belőlem ahhoz, hogy komoly bevételre tegyek szert, így idén már csak a játék öröméért játszom, alacsony téteken.

Szerintem a fő baj a póker megitélésével az, hogy a játékosok nagyon nagy hányada nem fogja fel, hogy milyen sokrétű elméleti és gyakorlati tudást, illetve személyiséget igényel, ha valaki sikeres akar lenni. Az emberek nagy része nem állna le futni még közepes képességű atléták ellen sem, egyszerűen azért, mert tudják, hogy lassabbak, kevésbé kitartóak, mint amazok. Pókerben viszont mindenki azt hiszi, hogy űbernagy király és valami megmagyarázhatlan oknál fogva hordják a pénzt a termekbe, hogy odaadják jobb vagy éppen szerencsésebb játékosoknak.

Kedves alba, remélem nem találod sértőnek a hülyegyerekezést, igazán nem célom Téged személyszerint bántani, de az írásod, olyan, mintha egy sikertelen rúdugró a rudat hibáztatná, amikor egy rúdugró versenyen mindenki magasabbat ugrik, mint ő, pedig egyébként 11 másodperc alatt futja a százat, nincs rajta egy deka zsír sem és simán első lett a nyugdíjasklub rúdugró-gáláján.