Fogadási Stratégiák

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Kézilabdánál próbálkozott már valaki olyannal,hogy ha mondjuk az 1-es csapat szerez egy gólt,akkor megrakod azt,hogy a kövit is ő szerzi(kb 2,5-3-as odds,nyílván eltérhet,ha nagyon kiegyenlített a 2 csapat erőviszonya),és ha nem ő szerzi a kövit,akkor megrakod azt,hogy a 2-es csapat szerzi a következő gólt duplázott vagy valamilyen emelt téttel.Vagyis itt arra akarok rámenni,hogy lesz olyan,hogy valamelyik csapat 2 gólt szerez egymás után.
Mondjuk nem tudom,hogy mennyire nagy olyan sorozatok jönnek ki,amikor felváltva dobálják a gólokat,de hátha van itt valaki aki nagy kézis.

Idézetet írta: ereghard Dátum január 27, 2015, 17:37:22
Kézilabdánál próbálkozott már valaki olyannal,hogy ha mondjuk az 1-es csapat szerez egy gólt,akkor megrakod azt,hogy a kövit is ő szerzi(kb 2,5-3-as odds,nyílván eltérhet,ha nagyon kiegyenlített a 2 csapat erőviszonya),és ha nem ő szerzi a kövit,akkor megrakod azt,hogy a 2-es csapat szerzi a következő gólt duplázott vagy valamilyen emelt téttel.Vagyis itt arra akarok rámenni,hogy lesz olyan,hogy valamelyik csapat 2 gólt szerez egymás után.
Mondjuk nem tudom,hogy mennyire nagy olyan sorozatok jönnek ki,amikor felváltva dobálják a gólokat,de hátha van itt valaki aki nagy kézis.

Szerintem nincs következő gólra fogadás, hanem csak a következő utánira lehet tippelni.

RedMunchen 2013-nak igaza van! Valóban mindig csak a következő "utáni" gólra lehet fogadni! Tehát mérkőzés kezdése után 0-0-nál a 2-ik gól szerzőjére lehet tippelni.

#1668 január 27, 2015, 18:20:45, ereghard
rossz helyen kerestétek akkor :)
de a lényeg az,hogy működik-e vagy sem

mondjuk lehetne is finomítani úgy,hogy pl kivárunk egy 3-4-es váltakozást és onnan kezdjük
elég érdekes,hogy a vb-s meccsen sokkal nagyobb arra a szorzó aki az utolsót dobta,mint a román meccsen ami most megy

Sokat gondolkoztam stratégiákon, de már fáj a fejem hogy egy épkézláb dolog nem jön össze ami hosszú távon ütőképes. Egyszerűen nincs.
Kivéve sztem az értékalapú fogadás. A stratégia tök egyszerű semmi varázslat.
Mondjuk foci, tegyük fel 50%-os találati arányom van 1,8 oddson hosszútávon.
Példa: múltkori city-arsenal teszem -0,5 hendivel a hazait 1,8oddson erre megszerzi a vezetést az arsenal, ekkor arsenal odds lemegy(most konkrét nem tudom,de mondjuk 1,2 körülire) ekkor megfogadom arsenalt surebet kalkulátor szerint hogy -28% legyen a veszteség.
Ez annyit jelent 100ezres bank 1% nyi tétjénél nem 1000ft.ot bukok hanem csak 280 ft ot. Nem mindegy.
Ilyenkor ugye már 2 gólt kell rugni a citinek.
Tudom valaki ilyenkor annyival fogad vissza hogy még ez 28% se keletkezzen,sőt hogy az eredeti nyereményt nyerje meg, azt hiszem ezt hívják hedgelésnek. de itt azért csúnya bukta a vége.

Persze az én konzervatívabb elméletem esetében is, mi van akkor  ha a hazai(jelen esetben a citi mégis megfordítja és nyer) akkor is bukok 28%-ot, ilyenkor meg az van hogy bele sem kellett volna nyúlni.

Ha meg city szerez vezetést-(kockáztatva az hogy arsenal még 90.percben is egyenlíthet,) hagyom úgy mintha nem is játszanám ezt a veszteségcsökkentős stratégiát.

Levetítve ez 10 meccsre első öt nyer második öt veszít:
alap eset: nyerek 5X800=4000, bukok 5x1000=5000 össz -1000ft ban vagyok
nem alap eset:nyerek 5X800=4000, bukok 5X280=1400 össz+2600ban vagyok



tudom nem ilyen derűs és egyszerű a képlet, de valahol a pókerben annyiszor hangoztatott veszteség minimalizálásos gondolatmeneten próbálok elindulni

Sziasztok!

Gondolom mindenki eljut sportfogadói "karrierje" során ahhoz a pillanathoz amikor komolyabban elgondolkodik azon, hogy a kis oddsokból kellene hosszútávon profitálni...
Én már egy ideje folyamatosan barátkozom azzal a gondolattal hogy nekifussak én is -mint talán mint mindenki- és ha mást nem, legalább tapasztalatot nyerek, és egyszer kipróbáltam.
A "tervem" a következő lenne. A kezdőtőke 10 e Ft lenne. Célnak pedig az 1 millió ft fölé kerülést tűzném ki, ha már lúd...mint tudjuk.. :) Naponta egy db meccset játszanék, 1,1es szorzó környékén.
1,1-es szorzóból durván 7 db kell a duplázáshoz, és 10ezerből mire 1,280 millió lesz az 7 db duplázás, 7X7=49 meccs, legyen elég "csak" a millió akkor picit kevesebb is elég...nyilván a szorzók ingadozása befolyásolhatja a fogadás-számot.
Az "elvek" a következők lennének:
-naponta szigorúan 1db meccs,nyilván az aznapi lehető legbiztosabbat megjátszva
-csak a végeredményt megnézni (az elején nem, de később elég idegtépő lehet)
-csak kétesélyes kimenetelnél tenni az esélyesebbet
-csak csapatsport az általam ismert és követettekből (röpi, kosár)
-szigorúan kerülni a kupameccseket, barátságos, egyéb tét nélkülieket
-csak hazaira fogadni
-ha a választott csapatom az előző fordulóban vesztett, az csak előny, pláne ha most ő az esélyes
-ittas befolyásoltság,másnaposság ( :D ) alatt kerülni a fogadást, betegen, érzelmileg zaklatott állapotban is tilos.
-hétfői és a pénteki nap NOBET , szünet is kell, és a pár éves tapasztalatom szerint ilyenkor borulnak leginkább a papírformák. A többi napok meccsdömpingjéből talán könnyebb egy "biztosat" kiválasztani.
-a tippeléseket vezetni, elemezni, de nem rágörcsölni, ne erről szóljon a nap, ne vegyen el időt mástól.
-kitartani a célig a stratégia mellett...ha elmegy, a tanulságokat levonni.

Még olyanra is gondoltam hogy kicsit a "véletlen" faktort is valahogy be kellene vonni...ha egy adott nap 2-3 biztos is van, és nem tudok dönteni, akkor esetleg valamelyik hölgy ismerőstől kérek véletlenül egy számot, és az adott számmal jelölt tippet teszem meg....de lehet ez már kicsit babona is :)

"Papíron" még soha nem teszteltem tét nélkül...fogalmam sincs meddig jutnék el...lehet az 5. elme, de az is lehet h csak a 26....persze azért sem teszteltem mert ha  bejönne tét nélkül akkor biztos verném a fejem a falba :D

Várom a tapasztaltabb kollégák véleményét, tanácsait az elképzelésemről.
Tudom, hogy messze nem én találtam fel a spanyol viaszt, de érdekelne hogy ki mivel egészítené még ki? Mit javasolnátok? :)
Köszönöm előre is ha valaki elolvassa és válaszol! :)

Idézetet írta: Szurki Dátum február 17, 2015, 16:13:53
Gondolom mindenki eljut sportfogadói "karrierje" során ahhoz a pillanathoz amikor komolyabban elgondolkodik azon, hogy a kis oddsokból kellene hosszútávon profitálni...


Hát nem igazán :) Inkább az ellenkezője!


Az elgondoláshoz:
Sok ilyen próbálkozást láttam már, nekem az első, ami nem szokott tetszeni, ez a minden napra egy tipp. Szerintem még ez is lehet, hogy sok és türelmetlen, de ha meg úgy adódik, miért ne lehetne kettő is... szóval egyáltalán nem foglalkoznék azzal, hogy milyen sűrűn jönnek egymás után a tippek, ennél a stratégiánál egyedül a tipp erősségét venném figyelembe, ill. veszem is, mert nekem is fut egy ilyen all-in szálam, de van hogy hetente csak egy tippel! Minden tippet nagyon komolyan veszek, megrágom, félreteszem, később ismét előveszem, 95% felettinek kell, hogy érezzem! Eljátszom a gondolatával, hogy veszíteni fog, és ha nagyon nehéz elképzelnem, hogy tényleg, az is erősíti a tippet :) A másik, azt figyeltem még meg másokon, hogy ha vannak is jó és szigorú szabályaik, később egyre engedékenyebbek lesznek... bejön sorozatban 4-5-6... tippjük és elkezdik nyeregben érezni magukat, hogy milyen könnyen megy, ettől is egyre lazábbak. Azt gondolom, minden fogadás gombra klikkelés előtt, mikor megszületett a nagyon erősnek vélt, többször átrágott tipp, türelmesen még egyszer utoljára gondoljuk át a saját szabályaink tekintetében pontról pontra és ha tényleg nagyon érezzük, mehet!

all inn strategia 105-ik izben... Tenyleg mindenki ignoralja a tippeles, a sportfogadas alapjat, hogy vannak jo es vannak rossz napok is, ugy ahogy cserelkezik nap az ejszakaval, ugy jonnek jo es rossz tippek. Legtobb pontod eloiteletekbol es teves konkluziokbol indul ki. Igazabol mindenki igy fut neki, es sokrol nem hallottam, akik megcsinaljak a millat lepcsozve... nem mondom persze, hopgy nem leteznek... :D Nem tudom mit fuznek meg hozza, egyszeruen sok a tevedes ebben...

Ezeknek az all-in játékoknak az adja az eredményességét, ha a tippelő, saját képességei szerinti plafont "vezet be". Alapjaiban egyetértek AC_28-al, de összességében még sem. Egyrészt mert sajnos az a típusú fogadás amit ő is játszik, s ahova konvergálnunk kellene felismerve az örök igazságot, nem megy mindenkinek. Nekem például nagyon nem. Azért is döcög az ez irányú naplóm. Pedig hiszek benne, hogy ez a jó megoldás, de a jó szériák kiaknázásában sokkal jobb vagyok. Talán pszichológia.

Visszatérve az all-inre. Ha egy teljesíthető és belátható plafonnal játszol, akkor lehet ez eredményes. De ha a plafont a gyakorlati végtelen fölé emeled, az nem vezet sehova. És most nem csak azért, mert nem lehet 49 darab 1.10-es oddsot eltalálni, hanem mert százeres téteket már nem lehet feltenni all-inben hideg fejjel. Lehet, ha van miből. Ha összeszedtél egy nagyobb bankot akkor persze, de itt most all-in-ről beszélünk.
Szóval maximum akkor látom értelmét így játszani, ha "lottónak" fogod fel és rászánod, mosolyogva.

embernek ott kellene csak lennie azt mondhassa - megtalalom azt a 1,20 oddsot, ott ahol 1,10 kellene lennie, es ezt rakom. szinglikbe, kicsi kotesbe, vagy kicsi max 2-3 fokos lepcsozesben. es akkor ha azt mondja, minden nyolcadik megy csak el, meg mindig kiraly, profital. de lepcsozes nemlatomig, esetleg a milliorol almodas tiz ezresbol - naiv dolog. de jbol mondom, nem lehetelten. csak en meg nem lattam olyat :D

Én most azt próbálom, hogy egy adott oddsot amit x iroda megad nyitó oddsnak csak akkor teszek meg ha az az odds kizárólag felfele mozdul el kb 5%-6%-al/tól(vannak 30-40%-os mozdulások is)
egyelőre 2013-14es év nb1-3%       bundesliga:+21%        seriaA-4%          francialiga1:-18%
nem tudom van ennek értelme, most néztem az angol premier ligát a tavalyit , ott biztos hogy pluszba jön ki a történet. Csinálok még statot.
Olyat meg nem rakok ahol lefele mozdul el(utólag akár nyert akár nem)

Szurki

Ami szerintem helyes, vagy ezt tanácsolnám.
1,2es odds-sal én 19 all int láttam eddig max. Biztos van több is

- Valószínű nagy összegnél a tudatod miatt elbuksz. Valaki írta már, hogy bizonyos összeg felett akkora lesz a stressz, hogy 100%osan irracionális döntést hozol. Mondhatnám, hogy nem tudod elhinni. Az elméd bekorlátoz.
* Ezt egyszerűen ki tudod kerülni, hogy a bank megduplázása után kiveszed és kiutalod a pluszt.(7-8 fogadás után)

- Én ha csinálnám akkor több esemény lenne naponta, lehet(sőt legyen) rengeteg is, DE csak bukás után szállnék be. Azaz amikor "megjön a jel" és, vagy nyomom 7-8ig vagy várom a következő jelet. Matematikailag mindig ugyan az az esély, de gyakorlatban ritkán bukik el 2db 9x%os esemény egymás után. Olyan mintha egy kalapból addig húznál amíg a vesztest megtalálod, mert akkor van egy "biztos" pontod" hogy egy új intervallum következik.

- A 10.000 felosztanám 10 felé(mindegy meddig mész vagy hogy csinálod) és elkezdem a fogadásaim. Napi kb 20 fogadást csinálnék. Miért?
* Megfigyelném magam és döntéseim. Akár fel is veheted magad, hogy lásd kívülről mit csinálsz(telefonnal is pofon egyszerű már ez). Első bukásom utána, ha van, átgondolom mit csináltam. Mi volt a jó? Mi volt a rossz? Mit tanultam? Van e új gondolat? Mit kellene változtatni? stb Amit hibáztam megjegyzem, hogy azt a hibát ne kövessem el megint. Majd jöhet a következő ezres játék. Ha azt is elbuktam megnézem megint, hogy mi történt. Kielemzem gyorsan. Volt e valami ami az elsőben is előjött, azt kivenni, majd átgondolni. Ezt megcsinálom minden 1000es után, és ha elfogyott a pénz akkor nyugodtan mondhatom, hogy belekezdtem és megpróbáltam, sokat tanultam és játszottam egy jót is. Ha meg nem fogyott el akkor is meglesznek a pontjaid(pld legkevesebb 10ig el tudok menni, mert utána nagyon stresszelek, vagy az összeg nagy nekem) és a tudás, hogy miként működik neked.

Idézetet írta: KT76 Dátum február 19, 2015, 21:58:17
- Én ha csinálnám akkor több esemény lenne naponta, lehet(sőt legyen) rengeteg is, DE csak bukás után szállnék be. Azaz amikor "megjön a jel" és, vagy nyomom 7-8ig vagy várom a következő jelet. Matematikailag mindig ugyan az az esély, de gyakorlatban ritkán bukik el 2db 9x%os esemény egymás után. Olyan mintha egy kalapból addig húznál amíg a vesztest megtalálod, mert akkor van egy "biztos" pontod" hogy egy új intervallum következik.

Anélkül, hogy nagyon belemennék a valószínűségszámítás részleteibe, itt azért ellentmondanék (de tulajdonképpen te magad is ezt teszed az ezt megelőző bekezdésben). Szóval: amikor azt feltételezed, hogy a gyakorlatban ritkán bukik el 2 db nagy valószínűségű esemény egymás után, akkor itt is arról van szó, hogy az elméd, vagy még inkább az érzelmeid bekorlátoznak. Két egymást követő esemény valószínűsége egymástól független. Nem fog a 2. esemény csupán azért nagyobb (vagy éppen kisebb) valószínűséggel bekövetkezni, mert az 1. esemény ilyen meg ilyen lett. Gyakorlatilag ez a szórás csapdája. Mint mikor a 0-t várja a szerencsétlen flótás a ruletten, és rögtön utána száll be, abban bízva, hogy most már kisebb a 0 valószínűsége. Francokat kisebb. Konstans 1/37 minden egyes forgatásnál.

Tudomásul kell venni, hogy egy ilyen all-in szerű sorozatban képtelenség az érzelmeket vegytisztán kizárni. Max. talán akkor, ha lenne egy olyan ember, akiben 100%-ig megbízol, és ő rakná meg az általad mondott fogadásokat. Nem mondaná meg a fogadások eredményeit, csak jelezné, ha elérted az előre megbeszélt célt, vagy (roszabb esetben) elfogyott az erre szánt összeg (a felosztott induló bank minden sorozata elbukott). Így minden fogadást anélkül tennél meg, hogy tudnád, mekkora a tét. Gyakorlatilag, mint egy tippjátékban, felelősség nélkül. Az önkontroll itt "csak" ahhoz kellene, hogy te magad ne nézd meg a meccsek eredményét.

#1678 február 21, 2015, 16:19:28, KT76
Benson

Ha én vagyok hatással a nyerésemre akkor inkább bízzam egy botban?
Használjak egy programot ami a tudtom nélkül válogatja ki az 1,1es eseményeket és játssza meg és én ne is tudjam mit játszik? Mert így az érzelem nincs benne.:) Ez megoldanál?
Itt egy pld. Mondjuk minden nap 18:00tól kiválogatunk 1,1es 10 db eseményt és egy hét után megnézzük.

111A111   de lehetne ez is  1111111
111A111                           1111111
111A111                           1111111
111A111                           1111111
111A111                           1111111
111A111                           AAAAAAA
111A111                           1111111
111A111                           1111111
111A111                           1111111

Az "A" a bukás az "1" a nyerés. Szóval azt mondod ennek a 7X10es mátrixnak az előfordulása, hogy pont ugyan ott bukik el mindig az 1,1es odds ugyan akkora, mint bármilyen más eloszlás ebben a mátrixban? Hisz mindegyik külön álló esemény.
Azt is mondhatnám, hogy ez 70 szám és annak az esélye, hogy 36,37,38,39,40,41,42 kihúzzák az esélye ugyan az mint bármely más variációnak, csak az életben nem így van, és csak a valószínűségszámításban is a nagy számok törvénye igaz pld a rulettes példádra is, de a kis számok törvénye már egyáltalán nem igaz rá, pedig egy eseménynél azzal tudsz csak számolni. Pld az A-k eloszlását a Voronoi algoritmussal tudnád a legjobban meghatározni ami a legközelebb állna a valósághoz, a valószínűség számítással semmire se mennél, vagyis nem jutnál közelebb az A-k megjósolásában.

Nem. A tippek kiválasztásához mindenképpen kell az ember, hiszen a fogadói megérzéseket a gép nem tudja produkálni. Nem tudom, lehet-e erre programot írni, hiszen változó tétekről van szó. Ezért javasoltam egy másik embert is.

A mátrixról annyit, hogy szerintem nem érdemes párhuzamosan futtatni a sorozatokat. Mindig csak 1 menjen.