Fogadási Stratégiák

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Drzdolik, a fenét. Amikor elkapod a jó szériát ne hagyd abba! Én ebben hiszek és mondjuk magamat ismerve jó is így, persze lehet más, más. Azonban, amikor valami jól megy nem szabad abba hagyni. Az én szemem előtt is megjelenik már, hogy lassan érik egy vesztett tipp, de hajtson a vágy, hogy még lehet addig simán 3-4 fogadásod, amire az bekövetkezik. Persze ez a saját élő gól overes stratégiámra igaz.
Ez a cikk, egy össze kókányolt dolog. Tudjátok vannak emberek, aki facebook-n is jönnek a nagy ötletekkel, tervekkel és ezt valamelyest szépen megfogalmazzák, majd azt hiszik sokan, hogy ők a sportfogadás istenei és a nagy fenét.
Aki pedig ezt a cikket írta egy nagy okos légy lehet...
Én azt ajánlom, ha van olyan mérkőzés, amiben úgy gondolod van érték, meg kell játszani. Ha azonban van olyan nap, amikor egy sincs, akkor azt a napot ki kell hagyni. Régebben én is úgy gondoltam jó lehet, ha korlátozom a napi tipp számot. De, ha ma van 10 olyan ami jónak ígérkezik ne hagyjuk ki, lesz majd olyan nap is, amikor nem lesz számunkra, a mi stratégiáknak megfelelő mérkőzést. Na akkor érdemes mással foglalkozni és pihenni. Pár szerintem egy nap nem pihenés, akkor már inkább vonuljunk vissza egy hétre. Kb a 2-3 napon már nem görcsölünk rá, hogy na ma játszottam volna, mennyit nyerhettem volna...

Szerintem, ha megakarja magát ismerni az ember, akkor nagyon fontos egy kis pszichológiát tanulnia. Sokat ezért elhajtottak már melegebb éghajlatra, hogy miért nem stratégiát vagy már szinte miért nem pénzt adok. De mindenkinek meg kell ismernie magát. Ehhez pedig az is hozzá tartozik, hogy mikor kell pihenőt tartani. Persze a nyári hónapok és a december is kritikus hónapok, de valamikor éppen a szezon közepén jön rá az emberre a pihenhetnék.
A saját példámból annyit tudok elmondani, hogy nem érdekel a foci. Nagyon sokan azért játszanak, mert szeretik is nézni, szurkolnak valakinek. Na engem pont hidegen hagy. Nem mondom, hogy egy jó pörgős mérkőzést nem szívesen nézek, de egy jó viasat history vagy nat geo 100x jobban leköt.

Ha kicsit jobban megakarja ismerni magát az ember pár olvasni valót ajánlok:
- Daniel L. Schacter -- Az emlékezet hét bűne - Hogyan felejt és emlékszik az elme?
- Josef Kirschner -- A ​manipuláció művészete
- David Eagleman -- Az agy - A te történeted

Mert a sportfogadás nem csak a jó stratégiából, hanem az önmagunk ismeretéből áll. Elég felelőtlenül emelgetni a tétet és valaki ugyan azon tippekből nyereséges, míg más veszteséges lesz.

#1861 augusztus 22, 2017, 23:21:42, GazembR
Idézetet írta: drzdolik Dátum augusztus 20, 2017, 22:46:51
mondjuk ha én havonta 23% ot célzok meg hogy ennyivel növekedjen a beten lévő pénzem (úgy hogy nem fizetek hozzá, hanem nyereséggel). Akkor az évente 1200% (a pénz 12 szerese). Ha kihagyok, legyen 3 hónapot.  Akkor havonta 32%-kal kellene növekedni a bankomnak hogy ez a 12.00 / év jöjjön. Ez elég soknak tűnik. Persze ez nem így van hogy minden hónap 23%, csak nagy átlagban körübelülre mondom. Igaz a naplómat itt már nem vezetem, munka mellett nincs időm minden nap irogatni, de a füzetemben igen. És 3 hónap + néhány nap alatt sikerült tartani az 1.23 a harmadikont. Szóval itt a kérdés az hogy van e értelme akkor kihagyni 2-3 hónapot, pl nyáron a holtszezonban, vagy a decembert, ezek a legkritikusabbak.
Habár esetemben most az augusztus volt eléggé kritikus, ugyanis több vesztes fogadásom volt mint nyertek, de egy idő után az egységet duplára emeltem, így sikerült az 50% alatti találati aránnyal is pluszosnak lennem.
Ez a gondolat azért ötlött fel bennem, mert amikor mennek a "nagy ligák" akkor nagyon sok "tuti" meccset találok, most is voltak olyanok amiket nem játszottam meg, mert ugyanugy 3-4 naponta játszok egy szelvényt mint juni juliusban, csak az a különbség hogy akkor 2 óráig is tartott mire találtam olyan meccset amit érdemes volt megjátszani.
Most hétvégén húztam egy duplát, amin rajta volt egy élő meccs, a benfica, porto + a mostani real meccs. 4 es kötés
de kinéztem 2 mls-t gólra, a leicestert a brighton ellen, és +1.5 ről a stoke-ot hazaiba. Így most kicsit úgy érzem ezeket a tippeket buktam. És ugye ebből 3 tipp olyan volt hogy kapásból megmondom hogy az lesz.
Egy kínai vagy észt bajnokin viszont hosszas utánanézést igényel. Meg ugye a Premier League-ben én és a legtöbbünk szinte név szerint ismeri az összes csapat összes játékosát. Szóval lehet hogy érdemesebb lenne most megprögetni a történetet, nem sokkal csak egy kicsit, pl hétvégére 1 szelvény helyett nyugodtan mehet a 2, és amikor nincs ötletem akkor hagyni inkább az egészet.

A nálam okosabb, régebb óta benne lévő emberek véleménye érdekelne, bár tény és való én is már 7 éve csinálom ezt a dolgot. Hozzáteszem kb 1 éve van az hogy hosszú távlatokban gondolkozok. Előtte "hülyén" játszottam ilyen 12 es kötések meg stb. Szóval az utóbbi egy évben kezdtem el utána olvasni a dolgoknak. És igyekszek mindig valami újat tanulni.

De most itt a fő kérdés, hogy ennek a fentebbi cikkben leírt "szünetnek" van e értelme és haszna?

Nem akarlak megbántani amúgy, viszont szerintem az alapoktól kellene kezdened legalábbis ezen irásod alapján, egyébként el kell döntened, hogy prefogadással akarsz foglalkozni vagy élőzéssel mind a kettőt máshogy kell csinálni.  Az nyilvánvaló legalábbis nálam, hogy ha jól megy akkor nem tartunk szünetet miért tartanánk pl. egy teniszező sem fog elmenni nyaralni vagy áll le amikor formában van és egymás után nyeri a meccseket hanem próbál minél több tornára elmenni, hogy minél többet nyerjen, ha nem megy akkor kell a pihenés, újratervezés  - átgondolás mit csináltál rosszul, miért, én mindig azt mondom csak magadra hallgass, nagy pénzt CSAK élőzéssel fogsz csinálni, prefogadás esetén felejtsd el x % roi-t tudsz tartani ha szerencséd van, az egyik hónapba kicsit több lesz másikban kevesebb, el kell fogadni, nem tudsz ellene mit tenni sokkal több mindent nem fogsz megtudni meccs előtt mint a bukik, csak egy fogadási formára ( plusz sportágra ) specializálódj azt csináld, nézz utána keresgélj, próbálkozz hogy jó legyen, mindenki másra tud figyelni esetedben nem tudom, hogy te mire illetve milyen sportágban stb. vagy otthon, ez az idők során kialakul ( hogy miket figyelsz meg egy meccsen amiért szerinted tenni kell azt a fogadási formát ), téteterösséget is szintén az évek fogják majd hozni, hogy mennyire felel meg az elvárásaidnak az amit rakni akarsz és úgy teszel nem kell mindig foglalkozni az egy egységes szrságokkal, az szintén nyilvánvaló és alap dolog, hogy sok utánajárással jár a dolog, munka nélkül senki nem fog adni pénzt itt is meg kell dolgozni érte, ha nincs rá időd,forrásod,türelmed akkor ne fogadj mert csak vesziteni fogsz, igy az alapok kb. ennyi.

Idézetet írta: router12 Dátum augusztus 23, 2017, 10:33:17
egyszer ha van kedve, kiprobalhatna, hogy felirja, hogy amikor 1,50-en indult, akkor milyen oddsnal jott a gol), hogy magasabb oddstartomanyban stabilabb plusz lenne, meg a lemaradt meccsekkel is. Eleg maceras egy ilyet felmerni, pedig nagyon hasznos lenne, hogy mondjuk 300-400 vagy tobb tippnel mi lett volna. (neztem azt is, hogy a meccskivalasztasaban lehet a specialitas, de semmi extrat nem lattam, sot, egy csomo erthetetlen is van, ezert nem gondolom, hogy ez a kulcsa a jatekanak.)
Tomkat emlitettem, nem szemelyeskedes, csak az o peldaja es jatekmodja eleg erdekes, es o vezeti is szepen, amit jatszik. (remelem nem kamu, ha igen, azzal nem tudok mit kezdeni, a beirasai alapjan nem tunik vetitesnek). Jo pelda lenne Tomka melle kri1219 is, o ugyanazt jatssza, csak magasabb oddstartomanyban. (szerintem meg mindig nem eleg magasan, de a 2.00 kornyeke mar jo lehet). Mar ebbol a kettobol nagyon sok tanulsagot le lehetne vonni, 3-4-5 honap utan, ahogy lattam, mindketten 50+ tippel toljak havonta

Pont ezen gondolkodtam 1-2 napja, hogy most én is felvittem 1.40-ről 1.50-re a gól-overt, de kéne valami statisztikában rögzíteni, hogy hányadik percben tettem a tétet, s mikor jött a gól milyen oddson. Mert ha kihozná azt, hogy a legtöbb gól, amire teszek a 75. perc körül esik és én megteszem már a 60.-ban, akkor lehet feljebb tudnánk srófolni az átlagoddsot. Igaz, ez azt vonná maga után, hogy lehet lecsökken a tippek mennyisége, mert beesik idő előtt a gól...de ebben lenne fantázia, neki is esek egy ilyen statnak...egyébként router hidd el, hogy 1.50-es oddson is tudsz nyereséges lenni. 10-ből átlagban ha 6-7 tipped zöldül megvan a plusz. Ha nem is fejlődik rohamosan a bank, akkor is megvan. Én most augusztusban 95%-ban góloverre raktam 1.50-es oddsokon, s eddig 2-3 egység pluszban vagyok. Szóval messze nem lehetetlen nyereségesnek lenni. Nem kell ahhoz 1.8-1.9, bár tény, hogy ha ésszel teszed a tippeket és csak a legerősebbekre nyomatod, és jönnek is, akkor komoly potenciál lenne ezeken a szorzókon benne. Viszont a kri-féle "vagdalkozás" - már bocsánat - nem tűnik annyira kifizetődőnek. Legalábbis számomra, én nem bírnám ezt cérnával, amit ő csinál...de tisztelet érte, ha ezzel nyereséges.  ;)

Sokan túlmisztifikálják ezt a "nem lehet a bukikat megverni" dolgot. Miért is ne lehetne? Ők is emberek. Hibáznak, nem is keveset, azok mondják ezeket a dolgokat, akik nem képesek erre. Persze részemről lehet ebben egy nagy adag optimizmus is, de az évek alatt már tapasztaltam annyit, hogy egyre inkább körvonalazódjon bennem egy olyan kép, ami arra utal, hogy őket is le lehet győzni.

Persze nem úgy, hogy évi 1000-2000 tippet raksz (prefogadásra értem), hanem próbálod limitálni ezt a számot.

Vegyük például a kerékpárfogadást. Ott a bukik éveken át abból dolgoztak, hogy megnézték az eredményeket, meg egy körülbelüli szintrajzot és kiadtak egy oddsot. Volt egy minimális tudásuk, de sokszor még a rajtlistát se nézték meg, csak kiadtak egy fogadási ajánlatot tele olyan versenyzőkkel, akik nem is indulnak versenyeken. Aztán persze az évek alatt fejlődtek ők is, de még mindig messze van a legjobbtól. Én szinte csak 1.80, de inkább 2.00 feletti szorzón fogadok náluk, de még így sem járok rosszul. Hasonlóan gondolkodom más egyéni sportágakról is (atlétika, úszás). Nem igazán néznek utána a dolgoknak, így egy nagy világversenyen rengeteg szép szorzót lehet fogni. De vehetünk sokkal népszerűbb sportágakat is, mint a tenisz. Ott is nagyon sokszor nem foglalkoznak alapvető dolgokkal (mentális gát, fáradtság faktor), vagy éppenséggel túlgondolják a tényezőket. A legnagyobb nyereségi lehetőség egyértelműen az egyéni sportágakban van, vagy az egyénekre lebontott tippekben a csapatsportoknál. Itt csak egy emberrel kell foglalkoznod (és az ellenfelével), nem mondjuk 10-20-al egyszerre.

Ha megverhetőek a fogadóirodák, akkor vajon mégis miért nem sikerül az embereknek?

Az emberek lusták és nincsen kitartásuk. Nagyon lusták. Nem mindegyik, de a többségük, főleg azok, akik sportfogadással foglalkoznak. Sokan úgy tekintenek a dolgokra, hogy ez egy könnyű pénz, vagy jön, vagy nem.
Még most is nagyon kevés ember van, aki használ bankroll managementet (pedig ezzel elkerülhető lenne egy komolyabb nullázás stb.), lusta adatbázisokat készíteni, lusta utánajárni dolgoknak. Így persze, hogy soha a büdös életbe nem lesz profitja.

A másik dolog, ami viszont vagy van, vagy nincs és nem tudsz rajta változtatni, az a kreativitás.
Lássuk be, az egyszerű tippmixezők között túl sok zseni nincsen. Nem ledegradálni akarom őket, de ez így van. Szeretnének ők is szép summára szert tenni, de ebből sosem fognak, mert nincs meg hozzá a megfelelő gondolkodásmódjuk. Ezt nem igazán lehet tanítani. Az online játékosok között már akadnak, de itt sincsen túl sok. Nagyon kevés az olyan ember, aki, ha tényleg okos és van egy kis gógyija, akkor azt sportfogadásra szánja (és nem máshol próbál meggazdagodni). Ezt a fogadóirodák jól ki is használják, ez is közrejátszik abban, hogy ilyen alacsony a nyerő emberek aránya. Képtelenek maguktól taktikákat és statisztikát kitalálni és gyártani, mindenki várja majd a tuti tippeket, meg hogy a szájukba rágják a dolgokat.

Még lenne bőven miről írni (pszichológiai tényezők, amik alapból alkalmatlanná tesznek embereket arra, hogy sikeres fogadók legyenek, de ezt nem ismerik fel magukban), de így is csapongok.

Idézetet írta: router12 Dátum augusztus 23, 2017, 11:17:15
Bringaval lehet meg tudod verni, csak ahhoz nincs eleg tipp egy evben, ahhoz, hogy olyan profitot erjel el, mint egy evi 6-7 ezer tippes, 4%-os ROI-val, komolyan kene emelni a tetet. (igy ertettem)
Körülbelül évente 200 szakaszra kínálnak eseményeket az irodák. Ez olyan 2500-3000 fogadási esély. Mivel annyi eseményre felesleges fogadni, megfelelő tippválasztással is kijön 150-180 tipp egy évre. Egy 100-150 eurós átlagtéttel fogadva is 10% körüli ROI-val közel 2000 eurót megkereshetsz tisztán. Össze lehet-e hozni 10%-os ROI-t bringában? Igen. Persze nem egy nagy összeg így elsőre, de magasabb alaptétnél ez is növekedhet (vagy jobb kiválasztásai rendszernél).

#1865 augusztus 23, 2017, 13:11:43, GazembR
Idézetet írta: Pozzato Dátum augusztus 23, 2017, 11:26:56
Körülbelül évente 200 szakaszra kínálnak eseményeket az irodák. Ez olyan 2500-3000 fogadási esély. Mivel annyi eseményre felesleges fogadni, megfelelő tippválasztással is kijön 150-180 tipp egy évre. Egy 100-150 eurós átlagtéttel fogadva is 10% körüli ROI-val közel 2000 eurót megkereshetsz tisztán. Össze lehet-e hozni 10%-os ROI-t bringában? Igen. Persze nem egy nagy összeg így elsőre, de magasabb alaptétnél ez is növekedhet (vagy jobb kiválasztásai rendszernél).

Természetesen lehet profitot termelni prefogadás esetén, én is ezen az állásponton vagyok csak nem annyit amennyit én elvárok tőle , nem annyit amennyit én élőben tudok, nekem a 10% kevés, szimplán ennyi, olyan piacra fogadok aminek be kell következnie, gól esetén vagy lesz vagy nem, viszont amikor én tenisz meccsre fogadok ( adogatás ) akkor nagyon ritka, hogy ne hozza egyszer sem a játékos az adogatását 6 gamen  ( csak nagyobb lesz a szorzó minél kevesebbszer hozza ) aztán emelten játszom van hozzá bankom kibirom viszont kb. 3 brék is ritka szokott lenni egymás után, ( főleg ha jó a kiválasztási módszered, mellé nézed a meccset és érted is amit látsz, mert csak két játékos játszik egymás ellen akik teljesen kiismerhetőek, akár testbeszéd, akár ki jó adogató ki rossz fogadó, statisztikák, olyan ütéseket csinál-e amit szokott, bemért-e a pályát stb.stb. ) szóval ritkán van nálam, hogy egy meccsen ne nyerjek... mindegy nem is akartam kitérni arra amit én játszok, meg igazából az sem zavar ha valakit azt hiszi hogy az a hobbim, hogy kamu fogadásokat gyártsak, pontosan kinézve másodpercre pontosan, hogy x adogatás mikor volt és pont akkor "tettem", nehéz lenne össze hangolni ( megmondták a hangok is a fejemben, hogy nem vagyok olyan beteg, betettem kb 70-80 adogatás képet, csak nem kerestem ki mindegyiket másodpercre pontosan 12, 7. stb játék melyik percben volt, hogy a szelvényre pontosan azt rátudjam photoshopolni )  na mindegy is.... :D :D

Szerény semmit nem érő 1000ftos kuponért anyámat eladom véleményem szerint is az élő fogadással sokkal nagyobb profitra lehet szerint tenni mint mérkőzés előtti tippekkel. Viszont cserébe sokkal könnyebb is elszállni, nagyobb az esély egy esetleg bank nullázásra. Egyszóval aki nem tudja kordában tartani az önkontrollját az hosszútávon jobban jár havi 10%-nál kisebb profittal, ami évek alatt brutális bankká nőheti ki magát. Mint sem az élőzéssel ahol sokszor eljöhet a csőd a sok All in miatt. Persze az élőzést is lehet kontrolláltan végezni, de nagyon tudni kell megállni egy vesztes szériánál.  :cya: :beerchug:

Idézetet írta: nasgur Dátum augusztus 23, 2017, 12:33:53
Szerény semmit nem érő 1000ftos kuponért anyámat eladom véleményem szerint is az élő fogadással sokkal nagyobb profitra lehet szerint tenni mint mérkőzés előtti tippekkel. Viszont cserébe sokkal könnyebb is elszállni, nagyobb az esély egy esetleg bank nullázásra. Egyszóval aki nem tudja kordában tartani az önkontrollját az hosszútávon jobban jár havi 10%-nál kisebb profittal, ami évek alatt brutális bankká nőheti ki magát. Mint sem az élőzéssel ahol sokszor eljöhet a csőd a sok All in miatt. Persze az élőzést is lehet kontrolláltan végezni, de nagyon tudni kell megállni egy vesztes szériánál.  :cya: :beerchug:

Én még mindig azt mondom, hogy egyáltalán nem nehéz megállni, aki nem tud megállni ilyen esetekben az ne játsszon mert bukni fog, az beteg ( felesleges foglalkozni a sportfogadással, be kell látnia hamar ) , ha bukok nem fogok még egy lapáttal rátenni, ha eltöröm a kezem nem fogom még jobban tekergetni... mindegy, nem szeretnék kioktatni semmit, az a legjobb ha mindenki rá jön a saját maga játékstilusára és sok profitot termel mindenki magának.  :beerchug: :beerchug:

Router12:
Nem veszem személyeskedésnek. Azonban nem értem, hogy miért olyan elképzelhetetlen az, hogy lehet vele nyerni...
Igazából engem csak egy dolog ösztönöz abban, hogy másoknak is betekintést engedek az én módszerembe, hogy én is másoktól tanultam. Sok inspirációt, ötletet kaptam az itteni kollégáktól, ha pedig én is tudok másoknak ezzel segíteni, megteszem.
Augusztus végén a fórumomon majd megosztom az éves tipp termésemet, mert utána a munka miatt lehet változások következnek. Időben minden bizonnyal kevesebbet tudok majd a fogadásokkal foglalkozni, de minden héten fogok jelentkezni. :beerchug:

#1869 augusztus 23, 2017, 18:46:59, robull5
Sziasztok!
Olyan sportfogadó egyént keresek aki - talán, ha nem is annyira ért a csapatokhoz hanem kvázi - különböző elméletek és tapasztalatok alapján fogad illetve valamilyen matematikai rendszerben gondolkodik, legyen az bármilyen sport, bármilyen fogadási esemény. Amennyiben komoly gondolkodású vagy szívesen beszélgetek kötetlenül ezzel a témával kapcsolatosan, üljünk le egy eszmecserére. Preferálom az élő beszédet könnyebb, gyorsabb, személyesebb. Rengeteget lehetne erről írni, napokig ... tét(képzés), odds (tényleges bekövetkezésének vizsgálata), nyeremény, bankroll, ROI, sportág, adott ligák, csapat, táblázatok, valószínűség, szerencsefaktor, pszichológia etc. Remek hozzászólásokat írtatok, nem szeretnék név szerint kiemelni senkit :) Üdvözlettel Robi

Egy mondatban osszefoglalva akkor 2.10 es eredo odds 3-4 naponta elore tobb biztosabb meccsbol, es 60% talalati arany. Lehet teljesiteni foleg ha azt nezzuk hogy 2.00 ra az esely 50% de melle teszel 1.05-t az tuti bejon. Mint pl a tegnapi liverpool tovabbjutas igaz onmagaban nem sokat ad 1.08 de ha mas melle teszed akkor pont eleget dob rajta.


Meg az elozoekhez
Szerintem a teniszre total hulyeseg tenni, mert egy egy embernek lehet rossz vagy jo napja...
De csapatsportoknal ritkabb hogy ennyire kihat a csapat teljesitmenyere. Hiszen egy ember csak 1/11 szazelek.

Ezert en elvbol nem teszek egyeni sportra.
Ha nem megy higuainnak ott van dybala aki megmenti a csapatot itt egy pelda

Idézetet írta: drzdolik Dátum augusztus 24, 2017, 07:30:38
Egy mondatban osszefoglalva akkor 2.10 es eredo odds 3-4 naponta elore tobb biztosabb meccsbol, es 60% talalati arany. Lehet teljesiteni foleg ha azt nezzuk hogy 2.00 ra az esely 50% de melle teszel 1.05-t az tuti bejon. Mint pl a tegnapi liverpool tovabbjutas igaz onmagaban nem sokat ad 1.08 de ha mas melle teszed akkor pont eleget dob rajta.

Huh, egy jó tanács, egy darabig még ne játsz pénzbe csak excelben vezesd.

Szép emlékek arról, hogy mi a tuti és mi nem.    :)

(3-as kötésben "kellett" játszanom egy tippverseny miatt és magas nyertes szorzókra volt szükség, ha esetleg felmerül valakiben, hogy ennek mi értelme volt.)