Január 22, 2019, 00:01:48 am CET

Szerző Téma: Fogadasi Strategiak  (Megtekintve 433122 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nem elérhető Knapp

 • Régi motoros
 • *****
 • Hozzászólások: 7085
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2070 Dátum: Január 09, 2018, 02:43:31 am CET »
Ezzel a dologgal vitatkoznék...
A cash outnál bizonyos %-ot megtart az iroda, tegyetek meg bármilyen meccset 1.000 Ft-tal, még el sem kezdődött de már csak 950 Ft ot vehetsz ki...
Én így buktam egyszer rohadt sokat, megtettem egy Meccset X-re 80. körül 3-3-nál , valami bitang nagy összeggel... 4-3 cashoutoltam, kb 10% át, aztán a végén 4-4 lett :bash:
Ezt pont ezért találták ki a bukik.
100-ból 50 ember nyer rajta, 50 ember veszít, de aki nyer az is bukik néhány százalékot.
Érdekes lenne egy kutatást végezni, hogy valaki minden egyes fogadását kivenné pl a 85. percben. A veszteseken nyerne egy kis pénzt, a nyerteseken bukna egy kicsit. Kérdés melyik lenne a nagyobb.

De én nem ezért nem játszok ilyennel. Hanem azért mert ha teszek egy tippet akkor azt azért teszem meg mert bízok benne, hogy nyerni fog.
Ha cash outolsz és nyerni fog a tipped, akkor az a legrosszabb döntés: Volt egy jó tipped, de nem hoztad ki belőle a maximumot.  :-\
Ha cash outolsz és veszítenél, akkor becsapod magad, mert ugyan nyertél X összeget, de a tipped rossz volt.

Én mindig is azt mondtam, hogy egyszerű az élet ha egyszerűen éled...
Fogadsz, Nyersz - jó tipp volt  :ok:
Veszítesz - rossz tipp volt  :noway:

Ha mindig minden fogadásunkat kivennénk automatikusan a 85. percben, akkor az kb. semmit nem változtatna az eredményességünkön. Talán az overre játszók buknának rajta, mert nem jönnének a hajrágólok.

A fogadásokat a rendelkezésre álló információk alapján tesszük, élő meccsek alatt folyamatosan jutunk új információkhoz, ezeket szerintem illik értékelni. Nem szégyen az sem, ha a meccs alatt már mást gondolunk az esélyekről, mit két nappal előtte.  :)
Egy sportfogadónak meg nem az a dolga, hogy szurkoljon a tippjének, hanem hogy felismerje, mikor van érték egy fogadásban vagy egy cashoutban.

Ráadásul az időnek is van értéke: a következő 45 perc alatt keresek 0 ft-ot vagy 10,000-t illetve helyette 20 perc után egy cashouttal biztosan 7,000-et, akkor melyik a jobb? Órabérben, stresszben...

Valójában a cashout esetében mindig az a kérdés, hogy ha most kezedben lenne az a pénz, amit kivehetnél, akkor azt az egészet feltennéd-e azért, hogy keress - a fenti példa alapján - még 3000 ft-ot.
Ha a válaszod igen, hagyd bent, ha nem, akkor vedd ki részben vagy egészben!
Lényegében a cashout értéke és a fogadásoddal elérhető teljes nyereményösszeg különbségét kell nézni, ezt kell mindig viszonyítani a cashout értékéhez. A fenti példa alapján: 10,000 ft-os tétre most fizetne 17,000-t, ha viszont hagyom végigmenni, akkor 20,000-t.
Ez pontosan ugyanaz, mint ha most fogadnék 17,000 ft-tal arra 1,176-os szorzóval (20,000/17,000), hogy marad ez a számomra kedvező eredmény. Megtenném? Van ebben a szorzóban érték?
Én sem mindig választom a cashoutot persze, de nagyjából ezt számolom.

A cashoutban meg természetesen benne van az iroda haszna, mint ahogyan minden szorzóban.
(bár nekem most 3 fogadásom van függőben a bet365-nél és mindháromnál pontosan az eredeti tétemet adnák vissza...)

A cashout összességében két, egymással totálisan ellentétes fogadás (egy "vétel" és egy "eladás") és ha ugyanannyit adnának mindig vissza, akkor az azt jelentené, hogy az iroda 0% haszonnal dolgozik azon a piacon.
Az élő piacokon általában alacsonyabbak a szorzók, mint meccs előtt, így ha a legkorrektebben számolják, a meccs kezdetekor akkor is csökkennie kell a felvehető összegnek. Aztán meg nyilván a szorzóváltozás módosítja a továbbiakban.

Mindenesetre én az éppen aktuális ellenoldali szorzóhoz viszonyítok:
Pl. ha 1.9-1.9 egy piacon a két szorzó és teszünk az egyik kimenetelre 10,000-t, akkor ugye a várható nyeremény 19,000 ft lesz.
Ha ezt a másik oldal 1,9-es szorzójával fedeznénk le, akkor 10,000 ft-ot kéne oda is feltenni, tehát a 19,000-ből ki fogják vonni ezt a 10,000-ét és 9,000 ft lesz a fogadásod cashout értéke.
Ha 9,000-nél többet ajánlanak, akkor az aktuális szorzónál kedvezőbben számolják a cashoutot (fedezésnél megéri ezt választani a "hagyományos" visszafogadás helyett), ha ennél rosszabbal, akkor tényleg lehúzás van.

Nyilván, ha alapból kis szorzókra raksz, akkor kevés az esélyed a tényleg gyorsan és jól jövedelmező cashoutra, hisz minél nagyobbat esik az induló szorzód, annál jobban felértékelődik a szelvényed és ez ugye nem történhet meg, ha a Real Madrid hazai győzelmét eleve csak 1,06-tal raktuk. Hova tud ez esni? Ha egy góllal vezetnek a hajrában, akkor is kb. ennyi lesz a szorzó.
Nagyobb szorzóknál nagyobb a mozgástér és többször fog előfordulni, hogy kiszállhatunk meccs közben korrekt profittal.


Nem elérhető pnzyfng

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 258
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2071 Dátum: Január 09, 2018, 03:24:45 am CET »
olyan fogadásnál érdemes cashoutolni, ahol emelkedik az odds idővel. mert bármi lehet, tapasztalatból mondom hogy inkább a biztos kissebb pénz. overnél ugyanez okból meg nem cashoutolnék, mert kb hagyafing amit ki lehetne fizetni, de még bármi lehet a meccs végéig.

Nem elérhető secretariat

 • Tősgyökeres
 • ****
 • Hozzászólások: 1496
 • Lóversenybuzi
 • Kedvenc iroda: betfair
 • Saját napló: Megtekintés
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2072 Dátum: Január 11, 2018, 11:16:33 am CET »

Charlie Appleby tréner és William Buick zsoké párosa.

Nem idézem az egészet, sok helyet foglal, de azért értékelem a hosszú írásodat. :) Évekkel ezelőtt, mikor még alig láttam bele a lóverseny működésébe, hasonló dolgokon agyaltam én is. Legjobb zsoké, tréner páros... Tuti kombináció, rengetegszer nyernek, akkor toljuk őket! A főszereplőre, magára a lóra, vagy az adott futamra, az ellenfelekre meg minek figyelni. :P Akkoriban "Fun Time Frankie" Dettori ment nagyot, ez még a kokainos botránya és mélyrepülése előtt volt, és McCoy is távol volt attól, hogy a visszavonulásra gondoljon. Két legenda, de velük sem lehetett profitot csinálni. 8) Azt is megmondom miért. 2017-ben kifogtál egy olyan párost, amelyiknek rettentő jó éve volt sportfogadási szempontból. A statisztika Buick versenyeit és év végi profitját mutatja, igaz, csak a brit futamokon. 2015 januárjától lett a Godolphin istálló, és vele Appleby elsőszámú lovasa. Látható, hogy egyre jobban zárta az éveket, de a tizenkét aktív évéből ez volt az egyetlen, ahol komolyabb profitot tudott realizálni.Nyilván az előtte lévő években nem a világ egyik legjobb istállójával dolgozott együtt, de ezen az elven, amit felvázoltál, több párost is lehetne követni. Említetted Aidan O Brient, aki a világ egyik legjobb trénere. Az biztos, hogy a legeredményesebb, tavaly új rekordot csinált, ő nyerte a legtöbb Gr1 futamot egy év alatt. Neki ott van lovasnak Ryan Moore, akit aligha kell bemutatni lóverseny körökben. Miért ne őket kövessük? Vagy ott van még mindig Dettori is, egy élő legenda, akinek sikerült talpra állnia, és most másod, vagy ki tudja már hányadik virágzását éli. John Gosdennel együtt ők sem éppen kispályások. És ez csak a brit-ír párosítások, amik nekem szem előtt vannak. Viszont még ezek a trénerek, és zsokék sem képesek hosszútávon profitot termelni, ha válogatás nélkül toljuk minden közös versenyüket, hiába a 20% feletti győzelmi arány, egyszerűen azért, mert ha egyik évben valami kimagaslót alkotnak, a bukik oda fognak rájuk figyelni, és a következőkben az oddsokat is ehhez a teljesítményhez fogják mérni. Lehetne felhozni más sportágból is példákat, például ezen logika mentén a Mercedes-Hamilton párost nyomni az F1-ben, vagy akár egy focicsapatot is, amelyiknél éppen összeáll az álomcsapat. Minden szezon más, a legjobbak azért mindig ott vannak az elején, de profitot termelni legfeljebb egy-kettőnek sikerül, az meg, hogy az adott évben éppen ki lesz az, nehéz megmondani előre. 

Én drukkolok, hogy hasonlóan sikeres éveid legyenek, mint 2017, de azért óva intenék mindenkit, beleértve téged is, hogy erre rátedd minden vagyonodat. Egyébként nem kell aggódni, Buick ma már versenyezni fog Meydanban. :)

Nem elérhető druzsinlaci

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 185
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2073 Dátum: Január 11, 2018, 18:05:26 pm CET »
Nem idézem az egészet, sok helyet foglal, de azért értékelem a hosszú írásodat. :) Évekkel ezelőtt, mikor még alig láttam bele a lóverseny működésébe, hasonló dolgokon agyaltam én is. Legjobb zsoké, tréner páros... Tuti kombináció, rengetegszer nyernek, akkor toljuk őket! A főszereplőre, magára a lóra, vagy az adott futamra, az ellenfelekre meg minek figyelni. :P Akkoriban "Fun Time Frankie" Dettori ment nagyot, ez még a kokainos botránya és mélyrepülése előtt volt, és McCoy is távol volt attól, hogy a visszavonulásra gondoljon. Két legenda, de velük sem lehetett profitot csinálni. 8) Azt is megmondom miért. 2017-ben kifogtál egy olyan párost, amelyiknek rettentő jó éve volt sportfogadási szempontból. A statisztika Buick versenyeit és év végi profitját mutatja, igaz, csak a brit futamokon. 2015 januárjától lett a Godolphin istálló, és vele Appleby elsőszámú lovasa. Látható, hogy egyre jobban zárta az éveket, de a tizenkét aktív évéből ez volt az egyetlen, ahol komolyabb profitot tudott realizálni.Nyilván az előtte lévő években nem a világ egyik legjobb istállójával dolgozott együtt, de ezen az elven, amit felvázoltál, több párost is lehetne követni. Említetted Aidan O Brient, aki a világ egyik legjobb trénere. Az biztos, hogy a legeredményesebb, tavaly új rekordot csinált, ő nyerte a legtöbb Gr1 futamot egy év alatt. Neki ott van lovasnak Ryan Moore, akit aligha kell bemutatni lóverseny körökben. Miért ne őket kövessük? Vagy ott van még mindig Dettori is, egy élő legenda, akinek sikerült talpra állnia, és most másod, vagy ki tudja már hányadik virágzását éli. John Gosdennel együtt ők sem éppen kispályások. És ez csak a brit-ír párosítások, amik nekem szem előtt vannak. Viszont még ezek a trénerek, és zsokék sem képesek hosszútávon profitot termelni, ha válogatás nélkül toljuk minden közös versenyüket, hiába a 20% feletti győzelmi arány, egyszerűen azért, mert ha egyik évben valami kimagaslót alkotnak, a bukik oda fognak rájuk figyelni, és a következőkben az oddsokat is ehhez a teljesítményhez fogják mérni. Lehetne felhozni más sportágból is példákat, például ezen logika mentén a Mercedes-Hamilton párost nyomni az F1-ben, vagy akár egy focicsapatot is, amelyiknél éppen összeáll az álomcsapat. Minden szezon más, a legjobbak azért mindig ott vannak az elején, de profitot termelni legfeljebb egy-kettőnek sikerül, az meg, hogy az adott évben éppen ki lesz az, nehéz megmondani előre. 

Én drukkolok, hogy hasonlóan sikeres éveid legyenek, mint 2017, de azért óva intenék mindenkit, beleértve téged is, hogy erre rátedd minden vagyonodat. Egyébként nem kell aggódni, Buick ma már versenyezni fog Meydanban. :)

Igen, igazad van de kockázat nélkül nincs siker. És igen Meydan, meg a Dubai World Cup Carnival. Amúgy ezer forintos tétegységet gondoltam, az azért nem a fél vagyon:) De köszönöm a hozzászólást és a példákat, én bízom Appleby-ben és Buickban:)

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető druzsinlaci

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 185
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2074 Dátum: Január 11, 2018, 23:49:07 pm CET »


Én drukkolok, hogy hasonlóan sikeres éveid legyenek, mint 2017, de azért óva intenék mindenkit, beleértve téged is, hogy erre rátedd minden vagyonodat. Egyébként nem kell aggódni, Buick ma már versenyezni fog Meydanban. :)

Jól drukkoltál, én 6,5es szorzón tettem D'bai-t, így eddig 2 egységre 6,5 egység, azaz +4,5 egység a haszon ;)

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető OllieVonPearl

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 1
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2075 Dátum: Március 09, 2018, 10:21:21 am CET »
Üdv mindenkinek!
Az általam használt stratégiát szeretném leírni.
"Természetesen" a legendás Jaaas-féle 1,40-es szisztéma az alap,amit átdolgoztam kicsit.
Van egy alaptőkém (mondjuk 10.000 Ft).Ezt elosztom 220-al,így kijön az az összeg,amit aznap szeretnék megnyerni.(45,45 Ft).
3 szelvénnyel játszok,egy kosárlabdással-egy kézilabdással-egy teniszessel.(Ezekben a sportágakban vagy nincs döntetlen,vagy kicsi az esélye).
Mindegyik szelvényre 2 meccset rakok,a kijövő odss 1,60 körül legyen.
Ha minden jól megy,3x45,45 Ft-ot,vagyis 136,35 Ft-ot keresek egy nap.
Következő alkalommal akár megnyertem az összes fogadást előző nap,akár nem,akkor is úgy számolok,mintha nyertem volna (tehát
jelen esetben 10136,35 Ft-os alaptőkét képzelek el).Ezt ugyanúgy elosztom 220-al,(46,07 Ft) ugyanúgy megcsinálom a három szelvényt stb stb.
A nyeretlen szelvényekre annyival több pénzt rakok,hogy visszajöjjön az előző nap elvesztett fogadás+az előző napra tervezett nyeremény+
az aznapra tervezett nyeremény.
Ennyi.
Előnye,hogy elég 5 nap alatt EGYSZER összehozni egy nyertes szelvényt és máris az a sportág hozta a pénzt.
Előnye,hogy minden nap emelkedik a megnyerendő összeg,illetve 3 szelvényen játszok egyszerre,így nagyjából egy hónap alatt a kezdő
tőke 50%-a megnyerhető (vagy 2 hónap alatt megduplázható)

Nem elérhető kjeno

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 313
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2076 Dátum: Március 09, 2018, 11:04:34 am CET »
Én is használtam ez ta Jaas-féle szisztémát, szerintem jó és lehet eredményes.
A tied is jól néz ki, kiváncsi leszek rá hosszú távon.

Nem elérhető sunik29

 • Tősgyökeres
 • ****
 • Hozzászólások: 1647
 • Fotelszurkolo
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2077 Dátum: Március 09, 2018, 11:15:54 am CET »
Üdv mindenkinek!
Az általam használt stratégiát szeretném leírni.
"Természetesen" a legendás Jaaas-féle 1,40-es szisztéma az alap,amit átdolgoztam kicsit.
Van egy alaptőkém (mondjuk 10.000 Ft).Ezt elosztom 220-al,így kijön az az összeg,amit aznap szeretnék megnyerni.(45,45 Ft).
3 szelvénnyel játszok,egy kosárlabdással-egy kézilabdással-egy teniszessel.(Ezekben a sportágakban vagy nincs döntetlen,vagy kicsi az esélye).
Mindegyik szelvényre 2 meccset rakok,a kijövő odss 1,60 körül legyen.
Ha minden jól megy,3x45,45 Ft-ot,vagyis 136,35 Ft-ot keresek egy nap.
Következő alkalommal akár megnyertem az összes fogadást előző nap,akár nem,akkor is úgy számolok,mintha nyertem volna (tehát
jelen esetben 10136,35 Ft-os alaptőkét képzelek el).Ezt ugyanúgy elosztom 220-al,(46,07 Ft) ugyanúgy megcsinálom a három szelvényt stb stb.
A nyeretlen szelvényekre annyival több pénzt rakok,hogy visszajöjjön az előző nap elvesztett fogadás+az előző napra tervezett nyeremény+
az aznapra tervezett nyeremény.
Ennyi.
Előnye,hogy elég 5 nap alatt EGYSZER összehozni egy nyertes szelvényt és máris az a sportág hozta a pénzt.
Előnye,hogy minden nap emelkedik a megnyerendő összeg,illetve 3 szelvényen játszok egyszerre,így nagyjából egy hónap alatt a kezdő
tőke 50%-a megnyerhető (vagy 2 hónap alatt megduplázható)
Szia, valamit elszamoltal , 4 vesztes szelveny utan a megmaradt bankod 60%  :o kell felrakd az 5dikre ,ha 1.6 szorzon vissza akarod nyerni a penzed + nyereseg, meg akkor is ha folyamatosan csoken a megnyerni kivant profit (mert ugye a csokeno bank/220). '' Minden meg fog torteni, ha sokaig elsz''.   :beerchug:

Nem elérhető SPF Admin

 • senki
 • Régi motoros
 • *****
 • Hozzászólások: 5019
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2078 Dátum: Március 09, 2018, 12:05:23 pm CET »
Üdv mindenkinek!
Az általam használt stratégiát szeretném leírni.
"Természetesen" a legendás Jaaas-féle 1,40-es szisztéma az alap,amit átdolgoztam kicsit.
Van egy alaptőkém (mondjuk 10.000 Ft).Ezt elosztom 220-al,így kijön az az összeg,amit aznap szeretnék megnyerni.(45,45 Ft).
3 szelvénnyel játszok,egy kosárlabdással-egy kézilabdással-egy teniszessel.(Ezekben a sportágakban vagy nincs döntetlen,vagy kicsi az esélye).
Mindegyik szelvényre 2 meccset rakok,a kijövő odss 1,60 körül legyen.
Ha minden jól megy,3x45,45 Ft-ot,vagyis 136,35 Ft-ot keresek egy nap.
Következő alkalommal akár megnyertem az összes fogadást előző nap,akár nem,akkor is úgy számolok,mintha nyertem volna (tehát
jelen esetben 10136,35 Ft-os alaptőkét képzelek el).Ezt ugyanúgy elosztom 220-al,(46,07 Ft) ugyanúgy megcsinálom a három szelvényt stb stb.
A nyeretlen szelvényekre annyival több pénzt rakok,hogy visszajöjjön az előző nap elvesztett fogadás+az előző napra tervezett nyeremény+
az aznapra tervezett nyeremény.
Ennyi.
Előnye,hogy elég 5 nap alatt EGYSZER összehozni egy nyertes szelvényt és máris az a sportág hozta a pénzt.
Előnye,hogy minden nap emelkedik a megnyerendő összeg,illetve 3 szelvényen játszok egyszerre,így nagyjából egy hónap alatt a kezdő
tőke 50%-a megnyerhető (vagy 2 hónap alatt megduplázható)

Javasoljuk, hogy vezess erről egy naplót. Az ingyen is van, s még tanulni is lehet belőle.  ;)

Nem elérhető drzdolik

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 211
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2079 Dátum: Március 17, 2018, 02:03:55 am CET »
Sziasztok!

A következő téma illetve kérdés merült fel bennem:
Mekkora az az összeg ami alatt nem érdemes elkezdeni játszani?

Van egy naplóm amit vezetek: https://www.sportfogadas.org/forum/index.php?topic=14959.45

volt egy tavaly májustól is, azt kitöröltem azon 20.000 ből vittem fel 100.000 ig szeptemberre ott bebuktam, tán az utolsó olyan volt, hogy 0-0 volt a meccs és 0.5 raktam ALL IN.
Aztán decemberbe kezdtem el 5000 rel, majd még 2x5000 ret toltam bele, 36.000 körül most a héten buktam be, az előzetes terveimhez mindkétszer jól álltam. Havi 1,13-1,15 volt a cél, de ugye ahogy egyre jobban megy, egyre többet akar az ember.
De mondjuk ha 10x nagyobb tőkével dolgozna az ember, akkor jobban a földön tudna maradni az ember, tehát 200.000 Ft esetén már 30.000 az nem elhanyagolandó
és még 36.000 -ot én simán felmerek rakni, de 360.000 nál biztos aludtam volna egy napot rá, hogy mi legyen. Mondjuk az MU meccs után volt is bennem jópár sör, és nagyon bosszantott, hogy kiestek a gyenge Sevillától. De akkor is 360.000 Ft-nyi teljes bankot nem tudom elképzelni hogy feltoltam volna.

Vagy ez hülye gondolatmenet? És akkor is bebuknám?
Nem számoltam pontosan, de szerintem a naplómban több a jó tipp, mint a rossz
az élőben nem biztos, de meccs előtti tippekben szerintem több jó van mint rossz.

Meg persze az idő tényező is fontos, én sokáig szoktam válogatni, gondolkozni a tippeken, van aki 5 perc alatt feltolja a pénzt, de én ha kevés pénzzel játszok vagy sokkal akkor is sokat elemzem a meccseket.

Nem elérhető AC_28

 • Tősgyökeres
 • ****
 • Hozzászólások: 1162
 • Kedvenc iroda: betfair
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2080 Dátum: Március 17, 2018, 09:40:41 am CET »
A valasz egyszeru. El kell dontened marhaskodol szorakozasbol, vagy komolyan akarod csinalni. Ha ólazni akarsz, nem kell bank, eleg a zsebedbol a szazas... Ha meg komoly bankal komolyan akarod csinalni, akkor felejtsd el az ll int... Egy bank ne legyen kicsi, mert akkor nem veszed komolyan... kezd a fizetesed haromszorosaval... az osszejohet egy ev alatt, nemde?

Nem elérhető Pozzato

 • Tősgyökeres
 • ****
 • Hozzászólások: 4927
 • Polihisztor
 • Kedvenc iroda: bet365
 • Saját napló: Megtekintés
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2081 Dátum: Március 17, 2018, 10:06:56 am CET »
Egyrészt egyetértek AC-vel, meg kell határozni, hogy mit is akarsz. Rövidtáv és all in, aminek sok értelme nincsen, vagy hosszabb távban gondolkozol és lesznek olyan napok/hetek, amikor nem is fogadsz, megfontolt vagy stb.
A másik szintén fontos dolog, hogy képes vagy-e 25, 50 vagy 150 ezret feltenni egy mérkőzésre. Ha komolyan munkának gondolok, akkor el kell engedned az érzelmeket, nem szabad rá úgy tekintened, mint 150 ezer forint. Sokan nem képesek erre. Ezeknél jön, hogy hiába van egy 500 ezres rolljuk és tesznek fel 40 ezret egy meccsre, ha elbuknak belőle 2-3-at, már jön a pánik és felülírják az addig használt stratégiájukat.

Elolvasva a gondolataid drzdolik, szerintem kezd kicsiben, mert még egyáltalán nem állsz készen egy komoly bankrollhoz. Az elemzés jó dolog, de önmagában kevés, ha sikeres akarsz lenni. Megfelelő stratégia, kellő önfegyelem és önismeret kell. Sokan húzzák a szájukat, hogy a sportfogadás az nem munka, de ha valaki ezt komolyan csinálja, az jóval összetettebb, mint egy irodában ücsörögni, havi stabil bérért.

Én úgy vagyok vele, hogy aki nem tud megfelelően bánni a pénzzel, az először kezdjen kicsiben, szokja a dolgokat és szép fokozatosan "tanulja meg" a sportfogadást. Ha kisebb téttel is jönnek a tétek, akkor szép lassan, de eljutsz a nagy tétekig, amihez már meglesz a kellő tapasztalatod.

És, hogy mennyi az a bankroll, amivel ilyen esetben kezdeni érdemes? Szerintem akkora, amekkorát még nem sajnálsz elbukni. Tehát úgy gondolj rá, hogy ezt úgyis elköltenéd másra. Ha így kezdesz és szép fokozatosan haladsz belőle felfelé, egyre jobban fogod értékelni a dolgokat. Míg, ha befizetsz 400-500k-t, könnyen előfordulhat, hogy a tapasztalanság miatt harmadolod vagy felezed az összeget és utána elkezdesz pánikolni.

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető petercrouch

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 312
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2082 Dátum: Március 17, 2018, 12:11:39 pm CET »
Pozzato szerintem megmondta a frankót.
Voltam "profi" sportfogadó néhány évig (értsd úgy, hogy nem csináltam mást, csak próbáltam sportfogadásból megélni). Rengeteg olyan dolog van, amit mostani fejjel máshogy csinálnék, mint akkoriban tettem. A legnagyobb hibám pl az volt, hogy őszinte meggyőződéssel vallottam azt, hogy mindenben nekem van igazam. Ez az életben is meglehetősen nagy defektnek számít, de pénzügyi területen egyenlő az öngyilkossággal. Tudatosítanom kellett magamban azt, hogy közel sem az a lényeg, hogy igazam legyen, hanem az -bármennyire is evidensnek hangzik-, hogy gazdagodjak.
A mérkőzések statisztikai elemzése is nagyon fasza dolog (lehet), de én soha nem ástam bele magamat extrém módon, csak olyanokkal foglalkoztam, amik majd kiszúrták a szememet (pl. H2H, forma, stb...). Ezzel a lépéssel pedig csak azt tudtam meg, hogy az irodák miért azt az SP-t szabták meg, amelyeket kitettek. Szóval hasznos dolog a statisztika, de csak ennek a felhasználásával nem fogsz érteni egy sportághoz, anélkül meg csökkented a magad esélyeit. Vannak olyan emberek, akik mélyreható statisztikai elemzéssel jutnak el a helyes következtetésekig, de az ilyen emberek elemeznek hétfőtől-péntekig, hogy a hétvégén elhelyezhessék a tétjeiket. Ez a fajta tippválasztás nem nekem való, én inkább a felületes elemzés + szakértők véleménye kombival próbálkoznék manapság. Ehhez viszont megfelelő tipstereket kell találni, akiken látszódik az, hogy egy-egy sportágat kegyetlenül vágnak. Nézd végig először itt a naplókat, keress olyanokat, ahol nem szaroznak a szorzókkal, viszonylag sok zöldülés is van, néhány soros elemzéssek kiegészítve. Te pl ahogy néztem előszeretettel válogatsz fociból, ilyen tipsterre van szükséged. Ha a naplók között nem találsz pattentosat, akkor csekkold végig a specifikus témákat, és ha valakitől jót olvasol, klikk a nevére és nézd meg, milyen egyéb hasznos írása volt még. Tanulni nem késő.
Kiollóztam néhány mondatodat, amire válaszolnék úgy, ahogyan én tudok. Tévedhetek természetesen, de csak magamból csinálhatok hülyét, szóval sokat nem veszthetek:

Nem számoltam pontosan, de szerintem a naplómban több a jó tipp, mint a rossz
az élőben nem biztos, de meccs előtti tippekben szerintem több jó van mint rossz.

Ha már veszed a fáradtságot arra, hogy kielemezz egy meccset, akkor a magad játékával miért nem teszed ezt? Szerintem ez sokkal fontosabb lenne. Rohadt sok kérdésedre választ kaphatnál. Időigényes, rövidtávon pénzt se hoz, de hasznos.

Havi 1,13-1,15 volt a cél, de ugye ahogy egyre jobban megy, egyre többet akar az ember.

Már bocs, de ha a magad játékáról nincsenek statisztikáid, akkor honnan jött neked ez a havi 13-15%? Nem gúnyolódni akarok, ne érts félre, de ilyen erővel akár a napi 100%-ot is meghatározhattad volna.

De mondjuk ha 10x nagyobb tőkével dolgozna az ember, akkor jobban a földön tudna maradni az ember, tehát 200.000 Ft esetén már 30.000 az nem elhanyagolandó

Ha nincs türelmed ahhoz, hogy kis bankról építkezz, a nagyig se fogsz eljutni. Pontosabban megfelelő számú és nagyságú depoval eljuthatsz odaáig, de ha ezt a módját választod a nagy bankroll kiépítésének, és maradsz a jelenlegi attitűdnél, akkor ugyanolyan nagy szarban lehetsz majd, mint amilyenben én voltam (feltéve ha ugyanannyira úrrá lesz rajtad a hiú ábrándok, sötétség és mohóság egyvelege mint rajtam tettem azt) . A naplód címe találó, hiszen türelmetlen játékosként elvesztetted a bankodat. Vezess egy évig egy naplót, kis pénzzel, és ne arra gondolj, hogy "baszod ma csak 100 forintot nyertem 3 óra elemzéssel", hanem arra, hogy tapasztalatot szerzel. Ha nem adja ki a kanyart a kocsi, megláthatod hogy miként vezess vissza a helyes útra. Ha viszont egy évig megy, akkor a bankod gyarapodni fog. Ha gyarapszik az is, és tapasztaltabbá is válsz, az akárhogy is nézem dupla siker. 1 év alatt. Fél évenként egy siker. Nem rossz, nem?

Meg persze az idő tényező is fontos, én sokáig szoktam válogatni, gondolkozni a tippeken, van aki 5 perc alatt feltolja a pénzt, de én ha kevés pénzzel játszok vagy sokkal akkor is sokat elemzem a meccseket.

Vannak olyanok, akiknek az 5 perc is már sok. És még mindig sportfogadásról beszélek. Olvastam olyan ember naplóját, aki feltolt egy összegben 50-100 fontot, aztán nyomta neki alacsony szorzó all-in kombóval egészen addig, amíg nem bukta be, vagy nem ért el 3-4k-t. Van akinek ez a játéka, aki ebben hisz. Én pl betegnek tartom azt, aki nyerőgépezik, de van olyan ember, aki betegnek tarthatja a nyerőgépest és engem is. Van olyan ember, aki abban hisz, hogy naponta nagy mennyiségű sporteseményre fogad, alacsony bank%-os tét mellett, van aki meg azt vallja, hogy évente 3-4 eseményt kell megküldeni 2-3 millió dollárral, aztán annyi (persze nem mindenki Mayweather vagy Curtis Jackson).   
« Utoljára szerkesztve: Március 17, 2018, 12:18:49 pm CET írta petercrouch »

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető drzdolik

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 211
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2083 Dátum: Március 17, 2018, 13:37:22 pm CET »
Értem én amit mondtok, de úgy érzem most kell egy kis szünet.
Én nem játékként tekintek rá, hanem befektetésként. És mint befektetés az pénz/ idő tényezőt is figyelem. Ezt nevezik ugye a munkában órabérnek, nagyon leegyszerűsítve a dolgot. Hozzáteszem volt egy 3 hónap amikor nem melóztam akkor kezdtem írni a naplót, most szerencsére van munkám bőven. És ugye utána számolva én egy hónapban 30-40 órát simán beletolok, főleg ha nézem a meccseket is. És ha tartom magam a tervhez, 30.000 bank esetén 3-5 ezer forint körül hoz, ha elmegyek egy hétvégén melózni ennek a dupláját is megkeresem egy nap alatt. És abban a hónapban nem stresszeltem semmit, + garantált a pénz.
Na mondjuk a fizu 10% át félreteszem egy évig, akkor az garantált, és bár lehet elbukom a bankot vagy minuszos lesz, de ha nincs semmi terv akkor apránként sokkal többet is elszórna az ember közben. Mert sok kicsit könnyeben elszórok mint egy nagyot.

Arról nem kell statisztika hogy sikerült e elérni a tervezett 15% / hót. Elosztok egy számot egy másikkal majd annak veszem azt a gyökét ahanyadik hónapban járok. Én havi 33%-nál jártam, viszont ha az MU veri a Sevillát akkor 54% is összejött volna. Így leírva a a 33% szerintem nagyon jó, de 15.000 Ft esetén semmi.

Még egy tényező, mint mondtam befektetésként tekintek rá, és sok időt vesz el, újabban készülök nyelvvzisgára amivel lehet jobb munkám, így még több pénzt tudok betolni a sportfogadásba. Én Csernok Miklós videóit szoktam nézni, ott befektetésekről beszél és mikor kérdezik, hogy lehet sok pénzt csinálni, azt mondja hogy az legyen az első hogy ha 150.000 forintot keresel, akkor tanulj válts munkahelyet és keressél 300.000 Ft-ot.

A játékomban tudom mi volt a rossz, 10% téttel kezdtem el, ezt később lejjebb vittem 5% ra. És nagyon sokszor fogadtam a kedvenc csapatomra. Vagy az utált csapatom ellen. Volt hogy ittasan játszottam, ha éjszaka dolgozok, rengetegszer volt olyan hogy nap közben elkezdtem csak unalomból játszani mikor persze megvolt már a heti 4-5 fix tippem.

Még arra válaszolnék, hogy én nem csak a stat alapján fogadok, PL ben és Serie A ban nagyon jól ismerem a csapatokat, a német és a spanyol bajnokságot is követem. Nem véletlen, hogy miért focira fogadok, elvben kézivel kosárral jobban lehetne nyerni mert ugye ott nincs X, csak 2 esély szinte (jó kézinél van de minden 10. kb) mégis ott nem ismerem a csapatokat.

Nem elérhető sunik29

 • Tősgyökeres
 • ****
 • Hozzászólások: 1647
 • Fotelszurkolo
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2084 Dátum: Március 17, 2018, 14:35:23 pm CET »
Szia, ne haragudjal meg, de te semmit nem ertettel meg az elotted valaszoloktol. Alazat nelkul ugy is bukni fosz. Nagyon nehez kezelni a veszto szeriat,jozanul is, plusz meg a pia stb.  Sok sikert, de ha nem adod fel soha ,mint a vak kutya az is talal csontot elobb utobb.  :cya:

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #2084 Dátum: Március 17, 2018, 14:35:23 pm CET »