Január 22, 2018, 15:25:41 pm CET

Szerző Téma: Fogadasi Strategiak  (Megtekintve 389895 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Elérhető Knapp

 • Régi motoros
 • *****
 • Hozzászólások: 6821
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2070 Dátum: Január 09, 2018, 02:43:31 am CET »
Ezzel a dologgal vitatkoznék...
A cash outnál bizonyos %-ot megtart az iroda, tegyetek meg bármilyen meccset 1.000 Ft-tal, még el sem kezdődött de már csak 950 Ft ot vehetsz ki...
Én így buktam egyszer rohadt sokat, megtettem egy Meccset X-re 80. körül 3-3-nál , valami bitang nagy összeggel... 4-3 cashoutoltam, kb 10% át, aztán a végén 4-4 lett :bash:
Ezt pont ezért találták ki a bukik.
100-ból 50 ember nyer rajta, 50 ember veszít, de aki nyer az is bukik néhány százalékot.
Érdekes lenne egy kutatást végezni, hogy valaki minden egyes fogadását kivenné pl a 85. percben. A veszteseken nyerne egy kis pénzt, a nyerteseken bukna egy kicsit. Kérdés melyik lenne a nagyobb.

De én nem ezért nem játszok ilyennel. Hanem azért mert ha teszek egy tippet akkor azt azért teszem meg mert bízok benne, hogy nyerni fog.
Ha cash outolsz és nyerni fog a tipped, akkor az a legrosszabb döntés: Volt egy jó tipped, de nem hoztad ki belőle a maximumot.  :-\
Ha cash outolsz és veszítenél, akkor becsapod magad, mert ugyan nyertél X összeget, de a tipped rossz volt.

Én mindig is azt mondtam, hogy egyszerű az élet ha egyszerűen éled...
Fogadsz, Nyersz - jó tipp volt  :ok:
Veszítesz - rossz tipp volt  :noway:

Ha mindig minden fogadásunkat kivennénk automatikusan a 85. percben, akkor az kb. semmit nem változtatna az eredményességünkön. Talán az overre játszók buknának rajta, mert nem jönnének a hajrágólok.

A fogadásokat a rendelkezésre álló információk alapján tesszük, élő meccsek alatt folyamatosan jutunk új információkhoz, ezeket szerintem illik értékelni. Nem szégyen az sem, ha a meccs alatt már mást gondolunk az esélyekről, mit két nappal előtte.  :)
Egy sportfogadónak meg nem az a dolga, hogy szurkoljon a tippjének, hanem hogy felismerje, mikor van érték egy fogadásban vagy egy cashoutban.

Ráadásul az időnek is van értéke: a következő 45 perc alatt keresek 0 ft-ot vagy 10,000-t illetve helyette 20 perc után egy cashouttal biztosan 7,000-et, akkor melyik a jobb? Órabérben, stresszben...

Valójában a cashout esetében mindig az a kérdés, hogy ha most kezedben lenne az a pénz, amit kivehetnél, akkor azt az egészet feltennéd-e azért, hogy keress - a fenti példa alapján - még 3000 ft-ot.
Ha a válaszod igen, hagyd bent, ha nem, akkor vedd ki részben vagy egészben!
Lényegében a cashout értéke és a fogadásoddal elérhető teljes nyereményösszeg különbségét kell nézni, ezt kell mindig viszonyítani a cashout értékéhez. A fenti példa alapján: 10,000 ft-os tétre most fizetne 17,000-t, ha viszont hagyom végigmenni, akkor 20,000-t.
Ez pontosan ugyanaz, mint ha most fogadnék 17,000 ft-tal arra 1,176-os szorzóval (20,000/17,000), hogy marad ez a számomra kedvező eredmény. Megtenném? Van ebben a szorzóban érték?
Én sem mindig választom a cashoutot persze, de nagyjából ezt számolom.

A cashoutban meg természetesen benne van az iroda haszna, mint ahogyan minden szorzóban.
(bár nekem most 3 fogadásom van függőben a bet365-nél és mindháromnál pontosan az eredeti tétemet adnák vissza...)

A cashout összességében két, egymással totálisan ellentétes fogadás (egy "vétel" és egy "eladás") és ha ugyanannyit adnának mindig vissza, akkor az azt jelentené, hogy az iroda 0% haszonnal dolgozik azon a piacon.
Az élő piacokon általában alacsonyabbak a szorzók, mint meccs előtt, így ha a legkorrektebben számolják, a meccs kezdetekor akkor is csökkennie kell a felvehető összegnek. Aztán meg nyilván a szorzóváltozás módosítja a továbbiakban.

Mindenesetre én az éppen aktuális ellenoldali szorzóhoz viszonyítok:
Pl. ha 1.9-1.9 egy piacon a két szorzó és teszünk az egyik kimenetelre 10,000-t, akkor ugye a várható nyeremény 19,000 ft lesz.
Ha ezt a másik oldal 1,9-es szorzójával fedeznénk le, akkor 10,000 ft-ot kéne oda is feltenni, tehát a 19,000-ből ki fogják vonni ezt a 10,000-ét és 9,000 ft lesz a fogadásod cashout értéke.
Ha 9,000-nél többet ajánlanak, akkor az aktuális szorzónál kedvezőbben számolják a cashoutot (fedezésnél megéri ezt választani a "hagyományos" visszafogadás helyett), ha ennél rosszabbal, akkor tényleg lehúzás van.

Nyilván, ha alapból kis szorzókra raksz, akkor kevés az esélyed a tényleg gyorsan és jól jövedelmező cashoutra, hisz minél nagyobbat esik az induló szorzód, annál jobban felértékelődik a szelvényed és ez ugye nem történhet meg, ha a Real Madrid hazai győzelmét eleve csak 1,06-tal raktuk. Hova tud ez esni? Ha egy góllal vezetnek a hajrában, akkor is kb. ennyi lesz a szorzó.
Nagyobb szorzóknál nagyobb a mozgástér és többször fog előfordulni, hogy kiszállhatunk meccs közben korrekt profittal.


Nem elérhető pnzyfng

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 175
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2071 Dátum: Január 09, 2018, 03:24:45 am CET »
olyan fogadásnál érdemes cashoutolni, ahol emelkedik az odds idővel. mert bármi lehet, tapasztalatból mondom hogy inkább a biztos kissebb pénz. overnél ugyanez okból meg nem cashoutolnék, mert kb hagyafing amit ki lehetne fizetni, de még bármi lehet a meccs végéig.

Nem elérhető secretariat

 • Tősgyökeres
 • ****
 • Hozzászólások: 1496
 • Lóversenybuzi
 • Saját napló: Megtekintés
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2072 Dátum: Január 11, 2018, 11:16:33 am CET »

Charlie Appleby tréner és William Buick zsoké párosa.

Nem idézem az egészet, sok helyet foglal, de azért értékelem a hosszú írásodat. :) Évekkel ezelőtt, mikor még alig láttam bele a lóverseny működésébe, hasonló dolgokon agyaltam én is. Legjobb zsoké, tréner páros... Tuti kombináció, rengetegszer nyernek, akkor toljuk őket! A főszereplőre, magára a lóra, vagy az adott futamra, az ellenfelekre meg minek figyelni. :P Akkoriban "Fun Time Frankie" Dettori ment nagyot, ez még a kokainos botránya és mélyrepülése előtt volt, és McCoy is távol volt attól, hogy a visszavonulásra gondoljon. Két legenda, de velük sem lehetett profitot csinálni. 8) Azt is megmondom miért. 2017-ben kifogtál egy olyan párost, amelyiknek rettentő jó éve volt sportfogadási szempontból. A statisztika Buick versenyeit és év végi profitját mutatja, igaz, csak a brit futamokon. 2015 januárjától lett a Godolphin istálló, és vele Appleby elsőszámú lovasa. Látható, hogy egyre jobban zárta az éveket, de a tizenkét aktív évéből ez volt az egyetlen, ahol komolyabb profitot tudott realizálni.Nyilván az előtte lévő években nem a világ egyik legjobb istállójával dolgozott együtt, de ezen az elven, amit felvázoltál, több párost is lehetne követni. Említetted Aidan O Brient, aki a világ egyik legjobb trénere. Az biztos, hogy a legeredményesebb, tavaly új rekordot csinált, ő nyerte a legtöbb Gr1 futamot egy év alatt. Neki ott van lovasnak Ryan Moore, akit aligha kell bemutatni lóverseny körökben. Miért ne őket kövessük? Vagy ott van még mindig Dettori is, egy élő legenda, akinek sikerült talpra állnia, és most másod, vagy ki tudja már hányadik virágzását éli. John Gosdennel együtt ők sem éppen kispályások. És ez csak a brit-ír párosítások, amik nekem szem előtt vannak. Viszont még ezek a trénerek, és zsokék sem képesek hosszútávon profitot termelni, ha válogatás nélkül toljuk minden közös versenyüket, hiába a 20% feletti győzelmi arány, egyszerűen azért, mert ha egyik évben valami kimagaslót alkotnak, a bukik oda fognak rájuk figyelni, és a következőkben az oddsokat is ehhez a teljesítményhez fogják mérni. Lehetne felhozni más sportágból is példákat, például ezen logika mentén a Mercedes-Hamilton párost nyomni az F1-ben, vagy akár egy focicsapatot is, amelyiknél éppen összeáll az álomcsapat. Minden szezon más, a legjobbak azért mindig ott vannak az elején, de profitot termelni legfeljebb egy-kettőnek sikerül, az meg, hogy az adott évben éppen ki lesz az, nehéz megmondani előre. 

Én drukkolok, hogy hasonlóan sikeres éveid legyenek, mint 2017, de azért óva intenék mindenkit, beleértve téged is, hogy erre rátedd minden vagyonodat. Egyébként nem kell aggódni, Buick ma már versenyezni fog Meydanban. :)

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető druzsinlaci

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 185
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2073 Dátum: Január 11, 2018, 18:05:26 pm CET »
Nem idézem az egészet, sok helyet foglal, de azért értékelem a hosszú írásodat. :) Évekkel ezelőtt, mikor még alig láttam bele a lóverseny működésébe, hasonló dolgokon agyaltam én is. Legjobb zsoké, tréner páros... Tuti kombináció, rengetegszer nyernek, akkor toljuk őket! A főszereplőre, magára a lóra, vagy az adott futamra, az ellenfelekre meg minek figyelni. :P Akkoriban "Fun Time Frankie" Dettori ment nagyot, ez még a kokainos botránya és mélyrepülése előtt volt, és McCoy is távol volt attól, hogy a visszavonulásra gondoljon. Két legenda, de velük sem lehetett profitot csinálni. 8) Azt is megmondom miért. 2017-ben kifogtál egy olyan párost, amelyiknek rettentő jó éve volt sportfogadási szempontból. A statisztika Buick versenyeit és év végi profitját mutatja, igaz, csak a brit futamokon. 2015 januárjától lett a Godolphin istálló, és vele Appleby elsőszámú lovasa. Látható, hogy egyre jobban zárta az éveket, de a tizenkét aktív évéből ez volt az egyetlen, ahol komolyabb profitot tudott realizálni.Nyilván az előtte lévő években nem a világ egyik legjobb istállójával dolgozott együtt, de ezen az elven, amit felvázoltál, több párost is lehetne követni. Említetted Aidan O Brient, aki a világ egyik legjobb trénere. Az biztos, hogy a legeredményesebb, tavaly új rekordot csinált, ő nyerte a legtöbb Gr1 futamot egy év alatt. Neki ott van lovasnak Ryan Moore, akit aligha kell bemutatni lóverseny körökben. Miért ne őket kövessük? Vagy ott van még mindig Dettori is, egy élő legenda, akinek sikerült talpra állnia, és most másod, vagy ki tudja már hányadik virágzását éli. John Gosdennel együtt ők sem éppen kispályások. És ez csak a brit-ír párosítások, amik nekem szem előtt vannak. Viszont még ezek a trénerek, és zsokék sem képesek hosszútávon profitot termelni, ha válogatás nélkül toljuk minden közös versenyüket, hiába a 20% feletti győzelmi arány, egyszerűen azért, mert ha egyik évben valami kimagaslót alkotnak, a bukik oda fognak rájuk figyelni, és a következőkben az oddsokat is ehhez a teljesítményhez fogják mérni. Lehetne felhozni más sportágból is példákat, például ezen logika mentén a Mercedes-Hamilton párost nyomni az F1-ben, vagy akár egy focicsapatot is, amelyiknél éppen összeáll az álomcsapat. Minden szezon más, a legjobbak azért mindig ott vannak az elején, de profitot termelni legfeljebb egy-kettőnek sikerül, az meg, hogy az adott évben éppen ki lesz az, nehéz megmondani előre. 

Én drukkolok, hogy hasonlóan sikeres éveid legyenek, mint 2017, de azért óva intenék mindenkit, beleértve téged is, hogy erre rátedd minden vagyonodat. Egyébként nem kell aggódni, Buick ma már versenyezni fog Meydanban. :)

Igen, igazad van de kockázat nélkül nincs siker. És igen Meydan, meg a Dubai World Cup Carnival. Amúgy ezer forintos tétegységet gondoltam, az azért nem a fél vagyon:) De köszönöm a hozzászólást és a példákat, én bízom Appleby-ben és Buickban:)

Köszönetek ezért a hozzászólásért:


Nem elérhető druzsinlaci

 • Haladó
 • ***
 • Hozzászólások: 185
Re:Fogadasi Strategiak
« Válasz #2074 Dátum: Január 11, 2018, 23:49:07 pm CET »


Én drukkolok, hogy hasonlóan sikeres éveid legyenek, mint 2017, de azért óva intenék mindenkit, beleértve téged is, hogy erre rátedd minden vagyonodat. Egyébként nem kell aggódni, Buick ma már versenyezni fog Meydanban. :)

Jól drukkoltál, én 6,5es szorzón tettem D'bai-t, így eddig 2 egységre 6,5 egység, azaz +4,5 egység a haszon ;)

Sportfogadas.org

Mi ezt ajánljuk neked:
« Válasz #2074 Dátum: Január 11, 2018, 23:49:07 pm CET »