Fogadási Stratégiák

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában


Az volt neki a vicces, hogy amikor először olvasta ezt a topikot ő is ugyanazt a következtetést vonta le mint te aztán eltelt pár év és már csak mosolyog rajta.  ;)


Azért abban szerintem minden egyetérthetünk, a topic hasznos, jó olvasni az ötletelgetést és a kifejtett értelmes hozzászólásokat. Én sok fogadós oldalt követek, és bár ehhez a topichoz nem szóltam hozzá sűrűn, de kifejezetten hasznos olvasmánynak tartom.

#2283 december 27, 2019, 16:40:19, NkPeet89
Sziasztok! Elég új vagyok köztetek, de igaza van, sok morzsa van ide szórva, darabokban van a fórumon, és nem martingale technika.

Sziasztok Fórumtársak gondoltam megosztok veletek egy elméletet hátha valaki foglalkozott már hasonlóval.

Adott egy sportág a kosárlabda azon belül is mondjuk legyen az NBA. Nagyon hosszú a szezon sok a meccs van kínálat. Aki nézett már NBA meccset tudja hogy rengeteg roham van ami azt jelenti hogy 2-3 percig csak egy csapat szerez pontot. Ami miatt ( ezt kéne tudni) eltorzulhat a hendikep. Foglalkozott már valaki azzal hogy ilyen rohanásokban fogad hendikepet és ha igen mennyit mozdul el kb? Egy szoros meccs hendikepje 3,5 pont ha egy csapat cseréi jobban kezdenek csinálnak egy 8-0 rohamot mennyire mozdulhat el? Valamiért ezekben az elmozgásokban látnék fantáziát ha valaki nézett már ilyesmit vagy próbálkozott hasonlóval leírhatná mit tapasztalt.

Előre is köszönöm a segítséget.

Sziasztok, én is leirom a stratégiámat, hátha valaki értelmesen tudja kritizálni, azt szívesen venném. 1,5 odds tól 2 odds ig fogadok, pl 10 perces játékokban 1,5 az odds, hogy 10 percen belül lesz egy szöglet. 00:00-09:59 ig megfogadom 1 egység tétel. Van szöglet, 10:00-19:59 ig megint egy egység téttél fogadok. Esetleg, ha vesztek akkor 2 egység téttel fogadom meg. D alambert tét növelést választottam. Nem duplázok, mert az hosszú távon vesztes sorozatba is belefuthatunk, az én tét emelésemmel 36 ig bukhatunk bet356 nél 33300 forintot lehetne veszteni, minimális 50 forintos egység téttel. Ez annyit jelent, h 36 meccset lehet megfogadni, és vége a bankrollunknak, ha 33300 forint lenne a bankban. Egy fontosat majdnem elfelejtettem megemlíteni, mivel d alambert tét emeléssel foglalkozok, ha 2 odds lenne akkor egy tét emelés, ha veszít, ha nyer egy tét vissza, vagy előre, itt jön a plusz, 1,5 oddsal fogadok, így egy tét emelés vesztésnél, ha nyerek akkor mondjuk buktam.. Buktam... Nyerek mikor 300 Ft nál járok a kövi is 300 Ft azt is megkell nyernem, hogy 1 egység téttel tudjam csökkenteni a tétet és a következő fogadás már 250 Ft fogadom meg és így tovább. Érdekesség a páros gólok esetében egy spanyol secunda ligában, ahol az odds 1,8 kB bet365 nél, 40 fogadásba belefértem a vesztési szériába is és a nyerési szériában is a kör folyamat végig ért, 50 Ft egység téttel kezdtem, 40. fogadásnál vissza tértem az 50 Ft os egységtétemhez. Ez igazából csak akkor működik, ha többször bejön a nyerés, pl 10 perces szögletre fogadás, vagy a páros góloknál. Várom a kritikákat a stratégiám fejlesztéséhez.

#2286 január 01, 2020, 05:11:08, NkPeet89
Le is veszem, mert még nem vagyok biztos a sportfogadásomban, igazi pénzel kezdtem el vele játszani, én raktam össze, de senki se okoljon, ha neki nem megy... Ezzel sem kötelező fogadni, csak én vagyok ennyire őrült.

#2287 január 15, 2020, 14:16:21, SPF Admin
Betfair: Foci vagy tenisz?

Sokakban felmerült ez a kérdés, akik foglalkoztak már sportfogadással. Érvek és ellenérvek vannak mindkét oldalon, ezeket próbáltam összegyűjteni nektek 2020 első sportfogadó videójában. Olvasd tovább

VIDEÓ:

https://youtu.be/uNEhraO9ljY

Iratkozz fel Youtube csatornánkra!

Betfair: Hogyan fogadj teniszre?

Dübörög a tenisz szezon, így itt volt az ideje, hogy ránézzünk a teniszes stratégiákra.

VIDEÓ:

https://youtu.be/FJqKK3RXs60

Iratkozz fel Youtube csatornánkra!


Sziasztok!

Ha már itt volt szó a betfair-ról lenne egy kérdésem. Hátha valaki próbálgatta már illetve csak statisztikai szemmel közelítettem meg a dolgokat.
Van egy szűk 6e darabos odds adatbázisom. Lehetne már bővíteni, de most nem értem rá...
Tehát tételezzük fel, hogy csak oddsok alapján helyeznénk el lay kereskedést a betfair-en akkor az hosszútávon nyereséges lenne-e?! Egyik kollégám kérdezte ezt tőlem...
Csináltam egy gyors szűrést, amit csatolok is. El is magyarázom mire gondolok.
Nem vagyok nagy betfair-es, ha valamit rosszul csináltam, akkor írjátok le kérlek.
Tehát tételezzük fel, hogy vannak odds-ok - ezek mind hazai odds értéket szimbolizálnak -
1,01
1,02
1,03
1,04
.
.
.
.
2,00
.
.
.

Egyszerűség kedvéért próbáljuk ki a 2-es odds lay-elést.
Tehát az adatbázisomban van  47 darab 2-es odds és hozzá tartozó eredmények.
Darab: 47
H: 26
X: 7
V: 14

Ha elhelyezek 47 lay fogadást hazai 2-es odds-on 1 egységgel. Akkor 26 egységet nyernek el tőlem, mivel 26 fogadás lett hazai illetve mivel 7 döntetlen és 14 lesz vendég, így 21 egységet nyerek én el másoktól. -26 egység + 21 egység
Azaz 2-es odds-on nem éri meg ezt elhelyezni, mivel -5 egységgel zárok.

Míg mondjuk 2,44 Odds: - Itt minden elnyert pénz szorzódik, azaz darabonként 1,44-et nyernek el)
Darab: 30
H: 6
X: 10
V: 14

Itt pedig a számok a következő képen alakulnak:
Hazai: 1.44*6 = 8,64   
X és V az 24 darab.
Azaz -8,64 egység és + 24 egység: + 15,36


Ha megvizsgálja valaki, hogy melyik odds tartományok a legjobbak, akár még jó is lehet. Persze elég szűk ezt vizsgálni, csak odds-ok alapján fogadást elhelyezni.
Mindösszesen csak elméleti síkon írtam le.

Mivel a mérete pont nem tölthető ide fel, így itt a letöltő link:
https://data.hu/get/12320547/2020_betfair.xlsx

Üdv.:
Tomka


Olyan pedig nincs hogy valamilyen odds jobban jon mint a masik... Es ha netan lenne, akkor meg nem lenne erteke, es ha mindet el is talalnad, nem leszel plusszban. Egy komoly strategiat nem lehet pusztan egy parameterre alapozni... marmint csak az oddsra. Hogy most layelem minden 1,55 szorzot, es csokolom...

Betfair-nél ugye még ott van az 5% comission is, ami tovább rontja a szorzót. Jó, most bevezettek valami csomagot, aminél lehet 2%-on is pörgetni, de mivel ez még béta fázisban van, így inkább nem építek rá.

Én már hat éve ilyennel próbálkozom, automatizáltan fogadni. Nem triviális a dolog.
Nekem 120 ezres statisztikám van, a 6 év gyümölcse. Valós statisztikám, tehát a ténylegesen megjátszott események és nem pedig statisztikai oldalakról utólag összevadászott eredmények. Ebben minden benne van, áramszünet, internetkimaradás, stb... Erre az eseményhalmazra próbálok egy általános fogadási algoritmust ráhúzni, aminek jelentős szűrési kritériuma lehet például az odds tartomány. Én azt figyeltem meg, hogy önmagában ha csak odds-ra szűrsz, akkor igen jó esetben nullás vagy, rosszabb esetben elszállsz mínuszba.
Vannak olyan beállítások, amik az első 1000 meccsre például szépen emelik az egyenlegedet, utána bezuhannak mínuszba. Van olyan, amelyik a nulla körül hullámzik, de olyan is van, amelyik az elején megindul lefelé és meg sem áll :)
Biztos, hogy találsz olyan időablakot, amikor nyereséges egy ilyen stratégia. Itt a művészet az, hogy megérezd, mikor hagyd abba/pihentesd a stratégiádat, mikor váltsál másikra, mert már nem működik a jelenlegi.
Rengeteg fajta kombinációval próbálkoztam, tétemelésessel is. Volt olyan, hogy az első 5 évben tök jól profitált, aztán utolsó évben kinullázta magát. De találkoztam már olyannal is, ami első évben profitált, a második és harmadik évben nem hozott profitot, utána megint elkezdett profitálni. Számítógépes szimuláción ez ugye egy pillanat alatt kiderül, kérdés, hogy a való életben van-e türelmed várni akár éveket is, hogy bizonyítson egy stratégia. Aztán meg lehet a rá következő évben ez is kinullázza magát.

Rengetegszer jött már nálam isteni szikra, meg tuti stratégia és tök jó, hogy most már ekkora adatbázisom van és ki tudom próbálni rajta, hogy mi lett volna ha. Szerencsére így nem kerültek ezek a "tuti" stratégiák sok pénzbe :)

Én azt látom, hogyha elég hosszú ideig űzöd ugyanazt a szisztémát, akkor az hosszútávon vissza fog konvergálni a kiinduló állapotra. De ne legyen igazam. Olyan szépen kirajzolódnak a statisztikai dolgok, meg a szórás problémája, hogy az valami eszméletlen, néha csak ámulok rajta. Szépen látni például a sokszor emlegetett martingale stratégia hihetetlennek hitt bukóját. De ez nyilván nem az első 500 eseménynél fog bekövetkezni, ahol azt egy földi halandó elvárná, hanem majd szépen elintézi a harmadik vagy negyedik évben, amikor az ember már dörzsöli a tenyerét, meg a hirdetéseket nézegeti, hogy hol fog budai villát meg méregdrága sportkocsit venni magának.

#2293 április 25, 2020, 00:00:06, SPF Előzetes
Hogyan érdemes fogadni? Vélemények, tőletek!

@AC_28 és @tonijani szerint nagy szorzókra kell rámenni, @Titti7 kis oddsokra esküszik. Eközben @peshark nem az szorzót nézi elsőnek, de abban a többség, például @baliizu is egyetért, hogy a sportág, bajnokság történéseit követni kell.

Olvasd tovább

Sziasztok, létezik olyan akár fizetős program, ami helyettem tud tétet rakni s betudom akár állitani is hogy néha pihenjen is? állandó tétet kellne rakni, tétemelés nélkül.

Köszönöm ha valaki tud érdemben tájékoztatni.