Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Egyelőre még csak bekészített állapotban van a Narcos új évada, jövőhéten kerül rá sor, de ezek alapján még inkább várós. Nekem mondjuk a Cali kartell története még inkább várós.

Ozark végére írtam, röviden tömören: 9/10.  Netflix újra valami jóságot tett le az asztalra.
Master of None: kicist megcsúsztam vele, de Aziz Ansari parádés továbbra is. 9/10  Allora! ;D

https://www.youtube.com/watch?v=8U1F-XwTeNg

Szerencsére most két minőségi alkotáshoz volt szerencsém.

#391 szeptember 08, 2017, 15:45:24, SPF Előzetes
Trónok Harca: Ki ül fel a trónra?

Befejeződött a hetedik évad, már csak egy választja el a rajongókat a végkifejlettől. A Sportingbetet is foglalkoztatja ez a kérdés, ugyanis az alábbi kérdésre válaszolhatunk náluk különböző fogadási opciók segítségével: Ki ül utoljára a vastrónon? Tovább ITT!


#392 szeptember 07, 2017, 00:27:08, TiB
Az Emmy-n egész jó tipp minisorozatokra a Big Little Lies. Nekem a képi megoldások is tetszettek benne, meg a vágások, és a színészi játék is erős volt, a Fargónál tényleg jobb volt, az kicsit megfáradt. A cikkben említett Nicole Kidman például már gyanúsan jól hozza a bántalmazott feleség szerepét, remélem nem tapasztalatból dolgozott. Nálam ő is jó tipp a győzelemre, más kérdés hogy nőkre nem teszek fel pénzt, viszik anélkül is.

Nicole Kidmannek szerintem élete alakítása volt ez. Hihetetlenül jó volt, ahogyan a sorozat is. A Fargonak ez az évada most nem volt olyan erős (talán csak David Thewlis, alias V.M. Varga, de rá nem lehet fogadni, meg hát abban a kategóriában ott van a Big Little Lies bántalmazó férje Alexander Skarsgard is). Ami még jó lehetne, az a Natgeo Einstenje, láttam belőle egy fél részt, az alapján egyszer majd megnézem, egészen ígéretesnek tűnt.

Ami még nálam pénzt ér, az a cikkben is említett Atlanta győzelme. Ennyiért meg kell próbálni, mert a kritikusok imádják.

Atypical

A Netflix újabb jósága egy középiskolás autista srácról szól. Szeretné elkezdi a randizást a gyerek, de hát komoly hátránnyal indul a többiekhez képest. Erről és az ő családjáról szól a sztori. Van egy apuka, aki kezdetben nem igazán tud mit kezdeni a fia betegségével, egy anyuka, aki mindent megtesz a gyerekéért, de nem élte ki még igazán magát. Ott van még egy nővér is, aki kicsit fiús alkat (fiús ruhák, hosszútávfutó és kiüt bárkit), de a szerelem hozzá is bekopogtat. Nem vártam túl sokat a sorozattól, de lekötött és le is daráltam a nyolc részt. Sokszor kellemetlen a nézőnek, sokszor vicces, de akinek az első rész után nem jönne be, az ne is folytassa, mert a stílus később sem fog változni.
8/10

#395 szeptember 18, 2017, 12:04:50, Pozzato
Kiosztották az Emmy-díjakat. Handmaid's Tale tarolt, szóval most már ideje lenne végigszenvednem. Nem értem az ekkora hype-ot körülötte, bár látatlanban nem akarok nyilatkozni, mert még az első részt is csak félig láttam anno.

Veep szintén tarolt, kritikusok nagyon szeretik (én kevésbé, de ez kit érdekel  ;D), de aminek örülök, az a Master of None és Atlanta díjai. Big Little Lies szintén hozta a kötelezőket, szinte mindent elvittek a limitált kategóriában.  8)

Ami a fogadásokat illeti, jöttek a papírformák. Alig volt meglepetés, talán a fentebb említett Veep és Handmaid's Tale páros tarolása.

Szép tippek voltak! :beerchug:

Nekem a Handmaid's Tale főszereplője nem szimpatikus, ezért fogom kihagyni azt hiszem. Valahogy ellenszenves az a nő :D

Idézetet írta: TiB Dátum szeptember 18, 2017, 23:57:39
Nekem a Handmaid's Tale főszereplője nem szimpatikus, ezért fogom kihagyni azt hiszem. Valahogy ellenszenves az a nő :D

Pedig egész.... aranyos. ::) ;D Olyan szegény ember Milla Jovovich-a. ;D



Érdekes, valamelyik oldalon volt fent egy kimutatás, hogy mennyire nem nézik ezeket a díjazott sorozatokat. Az emberek többsége azt sem tudta az USA-ban, hogy léteznek. 8) Atlantának örülök, Big Little Lies is megérdemelte. Master Of None-ba meg nemrég néztem bele, elvetemült egy széria, ha ez ilyen lesz végig.  :redchug: ;D

#398 szeptember 21, 2017, 00:40:20, Pozzato
Kevés dolgon szoktam már meglepődni sorozatokban, mivel túl sokat láttam az elmúlt években. Sokáig halogattam a Goliath elkezdését, pedig Billy Bob Thornton Golden Globe-ot kapott a főszereplő, Billy McBride megformálásért.
Héten nekiláttam, első rész semmi extra, de mégis megfogott a sorozat. Aztán a második részben voltak érdekes húzások, de ami az utolsó fél percben volt, ott még én is nagyon meglepődtem. Valahogy egyáltalán nem számítottam ilyen eseményre. Remélem lesznek benne még hasonló fordulatok (inkább a megvalósítás volt érdekes és nagyon váratlan), mert ez így felkeltette még inkább az érdeklődésem a sorozat irányába (ezek szerint nem hiába 8.3-as az értékelése, pedig "csak egy ügyvédes sorozat").

Master of None végig hasonló lesz Secretariat, szerintem a második évad olasz szála még jobbá tette az egészet. Alessandra Mastronardi pedig hihetetlenül jó nő.

Aki miatt én belekezdtem a Handmaid's Talebe, az Yvonne Strahovsky, de ahogy hallottam, akkora szerep nem jutott neki.
Amúgy, aki kedvelte a Bansheeban Lili Simmonst (Rebecca Bowman), az kezdje el a Ray Donovan ötödik évadát, mert főbb szerephez jut a sorozatban.

Ballers 3x10 "magyar" jelenléte:
Joe: - Fuckin Budapest  ;D

Összességében nem rossz a Ballers harmadik évada. Közben végignéztem a Goliath című alkotást is. Egészen jó volt, egy 8/10-et simán megér. BBT zseniális, de jó pár mellékszereplő miatt is érdemes nézni a sorozatot.

Lepörgettem a Narcost is, kicsit megkésve. Gyengébben indult, de fokozatosan lett egyre jobb az évad. Szerintem jó döntés volt, hogy nincsen klasszikus főszereplő. Féltem, hogy milyen lesz Pena narrátorként, de egészen jól csinálta. Amit kicsit bánok, hogy Chepének és Pachónak kevesebb szerepe volt, a négy nagyból talán ők lettek volna a legérdekesebb karakterek, főleg Chepe. Nekem összességében jobban tetszett ez az évad, mint a második, érdekesebb volt számomra a Cali-kartell, mint a Medellin. Látni, hogyan omlik össze egy kiválóan működő rendszer a siker kapujában. Pazar képi világ, tényleg olyan volt, mintha a 90-es években lennénk. 9/10

Volt még egy Deuce (Fülledt utcák néven fut magyarul) első két rész. A Vinylból kiindulva sokat nem vártam tőle, de adtam egy esélyt és kellemesen csalódtam. A sztori a 70-es években játszódik, a pornóipar kezdetéről szól. Ez egy megosztó sorozat lesz, ugyanis jó eséllyel sokan unalmasnak találják majd, illetve nem értik, hogy mire az egekig magasztalás. Pedig ez már most látszódik, hogy egy kiváló sorozat lesz. Végig úgy éreztem magam a másfél órás piloton (igen, másfél óra!!), mintha egy időutazáson vennék részt. Pazar képi világ, ami szintén végig a képernyőre vonzza a tekintetet. Ami a slusszpoén: Franco tökéletes az ikertestvérek megformázásra. Ellenben például a Fargóval, ahol Ewan McGregor csak szenvedett, addig Franco parádézik. Első két rész 8,5/10, de menni fog ez még följebb, ha így folytatják. A héten már magyarul is elérhető az első rész.

Idézetet írta: Pozzato Dátum szeptember 26, 2017, 13:33:31
Amit kicsit bánok, hogy Chepének és Pachónak kevesebb szerepe volt, a négy nagyból talán ők lettek volna a legérdekesebb karakterek, főleg Chepe. Nekem összességében jobban tetszett ez az évad, mint a második, érdekesebb volt számomra a Cali-kartell, mint a Medellin. Látni, hogyan omlik össze egy kiválóan működő rendszer a siker kapujában. Pazar képi világ, tényleg olyan volt, mintha a 90-es években lennénk. 9/10
Ezzel maximálisan egyetértek. Talán emiatt is volt az az érzésem, hogy túl gyorsan elhadarták. Még pár részt elbirt volna.

Idézetet írta: peshark Dátum augusztus 20, 2017, 11:24:05
Valoszinu, ezeknel nehez lett volna nagyot esni :D Amugy ez a Breakomg Bad tenyleg annyira atom? Rengetegen mondjak hogy imadtak, meg nezzem, de az elso evad elso 4-5 reszen sose birtam meg tovabbszenvedni magam pedig mar 3x probalkoztam. Erdemes kiszenvedni az elejet?
Én sem tudtam fél szezonnál többet végignézni. Előreláthatónak tűnt az egész, biztos lehettél, hogy most jön valami szopás megint a történetben. Ugyanigy vagyok az Ozarkkal is. Mikor az első részekben lenyúlják a motelszobából a pénzt, s előtte eröltetik a gyerekeknek, hogy oda ne engedjenek be senkit... Na itt fordultam egyet s inkább belealudtam.

Anno kaszáltam a Good Place című mennyországról szóló sitcomot, aztán annyi pozitívumot olvastam róla, hogy megnéztem az első évadot. Azt kell mondanom, az első felében sokszor unatkozni fognak a nézők, kikapcsolás határán lesztek, de várjátok ki a végét. Az évad záró rész zseniális. Parádés 13. rész, amiért megéri nézni ezt a sorozatot, sőt elkezdeni a második szezont, mert az is jó. Fel került a Good Place is a kedvenc sitcomjaim közé.

#403 október 04, 2017, 22:29:42, peshark
The good doctor

Ez ilyen orvosis téma függőknek mint én, kötelező anyag. Kell hozzá egy kis anatómiai tudás, hogy értsd a dolgokat (ami nem baj), és itt legalább valós dolgokról és valós helyzetekről volt szó az első részben. (Nem úgy, mint anno a Dr.Houseban, amiben egy-egy kórképnek köze nem volt a valósághoz) Maga a színészi teljesítmény is eléggé tetszett, autista szerepét tolja a főszereplőnk, egyrészt ad kis ízelítőt, hogyan bánnak az új orvosokkal egy új munkahelyen, másrészt arról, hogyan bánnak az autistákkal stb. Mély témákat tud ez még felhozni, van benne meríteni való, remélem tartják magukat a pilot szintjéhez  :beerchug: :beerchug:

The Young Pope - Remek kis széria lett. Egy ideje már neki akartam állni, jó kritikákat kapott, aztán valahogy nem bírtam rászánni magamat. Nem igazán rajongok az intézményesített egyházért, de most emelem kalapom Paolo Sorrentino előtt (írta is és rendezte is). :ok: Színészi játék elsőosztályú, Jude Law telitalálat, de a mellékszerepekben is voltak komoly alakítások. Képi világ is remek, a jelmezek elképesztőek, és ami nekem baromi tetszett, az a széria humora. Amit az asztali "pánikgombbal" lerendeztek, azon sírtam. ;D 9/10