Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


Asztali pánikgomb parádés volt.  ;D Plusz Silvio Orlando játéka is.

Ha már zseniális ötletek, most nyitott jó pár sorozat (Lucifer, Lethal Weapon, Gotham, Vice Principals stb.) Nem akartam tovább nézni a Gothamet, de felhívták rá a figyelmem, hogy ne hagyjam ki az új évadot se. Az ötlet, ami Pingvintől származik, zseniális: Legális bűnőzés.  ;D

Csoda, hogy még eddig semelyik írónak nem jutott eszébe. Lényege, hogy Pingvin uralkodik Gothamben és ő osztja ki a bűn végrehajtásához szükséges engedélyeket. Így szabályozva van, hogy mennyi bűncselekmény van egy adott időszakban, mikor mit rabolnak ki. Nincsenek halálesetek. Viszont így megkérdőjeleződik a rendőrség munkája is. Sejtem, hogy mi lesz ebből idővel, de érdekes ezt az ötletet látni.

Kicsit megfeledkeztem a heti Ballers részről. Elkezdtem keresni és nagyon meglepődtem, hogy vége az évadnak. Azt hittem, hogy a múltheti epizód valami felvezetés lesz az utolsó részhez. Így jön is tőlem a kasza, mert ez egy semmitmondó évad volt. Vártam és vártam, hogy történjen valami, de megmondom őszintén annyira hidegen hagyott a sztori, hogy a részek nagyon többsége már ki is ment a fejemből. Kevés itt a jó zene Lil Waynetől és Rob Corddry faszságai.

Most délután belenéztem a Vice Principals új évadába is. Első két rész után jár a kasza ennek is. Elvileg a harmadik még gyengébb lett. Pedig Walton Goggins top3 kedvenc színészben van, de ezt még ő sem tudja ellensúlyozni. Többiek játéka használhatatlan, ő pedig nem kap elég teret. Kár érte.

Ballers sajnos kicsit ossze lett csapva. Ha jol emlekszem a masodik evad utan meg nem volt biztos hogy iden folytatjak mert rohadt sok meloja van mostanaban Dwayne Johnsonnak (Halalos Iramban, Baywatch, Jumanji, lassan Shazam stb plusz ami a filmeken kivul van). Idot szakitottak ra, de ennyi erobol eltolhattak volna egy evvel, hatha tobb otlet kerul a sztoriba egy ev alatt.

Amugy az a Baywatch is mekkora szar lett.  ;D Igy hogy megemlitettem, nem nagyon tudok mit felidezni a "csicsikaljal csicska" poenon kivul. Olyan volt mintha toboroztak volna par nepszeru szepfiut, par modellt, aztan party ezerrel. Baywatchhoz sok koze nem volt, es ahogy latom a Jumanjit is kar volt leporolni. Szarbol a Szikla sem tud varat epiteni  :D

Jo hir hogy meg az iden johet Netflixre a Fekete Tukor uj evada.  :ok: Teaser itt: https://www.youtube.com/watch?v=QMXzlX5w04o

Én egy drasztikusabb lépésre szánnám el magam a készítők helyében: kivenném Dwaynet, teret adnék Krutelnek, Ricknyek meg Charlesnak. Mind a három érdekes karakter, akikben ott a poén is, meg a dráma is. Nekem ebben az évadban már nagyon erőltetett volt a Szikla játéka.

Marketing szempontból biztos visszaesne a sorozat, de ezt lehetne ellensúlyozni Curry féle sztárokkal.

Narcos 3. évad - Sokan írták, ha jól emlékszem itt is, hogy ez az évad még az előző kettőnél is jobb lett. Nálam nem. ::) Az biztos, hogy tartották a színvonalat, de nekem Escobar felemelkedése és bukása valahogy jobban bejött. Itt már egy kész, nagyon jól felépített szervezetet kaptunk. Bőven lekötött még így is, várom Mexikót, már, ha lesz belőle valami és nem gyilkolják halomra az egész stábot.  ::) 8.5 / 10

Kapott egy trailert az Unsolved. Eléggé várós, bár nem biztos, hogy szerencsés a zeneválasztás (Inhumanst is Rag N Boneal próbálták eladni).  :P

https://www.youtube.com/watch?v=t9q9KMJcae4

Tupac egy az egyben mint az eredeti. Komoly szereplőgárda lesz. Várós.  :ok:

Nekem amúgy van egy olyan érzésem, hogy annyi lesz a Narcosnak. Nem lesz negyedik évad, vagy esetleg teljesen más helyszínen forgatnak majd (az pedig már nem lenne ugyanolyan..). Pena se lesz jó eséllyel, teljesen új szereplőgárda, plusz amikor utánaolvastam a mexikói dolgoknak, engem az annyira nem kötött le. Véleményem szerint a csúcson kéne abbahagyni ezt a sorozatot. Szép volt, jó volt, elit lett és még sokszor vissza lehet nézni.

Akit még érdekelne a szervezetbűnözés és a drogcsempészet, az vágjon bele nyugodtan a Power c. sorozatba. Tudom, 50 cent és társai, de az egyik legalulértékeltebb sorozat. A negyedik évad ment le nyáron, az eleje nem kezdett annyira erősen, de a végére odáig jutott a dolog, hogy az egyik legjobb szezon lett. Fordulatos, folyamatosan izgalmas, illetve nagyon jó a szereplőgárda. Turtle/Teknőc (Entourage), mint komoly ügyvéd, zseniális.  8)

Netflixnek hála, a Mindhunter kijött egészben, lehet nézni a 10 részt, kár hogy egyben nem tudom letolni, pedig elvileg komoly kis sorozat ez, ma azért elkezdem.. :D

Mindhunter annyira nem jött be, az első részt alig bírtam átszenvedni  :(

Viszont, két újabb sorozatot dobott a rendszer, amibe érdemes lehet belenézni: Liar és Rellik. Valakinek véleménye az utóbbi 2 sorozatról?  :)

Én épp most fejeztem be a Rellik eddigi részeit, és mindenképp ajánlanám. Már az alapkoncepció is érdekessé teszi (visszafelé játszódó sztori), de azon kívül is elég jó. Na meg egy jó kis sötét hangulatú brit krimi bármikor jól jön. A Liarbe pedig most készülök belenézni én is.

Suburra
Volt belőle 1-2 éve film is, az annyira nem jött be, amolyan szegény ember Gomorrájának tűnt. Hasonló az érzésem a sorozattal kapcsolatban is, bár ebben legalább látok potenciált. Samurai szerepére most egy jobb casting jött, plusz 10 rész áll rendelkezésre, hogy kibontsanak egy eléggé mély sztorit, mely a római hatalmi harcokról szól. Ha lesz időm, akkor le fogom tolni az évadot, mert a fényképezés még mindig kiváló (olasz sorozatok amúgy is erősek látványban), illetve az olasz nyelv zseniális (de azért a nápolyi dialektus jobban adta a Gomorrában).

Suburrát nagy nehezen összekapták, de nem az igazi (féltávnál).

The Good Doctort én is elkezdtem, Freddie Highmore zseniális. Teljesen laikusként is nagyon tetszik az egész, anno láttam jó pár részt a dr. Houseból, de nekem ez jóval minőségibb cuccnak tűnik, plusz le is kötött, amíg néztem.

Mindhunter is elkezdtem, igaz annyira nem haladtam vele, mint ahogyan szerettem volna. Nekem bejött, mondjuk én szeretem a korrajzokat is, szóval hendikeppel indultam. Nagyon érdekes témákat feszegetnek benne (ennyi elmebeteg gyilkost..), szép a fényképezés, szóval remélem még idén le tudom pörgetni majd a 10 részt. Hasonlóan vagyok vele, mint a Deuce c. alkotással. Az 8 részes volt, HBO-s, a pornó kezdetéről szól. A történeti szálban semmi extra, mégis az egész sorozat megfogott a világával. Ott olyan apróságok voltak benne, hogy nincsen betétdal, hanem rendesen hallod az utca hangját, tényleg olyan, mintha abban a korban élnél.

Stranger Things 2. évad - Mielőtt belevágok egy szériába, rálesek az imdb-re, rottenre, hogyan is állnak az értékelések, szóval éreztem, hogy nem lesz rossz ez az évad sem. Érdekesség, hogy egy rész nagyon kilógott a sorból, ennek hála lett +1 résszel több idén, amit láthatóan a nézők többsége utált (6.2-t kapott). Tény, hogy totál nem passzolt a hangulata a többihez, de rossznak azért nem nevezném. Akkora újdonság már nem volt a sztori, de baromi szórakoztató sorozat továbbra is, két nap alatt ledaráltam. 9/10

Idézetet írta: Pozzato Dátum november 05, 2017, 00:41:17

The Good Doctort én is elkezdtem, Freddie Highmore zseniális. Teljesen laikusként is nagyon tetszik az egész, anno láttam jó pár részt a dr. Houseból, de nekem ez jóval minőségibb cuccnak tűnik, plusz le is kötött, amíg néztem.


Legtöbbször még igazságalapja is van az orvosis történeteknek, (sokkal több, mint a Houseban volt), meg kellően szórakoztató is az anyag, nekem nagyon tetszik :D De ahogy néztem, már az USA-ban is vezetett heti nézettségi rangsort is..

Arrow
Kezd egyre unalmasabb lenni, pedig nagyon szeretem, de egyre vontatottabb, kevesebb izgalom van benne, pedig visszajött Slade Wilson (aki nagy kedvencem), meg a célszemélyes Harold Finch (Michael Emerson) is bekapcsolódott múltkor, remélem nem egy rész erejéig, mert sokat dobna a sorozaton, de hát megint egy részes új gonoszok vannak, nincs fő történet, ami nem az igazi így.. :'(

Punisher: Első pár rész alapján nézős, de jobbra számítottam. Ha nem Bernthal játszaná a főszerepet, jó eséllyel nem is nézném. Azért a második rész borzalmasan kiszámítható volt, még annak is, aki nem nézett életében sorozatokat. Összességében a legjobb Netflix/Marvel sorozat az utóbbi időben, de nem volt magasan a léc.

Suburra: Hogyan ronts el egy feltörekvő olasz sorozatot? Cseréld ki féltávnál angolra a nyelvet. Pár hete írtam róla, utána jött épp a nyelvváltás, azóta vállalhatatlan a sorozat. Próbálok majd valami eredeti olasz nyelvet keresni hozzá..  Pedig már a sztori kezdett volna beindulni.

Vice Principals: Vége az évadnak és a sorozatnak is. Nagyon elborult volt. Volt jó pár üresjárat, de összességében megérte. Walton Goggins még mindig parádés, a két évad alatt pedig volt pár eléggé ütős rész.

Babylon Berlin: 1930-as évek Berlinje. Eléggé lassan építkező sorozat, nem nagy költségvetés, de nagyon jól osztották be a pénzeket. Látványos és erős sztori, több izgalmas szállal. Elvileg már a második évad is megy, én még csak az elsőnél tartok, de ha lesz időm, akkor felhozom magam.

Még pár sorozatról zanzásítva: Better Things jó évadot hozott, igaz a sztori az nulla volt, inkább "antológiai" sorozat lesz ebből. Nagyon életszerű, jó párbeszédekkel. Gothamnél egyre inkább leng a kasza (ahogyan a Shamelessnél is), míg a Lucifertől elköszöntem. Brooklyn Nine-Nine-al hasonlóan vagyok, mint a BT-vel, hogy heti 20 perc belefér az életemből, meg vannak jó részek, ami tényleg nagyon elborult. Lethal Weapon még mindig pozitív csalódás (anno, ha jól emlékszem 7,6-ról kezdett és most 8,1), nagyon jó a kémia a szereplők között, így például egyáltalán nem is érdekes, hogy milyen heti sztorik vannak. A This Is Us pedig fogalmam sincsen hogyan csinálja, de még mindig jó sorozat.

Ha esetleg valaki nem híve a letöltögetésnek és legálisan belenézne sorozatokba vagy filmekbe, az hbogo-t egy hónapig ingyen lehet most nézni.
Nem találtam beugratós apró betűst, elvileg anélkül lemondható egy hónap után, hogy egy fillért is fizetnél érte.