Sorozatok

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában


A Szökésről jutott eszembe egy sorozat amit nagyon szerettem.Sajnos 2 évad után elkaszálták.Elitélteket vontak be hogy elkapják a szökevényeket.Breakout Kings - Piszkos csapat(szinkronosan is van).Ez is tetszhet @gerry
Másnak is ajánlom egyébként. :ok:

Mindig is szívesebben néztem sorozatokat (gyerekként is, mesék helyett inkább azokat néztem), szóval nehéz úgy ajánlani alkotásokat, mit érdemes megnézni akkor, ha most kezdi az ember a "szakmát", mert ez bizony szakma. Először egy-két sorozatot nézel meg, utána függő leszel, már nem igazán érdekel a mozi, egyre mélyebbre mész, elkezdesz vadászni, miket érdemes nézni (szakértővé leszel). Aki most kezdi el nézegetni ezeket, annak egyfelől óriási szerencséje van, mert hatalmas a választék, másfelől meg sajnálom őt, mert hatalmas a választék.  ;D Olyan, mintha hónapok alatt kéne pótolni évtizedeket, ráadásul óhatatlan, hogy a mostani sorozatokkal akarjuk kezdeni, hogy képben legyünk, beszélgetésekbe tudjunk csatlakozni (plusz a régiek szarul mutatnak és nem szépen öregednek  ;D).

Amikor elkezdtem nézni őket, akkoriban tartott a Dallas-láz, és a Szomszédok is ment a TV-ben. A Baywatch is minden szempontból csúcsformában volt, de már ment Pamela Anderson másik sorozata is, a V.I.P. - Több, mint testőr. A kereskedelmi csatornák hozták a "jóságot", követhettük a Bohóc (Der Clown) üldözéseit, volt itt karatés nagymester is (Fedőneve: Puma), természetesen a Cobra 11 sem maradhatott ki. A legenda mellett sem lehet elmenni szó nélkül:  az X-Akták (és a Twin Peaks), ahogyan a Beverly Hills 90210 is zseniális volt (akkor  ;D). Minden volt, akkori gyerekfejjel minőségnek számított mindez a TV-ben: Walker, a texasi kopó, Az elveszett ereklyék fosztogatói, Szupercsapat és még lehetne sorolni. Az olyan klasszisokról, mint a Miami Vice és a többiek, ne is beszéljünk, azokat ma is megnézem simán.  ;D Vége volt a délutáni focinak vagy kosárnak a játszótéren és a pályán, iránya haza és estig jöhettek a sorozatok, akkoriban nem voltak okostelefonok és számítógépezések (ilyen mennyiségben...).

Azért is nehéz ajánlani, mert ezekkel kéne kezdeni, hogy lássuk, hová futott ki mostanra a sorozatozás. Az első igazán sikeres korszakból kéne ajánlanom (1998-2005), akkor azokra tenném a voksom, amik nem beláthatatlanul hosszúak, mint a Dr. Csont, Odaát, Különleges ügyosztály, A Grace klinika, Gyilkos elmék, NCIS és társaik. Ezek 250+ részes sorozatok, mai szemmel nézve rendkívüli terjedelműek. Azt is teljesen elfogadom, akiknek kell egy állandóság, emiatt döntenek ezek mellett kezdésként (vagy éppen mellékes sorozatként, hogy mindig legyen mit nézni). Nekik mindenképp ajánlom ezeket, mert gyakorlatilag évekig ki fognak tartani velük.

Akik szeretnének valamivel rövidebb "alapozással" kezdeni, azoknak az alábbiakat mondanám:
Maffiózók: 86 rész / 9,2-es értékelés 300+ ezer szavazó /lassabb sorozat, maffia, ikonikus karakterek
Drót:  60 részes / 9,3-as értékelés 250+ ezer szavazó / lassabb sorozat, nyomozás, drog, leszámolás, lehallgatások, megfigyelések, legendás "gonoszok" (Idris Elba, Michael Kenneth Williams, J.D. Williams, Wood Harris)
Prison Break / Szökés: 82 rész (klasszikus) / 8,3-as értékelés 450+ ezer szavazó / pörgősebb sorozat, sok-sok akció, átívelő szálak, amivel fenntartják az izgalmat
Törtetők / Entourage: 96 rész (25 perces) / 8,4-es értékelés 150+ ezer szavazó / pörgős, laza sorozat, vígjáték, sok-sok poénnal, idióta szereplőkkel (Ari Gold, Johny Drama stb.)
Elit alakulat: 10 részes / 9,4-es értékelés 350+ ezer szavazó / ikonikus minisorozat, ha egyet választana az ember ebből a korszakból, ez lenne az
Kemény zsaruk / The Shield: 89 rész / 8,7-es értékelés 70+ ezer szavazó / sokan csak úgy emlegetik, mint az alapsorozat, és szerintem is egy mérföldkő, amikor elkezdünk sorozatozni!
Deadwood: 36 rész / 8,6-os értékelés 90+ ezer szavazó / a sorozat, amit szerintem sohasem ajánlottunk, pedig kellett volna, olyan klasszisokkal, mint Timothy Olyphant és Ian McShane, akkori korhoz mérten kiváló látványvilággal és még lehetne sorolni, de ez sem fog mindenkinek feküdni, hiába csettintünk először a kategória kapcsán (western)
Róma: 22 rész / 8,7-es értékelés 150+ ezer szavazó / háború, akció, dráma, történelem (olykor kicsit másképp, mint ami a törikönyvben van), szóval ez is kötelező nézős az akkori "minisorozatokból"
Carnivale / A vándorcirkusz: 24 rész / 8,4-es értékelés 40+ ezer szavazó / a korszak leginkább alulértékeltebb sorozata, amit idő előtt kaszált el az HBO, első évad kifejezetten lassú volt, de bőven megérte megnézni, ennyire kidolgozott sorozat nem túl gyakori, ráadásul mindezt közel 20 évvel ezelőtt! Bőven megelőzte a korát, talán túlságosan is hamar érkezett...
A narancsvidék / The O.C.: 92 rész / 7,5-ös értékelés 80+ ezer szavazat / ezt úgy mondanám, hogy aki a barátnőjével tervez nézni valami félig laza, félig komoly sorozatot, akkor az kezdésként ehhez fogjon hozzá


Van az átmenet (nem rendkívül hosszú, de nem is rövid): 24, Doktor House, Így jártam anyátokkal, Lost, The Office, Két pasi - meg egy kicsi, Smallville, Elnök emberei, Monk melyek szintén kiváló alkotások, de ezek 120-130 résztől többel rendelkeznek (mai szinten olyan, mintha 10-11 évados sorozatot néznél). Véleményem szerint ezekből is érdemes választani egy-két olyat, ami elsőre leköti az embert, többségéből láttam részeket, párat végig is néztem, szerettem, de az igazi legendát a végére hagytam.

Egy sorozat, mely 9 évet élt meg, közel 2000 epizóddal, melyben ott az ármány, intrika, akció, dráma, könnyek, szerelem, átverés, harag és még lehetne sorolni. A nagybetűs mű, amely 2001-ben indult útjára, próbáltak hozzá foghatót készíteni az évek során, de nem sikerült. Nem volt olyan karizmatikus főszereplője és a mellékszereplői sem a későbbi alkotásnak, mint ennek, ellenben ebben a sorozatban szofisztikált párbeszédek voltak, melyeket mai napig tudunk idézni. Olyan szavakat hoztak létre, amik a köznyelv részévé váltak, ikonikus jeleneteket tarkították az évadokat, amiket bármikor vissza tudunk nézni. Mosolyt csal az arcunkra, epizódok által új élethelyzeteket ismerhettünk meg, amikről addig nem igazán volt tapasztalatunk. Az IMDB-n próbálták elrejteni, de a Mónika show örök!

Folyt. köv.

Nekem még nagy kedvenc volt annak idején a Kung Fu, az Acapulco-akciócsoport, Egy rém rendes család illetve a Hegylakó is (férfiként lehet ciki, de a húgommal a Bűbájos boszorkákat is néztem). Nemrég megnéztem a Magnumot is, mert annak idején kimaradt az életemből. Tény, hogy ma már nehezen kezdeném el ezeket a sorozatokat, bár az is igaz, hogy inkább a régi idők emléke miatt nézném újra őket.

Idézetet írta: BvB_09 Dátum április 08, 2021, 17:28:42
Nekem még nagy kedvenc volt annak idején a Kung Fu, az Acapulco-akciócsoport, Egy rém rendes család illetve a Hegylakó is (férfiként lehet ciki, de a húgommal a Bűbájos boszorkákat is néztem). Nemrég megnéztem a Magnumot is, mert annak idején kimaradt az életemből. Tény, hogy ma már nehezen kezdeném el ezeket a sorozatokat, bár az is igaz, hogy inkább a régi idők emléke miatt nézném újra őket.
Tényleg, Acapulco-akciócsoport, zseniális volt az is.  :great:

Igen, mai szemmel ezek a sorozatok talán viccesnek tűnhetnek, de nekem is az ifjúságomat idézik. Én a mai napig megnézek 1-1 Columbo részt, anno nekem is nagy kedvencem volt az Acapulco-akciócsoport (na jó, nagyrészt a bögyös csajok miatt...) Az előző hozzászóláshoz: a Carnivale nekem nagyon bejött, egyik kedvenc sorozatom!  :ok:

A Columbo szerintem zseniális... még a nagyim szerettette meg velem. De felnőtt fejjel is imádom... Nem véletlen az sem, hogy napi szinten 2-3 csatorna is játssza a Columbo sorozat epizódjait... van, hogy egy időben több adón is ez megy... és a múltkor olyat is láttam, hogy valamelyik adó egymás után két epizódot is leadott...  :ok:

#801 április 09, 2021, 05:09:11, Latzka
Columbo: pont mostanában kaptam rá megint :) ATP Spirit és Sorozat+ csatornán mindennap van.

* ATV ;D

Én egy pár éve lenyomtam a teljes Onedin családot újra.

Ez volt az első sorozat anno gyerekkoromban,  ami miatt hazamentem fociról tévézni.

Mai szemmel nagyon durva, de akkor zseniális volt.

Nekem két nagy kedvenc van/volt, a 24 és Friday Night Lights

Jó, hogy beindult a beszélgetés, ne hagyjátok abba, írjatok régi sorozatokról, jö ötletek voltak.  :beerchug:   @Latzka nem tenisz az ATV  ;D
Idézetet írta: Latzka Dátum április 08, 2021, 18:16:55
ATP Spirit

Addig kifejtem a soron következő pár évet (2006-2010):

A 200+ részes sorozatokról itt is akadt, de már nem olyan mennyiségben. Természetesen a The Big Bang Theory / Agymenők az első, ami eszünkbe jut (280+ rész), megkerülhetetlen a sitcom kategóriában, ahogyan a Modern család is, ami nem olyan rég ért véget. Bizonyos részeket átpörgettem, de szerintem ez a sorozat rendben volt, én csak a végére éreztem úgy, hogy nincs meg az a lelkesedés, mint az elején.


A 100-200 rész közötti sorozatoknál valószínűleg az első, amit kötelező megemlíteni, az a The Walking Dead volt, emlékszem óriási hype volt eleinte. Én jó ideje elengedtem, de szerintem bőven akadnak rajongói, ha jól tudom, most is fut még. A Community szerintem megosztó sitcom, nekem tetszett, de elvont kicsit, ugyanakkor voltak benne nagyon vicces részek, nagyon jó ötletek (+ Donald Glover második komolyabb sorozata volt). A Mentalista, Városfejlesztési osztály, A férjem védelmében és A rejtély is ide tartozik, epizódikusak, jó részekkel, de hogy őszinte legyek, egyiket se fejeztem be (mondjuk valami rémlik a Mentalistából, lehet azt mégis...).

A 100 rész alatti sorozatok:
Breaking Bad: 62 epizód / 9,5-ös értékelés, 1,4+ millió szavazó / lassú, olykor körülményes, de mély és aprólékos, szezonokon átívelő dráma, amely megváltoztatta a sorozatok világát
Dexter: 96 epizód / 8,6-os értékelés, 600+ ezer szavazó / megkapta a folytatás (2021-ben), kicsit csaltam, mert emiatt 108 részes lenne, de az "eredeti" az 8 évadot élt meg, hivatkozási alap sok tekintetben, karizmatikus főszereplő, epizódikusság, ugyanakkor kiváló átívelő sztorik is vannak, jó mellékszereplők, emlékezetes "gonoszok", tényleg annyira jó az alapelképzelés, hogy évadokon keresztül az viszi a hátán a sorozatot
Sons of Anarchy: 92 epizód / 8,5-ös értékelés, 250+ ezer szavazó / akció, fegyverek, pörgés, jó sztorik, bandaháborúk, minden, ami egy igazán jó sorozathoz kell, jó zárása is volt, Kurt Sutter második munkája volt a fentebb említett Kemény zsaruk után. Valamikor biztosan újra meg fogom nézni az egészet.
Californication: 84 epizód / 8,3-as értékelés, 170 ezer szavazó / szerettem, mert jó kikapcsolódás volt, lehetett nevetni, gondolkodni is, de az utolsó 1-2 évadra elfogyott a lendület
Boardwalk Empire: 57 epizód / 8,5-ös értékelés, 170 ezer szavazó / lassú sorozat volt, ezt nem azoknak találták ki, akik a pörgést kedvelik, itt mindenre figyelni kellett, nevekre, mondatokra, én mondjuk két karakter miatt néztem (Nucky és Al Capone)
Blue Mountain State: 39 epizód / 8,3-as értékelés, 49 ezer szavazó / elborult dolog volt, megannyi hülyeséggel, amit azt hiszem 2-3x néztem újra, rengeteg ökörködést volt, nagyon laza az egész
Justified: 78 epizód / 8,6-os értékelés, 87 ezer szavazó / nekem benne van a kedvencek között, néhol egészen gyors, máskor lassú folyású, de Oliphant és Walton Goggins karakterei miatt muszáj nézni. A kicsit westenre hajazó hangulat (Oliphant szerette az ilyet), akciók, gyilkosságok, taktikázások, megérte végül az a 78 rész, pedig olykor hezitáltam. Tényleg egy olyan harc bontakozik ki Goggins és Oliphant között, ami ikonikus és nem tudod egy idő után otthagyni a sorozatot emiatt.
Mad Men: 92 epizód / 8,6-os értékelés, 210 ezer szavazó / tökéletes történelmi korkép, hitelesnek tűnik minden szempontból, de ez nem az a Banshee-féle akció, lassan építkező sorozat, ehhez türelem kell

És nem esett szó olyan sorozatokról, mint a Downton Abbey, Strike Back (ami jó kis akciósorozat), White Collar (ahol rengeteg átverés, trükk van, pörgős sztori), Misfits (ami szintén korszakalkotó volt), Louie (szerintem jó volt), True Blood (jól indult, érdekes volt, de olyan irányt vett, hogy pár évad után muszáj kaszálni), Chuck (vicces volt, akciókkal tarkított és ott volt benne Yvonne is, de nem kezdeném újra a 91 részt), Lie to Me (sztorik érdekesek voltak, Tim Roth szokásos minőség, megérte az 40-50 rész) és még lehetne párat sorolni.

Minisorozatok:
Sherlock: 15 epizód / 9,1-es értékelés, 800+ ezer szavazó / minisorozatként mekerülhetetlen, ikonikus darab, melynek első három évada rendkívül erős volt, kiváló gonosszal (Moriarty), dinamikus főszereplőpárossal
Luther: 21 epizód / 8,5-ös értékelés, 120 ezer szavazó / nekem egyik top minisorozat, Idris Elba és Ruth Wilson zseniális, sztorik is jók, igaz, végére kicsit gyengült, de összességében ez egy minőségi nyomozós sorozat
Carlos: 3 epizód / 7,6-os értékelés, 13 ezer szavazó / elfogult vagyok, mert ez a kedvenc minisorozataim közé tartozik, valós eseményeken alakul, pörgős, sok-sok akcióval. A sakál (Carlos) ugyanis egy terrorista, aki Magyarországon is élt egy kis időt, különböző merényleteket hajtott végre világszerte, az egyik legkeresetebb személy volt a 20. században. Több nyelven beszél, megérteti magát mindenkivel, de mielőtt elkezdenétek a sorozatok, legyen róla kis háttérinfó, mert csak kapkodni fogjátok a fejetek és lemaradtok a sztorival.
Wallander: 12 epizód / 7,9-es értékelés, 13 ezer szavazó / krimi, nyomozós sorozat, ahol hosszúak a részek, de tükröződik a skandináv hangulat, nehéz ügyek, akinek nem jön be az északi stílus, engedje el rögtön
Jekyll: 6 epizód / 8,1-es értékelés, 7 ezer szavazó / nagyon elborult a sztori, főszereplő zseniális, számomra az volt az érdekes, hogy akkoriban ennek nem volt nagyobb felhajtása
The Black Donnellys: 13 epizód / 8,1-es értékelés, 13 szavazó / amikor egy sorozat kiváló keretbe foglalja a sztorit: kiváló pilot és jó befejezés (pilot ilyen all-time top20 szerintem, de lehet csak az idő szépítette meg). Igaz, hogy a köztes rész nem volt mindig erős, de szerepel benne Olivia Wilde ;D

Off/
Nem teljesen idetartozik, deva múltkor ezt megmutattam a fiaimnak, nem akarták elhinni, hogy ilyen volt.
Anno volt olyan nap, hogy ez volt A MESE a tévében, és néztük, mert nem volt más, most meg Shrek és a többi mese van, egészen hihetetlen a fejlődés.

De ez mindennek a legalja:

https://m.youtube.com/watch?v=wiGuiHM50eI

Oke, mai szemmel gagyi es legalja, de akaratlanul egy unikumba gazoltal bele... ismersz olyan meset ami mar elvileg 100 eve letezik? Mert a Spejbl szinhazi premierje 1920-ban volt... Filmpremier 1931 ben... csupan 7 evvel kesobb mint az elso Disney rajzfilm...

Olyat mondjatok, amiben sok erotikus jelenet van!

A Spartacus nagy kedvencem volt ilyen téren, és ott végig is vitték az erotikát az elejétől a végéig. Sok sorozatnál az első két, három rész tele van jó kis jelenetekkel, pucér szereplőkkel, aztán a simán eltűnik.
A Fekete vitorlákból, a Trónok harcából is kikopott a végére. A Californication is sokkal szemérmesebb lett menet közben, ha az emlékeim nem csalnak.


Minosorozat:
Volt már itt szó róla, és gyerekkorom nagy kedvence a Bankgok Hilton.

Master of Sex, The Deuce (bár ez rendkívül lassú, de pornó kialakulásáról szól), The Girlfriend Experience, Sex Education, Elite, True Blood és Euphoria.

Idézetet írta: csacsi1899 Dátum április 09, 2021, 00:04:32
Olyat mondjatok, amiben sok erotikus jelenet van!

A Spartacus nagy kedvencem volt ilyen téren, és ott végig is vitték az erotikát az elejétől a végéig. Sok sorozatnál az első két, három rész tele van jó kis jelenetekkel, pucér szereplőkkel, aztán a simán eltűnik.
A Fekete vitorlákból, a Trónok harcából is kikopott a végére. A Californication is sokkal szemérmesebb lett menet közben, ha az emlékeim nem csalnak.
Elsőre a Banshee jut eszembe, folyamatosan vagy dugnak vagy ütnek...  ;D