csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 3 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 13, 2019, 09:43:03
Galatasaray - Kasimpasa 1  :great:

Egyelőre még csak a török élvonalbeli bajnokság középmezőnyében van a házigazda Galatasaray, de mivel minden bizonnyal idén is a bajnoki cím megszerzéséért kívánnak küzdeni az ottani játékosok és a török bajnoki rekorder isztambuliak vezetőségénél is a bajnoki cím megnyerése a fő célkitűzés, így - amolyan apró lépésként előre - ajánlatos lesz megnyerni a szintén isztambuli Kasimpasa csapata elleni bajnoki mérkőzést.

Én is a hazaiak győzelmére tippelek, hiszen - elvileg - nem lesz nehéz feladat ezen meccs megnyerése. Például már csak azért is, mert a Galatasaray kerete lényegesen jobb focistákból tevődik össze, mint a vendég Kasimpasa kerete. Persze és természetesen egyáltalán nem árt azt feltételezni, hogy a hazai játékosok nem csak a szerelésüket fogják "kiküldeni" a pályára, hanem ők maguk is kimennek arra a zöld gyepre és a legjobb tudásuk közelében fognak teljesíteni. A házigazda Galatasaray csapatából tutira biztosan hiányozni fognak az elefántcsontparti Jean Michael Seri és a török foci egyik ifjú reménységének számító Emre Mor, valamint valószínűleg még a középpályás Emre Akbaba sem fog játszani, viszont pályán lesznek majd - többek között - az egykori Sevilla-játékos francia Steven N'Nzonzi, az egykoron Southampton- és Juventus-focista gaboni Mario Lemina, de az algériai Sofiane Feghouli, a marokkói Younes Belhanda és a friss szerzemény Radamel Falcao is. Utóbbi, vagyis az "El Tigre" (Tigris) becenéven is ismert kolumbiai csatár valószínűleg góllal vagy gólokkal akar bizonyítani új csapatában.

A vendég isztambuli Kasimpasa együtteséből jóformán csak a 35 éves portugál Ricardo Quaresma említhető ismertebb játékosként, ám ő is már a "levezetés" olyan stádiumában van, hogy már ebben a szerény képességű török csapatban is csak ritkábban játszik. Mellette talán még a bosnyák Haris Hajradinovic valamennyire ismertebb focista. És ennyi, kész, vége.

Úgy vélem, hogy nem csak jobb erőkből áll, de a hazai gárda a pontok megszerzése terén némileg motiváltabb is lehet a vendégcsapatnál. Hiszen hazai pontvesztés esetén a bajnokságot amúgy sem túl jól kezdő Galatasaray még inkább ponthátrányba kerülhet, míg a vendég Kasimpasa számára teljesen tökmindegy a dolog, hiszen egyértelmű, hogy nem ezen a meccsen kell vitézkednie.

Tipp: győz a Galatasaray.

1-0

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 13, 2019, 11:26:58
CFR Cluj - FC Voluntari 1  :great:

Még csak 8 forduló telt el a román élvonalbeli bajnokságból, ám a házigazda kolozsvári csapat már nem listavezető, hanem csak a 2. helyen van a tabellán. Pedig, gondolom, ismét bajnokok szeretnének lenni az erdélyiek. Ezt a 2. helyezést annak köszönheti a Kolozsvári Vasutas (románul: CFR Cluj), hogy meglepő vereséget szenvedett az előző fordulóban. Akkor, amikor ki bírt kapni 3-2-re az Astra Giurgiu otthonában. Persze, tudom én nagyon is jól, hogy azon a héten a cseh Slavia Praha elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés volt fontosabb a kolozsváriak számára, hiszen egy számára kedvező eredmény esetén a Bajnokok Ligája csoportkörébe kerülhetett volna a Vasutas. Sajnos, akkor nem sikerült a bravúr és a BL-csoportkör helyett maradt az Európa Liga csoportköre a Kolozsvári Vasutasnak, de a csehek elleni meccset követő Astra Giurgiu-bukta még ebben a helyzetben is - finoman fogalmazva - kissé "váratlan" volt.

Ráadásul még az is van, hogy azon az Astra Giurgiu - Kolozsvári Vasutas mérkőzésen a botrányos játékvezetés miatt teljesen "kiborult" és dührohamot kapó Dan Petrescu kolozsvári edző piros lapot kapott, kiállította őt a bíró, s fegyelmi tárgyalás várt a csávóra. A napokban zajlott fegyelmi tárgyaláson pedig 4 mérkőzésről való eltiltással büntették az erdélyi trénert. Először 6 meccses eltiltásról volt szó, de végül csak 4 mérkőzésről való eltiltást és közel 500 ezer forintos pénzbüntetést kapott Dan Petrescu kolozsvári edző.

Nem csak a tréner Dan Petrescu bűnhődik azért a meccsért a kolozsváriaktól, hiszen az Astra elleni találkozón két gólt szerző Alexandru Paun csatár és Cosmin Vatca kapus 3-3 meccs büntetést kaptak, míg a kolozsváriak portugál csapatkapitánya, Mario Camora 1 mérkőzés eltiltást kapott.

Ám mivel ezúttal az FC Voluntari csapatában a román bajnokság utolsó helyezettje lesz a kolozsvári házigazdák vendége, s ez az FC Voluntari általában azért szokott idegenbe menni, hogy nagyon kikapjon, remélem, hogy ezúttal még a hiányzók ellenére is nyerni tudnak majd az erdélyiek. Amelyik hazai csapat egy újabb győzelem esetén ismét az 1. helyre léphet előre.

Tipp: győz a Kolozsvári Vasutas (CFR Cluj).

5-0

#24467 szeptember 15, 2019, 22:08:58, csabax
Universitatea Craiova - FCSB, szerez gólt a hazai csapat  :noway:

#24468 szeptember 16, 2019, 18:18:58, csabax
Washington Redskins - Dallas Cowboys, Dallas Cowboys -3 pont hendikep  :great:

#24469 szeptember 16, 2019, 19:47:53, csabax
Green Bay Packers - Minnesota Vikings, 45 pont alatt  :great:

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 13, 2019, 20:12:39
Norwich City - Manchester City, Norwich City +3.5 gól ázsiai hendikep  :great:

Nagyon jó lenne, szerintem, ha legalább egy döntetlen eredményt bírna kicsikarni ellenfelétől a házigazda Norwich City, ám azért mégiscsak eléggé biztosnak tűnik, hogy a tavaly bajnokcsapat Manchester City fog majd győzni idegenben. Márpedig, ha jelenleg az van, ami, akkor hát az van, ami, és győzzön a "tehenészek" városának második számú csapata. Ám a tippem szempontjából azért jó lenne, ha nem nyerné magát agyon az a "bugyikék" alakulat, hanem csak legfeljebb 3 gól különbséggel győzne. Ez már csak azért is fontos nekem, mert "Norwich City +3.5 gól hendikepet" tippelek, s bizony nem ártana, ha nyertes lenne a tippem.

Leginkább, persze, abban reménykedek, hogy még tart a bajnokság eleji lelkesedés és lendület az újonc házigazdáknál. Ez eddig leginkább abban mutatkozott meg, hogy az első három fordulóban lejátszott találkozókon egyaránt mindegyiken szerzett gólt a Norwich City, s így jelenleg ott tart az újonccsapat, hogy csatára, a 29 éves finn Teemu Pukki 5 góllal második helyezett az angol élvonalbeli bajnokság legjobb gólszerzőinek rangsorában, közvetlenül a 6 gólos ManCity-sztár Sergio Agüero mögött.

Abban is reménykedek, hogy hazai környezetben és a saját szurkolóik előtt nagyot fognak hajtani és küzdeni a Norwich City játékosai, lelkesek lesznek a focisták és nem akarnak majd egy hatalmas "pofonba" beleszaladni a közönségük előtt. No, és az is ad némi reményt, hogy szokott olyasmi történni Angliában, méghozzá viszonylag gyakran, hogy amikor egy neves csapat érkezik látogatóba az alacsonyabban jegyzett együttes otthonába, akkor az ilyen meccseket kitűnési lehetőségként használja sok focista és megpróbál minél jobban játszani, azért, hogy felfigyeljenek rá és a közeljövőben esetleg "zsíros" szerződést kapjon valamelyik "nagycsapatnál". (Lásd: Aaron Wan-Bissaka és még sokan mások eseteit.)

Továbbá még az is jó "jel" lehet, hogy a vendégeknél Leroy Sane és Aymeric Laporte biztosan nem fognak játszani, de valószínűleg még Gabriel Jesus, Ilkay Gündogan, John Stones és Benjamin Mendy is kénytelenek lesznek kihagyni ezt a meccset.

Tipp: Norwich City +3.5 gól hendikep.

3-2
:beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:
:beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:
:beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug: :beerchug:

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 13, 2019, 21:33:19
FC Barcelona - Valencia, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Úgy terveztem még korábban, hogy ennél a spanyol élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél "bepróbálom" a vendégcsapat győzelmére való fogadást, ám a Turia-parti együttes vezetői olyat "léptek", hogy a Valencia sikere helyett már úgy vélem, hogy a "mindkét csapat szerez gólt" opció mellett kell döntenem. Ugyanis néhány nappal ezelőtt az történt, meglepetésemre és gyanítom, hogy még nagyon-nagyon sokan mások meglepetésére is, hogy a Valencia CF focicsapat vezetői kirúgták Marcelino edzőt. Hát, erre csak azt bírom mondani így nem elsőre, hanem sokadjára, hogy azok a vezetők valószínűleg megbolondultak. Na, mindegy, ideje lapozni.

A hazaiaknál az argentin Lionel Messi, a francia Ousmane Dembele, a szintén francia Samuel Umtiti, a brazil Neto kapus és Junior Firpo nem fognak játszani, míg a vendégektől pedig Carlos Soler és az olasz Cristiano Piccini hagyják majd ki ezt a találkozót. A katalánoknál még az uruguayi csatár Luis Suarez sincsen még teljesen rendben, de ő várhatóan játszani fog majd. Legalábbis erre gondolok. Annál a Junior Firpo néven ismert focistánál pedig egyelőre még "ott tartok", hogy ő valószínűleg az egyik Bud Spencer-Terence Hill-filmből ismert Johnny Firpo közeli rokona lehet. Talán a fia vagy valami hasonló.

Bosszús vagyok nagyon, mert hiszen nagyon vártam már ezt a meccset és eredetileg tényleg a vendégek győzelmére szándékoztam tippelni, de időközben azok a senkiházi Valencia-vezetők eltérítettek a szándékomtól. Márpedig én kíváncsi vagyok, hogy a holland Jasper Cillessen kapus hogyan fog teljesíteni egykori csapata ellen, s a hazai gárda pedig mire lesz képes Lionel Messi nélkül.

Na, mindegy, ezt "megszívtam" alaposan, s így tehát már csak abban reménykedhetek, hogy mindkét csapat fog szerezni néhány gólt és megéri majd meccset nézni.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

2-1

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 14, 2019, 09:47:05
Inter - Udinese 1  :great:

Egyetlen hiányzó sem lesz a milánói együttesben, így pedig adott esetben például akár a Samir Handanovic, Milan Skriniar, Stefan de Vrij, Diego Godin, Kwadwo Asamoah, Stefano Sensi, Marcelo Brozovic, Nicolo Barella, Antonio Candreva, Alexis Sanchez, Romelu Lukaku kezdővel is indíthatja a meccset a hazaiak edzője. Amennyiben Antonio Conte Inter-edző az előbb említett összeállításban küldi majd pályára csapatát és a játékosok pedig közel azon a szinten fognak teljesíteni, amire képesek, akkor a vendégcsapatnak abszolút semmi esélye sem lehet a pontszerzésre. Pedig az Udinese sem panaszkodhat majd a hiányzókra, hiszen várhatóan csak egyedül a holland Hidde ter Avest lesz kénytelen kihagyni ezt a meccset, a többiek pedig mindannyian egészségesek és játékra alkalmasak. Ám szerintem annyira erős a korábbiakban említett Internazionale összeállítása, hogy ebben az olasz élvonalbeli bajnokságban csak a torinói Juventus lehet vele azonos szinten.

A vendégeknél várhatóan a 25 éves argentin Juan Musso lesz a kapus, de neki nem sok jót jövendölök az Alexis Sanchez és Romelu Lukaku alkotta milánói csatárduótól. Én személy szerint kíváncsi leszek az Inter két ifjú támadó középpályása, Stefano Sensi és Nicolo Barella teljesítményére. Eddig tényleg abszolút nem érdekelt ez az Internazionale Milánó, ám most feltűnt ez a két csávó, Sensi és Barella, őket pedig figyelem majd, hogy miként fejlődnek. Igaz, egyelőre még csak ott tartok, hogy nem bírom megmagyarázni magamnak, hogy ezek a focisták miért éppen ezt az általam nem kedvelt alakulatot választották maguknak. De úgy vagyok ezzel, hogy ha ők ezt akarták, akkor hát legyen meg az ő akaratuk. Tévedni emberi dolog.

Valószínűleg "bunkerfocit" fog játszani a vendég Udinese. Mindenki be fog tömörülni a saját kapuja elé, védekezni fognak "ezerrel" a játékosok és minél tovább megpróbálják "kibekkelni" kapott gól nélkül. Az Inter saját maga nehezítheti meg a dolgát, ha nem szerez majd viszonylag korán egy gólt, ám amennyiben mégis sikerülni fog a korai gólszerzés, akkor szerintem a találkozó  végkimenetele már nem, hanem csak a gólkülönbsége lehet kérdéses.

Tipp: győz az Inter.

1-0

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 14, 2019, 11:20:55
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen, 2.5 gól felett  :great:
83. perc: 3-0

Idézetet írta: csabax Dátum szeptember 14, 2019, 15:30:53
Kisvarda - Mezőkövesd, mindkét csapat szerez gólt  :great:
49. perc: 1-1


#24476 szeptember 16, 2019, 23:05:55, csabax
Torino - Lecce 1  :noway:

#24477 szeptember 17, 2019, 22:00:18, csabax
Red Bull Salzburg - KRC Genk, 2.5 gól felett  :great:

#24478 szeptember 18, 2019, 00:15:14, csabax
Benfica - RB Leipzig, mindkét csapat szerez gólt  :great: