csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum október 31, 2019, 23:53:20
Sydney FC - Newcastle Jets FC, 3.5 gól felett  :great:
51. perc: 3-1

#24991 november 08, 2019, 13:50:06, csabax
Napoli - Red Bull Salzburg, 1.5 gól felett a mérkőzésen  :great:
Lyon - Benfica, 0.5 gól felett a mérkőzésen
Liverpool - KRC Genk 1  :great:
FC Barcelona - Slavia Prága 1X  :great:

Szorzó: 1.22


Angliában kikezdték a videobírót, miután Roberto Firmino hónalja volt lesen
"Egy elveszített meccs sokszor az edző állásába kerülhet. Nem akarom túldramatizálni a dolgot, csak a tisztánlátás kedvéért mondom. Nem összeesküvésről beszélek, nem ellenünk csinálják direkt, ellenünk is fújhattak volna kezezésért büntetőt. Egyszer ellened ítélnek, máskor a javadra, ez rendben is van, de az új rendszernek segítenie kellene, nem pedig összezavarni mindenkit. Ez mindannyiunk érdeke"
https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2019/11/03/premier-league-videobiro-roberto-firmino-honalj-klopp-lampard-var/?fbclid=IwAR3HXlaBiAFQrW3dPnpKgpY4Lf7koPF7l48cHe9oePSmtPKNKOgvTGqvsAQ

Idézetet írta: csabax Dátum november 01, 2019, 10:11:02
TSG Hoffenheim - SC Paderborn 1  :great:

Mindkét csapat játszott mérkőzést hétközben - 2019. október 29-én, kedden - a Német Kupában, tehát nem lehet azt mondani, hogy az egyik együttes pihentebb lenne a másiknál (MSV Duisburg - Hoffenheim 0-2 és Bayer Leverkusen - Paderborn 1-0). Tehát e tekintetben is azonos elbírálás alá esik a két gárda. A hazai csapatnál már első ránézésre is látszott, hogy azon a kupameccsen pihentetett néhány focistát Alfred Schreuer holland edző. Például a kapus Oliver Baumann egyáltalán nem játszott, akárcsak a horvát Andrej Kramaric, az osztrák Robert Zulj és a német Kevin Akpoguma sem. A hoffenheimi csapatnál jutott ugyan több-kevesebb játékperc az osztrák Florian Grillitsch, a holland Jürgen Locadia, Dennis Geiger és Sebastian Rudy számára is, bár az is tutira biztos, hogy az illetékesek nem vitték túlzásba a dolgot.

Ez a dolog az SC Paderborn együttesével kapcsolatban is igaz, mármint a lehetőségek szerinti pihentetés, bár ott, értelemszerűen, kevesebbet lehet variálni, s így több fontosabb játékos kénytelen volt játszani a kupameccsen, mint a hoffenheimieknél. Szóval ezen a pihentetős téren a TSG Hoffenheim némi előnyben van az SC Paderborn előtt. Ugyan nem sokkal, de előfordulhat, hogy majd ezen a TSG Hoffenheim - SC Paderborn német élvonalbeli bajnoki mérkőzésen éppen ez a kevéske előny is döntő befolyással bírhat a végeredményre.

Nem meglepő módon forma tekintetében is sokkal jobb a házigazda TSG Hoffenheim, mint a sereghajtó SC Paderborn. Igen, utolsó helyezett a vendégcsapat, s míg a paderborni együttesnek 9 mérkőzésen 1 győzelem, 1 döntetlen, 7 vereség, 11-22-es gólarány, 4 pont a mérlege, addig a 14 ponttal jelenleg 10. helyezett Hoffenheim egy újabb győzelemmel - és némi szerencsével a riválisok esetében - feljebb kerülhet a tabellán. Egészen pontosan közvetlenül az élmezőny alatti részbe. Szóval hazai részről van tét megszerezni az SC Paderborn ellen a győzelmet.

Mivel mostanában tényleg jó passzban van a TSG Hoffenheim, szerintem minden okuk megvan a játékosoknak a győzelem megszerzésére.

Tipp: győz a TSG Hoffenheim.

3-0

#24993 november 08, 2019, 16:36:36, csabax
Chelsea - Ajax, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Ruben Loftus-Cheek, Ross Barkley, a francia világbajnok N'Golo Kante, a dán hátvéd Andreas Christensen és a német - szintén hátvéd - Antonio Rüdiger, illetve az argentin Lisandro Martinez és a mexikói Edson Alvarez fognak hiányozni a csapatokból. Mivel mindkét együttes zömében fiatal játékosokból áll és emiatt mindkettőnél az átlagosnál jóval többször van meccsen belüli formaingadozás, plusz mindkét gárdánál azt vallják a vezetők is és a focisták is, hogy "jobb adni, mint kapni", arra tippelek, hogy mindkét csapat szerez gólt. Arra azért már nem mernék tippelni, hogy ezen két csapat közül melyik fog nyerni, de ha 2-1, 2-2, 2-3, 3-2 vagy 2-3, satöbbi lesz a végeredmény, akkor részemről teljesen mindegy a győztes kiléte, hiszen csakis annyi a lényeges számomra, hogy jó meccs legyen sok góllal. Ennyi.

Azért már most némileg sajnálom a londoniaknál Andreas Christensent és Antonio Rüdigert, hiszen ezek a "szerencsétlen" csávók a 21 éves Fikayo Tomori és a 25 éves francia Kurt Zouma személyében két olyan riválist kaptak, akiktől várhatóan roppant nehéz lesz majd a kezdőcsapatbeli poszt visszaszerzése. Talán egy picivel jobb helyzetben vannak elöl a 18 éves Callum Hudson-Odoi és a 21 éves amerikai Christian Pulisic, hiszen ők olyan poszton játszanak, ahol sokkal gyakrabban váltogathatják egymást. Szintén a londoni kékeknél szerintem a balhátvéd spanyol Marcos Alonso is remeghet, ugyanis visszatérőben van a brazil Emerson Palmieri, s ez a dolog bizony semmi jót nem jelent neki. Sőt! Szerintem a brazil úgy lesz ismét kezdő balhátvéd, hogy csak na. És még pislognia sem kell majd.

A vendég hollandoknál van esély arra, hogy a marokkói Hakim Ziyech ismét jól fog irányítani. És talán még gólerős is lesz a csávó. Az tutira biztos, hogy előtte-mellette kizárólag csak olyanok lesznek, akiktől nem áll távol a gólszerzés (Quincy Promes, David Neres, Dusan Tadic). A védelem is rendben valónak tűnik az Ajaxnál, akárcsak a kapusposzt is. Talán csak a védekező középpályásoknál lehetnek problémák, hiszen sem Lisandro Martinez, sem pedig Edson Alvarez nem játszhatnak. Az azért viszonylag biztosnak tűnik, hogy a fáradhatatlan Donny van de Beek lesz az egyik ottani játékos, viszont a másikról szerintem csak a mérkőzés napján fog dönteni Erik ten Hag edző. Ugyanis várhatóan a 17 éves holland Ryan Gravenberch és a 23 éves Razvan Marin közül kell majd választani egy játékost.

Amúgy nekem teljesen mindegy, hogy miként döntenek majd az edzők, hiszen csakis annyi lényeges, hogy mindkét csapat játékosai közül néhányan szerezzenek gólokat.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Idézetet írta: csabax Dátum november 01, 2019, 10:59:35
FC Liefering - FC Juniors OÖ, 3.5 gól felett  :great:
78. perc: 0-4

Idézetet írta: csabax Dátum november 01, 2019, 11:07:09
Hammarby IF - BK Häcken 1  :great:

Azért az sokat elárul a svéd főváros Stockholm fociban való dominanciájáról, hogy az ebben az idei bajnokság hajrájában négy csapat küzdött a bajnoki címért (Djurgardens IF, Hammarby IF, Malmö FF, AIK Stockholm), közülük pedig három csapat is stockholmi (Djurgardens IF, Hammarby IF, AIK Stockholm). Mivel ez a most hétvégi lesz az utolsó forduló a svéd élvonalbeli bajnokságban, mindenképpen érdemes megemlíteni az élmezőny állását: 1. Djurgarden 65 pont (51-17-es gólarány, +34 gól), 2. Hammarby 62 pont (71-37-es gólarány, +34 gól), 3. Malmö FF 62 pont (51-16-os gólarány, +35 gól), 4. AIK Stockholm 59 pont (45-23-as gólarány, +22 gól).

Mint látható, ezen együttesek közül az 59 ponttal 4. helyezett AIK Stockholm "elszállt" az utolsó fordulóra és már semmi reménye sincsen a bajnoki cím megszerzésére. Fatális volt a fővárosiak számára az előző fordulóbeli Malmö FF - AIK Stockholm mérkőzésen elszenvedett 2-0-ás vereség. És, természetesen, az akkori házigazdáknak azt jelentette az az előző fordulóbeli 2-0-ás győzelem, hogy a Malmö FF talpon maradt a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Lépéselőnyben van a 65 pontos Djurgardens IF, ezért a 62 pontos Hammarby IF számára kizárólag csakis a hazai győzelem az egyetlen elfogadható eredmény ezen a Hammarby IF - BK Häcken mérkőzésen. Sőt, a 62 pontos Hammarby IF tagjai még győzelem esetén is csak reménykedni bírnak, hiszen akkor rajtuk már nem fog múlni semmi, ám "szorítaniuk" kell, hogy a listavezető Djurgardens IF egyetlen pontot se szerezzen a Norrköping - Djurgarden találkozón. Ugyanis amennyiben azon a meccsen akár csak egyetlen 1 pontot szereznek az idegenben játszó Djurgardens IF játékosai, akkor máris bajnokcsapat tagjainak vallhatják magukat.

Tehát ennél a Hammarby IF - BK Häcken meccsnél bizony nagyon hatalmas a tét a házigazdák számára.

Tipp: győz a Hammarby IF.

4-1

Idézetet írta: csabax Dátum november 01, 2019, 12:27:38
Molde - Kristiansund BK 1  :great:

Már csak mindössze négy forduló van hátra a norvég élvonalbeli bajnokságból, s így a bajnoki hajrában a jelenleg 6 pontos előnnyel listavezető Molde FK-nak muszáj megnyernie ezt a Kristiansund BK elleni hazai mérkőzést. Akár úgy is lehetne fogalmazni, hogy győzelemre van ítélve a Molde FK.

Ugyan egyáltalán nem teljesít rosszul a vendég Kristiansund BK (6. helyezés az eddigi 26 mérkőzésen: 10 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség, 36-34-es gólarány, 38 pont), sőt, talán még azt is lehetne mondani, hogy viszonylag jól szerepel a kristiansundi együttes. Emellett még az is van a vendégcsapatnál, hogy a jelenlegi formája is megfelelőnek mutatkozik. Mégis az lehet a vendégek veszte, hogy a náluk minden tekintetben jobb Molde FK számára ezúttal nagyon hatalmas a tét. Hiszen a Molde FK esetében egészen konkrétan arról szól a dolog, hogy bajnoki címet nyer-e idén vagy pedig nem nyer bajnoki címet idén a csapat.

Mivel nagyon jó a Molde FK gólkülönbsége (+31 gól), szemben a rivális 2. helyezett Bodo/Glimt +20 góljával és 3. helyezett Odd Grenland BK +7 góljával, így a Molde FK azt is megengedheti magának ezen a Molde FK - Kristiansund BK meccsen, hogy ne a több gól szerzésére, hanem csak a minimális győzelemre koncentráljanak a játékosok. Ez pedig, mármint az, hogy nincs gólszerzési kényszer, sokat jelenthet a bajnokság hajrájában.

Az előzőekben felsoroltak mellett még van egy dolog, amiért a hazaiak győzelmére tippelek, legyen az bármilyen pici is. Ez a dolog pedig nem más, mint a norvég éllovas Molde FK otthoni és a vendég Kristiansund BK idegenbeli teljesítménye ebben a bajnoki szezonban. Idén a Molde FK annyira jól szerepelt otthoni környezetben, hogy még továbbra is veretlen, ráadásul a 12 hazai meccsen csak 2 döntetlenje van a 10 győzelem mellett. Ellenben a Kristiansund BK inkább otthon játszik jobban és nem pedig idegenben. Jobbára vereséget szenvedni vagy jó esetben döntetlenezni szokik idegenbe menni a kristiansundi alakulat.

Ezúttal viszont idegenben fog játszani és a bajnoki címért zajló küzdelemben maradás a tét a hazaiak számára.

Tipp: győz a Molde FK.

2-0

Idézetet írta: csabax Dátum november 01, 2019, 14:57:29
Kapfenberger SV 1919 - Floridsdorfer AC Wien, 2.5 gól felett  :great:
82. perc: 2-1


Idézetet írta: csabax Dátum november 01, 2019, 21:21:54
AIK Stockholm - GIF Sundsvall 1   :great:

A hazaiak győzelmére tippelek. Az igaz, hogy a házigazdáknál már nincsen esély a svéd bajnoki cím megszerzésére, hiszen az előző fordulóban (az utolsó előtti fordulóban!) idegenben elszenvedett 2-0-ás vereséggel a fővárosi csapat kiszállt a bajnoki címért zajló küzdelemből, de stockholmi szempontból mégis megérheti továbbra is jól teljesíteni, hiszen ezzel a GIF Sundsvall elleni sikerrel még akár dobogós is lehet a csapat. És amennyiben a jelenleg 59 ponttal 4. helyezett AIK Stockholm dobogós helyen fogja zárni ezt a bajnokságot, akkor ez egyben azt is fogja jelenteni, hogy a következő Európa Liga-szezon selejtezőjében is játszhat majd a svéd együttes. Azaz: nemzetközi meccseken szerepelhet az AIK Stockholm. És bizony ez a lehetőség jelenti az igazi tétet ezen az AIK Stockholm - GIF Sundsvall találkozón.

Azt már eddig is lehetett sejteni, hogy az eddig bajnoki címért küzdő AIK Stockholm jó csapatnak számít svéd szinten, de az ellenfélről még nem esett szó. Ez a GIF Sundsvall bizony kiesőhelyen van (15. - utolsó előtti – hely), szóval nem igazán "nagy eresztés" a társaság. Nincs tudomásom arról, hogy a svédeknél mennyire szokásos a bundázás az utolsó fordulókban, ám ennél a GIF Sundsvall nevű csapatnál most az van, hogy az idegenbeli siker - némi szerencsével párosítva – akár még tök jó is lehetne számára. Azért írok némi szerencsét a dologhoz, mert Falkenberg - AFC Eskilstuna találkozót is rendeznek az utolsó fordulóban. Ez az előbb említett két csapat közül egyik éppen a GIF Sundsvall előtt, a másik csapat pedig éppen mögötte van a tabellán. A kiesési osztályozós helyen levő Falkenberg pedig csak úgy menekülhet meg, ha legyőzi otthon az AFC Eskilstuna csapatát. Viszont egy ilyen eredmény bizony rossz lenne a kieső helyen levő GIF Sundsvall számára, hiszen rajta csak az AFC Eskilstuna idegenbeli győzelme segíthetne.

Ennél a pontnál szerintem érdemesebb hagyni a francba a matekozást, s inkább arra figyelni, hogy az azért a jó csapatnak számító házigazda AIK Stockholmnak is kellhet a GIF Sundsvall elleni siker.

Tipp: győz az AIK Stockholm.

2-1

#25000 november 06, 2019, 23:01:58, csabax
Atalanta - Manchester City 2   :noway:

Az az igazság, hogy előzőleg sokat gondolkoztam azon, hogy érdemes-e előzetest írni erre a meccsre, ám miután a "fellángolásoknál" néhányszor már lebeszéltem magam, most mégis úgy döntöttem, hogy írok pár sort. Ugyanis időközben abban egyeztem meg saját magammal, hogy nem "viszem" túlzásba a tétet és alacsony marad a dolog.

Leginkább azért nem bírtam eldönteni, hogy írjak-e avagy nem, mert ezen a hétvégén az angol csapatnak - elméletileg - nagyon fontos és talán a következő angol bajnoki címet is meghatározó rangadója lesz az FC Liverpool otthonában. Ám azt is tudom nagyon jól, hogy míg az FC Liverpoolnál még a Bajnokok Ligája megnyerésénél is fontosabb az angol bajnoki cím megnyerése, addig a Manchester City csapatánál éppen fordítottak a dolgok, vagyis a "bugyikékeknél" fontosabb a BL-cím, mint az angol bajnokság megnyerése. Ezért - szerintem - majd azt lehet látni ebben a hétközi BL-fordulóban, hogy az FC Liverpool tartalékolni és pihentetni fog a számára nagyon fontos hétvégi angol bajnoki rangadóra, miközben pedig a Manchester City számára éppen ez a hétközi Bajnokok Ligája-mérkőzés megnyerése lesz fontosabb. Természetesen úgy fog tűnni, főleg kívülről, hogy a Manchester Citynek mind a két találkozó fontos, s mindkettőt "komolyan veszi" és mindenhol nyerni akar, de ez nálam nem baj, hiszen tudatában vagyok annak, hogy a látszat néha csal, pluszban pedig egyre gyakrabban kell kenyeret és cirkuszt biztosítani a népnek, hiszen az emberek többsége csakis ebben az esetben hajlandó a "keményen" megdolgozott pénzét a fociklubok kasszájába és a focisták zsebeibe tömködni.

Na, és a fentiek mellett még ott van az a dolog is, hogy amennyiben ezen a mérkőzésen sem fog legalább 1 pontot szerezni az eddigi össze BL-meccsét elbukó olasz Atalanta, akkor tutira biztosan fog búcsúzni a BL-csoportmeccsek után és még az EL-szereplést jelentő 3. hely megszerzésére is csak közel nulla esélye lesz ebben az A-csoportban. Az is problémát jelent a BL-ben nagyon gyengén teljesítő Atalanta Bergamo számára, hogy leggólerősebb játékosa, a kolumbiai Duvan Zapata sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni ezt a találkozót. Amelynél nem számítok élvezetes összecsapásra, de arra igenis számítok, hogy 1-2 góllal jobbnak fog bizonyulni a vendégcsapat.

Tipp: győz a Manchester City.


Idézetet írta: csabax Dátum november 01, 2019, 23:12:26
Watford - Chelsea 2  :great:

Kíváncsian vártam a londoniak hétközi Liga Kupa-meccsét, hiszen köztudott, hogy ennél a Mikiegér-kupánál az szokik lenne, hogy jobbára a fiataloknak adnak játéklehetőséget az élvonalbeli csapatok. Igen ám, de a Chelsea csapatánál éppen átalakulás és fiatalítás van, s így már eleve az első számú együttes is nagyrészt fiatal focistákból áll. Ennek tudatában azzal számoltam, hogy a Chelsea menedzsere jobbára a klub cserejátékosait és a "serdülőket" küldi majd pályára azon a Mikiegér-kupa-meccsen.

Nagyjából így is történt, s így a cserejátékosok és a sérülésből visszatérők között a 19 éves Marc Guehi és a 18 éves Billy Gilmour játékát is lehetett látni. Pluszban még a felnőttek között egyre többször lehetőséget kapó 19 éves Reece James játékát is lehetett látni. Tehát hiába zömében fiatalok alkotják már a Chelsea első számú csapatát, ettől még bír fiatalítani Frank Lampard klubikon és menedzser.

Ennél a Watford - Chelsea angol bajnoki mérkőzésnél elsőre és látatlanban DNB 2-t szándékoztam fogadni, ám ezúttal is éppen úgy jártam pórul, mint korábban. Azaz 1.29 a DNB 2-es tipp szorzója, s így ebben a játékban éppen már tiltott zónába csúszott és nem lehet fogadni erre. Így tehát a DNB 2-es tipp helyett a sima vendéggyőzelem lesz a tippem. Nem esik nehezemre ez a tippváltás, hiszen azt a DNB 2-t már eleve csakis a biztonság kedvéért tippeltem volna, hiszen amúgy az volt a gondolatom erről a meccsről, hogy nyerni fog idegenben a Chelsea. Így tehát mindössze csakis annyi változik, hogy elmarad az a biztonságos dolog és sima vendégsiker lesz a tippem. Egyáltalán nem mondhatom, hogy ez legalább bármennyire is lényeges változás lenne. Mert nem az! Sőt!

Várhatóan Tom Cleverley, Troy Deeney és Danny Welbeck, illetve N'Golo Kante, Andreas Christensen, Ruben Loftus-Cheek és Antonio Rüdiger nem játszhatnak majd a csapatoknál. A Watfordnál még Etienne Capoue, Ismaila Sarr és Isaac Success játéka is kérdéses.

Bár nálam ez most tényleg mindegy, hiszen az van, hogy nem igazán foglalkozok a 4. helyezett Chelsea vendégjátékával az utolsó helyezett Watford otthonában, hanem mostanában azt díjazom a londoniaknál, hogy a Chelsea játéka egyre inkább kezd hasonlítani az FC Liverpool játékára. Persze, azért tartsuk meg az arányokat: ugyan még csak kicsiben és még csak távolról hasonlít, de legalább már emlékeztet valami ilyesmire.

Tipp: győz a Chelsea.

1-2

Idézetet írta: csabax Dátum november 02, 2019, 10:57:13
Puskás Akadémia - Honvéd FC, mindkét csapat szerez gólt  :great:
22. perc: 1-1

Idézetet írta: csabax Dátum november 02, 2019, 12:38:42
Arsenal - Wolverhampton Wanderers, mindkét csapat szerez gólt  :great:
76. perc: 1-1

Idézetet írta: csabax Dátum november 02, 2019, 12:39:00
Sturm Graz - Wolfsberger AC, 2.5 gól felett  :great:
43. perc: 0-3