csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában


#25980 február 22, 2020, 20:56:33, csabax
FCSB - Chindia Targoviste, 4.5 lap felett  :noway:

#25981 február 24, 2020, 13:56:25, csabax
FC Porto - Portimonense 1  :great:
Salernitana - Livorno 1X  :great:
Arminia Bielefeld - Hannover 1X  :great:

Szorzó: 1.63

#25982 február 24, 2020, 14:35:28, csabax
Fenerbahce - Galatasaray, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Nagyon jelentős városi rangadó lesz ezen a hétvégén Isztambulban, ugyanis a focivilág legjelentősebb rangadóinak egyikét, azaz a Fenerbahce - Galatasaray mérkőzést rendezik a legnagyobb török városban. Bővebbek erről a meccsről a következő linken olvashatók a Sportfogadás portálon: https://www.sportfogadas.org/cikk/galatasaray-fenerbahce-a-vilag-legjelentosebb-rangadoinak-egyike-298.html

Ennél az interkontinentális derbinél az a tippem, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni. Azért interkontinentális ez a derbi, mert a Boszporusz túlsó partján, azaz Isztambul ázsiai részén van otthon az ezen a találkozón házigazda Fenerbahce, míg pedig a vendég Galatasaray az európai oldalon székel. Tehát a tévedés lehetőségét kizárva azt is ki lehet jelenteni, hogy a Galatasaray egy másik kontinensre utazik bajnoki meccset játszani. Főként azért tippelek arra, hogy mindkét csapat fog gólt szerezni, mert a vendég Galatasaray jelenleg kiváló formában van, s ezért - szerintem - várható legalább 1 gól a csapattól, míg pedig az otthon játszó Fenerbahce számára kötelező lenne gólt szereznie a legnagyobb rivális elleni meccsen. Ettől az együttestől már csak emiatt is elvárható a gólszerzés, hiszen a rendkívül heves vérmérsékletű és nagyon fanatikus szurkolótábora kötelezően elvárja a gólt a hazai pályán játszó kedvenceitől.

Nem fognak játszani a hazaiaknál az eltiltott Luiz Gustavo, Emre, Garry Rodrigues és Sadik Ciftpinar, illetve Mario Lemina és Christian Luyindama lesznek kénytelenek kimaradni a vendégcsapatból. Ez, akárhogyan nézem és akárhonnan nézem, azt jelenti nekem, hogy mindkét fél nélkülözhetetlen középpályások nélkül fogja letudni ezt a városi derbit. Az egyik lehetséges végeredmény az lehet, hogy nem akarnak kockázatot vállalni a két csapat játékosai és így gólnélküli döntetlennel fogják zárni a meccset. Én ezt nem várom. A másik lehetséges végeredmény az lehet, és én ebben reménykedek, hogy a nem teljesen megszokott összeállításban játszó együttesek tagjai hibázni fognak néhányszor és ezt kihasználják majd az illetékesek.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

#25983 február 23, 2020, 17:30:54, csabax
Viitorul Constanta - Academica Clinceni, Viitorul Constanta 1.5 gól felett  :noway:

Hatalmas gondban van az ezen a Viitorul Constanta - Academica Clinceni román élvonalbeli bajnoki mérkőzésen házigazda Fekete-tenger-parti csapat, ugyanis már ez az alapszakasz utolsó fordulója és a három évvel ezelőtti bajnok konstancai együttes jelenleg csak az alsóházi rájátszást jelentő 7. helyen van a tabellán. Egészen pontosan a következő mérleggel 7. helyezett a 39 pontos hazai együttes: 25 mérkőzésen 11 győzelem, 6 döntetlen, 8 vereség, 44-29-es gólarány.

Annyira kötelező számára a győzelem, hogy nagyon-nagyon-nagyon ajánlatos nyernie a konstancai csapatnak. És még ebben az esetben sincs a saját kezében a sorsa, hiszen riválisai közül mindkét csapat otthon játszik (Astra Giurgiu - OSK Sepsi, Gaz Metan Medias - Dinamo Bukarest) és a gyurgyevói Astra 41 pontos, míg a medgyesi Gaz Metan 40 pontos. Ez azt jelenti a 39 pontos konstancaiaknál, hogy kizárólag csak az Academica Clinceni elleni győzelem után reménykedhetnek a felsőházi rájátszásban, s akkor is csak és kizárólag abban az esetben, ha ők nyernek és közben pedig valamelyik riválisuk bukni fog hazai pályán az alapszakasz eme utolsó fordulójában.

Mindössze csakis az az egyetlen dolog jelenthet majd némi előnyt a konstancaiak számára, hogy sokkal jobb a gólarányuk, mint a riválisaiké: Astra Giurgiu +9 gól, Gaz Metan Medias +3 gól, Viitorul Constanta +15 gól.

Én abban bízok, hogy mivel az utolsó előtti helyezett vendég Academica Clinceni a teljes román élvonalbeli focibajnokság leggyengébb védelmével rendelkező csapata, simán fog szerezni legalább 2 gólt az otthon játszó konstancai gárda. Már csak a biztonság kedvéért is több gólt ajánlatos szereznie a hazai együttesnek, mert, ugyebár, a labda gömbölyű és bármikor adódhat valamilyen kellemetlen helyzet. Ami ebben az esetben egészen konkrétan az alsóházi rájátszás és a felsőházi rájátszás közötti különbséget jelentheti.

Tipp: Viitorul Constanta 1.5 gól felett.


;D ;D ;D ;D ;D

Idézetet írta: csabax Dátum február 20, 2020, 17:17:41
Columbus Blue Jackets - Philadelphia Flyers, Philadelphia Flyers 2.5 gól felett  :great:
3-3

#25985 február 24, 2020, 15:59:13, csabax
Arminia Bielefeld - Hannover 1  :great:

Úgy tűnik, hogy a házigazda Arminia Bielefeld nagyon jó helyzetben van, hiszen a német élvonalba igyekvő Észak-Rajna-Vesztfália tartománybeli csapat jelenleg 44 ponttal éllovas a németországi másodosztályban. Ám csak felületesen - mintegy látszólag - szemlélve a Bundesliga 2 tabelláját tűnik ilyennek a pillanatnyi helyzet, ugyanis a valóságban az van, hogy egyáltalán nem pihenhet "babérjain" az Arminia Bielefeld, hiszen a mögötte 2. helyezett VfB Stuttgart szintén 44 pontos, míg a 3. helyezett és 41 pontos Hamburger SV együttese is mindössze csak 3 pont távolságra van a listavezetőtől. Sőt, még a 38 ponttal 4. helyezett - és általában jól teljesítő - FC Heidenheim sem mondott még le a német foci élvonalába való feljutásról, hanem igenis nagyon keményen küzd ezen célja eléréséért.

Nekem nagyon úgy tűnik ez a pillanatnyi helyzet a német másodosztályból, hogy ezen az Arminia Bielefeld - Hannover bajnoki mérkőzésen bizony nagyon ajánlatos nyernie a saját közönsége előtt játszó 1. helyezett csapatnak. Természetesen sokkal jobb a házigazda listavezető eddigi mérlege (22 mérkőzésen 12 győzelem, 8 döntetlen, 2 vereség, 47-23-as gólarány), mint a 26 ponttal 14. helyezett vendég Hannover csapatáé (22 mérkőzésen 6 győzelem, 8 döntetlen, 8 vereség, 28-35-ös gólarány). Ez a jelentős különbség, persze, nem számít újdonságnak egy 1. helyezett és 14. helyezett alakulat között, viszont az már talán jelent valamit, hogy az otthon szereplő és amúgy is sokkal jobban teljesítő hazai csapat mostanában is lényegesen jobb formában van, mint a nála vendégeskedő ellenfél. Például annyira lényegesen jobb a hazaiak jelenlegi formája, hogy az utóbbi három otthoni meccsen a 10-2-es gólkülönbség mellett egyetlen 1-szer sem szenvedtek vereséget, miközben a Hannover 3-ból 2-őt bukott idegenben és azon a három találkozón mindössze csak összesen 2 gólt bírt szerezni.

Egyáltalán nem számítok küzdelmes meccsre, ám arra – talán – jogosan számítok, hogy az otthon játszó listavezető nyerni bír majd legalább 1-2 gól különbséggel.

Tipp: győz az Arminia Bielefeld.

Idézetet írta: csabax Dátum február 20, 2020, 21:21:20
Bayern München - SC Paderborn, Bayern München 1.5 gól felett  :great:
Austria Lustenau - Dornbirn, 1.5 gól felett  :great:
Kapfenberger SV 1919 - Blau-Weiss Linz, 1.5 gól felett  :great:
Excelsior Rotterdam - FC Den Bosch, 1.5 gól felett  :great:


Szorzó: 1.53
3-2
52. perc: 2-0
66. perc: 1-1
41. perc: 2-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 20, 2020, 23:27:28
SV Wehen Wiesbaden - Greuther Fürth 1X  :great:

Jelenleg talán az lehet a közös ezeknél a német másodosztályú csapatoknál, hogy úgy a házigazda SV Wehen Wiesbaden, mint a vendég SpVgg Greuther Fürth egyaránt voltak a jelenleginél jobb pozícióban a közelmúltban. Ám mindkét együttes elbukta az utóbbi mérkőzéseit, s ezért ezek a csapatok most ott vannak, ahol.

Például az ezen a Wehen Wiesbaden - Greuther Fürth Bundesliga 2-es bajnoki mérkőzésen saját közönsége előtt szereplő és eddig 21 pontot begyűjtő Hessen szövetségi tartománybeli csapat a kiesést jelentő 17. helyen van (22 mérkőzésen 5 győzelem, 6 döntetlen, 11 vereség, 24-39-es gólarány) és az már most tutira biztos, hogy az utolsó előtti helyezésig jutott alakulatnak nagyon kell "hajtania", hiszen innentől kezdve számára minden pont megszerzése létfontosságúnak számít a másodosztályban maradásért zajló küzdelemben. Ezért is a dupla esélyt jelentő 1X a tippem, hiszen én is bízom abban, hogy a hazaiak szerezni fognak három pontot vagy legalább egy pontot.

A vendég bajor együttes sokkal kényelmesebb helyzetben van, mint a mostani ellenfele, hiszen 31 pontjával a középmezőny elejét jelentő 7. helyen van (22 mérkőzésen 9 győzelem, 4 döntetlen, 9 vereség, 33-31-es gólarány). A Greuther Fürth volt már - nem is olyan régen - az osztályozós 3. hely közelében is, de a zsinórban "beszedett" két vereség a középmezőnyig tolta vissza a csapatot.

Mindkét együttesben lesznek hiányzók, méghozzá többen is, de ebben az esetben szerintem ez nem lényeges dolog. Ugyanis a hazaiaknak nagyon kellenek a pontok, tehát biztosan "hajtani" fognak, míg a vendégeknél pedig elsősorban az számít majd, hogy milyen napot "fognak ki" a játékosok. Ha jót, akkor nyerni is bírnak majd idegenben, ha pedig csak közepeset vagy gyengét, akkor nem fognak nyerni. Csakis rajtuk múlik, hogy mit és mennyit engedélyeznek majd a házigazdáknak.

Tipp: győz az SV Wehen Wiesbaden.

1-1

Idézetet írta: csabax Dátum február 21, 2020, 12:30:34
Cambuur - Roda JC Kerkrade, 1.5 gól felett  :great:

Egy kisfiú ellenőrzőjéből derül ki, mit is jelentett a városnak a történelmi BL-meccs
,,Elkíséri az édesapját, hogy részese legyen egy fejezetnek Bergamo történetéből"
https://rangado.24.hu/nemzetkozi_foci/2020/02/21/atalanta-valencia-bl-iskola-ellenorzo-apa-uzenet/
47. perc: 2-0

Idézetet írta: csabax Dátum február 21, 2020, 13:57:11
Helmond Sport - Jong Ajax, 1.5 gól felett  :great:
89. perc: 0-2

Idézetet írta: csabax Dátum február 21, 2020, 15:03:43
FC Dordrecht - De Graafschap, 1.5 gól felett  :great:
23. perc: 1-1

Idézetet írta: csabax Dátum február 21, 2020, 21:22:41
Slavia Prága - Opava 1  :great:
Viktoria Plzeň - Příbram 1  :great:
Feyenoord - Fortuna Sittard 1  :great:

Szorzó: 1.64

2-0
4-0
2-1

Idézetet írta: csabax Dátum február 21, 2020, 23:32:03
Chelsea - Tottenham, mindkét csapat szerez gólt  :great:

Nagyon küzdelmes mérkőzésnek ez a Chelsea - Tottenham angol élvonalbeli mérkőzés. Már csak azért is ígérkezik nagyon küzdelmesnek ez a londoni rangadó, mert a tabellán egymás szomszédságában vannak a riválisok és mivel csak 1 pont választja el őket, ezért adott esetben akár helyet is cserélhetnek. Pluszban pedig mindkét együttesnél főleg arról is szól a dolog, hogy a számukra kedvező esetben szerepelhetnek a rengeteg pénzbevétellel kecsegtető Bajnokok Ligája következő idényében. Sőt, még a két csapat közötti gólkülönbség sem jelentős (Chelsea +7 gól, Tottenham +9 gól), azaz még ez is adott lehet az esetleges helycseréhez.

Egyelőre úgy "fest" a Premier League tabellája, hogy a házigazda Chelsea 41 ponttal a 4. helyen van (eddigi mérlege: 26 mérkőzésen 12 győzelem, 5 döntetlen, 9 vereség, 43-36-os gólarány), míg a 40 pontos vendég Tottenham az 5. helyen van (eddigi mérlege: 26 mérkőzésen 11 győzelem, 7 döntetlen, 8 vereség, 43-34-es gólarány). Jelenleg az a helyzet van, szerintem szintén csak egyelőre, hogy a Manchester City büntetése és felfüggesztése miatt mindkét helyezés BL-szereplésre jogosít fel. Ám azért arra is kell gondolni, hogy az arabok nagyon-nagyon-nagyon-nagyon sok pénzzel és az előbbinek köszönhetően "jó" kapcsolatokkal rendelkeznek és a Manchester City arab tulajdonban van. Amikor pedig büntetésről és a BL-ből való felfüggesztésről esik szó, akkor szerintem érdemesebb nem feleslegesen kárörömködni, hanem emlékezni kell a szintén arab tulajdonban levő francia Paris Saint-Germain FC esetéről és a feltűnő pénzügyi machinációk ellenére való "megmeneküléséről".

Természetesen a Chelsea és a Tottenham együtteseinél egyelőre még nem kellene az előbb írtakon gondolkozni, hanem minden játékosnak teljes erőből "hajtania" kell. Utána pedig majd csak lesz valami. Viszont addig a döntésig még annak kell(ene) előtérben lennie, hogy a házigazda Chelsea csapatának nyernie illene otthon, hogy a Tottenham ne előzze meg, míg pedig a vendég Tottenham csapatának azért illene nyernie idegenben, hogy az angol élvonal legjobb 4 csapata közé kerüljön. A győzelemhez pedig, itt is, ott is, gólszerzés szükségeltetik.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

89. perc: 2-1


#25994 február 24, 2020, 20:56:34, csabax
Al Ahly - Zamalek 1

Na, ezt sikerült "elszalasztani". Ugyanis amikor még délelőtt megnéztem a hazai győzelemre kínált szorzót, hiszen azt gondoltam, hogy nyerni fog a házigazda Al Ahly, szóval amikor még délelőtt megnéztem a hazai győzelemre kínált szorzót, akkor elégedetten állapítottam meg, hogy a bukmékerek 2.50-es odds körül ajánlják a hazai győzelmet. - "Nos, ebben bőven van érték, elfogadom! - nyugtáztam elégedetten. Ám amikor - immár most, késő este - lett szabadidőm írni előzetest erre az Al Ahly - Zamalek egyiptomi élvonalbeli bajnoki mérkőzésre, az történt, hogy amikor szembesültem a hazai győzelemre ajánlott szorzóval, akkor majdnem elkezdtem tépkedni a hajam, hiszen időközben a délelőtti 2.50-es odds 1.95-re esett le. Kénytelen voltam konstatálni, hogy így jártam és ezzel is pechem van.

Az Al Ahly és a Zamalek esetében érdemes tudni, hogy ez a két együttes messze Egyiptom két legjobb és legeredményesebb focicsapata és az egymás elleni mérkőzésük mindig küzdelmes és izgalmas rangadók szoknak lenni. Magyarországi hasonlattal élve: amolyan Fradi-Újpest derbi. Bár az is igaz, hogy bár a Fradi-Újpest sem éppen "leányálom", azért ott nem tartanak a magyarok, ahol tartanak az egyiptomiak, hiszen voltak régebben olyan Al Ahly - Zamalek kairói városi rangadók is, ahol a zavargások egészen lövöldözésig fajultak és akkora hatalmasra terebélyesedtek, hogy egy időre a teljes egyiptomi élvonalbeli focibajnokságot fel kellett függeszteni.

Jelenleg éppen az van, hogy ez a két gárda Egyiptom két legjobb formában levő csapata. Vagyis tutira biztosan izgalmas és élvezetes mérkőzés lesz a közel egyenlő erők összecsapása. Már, persze, ha a szokásos zavargások és egyéb indulatok miatt nem szakad félbe a találkozó...

Én a veretlenül listavezető és az eddigi 15 bajnoki mérkőzésén 15 győzelmet arató és 43-3-as gólaránnyal bíró Al Ahly hazai győzelmére tippelek. Igen, ez van, nem elírás: 15 meccsen mindössze csak 3 gólt kapott az Al Ahly (ezek közül 1 gólt kapott otthon és 2 gólt kapott idegenben). Na, ilyen kaliberű csapat otthonába látogat a 31 ponttal 3. helyezett Zamalek. Amelyik szintén jó csapat és kiváló formában van. Ám most én abban reménykedek, hogy a házigazdák még náluk is jobbak lesznek legalább 1 góllal.

Tipp: győz az Al Ahly.


Elhalasztva. Kár, hogy erre a lehetőségre nem kínáltak szorzót a bukmékerek.