csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában



Pontosan 15 évvel ezelőtt történt csoda Isztambulban.


Idézetet írta: csabax Dátum május 23, 2020, 15:12:50
Paderborn - Hoffenheim, 1.5 gól felett  :great:
9. perc: 1-1


#26389 május 26, 2020, 20:28:41, csabax
Borussia Dortmund - Bayern München 2  :great:

Ennél a Borussia Dortmund - Bayern München német élvonalbeli rangadónál, amely a németországi El Clasico, legelőször még azt gondoltam, hogy jó alaposan arra tippelek majd, hogy mindkét csapat szerez gólt, ám miután ezt elhessegettem magamtól, arra figyeltem, hogy a Bayern München egy gólnál többet fog szerezni ezen a találkozón. Végül az lett, hogy ettől a tipptől is megváltam idő előtt, s maradt a mostani tippem, vagyis az, hogy nyerni fog a vendégcsapat. Vagyis győzni fog a Bayern München.

Amúgy látván ezt a siralmas Bundesliga restartos tippelési teljesítményemet, ahol 13 tippemből 12 téves lett, már-már arra kezdek gondolni, hogy azt az 1 nyertesnek bizonyult tippet valószínűleg csakis tévedésből találhattam el. Ez van, na, ilyen a félhavi formám. Úgy látszik, hogy nem csak sok csapat nem tért vissza még a pihenőről, hanem még nálam is szünet van. Még jó, hogy ez a Borussia Dortmund - Bayern München alkalmas lehet a változásra. Ám, persze, egyelőre inkább érdemesebbnek tűnik maradnom a feltételes módnál.

Az viszont már most tutira biztos, hogy a német Bundesliga bajnoki címének sorsa fog múlni ennek a meccsnek a végkimenetelén. Az is tutira biztos, hogy mindkét csapat pályára kerülő összes játékosa a tőle pillanatnyilag telhető legjobb tudását fogja nyújtani. Hogy az mire lesz elegendő, látni lehet majd a derbi végén az eredményt. Leginkább azért tippelek a Bayern München idegenbeli győzelmére, mert úgy vélem, hogy a bajor együttes lényegesen jobb, mint a dortmundi gárda. Ám nem tagadom, hogy ebben a Bayern-siker tippemben azért benne van az is, hogy semleges focikedvelőként még nem szeretném, ha már most eldőlnének a dolgok és jó lenne, ha még néhány fordulón át küzdenének a felek. Így az is benne van ebben a Bayern-siker tippemben, hogy ebben a hónapban az esetek nagyon nagy többségében úgy alakultak a mérkőzések, hogy nem lett nyertes a tippem, vagyis ennél a meccsnél is az lehet, hogy mivel én a Bayern München idegenbeli győzelmére fogadtam, valószínűleg nem fog nyerni idegenben a Bayern München. Azaz éppen az lehet így, amit semleges focikedvelőként szeretnék: ne dőljenek el a dolgok és még néhány fordulón át küzdjenek a felek.

Ami biztos: a német Bundesliga otthon legjobban teljesítő csapata fog játszani a német Bundesliga idegenben legjobban teljesítő csapata ellen.

Tipp: győz a Bayern München.


#26390 május 26, 2020, 20:28:24, csabax
SV Wehen Wiesbaden - SV Sandhausen 1X  :noway:

Annyira kiesési rangadó lesz ez az SV Wehen Wiesbaden - SV Sandhausen német másodosztályú bajnoki mérkőzés, mégpedig  szerintem majd abból a fajtából, ahol úgy tevékenykedhetnek a játékosok, hogy "kő kövön" nem marad. A 28 pontos házigazda SV Wehen Wiesbaden az utolsó előtti helyen van a Bundesliga 2-ben, s ez a 17. hely pedig, ugyebár, sima kieső helyezés, ahonnan valószínűleg minél hamarabb el akar kerülni a wiesbadeni együttes. A 30 pontos vendég SV Sandhausen sincsen sokkal jobb helyzetben: ugyan nincsen közvetlenül a kieső helyezések valamelyikén, ám ott van közvetlenül ezek felett a kiesési zónában. És, minden bizonnyal, minél hamarabb menekülne onnan, ha tudna vagy ha bírna.

Az a helyzet, hogy csak 2 pontnyi távolságra van egymástól az SV Wehen Wiesbaden és az SV Sandhausen, vagyis egy győzelmen belülre vannak a felek, s ez bizony valószínűleg nagyon nagy harcra fogja késztetni őket az egymás elleni összecsapáson. Az SV Wehen Wiesbaden nem igazán teljesít jól hazai környezetben (eddigi mérleg: 13 mérkőzésen 3 győzelem, 4 döntetlen, 6 vereség, 13-25-ös gólarány), ám az ellenfél SV Sandhausenről is lehet simán azt vélni, hogy még ennél is gyengébben teljesít idegenben (eddigi mérleg: 13 mérkőzésen 2 győzelem, 5 döntetlen, 6 vereség, 14-19-es gólarány).

Nekem az a véleményem erről a kényszerszünet utáni mostani újrakezdésről, hogy egyelőre az SV Wehen Wiesbaden némileg összeszedettebbnek tűnik, mint az SV Sandhausen. Ha ez így lesz ezen a meccsen is, akkor "jönni fog" az az 1X-es dupla esély, amire tippelek. Természetesen ettől még könnyedén előfordulhat az is, hogy hiper-szuper-mega-szenzációs napot fog ki az SV Sandhausen és úgy fog játszani, mint még soha. Ám én nem ebben bízok.

Tipp: győz az SV Wehen Wiesbaden vagy döntetlen (1X).


#26391 május 26, 2020, 22:31:48, csabax
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 1  :noway:

Az az igazság, hogy az előző fordulóban az is kiderült számomra, hogy alighanem a kelleténél jobban bíztam a Farkasokban, s talán mégsem kellett volna tennem ezt. Úgy látom, hogy az van náluk, hogy majdnem kizárólag csak azt remélik, hogy elöl a holland csatár Wout Weghorst majd egymaga fog csinálni valami olyasmit, amiből gólt fog szerezni, s akkor a többiek majd jó alaposan "ráülnek" az eredményre és majd csak lesz valami. Nagyvonalakban körülbelül ennyiből áll(t) nagyrészt a VfL Wolfsburg úgynevezett taktikája. Ha az történik, hogy nem jut el a holland csatárig a labda, akkor máris meglátszanak a problémák és mindenki tanácstalan. Ilyenkor leginkább azzal foglalkoznak a wolfsburgi focisták, hogy legyen valamelyik másik csapattársuknál a labda és tévedjen helyettük inkább az a másik.

Így játszottak hazai pályán a Farkasok, s amennyiben idegenben is ennyire tanácstalanok lesznek, akkor ezen a Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg német élvonalbeli bajnoki találkozón nagyon könnyű dolga lehet a házigazda leverkuseni együttesnek. Persze, azért előfordulhat majd az is, hogy mivel én is tippelek erre a mérkőzésre és történetesen a VfL Wolfsburg vereségére fogadok, ezúttal a wolfsburgi játékosok életük meccsét fogják játszani és nagyon-nagyon jól teljesítve nem fognak kikapni. Ám amíg ez nem következik be, addig az van számomra, hogy jelenleg a házigazda Bayer Leverkusen sokkal jobb formában van, mint a vendég VfL Wolfsburg.

Na, és, persze, ráadásul még sokkal motiváltabb is, hiszen az előző fordulóban sikeresen használta ki a vetélytárs Borussia Mönchengladbach gyenge formáját és azt a csapatot idegenben szerepelve győzte le a Bayer Leverkusen. Így aztán helycsere történt, átmenetileg egy kis időre még dobogós is lett a Bayer Leverkusen, majd ebből a forduló végére már csak 4. hely lett, de amúgy is az a lényegesebb ott, hogy továbbra is a Borussia Mönchengladbach előtt van a Bayer Leverkusen, és - egyáltalán nem mellékesen - Bajnokok Ligája-részvételt jelentő helyezésre került a csapat. Szerintem maradna is ezen a BL-helyezésen, ha lehetséges.

Tipp: győz a Bayer Leverkusen.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D



Idézetet írta: csabax Dátum május 24, 2020, 10:00:14
Mainz 05 - RB Leipzig 2  :great:
1. FC Köln - Fortuna Düsseldorf 1X  :great:

Szorzó: 1.77

0-5
2-2

Idézetet írta: csabax Dátum május 24, 2020, 10:46:17
Holstein Kiel - VfB Stuttgart, 2.5 gól felett  :great:
78. perc: 2-1



#26398 május 26, 2020, 22:31:08, csabax
Borussia Dortmund - Bayern München, mindkét csapat gólt szerez  :noway:
Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 1X  :noway:

Szorzó: 1.65