csabax tippek

Előző téma - Következő téma

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában


Idézetet írta: csabax Dátum november 03, 2020, 15:43:14
Shakhtar - Mönchengladbach, 2.5 gól felett  :great:
26. perc: 0-3

Universitatea Craiova - Chindia Targoviste 1

hello !!

minden rendben ? hiányoznak a tippek :)

üdv

r


#29104 november 10, 2020, 19:10:44, csabax
Idézetet írta: meszka Dátum november 10, 2020, 17:37:55
hello !!

minden rendben ? hiányoznak a tippek :)

üdv

r
Igen, minden rendben.
Köszi!

Idézetet írta: TiB Dátum november 10, 2020, 17:42:07
Válasz: https://www.sportfogadas.org/forum/index.php/topic,17572.msg830004.html#msg830004
Szerintem nincs igazad és egyáltalán nem így van, hanem nincs időm, mert orvosi kezelésekre járok.
Ám, persze, attól még, hogy tévedsz, természetesen jogodban áll bármit gondolni.
Egészségedre!

Kitartást, és várjuk a további tippjeid.  :beerchug:

Csabáról tudjuk, hogy évek óta rendszeresen vezeti a naplóját, s nem csak a hűségprogramért tette mindezt.  ;)

Idézetet írta: csabax Dátum november 10, 2020, 19:09:52
Szerintem nincs igazad és egyáltalán nem így van, hanem nincs időm, mert orvosi kezelésekre járok.
Ám, persze, attól még, hogy tévedsz, természetesen jogodban áll bármit gondolni.
Egészségedre!

Jobbulást kívánok!

Tib ebbe belenézett, van ilyen. Nem gondoltam, hogy valaha írok ide, mert ez a te szabad tereped; itt nem kritizálhatlak ::)

A legőszintébben jó egészséget kívánok; és gyere visszafelé, hadd menjünk egymás agyára 1-2 topikban :laugh: :cya:

Hogy vagy? Javulgatsz csendesen? ???


In memory of Ray Clemence.
YNWA.





#29114 november 26, 2020, 14:37:47, csabax
In memoriam Diego Maradona

"Isten halott" - így köszönt el a labdarúgás valaha volt egyik legnagyobb zsenijétől a francia sportlap, a L'Équipe.

Igen, tudom, hogy alkohol- és drogproblémái voltak, de, igen, azt is tudom, hogy ő nem lakni, hanem élni jött erre a Föld nevű bolygóra. És, ugyebár, amúgy is: halottakról vagy jót, vagy semmit. Azt nem tudom, hogy Diego Maradona melyik bolygóról érkezett a Földre, de azt biztosra hiszem, hogy földönkívüli volt. Mert amit ő a focipályákon művelt, az bizony emberfeletti volt. Hihetetlen.

Nem áll szándékomban az egekig magasztalni őt, hiszen megteszik majd ezt nagyon sokan mások helyettem. Én csak el szeretném helyezni magamnak az isteni Diego emlékét a foci legeslegmagasabb polcára. Oda, legfelül, ahova nem ér fel senki. Oda, legfelül, ahonnan nem veheti le senki. Oda, legfelül, ahonnan nem veheti el tőlem senki. Soha.

Gondolhatnám azt is, hogy ismert életmódbeli problémái miatt a labdarúgásban nem bontakozhatott ki teljesen a tehetsége. Ám nem gondolom ezt. Nem gondolok ilyesmire, hiszen még így is utánozhatatlan mindaz, amit Diego Maradona mutatott a focipályán. Pontosan ugyanaz volt ő a focinak, mint amit jelentett Mozart a zenének. Zseni.

Az isteni Diego úgy lett a világ egyik legzseniálisabb focistája, hogy még a pályafutása első részében az akkoriban csak "bilbaói hentesek" néven emlegetett baszk csapat egyik tagja, az Andoni Goikoetxea nevű "hentes" eltörte Maradona bokáját. Ám a zseniális argentin focista sportpályafutása nem tört derékba, hanem Diego Maradona azt az irtózatos bokatörést követően lett kimagaslóan a világ legjobb labdarúgója. Diego Maradona azt az irtózatos bokatörést követően vezette világbajnoki trófeáig Argentína fociválogatottját. Diego Maradona azt az irtózatos bokatörést követően szerezte meg évszázad gólját és gyűjtötte be csapatban és egyéniben az egyéb serlegeket, díjakat és elismeréseket.

Diego Maradona volt az első FC Barcelona-játékos az El Clásico-történelem során, akinek a Real Madrid szurkolói tapsoltak a Santiago Bernabeu Stadionban.

Számomra teljesen természetes, hogy a mélyen vallásos Argentínában és a szintén mélyen vallásos Dél-Olaszországban valóságos Maradona-kultusz alakult ki. Az emberek eddig is istenítették és ezután is isteníteni fogják őt. Akik túlzásnak találják ezt, azokat kérem, hogy kövessék figyelemmel a Diego Maradona halálát követő argentínai és nápolyi eseményeket.

A krónikások néha visszafogottan fogalmaznak. Erre példa az 1990-es foci-világbajnokság Nápolyban megrendezett Olaszország-Argentína mérkőzése, amelyik meccsről általában azt szokják írni, hogy a nápolyi közönség egyik fele Olaszországnak szurkolt és a nápolyi közönség másik fele Argentínának szurkolt. Ezzel szemben a valóság az, hogy a nápolyi stadion szinte teljes közönsége saját hazájának fociválogatottja ellenében annak a csapatnak szurkolt, amelyben Diego Maradona játszott. Ilyesmire csakis és kizárólag az isteni Diego volt képes. Mint ahogyan olyasmire is, hogy amikor focipályafutása után Nápolyba látogatott, akkor abban a városban szó szerint megállt az élet, eluralkodott a káosz és az emberek nem csak megálltak autóikkal az utca kellős közepén, hanem fel is másztak az autókra, hogy lehetőleg még jobban láthassák imádott focizsenijúket. És bizony a nápolyi csendőrök még véletlenül sem próbálkoztak meg a közlekedés biztonságának helyreállításával, hanem inkább ők is tisztelegtek az isteni Diego előtt.

Számomra teljesen természetes, hogy Diego Maradona halálhíre hallatán, azonnal 3 napos nemzeti gyászt hirdettek ki Argentínában és máris jelezték, hogy Diego Maradonát a köztársasági elnököknek járó tiszteletadással fogják eltemetni. És az is teljesen természetes számomra, hogy Nápolyban máris jelezték, hogy a dél-olaszországi város stadionja nevet fog változtatni és ezután nem San Paolo Stadion, hanem Diego Maradona Stadion lesz a neve. Azaz: innentől kezdve a nápolyi focistadion Isten földi helytartójának nevét fogja viselni.

Egy csillaggal kevesebb van a Földön és egy csillaggal több van a mennyben. Isten zseniálisat igazolt.